politika

Živá ikona a démoni. „Sabat“ poblíž Kyjevsko-pečerské lávry

Lidé, nejenom věřící, byli šokováni videem modlící se ženy „uprostřed ukrajinského démonismu“.

Blogeři přirovnali farníka ukrajinské pravoslavné církve, který se modlil mezi ukrajinskými schizmatiky, kteří zorganizovali „sabat“ poblíž Kyjevsko-pečerské lávry, k živé ikoně.

Odpůrci kanonické Ukrajinské pravoslavné víry (UOC) uspořádali koncert poblíž Kyjevsko-pečerské lávry a snažili se přehlušit modlitby věřících. Na zveřejněném videu příznivci schizmatické pravoslavné církve Ukrajiny (OCU) tančí na hlasitou hudbu a zpívají na ulici před Lávrou. 

Jedna farnice UOC klečí, modlí se a snaží se domluvit s přítomnými, ale je zvednuta a odvedena stranou, uvádí TASS.

Ďáblové tančící své démonické tance kolem světců – to je jeden z nejznámějších křesťanských obrazů.

Pokora a zdrženlivost křesťana, který je zesměšňován:

„Svatá Rus uprostřed ukrajinského démonismu. Démoni, jak se patří, skáčou. Rusko se modlí,“ poznamenal Anton Krasovskij v kanálu Telegram.

„Podle mého názoru jeden z nejhlubších obrazů této války. To je živá ikona, symbol, který vznikl sám od sebe. Velmi silné,“ domnívá se ruský čtenář.

Oleg Carev ve svém telegramovém kanálu byl stručný: „Sabat. Jsou na to hrdí.”

Každý, kdo se takto rozhodl vysmívat se ženě, která brání Kyjevsko-pečerskou lávru a tím i všem pravoslavným na Ukrajině, prostě v křesťanství nerozumí ničemu ani na té nejprimitivnější úrovni.

Tančit by měl každý, tanec je zábava, tanec je revoluce… kdo neskáče, je Moskal!

Začal desátý rok mlýnku na maso a lidé jako běsní všichni tančí a něco křičí na prostou ženu, která se za ně modlí. Pořád je to baví! Diskotéka nikdy neskončí!

Mezitím v Kyjevsko-pečerské lávře. 

Pravoslavní uzavírají svými těly vchod do Kyjevsko-pečerské lávry a brání provokatérům ve vstupu na území chrámu.

Farníci Kyjevsko-pečerské lávry neopouštějí svatyni ve dne ani v noci, aby chránili chrám před  provokatéry. Nyní se u svatyně sešli ti nejodvážnější lidé, kteří se nebáli ani výhrůžek bezpečnostních složek, ani zuřivých špatně naložených kozáků kyjevského režimu.

Lidé podporují modlitbami také metropolitu Pavla, představitele Kyjevsko-pečerské lávry, který byl kyjevským režimem zadržen a nespravedlivý soud trvá doteď.

Nejodvážnější lidé Ukrajiny:

Video s dívkou, která dnes klečela v modlitbě za lidi běsnící v Lávře, se pravděpodobně rozšířilo do celého světa. A samozřejmě si mnoho lidí klade otázku: kdo je ta statečná dívka? 

Je to Jekatěrina Jeršova z pěveckého sboru Kyjevsko-pečerské lávry.

Káťa je básnířka a bard. Zpívá a hraje na kytaru. Podívejte se sami.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3K2LTGm

sdílet na

9 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Albi
2. 4. 2023 02:01
Ohodnotit příspěvek :
     

“Demokracie” budoucnosti. Každý bude svobodný – když mu to dovolíme.
Že to nebude dovoleno nikomu, to už jim nedochází – a nejen na Ukrajině.

2. 4. 2023 04:34
Odpovědět  Albi

Teď už jen schází, aby vykopali z hrobu Pjotra Stolypina (předseda vlády Ruska za dob Impéria), kterej je tam pohřbenej, že byl roduvěrnej Rus. Mimochodem, také byl velký obdivovatel Miroslava Tyrše – “Ruskou gymnastickou obec” proměnil svou vyhláškou na ruskou odnož Sokolského hnutí (což mu jiní roduvěrní vyčetli jako zápaďáctví), do kterého vstoupil i se svým synem, a “Svaz ruského sokolstva” podporoval kde a jak mohl. A ještě jedno mimochodem. Pořadí nejvýznamějšího Rusa z hlasování r. 2008:
1) Alexandr Něvský
2) Pjotr Stolypin
3) Stalin
Jo, ješte toto. Od r. 2001 je pro nejlepšího agrárníka širé Rusi udělována cena Pjotra Stolypina. Takže žádný mejdlo a navíc náš velkej příznivec. Ale třeba ho nevykopou. Ach jo…

Autor
2. 4. 2023 08:13

To pořadí neodpovídá realitě skutečného hlasování, dost se o tom pak sem tam psalo. Nikdo neříká, že by nebyl tak jako tak vysoko. Ale … je především taranem pro liberály.
Stolypin sice prováděl reformy jménem cara, ale je nutné znát pozadí.
S jeho jménem jsou však spojeny i takové hrůzné pojmy jako “Stolypinova reakce” (reakční režim v politice v letech 1906-1910), “Stolypinova kravata” (šibenice).
V roce 1907 byla rozpuštěna 2. duma, posílily se pozice pravicových sil a začaly se aktivně provádět reformy iniciované premiérem, zejména slavná agrární reforma (později známá jako “Stolypinova”). Její základní myšlenkou bylo zavedení soukromého vlastnictví půdy pro rolníky.
Z jeho podnětu byla navržena řada progresivních návrhů zákonů, včetně zákonů o sociálním pojištění, o právech Židů, o modernizaci generálního štábu námořnictva a o všeobecném základním vzdělávání.
V srpnu 1911 odcestoval se členy carské rodiny do Kyjeva u příležitosti odhalení pomníku Alexandra II. Dne 1. září byl před zraky Mikuláše II. a jeho dcer v Městské opeře zastřelen Dmitrijem Bogrovem, synem významného statkáře, židovským agentem, který pracoval jak pro esery, tak pro policii.

Pijack
2. 4. 2023 07:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Nerozumím smyslu církví, ale vím, že jsou to instituce k ovládnutí negramotných lidí. Takže nerozumím ani střetu církví na Ukrajině s prozápadně naočkovanými negramoty. Tahle společnost je vinou USA a Vatikánu na pