blog

Putin vzpomíná na “vynikajícího” Kissingera.

Ruský prezident Vladimir Putin vyjádřil soustrast rodině Henryho Kissingera poté, co tento americký diplomat zemřel ve věku 100 let.

Ruský prezident označil zesnulého státníka za “prozíravého” a “moudrého”.

Poté, co ve středu ve věku 100 let zemřel veterán americké diplomacie Henry Kissinger, přicházejí kondolence od zahraničních představitelů a vysokých činitelů. Ruský prezident Vladimir Putin uvedl, že právě díky americkému státníkovi se svět stal bezpečnějším místem již v 70. letech 20. století, a to navzdory intenzivnímu soupeření mezi USA a Sovětským svazem.

V dopise Nancy Kissingerové, který byl ve čtvrtek zveřejněn na internetových stránkách Kremlu, Putin napsal, že “odešel vynikající diplomat, moudrý a prozíravý státník“. Dodal, že bývalý americký ministr zahraničí, který působil v letech 1973-1977 za prezidentů Richarda Nixona a Geralda Forda, byl považován za autoritu v oblasti mezinárodních vztahů na celém světě.

Podle Putina sehrál Kissinger významnou roli při formování “pragmatické zahraničněpolitické linie, která… pomohla rozptýlit mezinárodní napětí [a] dospět ke klíčovým sovětsko-americkým dohodám, jež přispěly k posílení globální bezpečnosti“.

Ruský prezident připomněl, že se “s tímto výjimečným mužem” setkal při mnoha příležitostech a že Kissinger bude mít v jeho srdci vždy zvláštní místo.

Vysoce postavený ruský zákonodárce Leonid Sluckij ve svém příspěvku na Telegramu ocenil schopnost zesnulého amerického diplomata “vyjednávat a dokonce se přátelit s oponenty“. Kissinger byl mistrem diplomacie “v pravém slova smyslu“, napsal a dodal, že bývalý ministr zahraničí se neuchyloval k vydírání, sankcím a hrozbám, ale byl “přesvědčivý, konstruktivní a efektivní“.

Slutsky si posteskl, že většina amerických diplomatů v dnešní době tyto vlastnosti nápadně postrádá, a uzavřel, že Kissingerova smrt znamená konec “epochy civilizované západní diplomacie“.

Státníkův odchod je oplakáván také v Číně, kde si Kissingera připomínají pro jeho klíčovou roli při umožnění détente mezi Washingtonem a Pekingem v 70. letech.

Čínský prezident Si Ťin-pching spolu s premiérem Li Čchiangem a ministrem zahraničí Wang I vyjádřili soustrast Kissingerově rodině a současnému americkému prezidentovi Joe Bidenovi, uvedlo ve čtvrtek ministerstvo zahraničí země.

Mluvčí ministerstva Wang Wenbin označil zesnulého amerického diplomata za “starého dobrého přítele čínského lidu” a “průkopníka a budovatele čínsko-amerických vztahů“.

Německý kancléř Olaf Scholz napsal na X (dříve Twitter), že zesnulý americký představitel “formoval americkou zahraniční politiku jako málokdo jiný“. Poznamenal také, že Kissinger vždy “zůstával blízko své německé vlasti” – což je narážka na první roky jeho života v této zemi. Jeho rodina uprchla do Ameriky v době vrcholícího nacistického režimu na konci třicátých let.

Francouzský prezident Emmanuel Macron označil Kissingera za “velikána historie“, který “dlouhodobě ovlivňoval svou dobu a náš svět“.

V roce 1974 byla tehdejšímu ministru zahraničí Kissingerovi a vietnamskému diplomatovi Le Duc Thoovi udělena Nobelova cena za mír za vyjednání Pařížských mírových dohod, které vedly ke stažení amerických vojsk z Vietnamu. Kritici obviňují Kissingera z toho, že v 60. letech nařídil bombardování Kambodže, a tvrdí, že zesnulý diplomat mohl být zodpovědný za smrt několika milionů lidí.

(Z článku v RT přeložil DeepL free version)

sdílet na

84 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Gales
1. 12. 2023 10:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Konec epochy civilizované západní demokracie pokračuje – “Projev ruského ministra zahraničí jsem si ve Skopje neposlechl. Považoval jsem za přínosnější, aby byl v tu chvíli v sále náš kolega, který má na starosti monitoring dezinformací,” napsal Lipavský na sociální síti X. 

Pijack
1. 12. 2023 10:55
Odpovědět  Gales

Soudruh dezinformátor nás bude jistě informovat o Lavrovových dezinformacích. Tlustý blbeček od Pirátů projevil diplomatický vrchol, když odmítl naslouchat. On totiž zaujal správný politický postoj 🙂 🙂

Ladislav 💤
1. 12. 2023 11:28
Odpovědět  Pijack

Našeptala mu to blbaňa Němcová! Ten dutej udavačský pirát by na to sám nikdy nedošel! Narkomanská sekta nemá mozek!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
1. 12. 2023 12:33
Odpovědět  Pijack

Kdyby jen odmítl naslouchat – ale on dal tomu neschopnému Lavrovovi lekci, ja se dělá světová politika a kdo v ní má důležité slovo:
„Důležité je, co zazní v našich projevech. Tam bude tvrdá kritika za barbarskou expanzivní válku proti Ukrajině. Je důležité trvat na principu, že daně se platí a že je třeba dodržovat principy, na kterých je OBSE postaveno,“ okomentoval pro Seznam Zprávy svůj odchod ze sálu Jan Lipavský.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-cesko-ukazalo-rusku-prostrednicek-lipavsky-odesel-z-projevu-lavrova-240693
Dokonce mluví i za ostatní přítomné:
„Není to nic, z čeho by kdokoliv tady měl radost,“ komentoval Lavrovovu přítomnost ve Skopji Lipavský. „Neznamená to ale, že jakýmkoliv způsobem potvrzujeme, co Rusko dělá nebo co říká. Naopak, využíváme mezinárodně platných závazků k tomu, abychom Rusko konfrontovali s jeho kroky, které páchá vůči evropské bezpečnosti.“

sergej
1. 12. 2023 13:57
Odpovědět  Albi

Ne, to si bude onikat jako sebeadorant brutopýr bajonetizace. 🙂

JoFa
1. 12. 2023 12:36
Odpovědět  Pijack

Keby sa k zosnulému Kissingerovi vyjadril Lavrov, tak by to vôbec nebola kondolencia ale pravá tvár tejto satanistickej globalistickej svine.

JoFa
1. 12. 2023 12:55
Odpovědět  JoFa

Dudakov bol ešte veľmi mierny vo svojom hodnotení:
https://sk.news-front.su/2023/11/30/zomrel-henry-kissinger-na-prahu-zrutenia-vlastnej-vizie-sveta/
Ani by som sa veľmi nedivil, keby Putin podľa toho čo píše úvodný článok ukončil vojnu na Ukrajine podĺa Kissingerovej predpovede citujem z článku:”Kissingerove pokusy ovplyvniť ukrajinský konflikt neboli tiež o nič viac úspešné. Ešte na jar 2022 vyzval na rozdelenie Ukrajiny vytvorením nárazníkovej zóny medzi Ruskom a NATO. Potom naňho zaútočila celá liberálna armáda a on musel rázne upraviť rétoriku. Hoci nakoniec sa konflikt môže skončiť tak, ako navrhoval Kissinger.”

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Honza 1966
1. 12. 2023 14:52
Odpovědět  JoFa

Jenže i to bylo dle vás určitě málo. To rozdělení Ukrajiny na nárazníkovou zónu Ru-Nato. Vy chcete celou Evropu ruskou a nárazníkem možná Lamanšský průliv a Atlantik, ale spíš svět bez VB (poseidony) a USA (sarmaty na Yellowstone a Stalinův průliv), že jo? 🥱

Markýza
1. 12. 2023 15:32
Odpovědět  Honza 1966

I kdyby – je to snad tak důležité, co chcete vy, JoFa, nebo třeba já? Není, že.

Albi
1. 12. 2023 15:46
Odpovědět  Honza 1966

Nechceme celou Evropu ruskou.
My (dezoláti a chcimírové) chceme mít Českou republiku českou a ne ukrajinskou nebo americkou.
Ostatní evropské státy ať si vyberou samy,.

JoFa
1. 12. 2023 16:21
Odpovědět  Albi

Čítaj s porozumením môj komentár nižšie.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
1. 12. 2023 16:38
Odpovědět  Albi

Už jich tady asi moc není co chtějí ČR svéprávnou, samostatnou a prosperující. Většině asi vlezli s manuálem západní glibalisticko plutokratické liberální bandy do makovic a ti přežvýkavci už nejsou schopni něco jiného žvejknout. Nu, tak budou mít co chtějí. Když to nebude Péťa, tak to bude někdo podobný se stejnými hodnotami. Vždyť jsou tím otroctvím úplně posedlí.

JoFa
1. 12. 2023 16:20
Odpovědět  Honza 1966

Rád by som upresnil moju a ešte raz len moju predstavu. Rusko obsadí celú Ukrajinu a vytvorí satelity obranného systému pre celú Európu tzn. základne na Ukrajine celej / susedí so 7 štátmi/ kde bude ochraňovať nielen Európu ale aj seba-tým pádom nepotrebujete žiadnu nárazníkovú zónu a načo vôbec?
Druhá moja verzia, je obsadenie celej Európy, vyčistenie fašizmu a nacizmu a stiahnutie sa na moju prvú verziu.
USA a UK ponechané svojmu osudu a ak neprestanú do..jebať jadrom.
Máte šťastie, že v Rusku nevelím…

JoFa
1. 12. 2023 16:47
Odpovědět  JoFa

To na čo by sa mali Rusi a Čína zamerať je, aby sa žiadne mimozemské / myslené sondy a cestovanie do vesmíru, výskum/ aktivity neorganizovali bez súhlasu všetkých mocností. Nemôžeme dovoliť, aby niektorá krajina vo svojom nedostatku, začala využívať nerastné suroviny napr. z Mesiaca a ohroziť celú planétu Zem a to platí aj pre iné planéty, tu musí vladnuť jednoznačná dohoda- inak by som to všetko zostrelil na mieste Rusov bez pardonu..

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
1. 12. 2023 17:07
Odpovědět  JoFa

To čo som napísal, je to čo by urobil možno Slovan, ale v Rusku vládne židovská partia, tak sa neobávajte môjho scenára.

All
1. 12. 2023 13:50
Odpovědět  JoFa

Taktak.Kissinger hrál hru globálního prediktora,patříl k jeho pravé ruce.Kdopak ho nahradí nevím,prediktor takového zatím nemá.Takže co můžeme čekat,jen více blbečků jako je náš ministr zahraničí spolu s krvavou pikslou obrany.V Koza chaos a zmar,na východě snaha o udržitelnost života.A ta zrůda,globální prediktor,doufám že půjde do pekla taky,čím dříve,tím lépe.

JoFa
1. 12. 2023 16:25
Odpovědět  All

Slováci a Česi sú malí hráči a tak sa môžeme len spoliehať na to, že to pre nás bude výhodné čo príde.
Ja si myslím, že by ste mali začať robiť proruské protesty a začať fandiť víťazovi a možno vás Rusi oslobodia-akou formou-to je na nich, ale musí to chcieť veľká väčšina Čechov-dokážete aspoň to?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
1. 12. 2023 22:40
Odpovědět  All

Ano, Kissinger nebyl neviňátko vzhledem KOMU sloužil a pro koho pracoval. Faktem jen je, že měl určitou úroveň. Ovšem je to – čistě podle mne – jako obdivovat zločince, že má IQ 200 …

Pavel z Moravy
2. 12. 2023 10:16
Odpovědět  Peter 008

Asi tak nějak se dá tento člověk charakterizovat. Budeme li vyzvedávat do výšin takové osoby, tak jsme na tom potom duševně hodně mizerně. Prostě sloužil a to, že z nutnosti někde hasil požár ještě neznamená, že si ho má člověk vážit. Putina chápu, hledá mezi těmi parchanty alespoň pár jedinců s jiskřičkou naděje, že se s nimi ještě dá mluvit.

JoFa
1. 12. 2023 19:16
Odpovědět  JoFa

Ďalšie pravdy o tejto zrúde:
Citujem: Kissingerove amorálne, genocídne zločiny nie sú o nič obludnejšie ako zločiny USA od ich založenia. Kissinger bol len verným predstaviteľom zločineckých elít USA, ktorým slúžil celý život – a ktoré mu zaručili dlhý život plný slávy, bohatstva a luxusu.”
https://cz24.news/vrazedny-odkaz-henryho-kissingera/

Jaris
1. 12. 2023 23:40
Odpovědět  JoFa

V te chvaloreci na dabla Kissingera me Putin opet zklamal. Jiste je slusnost poslat kondolenci, ale troubit takove fanfary na takoveho zloducha je hnusna lez! Holt ten Putin dokaze prekvapit jak v dobrem , tak ve spatnem smyslu. Nejak Putinovi prestavam verit, kdyz dokaze chvalit takovou svini jako je zidak Kissinger.

Pavel z Moravy
2. 12. 2023 10:45
Odpovědět  Jaris

Jaris, bohužel on osobnost a prozíravý diplomat mohl být. Mohl a určitě se podílel na zlepšení vztahů mezi velmocemi, tak jak o tom mluví Putin. Musíme se na to dívat z hlediska, že sloužil amíkům a prosazoval jejich zájmy, které jsou nelítostné a tvrdé. Ale asi dokázal alespoň trochu obrušovat tu jestřábí politiku Washingtonu. To zlo z Washingtonu se stejně tak snažil mírnit Kennedy a vidíme jak dopadl. Prostě není jednoduché se v té většinové společnosti samolibých dacanů pohybovat. Mohl odejít, to ano, to je to co se mu dá vyčíst. Však ale víme jak to je. Někteří lidé, které nutili si vzít tu šmakuládu v době covidu se bránili tím, že měli dobrý flek a nechtěli o něj přijít. Vždyť mohli odejít ze zaměstnání a bránit se soudní cestou, ale neudělali to. To dávám jenom jako srovnání s tímto člověkem. Ano, sloužil, bohužel z jejich hlediska zlu ne, z našeho ano. Tak je to I u druhé strany. Ano, amíci spáchali na planetě mnoho zla, to je bez debat a kolik toho má na svědomí on ať zhodnotí budoucnost.

anbar
2. 12. 2023 10:22
Odpovědět  JoFa

jinak pragmatismus zločince kisinžera vidí žid Putin a jinak miliony zavražděných za péče tohoto zmetka

Vladimír
1. 12. 2023 13:14
Odpovědět  Pijack

Proto je také Kissinger světově známý, a po Lipánkovi neštěkne pes.

Jaris
2. 12. 2023 02:10
Odpovědět  Vladimír

Vemte na vedomi, ze onen zlocinec Kissinger napachal po svete daleko vice zla nez hloupy lipanek alias pepek vyskoc.

anbar
3. 12. 2023 10:05
Odpovědět  Vladimír

ano, jak píšu výš, s “vděkem” na něj vzpomínají pozůstalí po miliónech zavražděných fašingtonskou soldateskou

Putinovec
1. 12. 2023 11:15
Odpovědět  Gales

To , co toto překynuté dítě předvedlo není chybou , ale zločinem . Chybu je možné odpustit , protože může něco naučit , či vést ke změně myšlení . Zločiny se v této úrovni netolerují .
A bylo to záměrné nepřátelské gesto . Jen si vzpomeňte na to , co všechno ta parazitická sebranka udělala pro to , aby trvale zhoršila Naše vztahy s RF jako takovou . Nejen v politické rovině , ale především v občanské , aby Nás Rusové měli proč nenávidět .
Někdo si vytrvale připravuje půdu k trvalému rozhádání vých. a stř. Evropy , s Ruským národem .

sergej
1. 12. 2023 14:41
Odpovědět  Putinovec

Burešuf čuk a gek s hamtáčkem i bojovám úderníkem multicaru jsou týmoví i se strojníkem času bítev s pomníky obětem fašismu. Sqadra chocholouška. 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=tU9pvG76jcE

Pavel z Moravy
1. 12. 2023 16:45
Odpovědět  Putinovec

Přesně tak, kdo ještě neprozřel tuto hru škůdců, asi mu není pomoci. Buď je to zaslepený nenávistník Rusů a nebo opravdu skutečný trouba.

ModrýKlokan
1. 12. 2023 12:58
Odpovědět  Gales

Vykrmený blb Lipánek stále kvoká, stále kvoká.

Helena
1. 12. 2023 13:07
Odpovědět  Gales

ÁAle prdlajs, Škrlová Lipavský se pos.alo strachy, když slyšelo slova chlapa. Proto musel tak náhle utéct.

Markýza
1. 12. 2023 14:22
Odpovědět  Helena

😀 😀 možná jste trefila do černého 😀

Albi
1. 12. 2023 15:51
Odpovědět  Helena

Podle zpráv utekl ještě před tím, než něco slyšel. Protože se i vyjádil, že to tak bylo domluvené předem.
To víš, sichr je sichr!

petr
1. 12. 2023 13:56
Odpovědět  Gales

Výsledky politiky Bc. Lipánka si užil Fiala v Africe, když ho ponižovali na každé štaci. A také pan Síkela u Saudů.
Ale on by stejně nic z toho co říká pan Lavrov nepochopil. To je jiná úroveň politiky.

sergej
1. 12. 2023 14:47
Odpovědět  petr

S gramatikem slabikáře tautologa bajonetizace brutopýrace by to za přes rok dali když tak přespříště a on umí jako boryš po skalinách i translátor gůgl. 🙂

Albi
1. 12. 2023 15:56
Odpovědět  petr

Neupírejme zásluhy premiérovi.
Ten je svýn způsobem odpovědný i za Liopavského a jako vždycky a všude odvedl na své pověsti velký kus práce,

Burák
1. 12. 2023 14:39
Odpovědět  Gales

A já myslel, že demokracie je o svobodě vyjadřování. Však to pirátské prasátko může věcně oponovat ale na to hold nemá, takže ukazuje chování dítěte do pubertálního věku. Hold se zastavil mentalitou někde tam.😁

Administrátor
P.A.Semi
1. 12. 2023 10:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Inu, Kognitivní Disonance je stav, kdy jsou nové informace a souvislosti v rozporu s předchozími názory…

Jak se zdejší publikum vyrovná s tím, že Kissinger možná nebyl tak špatný, jak jste si mysleli a psali, nebo Putin a Čína nejsou tak dobří, jak jste si mysleli ?

Článek také dokládá objektivitu RT, které zveřejní nejen názory své vlastní strany, ale přidá i Scholze a Macrona jako zástupce geo-politické protistrany, a na závěr zmíní pro objektivitu i kritiku oponentů…

Je to vynikající ukázka Objektivního a vyváženého Zpravodajství…

πα½

JATI
1. 12. 2023 10:43
Odpovědět  P.A.Semi

Jednou bude celý svět vzdávat hold a s vděčností vzpominat na našeho skvělého diplomata a ministra Lipánka

Slovan
1. 12. 2023 11:19
Odpovědět  JATI

😊
….a jako projev vzpomínky bude pozdrav máváním ruky před šelem a zvukového pozdravu mešuge.

Cafik
1. 12. 2023 12:09
Odpovědět  JATI

Jako ironie dobrý…🤣

Standa
1. 12. 2023 12:25
Odpovědět  JATI

Jednou, jednou..Kdy to bude? Už se něco chystá?

Standa
1. 12. 2023 12:42
Odpovědět  Standa

Asi rozšířím, aby lidé- občané šli do cukráren a začali na Zamini Lipavskému posílat symbolickou rakvičku a věneček.Snad to pochopí , jako výraz občanské vůle(pochybuji) a , když ne ,třeba se přežere a praskne. Pak už to symolické nebude …no na Slavín ho nepustíme. Bude ,, zbohem a šáteček”!

anbar
3. 12. 2023 10:11
Odpovědět  Standa

test proběhne příští rok v červnu při volbách do eurokoncentráku, každý pro změnu může přispět, nejen klávesnicí

Standa
1. 12. 2023 12:23
Odpovědět  P.A.Semi

Spíše dal Putin tafku americké konfontační linii, když diplomaticky uznal zásluhy M.K.o některé problematické oblasti..
At si při tom myslel cokoli!
Kdyby zemřel např Lavrov hýkali by blahem a tím , že Lavrov byl ruský zloun!

Markýza
1. 12. 2023 14:24
Odpovědět  Standa

Taky pravda.

Markýza
1. 12. 2023 12:51
Odpovědět  P.A.Semi

Blbě 😀 Semi, blbě. Černobílý svět je báječně přehledný a kontrolovatelný. Kdysi jsem se ptala v nějakém pražském parku pracovníka, proč tam kurwa likvidujou všechno to parádní křoví? Dyť nebylo nikde vidět, pani – pravil mi. Takže asi tak…….ej, moja paranoia.
Nelze se tomu až tak divit – svět je čím dál zmatkovatější, nepřehlednější, spousta lidí z něj trpí úzkostí a v takovém případě vám pomůže, když víte, kdo je “náš hodný” a kdo “jejich špatný”.
A při tom všem co se děje mě Putin velice příjemně překvapil, že tomu nepodléhá, že holt přežije i křoví v parku a musím uznat, že můj respekt k němu ještě posílil. Protože si nemyslím, že to byly diplomatické kecy – ty by neměl on a v jeho situaci zapotřebí. Leda by drbal Ameriku za uchem – což by moudré bylo.

katango
1. 12. 2023 17:07
Odpovědět  Markýza

Například u nás v takovém křoví vykonávali bezďáci svoje naléhavé tělesné potřeby.

Markýza
1. 12. 2023 17:31
Odpovědět  katango

Zrovna bezďákům je to asi jedno, kde vykonávají…..

JoFa
1. 12. 2023 18:08
Odpovědět  Markýza

V tomto svete je asi natrefnejšie neveriť úplne ničomu /okrem Boha-osravedlňujem sa, moj názor/ a ani Putinovi. Skúsme si robiť vlastné úvahy a skladať informácie. Uvedomte si, že Puzzle má úroveň 100-200 ks ale aj 1000 a viac. Viem, že ma chápete..

Autor
1. 12. 2023 23:43
Odpovědět  P.A.Semi

Záleží čistě na tom, čemu dáváte přednost jako hodnotám. Kissinger byl prostě zločinec, měl podíl na smrti velice mnoha lidí a “nějaké” dohody – třeba ty Pařížské – mají být ospravedlněním? Ano, byl to prostě člověk který sloužil “Ďáblu” a oddaně. Že navrhoval jakési “příměří” mezi Západem a Ruskem v nedávné minulosti? A kdo de facto v r. 2015 “přesvědčil” Putina k tomu aby se konflikt na Ukrajině – a už tehdy ro byl konflikt ruského a prozápadního světa – zamrazil? On. A Kissinger VĚDĚL, CO SE BUDE DÍT.
No, Čína je především jako subjekt obchodník, ale na rozdíl od Západu nabízí zemím rozvoj. Má svou kulturu a když to potrovnáme s jinými státy, tak ještě vychází stále docela dobře. Nebo snad Německo je mnohem lepší? Nebo Francie, Anglie, USA?
No a Putin? Co mu ubírá na tom, že je to Státník? Co bychom za podobného dali! Že je taky nakonec jenom člověk, že i on může udělat chyby? No a co?
Máte pravdu, že nic není černobílé, je tu ALE jedno velké ALE! Vše se musí a vlastně přese všechno se hodnotí přes osobní hodnoty jednoho každého z nás samostatně. A každý hodnotí to, co si myslí, že je důležité. A pak je tu hledisko svědomí a morálky.

Autor
1. 12. 2023 23:45
Odpovědět  Peter 008

Chybu udělat můžete, to se nevyhne nikomu na světě. Skoro každé dítě se tak či onak opaří horkou vopdou, ale chytré si dává od té doby dobrý pozor. Takže chyb lze a je nutné dělat v zájmu věci, ale je také nutno se umět učit.

Putinovec
1. 12. 2023 10:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Nedivím se tomu . Pokud je potřeba domluvit sporné body , rozdělit pole zájmů tak , aby se předešlo konfliktům a vytvořit tak základy řízení , fungující vedle řízení někoho jiného , tak je k tomu potřeba mít protějšek , který globální řízení chápe a uvědomuje si možnosti své koncepce , i té konkurenční .
Proto je výpověď Putina taková , jaká je . S blbcem se nikdy nedomluvíte .
Představte si situaci , kdy by Putin či Si , měl rozebírat globální procesy s Fialou , Scholzem , Macronem , či jakýmkoliv jiným poskokem , který dělá jen to , co dostane příkazem .
Vždy , když se rozebírá strategická situace a domlouvají se procesy , které se domluvit musejí , je bezcenné křoví , které se předvádí davům , coby “hlavy” národů , posláno na školní záchodky .
Jednat mohou jen ti , kteří k tomu mají schopnosti . A z tohoto hlediska bude ztráta Kissingera tíživá nejen pro Globalisty , ale i pro jejich protějšky .
Častokrát sleduji názory na Putina i Lavrova ve smyslu , proč tam jezdí , proč se domlouvají s tou sebrankou ? Bez toho žádné kvalitní řízení nebude fungovat .
Nakonec vždy musí dojít k setkání a vymezit hranice řízení .

Putinovec
1. 12. 2023 10:54
Odpovědět  Putinovec

Jak se řízení nedá v žádném případě provozovat , můžete sledovat ve vyjádření ignoranta Lipavského , který se ve své demenci chlubí tím , že odchází ze sálu , aby nemusel poslouchat informace o tom , jakým směrem hodlá postupovat – řídit procesy , jeho konkurence .
Takového blbce pozlatit a vozit po celém světě , jako maskota tuposti .

Pijack
1. 12. 2023 11:00
Odpovědět  Putinovec

Mluvíš mi z duše. Halt jsou rozumní, kteří chtějí naslouchat aby něco zjistili a pak jsou pitomci.

Ladislav 💤
1. 12. 2023 11:30
Odpovědět  Putinovec

Škoda nákladů, zastřlit za zradu!

Helena
1. 12. 2023 13:39
Odpovědět  Putinovec

Ježíííš, Škrlová Lipavské žádné řízení neprovozuje, tohle tentononc postupuje tvrdě a slepě dle not USA ambasády, ze sálu odešel protože Lavrova se to bojí.

Slovan
1. 12. 2023 14:17
Odpovědět  Helena

😊 😊 😊 👍 👍 👍 👍

Pijack
1. 12. 2023 10:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Když se řekne diplomat. HK byl tvrdý, ale rozumný. Kromě toho, že doporučil bombardovat Kambodžu. To z něj udělalo zločince. Ale klobouk dolů, že uměl diplomaticky jednat a vyjednal toho opravdu hodně i ve vztahu s Ruskem (kdysi i s CCCP, tedy Ukrajinou též).
Ó jak jiná diplomacie se dere na svět – imbecílek Lipavský s mozkem obaleným sádlem. Jak krásně se dá tento kokůtek nazvat diplomatickým embriem. Ještě ani nepochopil, co slovo diplomacie znamená. Čím to je, že když řekne Lavrov pravdu, že je to snadno pochopitelná a jasná pravda – a ten Lipánek zaujme postoj. Prostě od Lavrova se dozvíme pravdu, od Lipánka se dozvíme imbecilní postoj. Jak propastný rozdíl.
Rusové si skvělé diplomaty připravují na Lomonosově univerzitě již od mladých let. Talenty si hýčkají. Jejich diplomacie je uznávaná i v USA i v Číně. Jen naše “diplomatická” nedochůdčata jsou vybírána podle volebních podvodů. Už jen tento fakt svědčí o naší bezradnosti. Vždyť naši ministři zahraničí umí vytvářet jen dezinformace. Trochu málo proti takovým esám, jako je Lavrov, nebo zmiňovaný Kissinger.

Pavel z Moravy
1. 12. 2023 11:23
Odpovědět  Pijack

Nu, do zahraničně politických vztahů my prostí občané moc nevidíme. Ale na to, že se současnými domácími škůdci jsme v dupě by tedy ten národ přijít mohl. Ono je sice již pozdě, neb Haiti nám již mává na pozdrav, abychom se přidali a argentinizace je za dveřmi a ukazuje nám na co se máme připravit. Jo, zle matičko zle, darebáci zde.

Administrátor
P.A.Semi
1. 12. 2023 11:29
Odpovědět  Pijack

Měli jsme i dobré ministry zahraničí, zejména třeba L. Zaorálka, ale asi i další…

A ovšem Lipánek předvedl, že je nejen arogantní, ale i debil, jak se tou svojí hloupostí a nadutostí ještě chlubí, jako by to byla přednost…

πα½

Francin
1. 12. 2023 11:55
Odpovědět  Pijack

HK měl na rukou hektolitry krve, do některých států vůbec nesměl. Je s podivem, že jej někdo hodnotí jako rozumného a rozvážného. Když byl mladý, tvrdě prosazoval globalistickou politiku.

Pijack
1. 12. 2023 12:31
Odpovědět  Francin

Jsem psal, že to byl zločinec, ale jeho schopnosti diplomata byly nepopíratelné. I o gaunerovi se to dá říct. Prostě své schopnosti věnoval globalizmu a Americkému kolonializmu. Když mě soupeř porazí, neznamená to, že nesmím o něm říct, že tu schopnost měl. Bylo by to nalhávání si.

Markýza
1. 12. 2023 15:34
Odpovědět  Francin

Patrně jej hodnotí jako rozvážného ti, kteří s ním jednali, nemyslíte? Na rozdíl od nás.

zuzana
1. 12. 2023 11:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Ruský nejvyšší soud zakázal mezinárodní LGBT hnutí

https://aktax.cz/rusky-nejvyssi-soud-zakazal-mezinarodni-lgbt-hnuti/

Jaris
1. 12. 2023 11:57
Ohodnotit příspěvek :
     

https://www.youtube.com/watch?v=Sr_8gpw0TIQ
Kdo byl Kissinger. Velmi zajimave video.

zuzana
1. 12. 2023 12:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Zelenskyj: Ukrajina možná nikdy nevstoupí do NATO

https://aktax.cz/zelenskyj-ukrajina-mozna-nikdy-nevstoupi-do-nato/

sergej
1. 12. 2023 14:52
Odpovědět  zuzana

Nevím kde by ji vzali když poláci chtějí halič a 3. největší polské město charkov. A okolí taky s mírvou smlouvou svoje, jestli kadyrov neřekl teda že se zastaví až v berlíně.

Vladimír
1. 12. 2023 13:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Hezké od Putina, že nepřipomíná senilní kecy Kissingera v poslední době… Možná Kissinger taky prodělal covid jako Zeman?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
unor 2022
1. 12. 2023 13:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Vsechna ta vyjadreni zni v duchu ‘o mrtvem jen dobre’.
A nebo take .. jak nekoho kousl dvoumetrovy krokodyl a on byl moc rad, ze byl jen dvoumetrovy. Jsou take delsi.

Burák
1. 12. 2023 14:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Však podobným brzo dojde dech s krachem dolaru. Už nebudou funkce pro věrné, nebudou na takové zbytečné a hloupé jedince peníze je živit do důchodu. Ruská diplomacie patří k nejlepším na světě a neustále slaví úspěch. Kupříkladu nedávno vypálilo Rusko Západu rybník v Iráku, kde převzali ropné pole i výrobu. Čína i Rusko vytrvale odřezávají západ od pracně, většinou válkami a svrhavanim režimů, ukradnutych zdrojů. Jakmile ovládnou většinu, budou diktovat ceny všeho a západ budu muset platit pěkně zlatem, protože dolar nebo euro nebude mít cenu ani toaletního papíru 😁

Pavel z Moravy
1. 12. 2023 16:53
Odpovědět  Burák

A my si s našimi korunami budeme moci také vytřít, tak za co je utratit.

PENNYS
1. 12. 2023 19:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Greg Weiner
Brežněv nazval Kissingera “Pussycat”česky”3,14čus”

Administrátor
P.A.Semi
2. 12. 2023 03:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Výborný článek k tomu má InformationLiberation (Chris Menahan)
archive.is/jhsmQ
https://www.informationliberation.com/?id=64151
Henry Kissinger Dead at 100

Autor je velmi sarkastický… Vlevo jsou jeho texty, když je něco odsazené vpravo, je to citace…

The last of the halfway competent globalists who have managed America’s decline since the 1960s are all dying.
George Soros, 93, handed his … empire to his idiot son Alex earlier this year and now Henry Kissinger is dead.

Poslední z aspoň napůl kompetentních globalistů, kteří řídili úpadek Ameriky od 60-tých let, všichni umírají… (a zmiňuje, jak Soros předává značku)

A viz i komentáře tam… (Někdy tím spíš nadhazuje míček k zajímavé diskusi)…

πα½

Standa
2. 12. 2023 09:14
Odpovědět  P.A.Semi
Všichni umírají poslední z napůl kompetentních globalistů, kteří řídili úpadek Ameriky od 60. let.
George Soros, 93, předal počátkem tohoto roku své… impérium svému idiotskému synovi Alexovi 
a nyní je Henry Kissinger mrtvý........
---------------------------------------
Je ovšem otázkou, ze sám Soros není diot , když to předal idiotovi?
Ví někdo o čem jednal  Soros s tím iditem na Pražském Hradě. Žádné komuniké jsem nečetl.
Tajné....jak ještě více rozkrást  ČR?
Standa
2. 12. 2023 09:36
Odpovědět  Standa

,, idiotem” chybička se vloudí!Chtěl jsem napsat ,,Českým prezidentem”.
.

Standa
2. 12. 2023 09:41
Odpovědět  Standa

Oprava ! Idiot s idiotem! Tímto se omlouvám všem skutečně diagnostikovaným idiotům. Ti jsou ještě normální!

Markýza
2. 12. 2023 09:47
Odpovědět  Standa

Vlastní děti nikdy neodhadnete správně, přeci. Navíc přání otcem myšlenky – atd. Možná prostě v chudákovi Alexandrovi vidí sama sebe mladého a bujného, jak rozkolísává světové trhy, ono už ho stáří taky směřuje spíš v čase dozadu…..ani Séreš není bůh, přestože si to myslí.
A já jen pevně doufám, že Alexandr je buď naprostý idiot, nebo při první příležitosti zdrhne zpod tatíčkova ochranného křídla do nějakého ašrámu, nebo tak něco.

Standa
2. 12. 2023 09:31
Odpovědět  P.A.Semi

Zajímavé….

Frank1
2. 12. 2023 09:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Je oplakavan jen proto, ze jeho nasledovnici v USA mu nesahaji ani k podrazce.

Markýza
2. 12. 2023 09:47
Odpovědět  Frank1

No to asi taky 😀

Jaro Jaroslav
3. 12. 2023 00:08
Ohodnotit příspěvek :
     

No Rus.Putin je obkolesenej chazařma a je v ” chazajce”, takže musí jim taky líbat prdele….

PremekJ
3. 12. 2023 14:54
Ohodnotit příspěvek :
     

S putinovým názorem souhlasím, ale odvrácená strana Kissingera je temnější než Temnota sama – v ústraní za oponou prosazovat zničení SSSR a celého východního bloku. Putin to jistě ví, ale snaží se neodhalit to, co bude odhaleno až po totální likvidaci ChM.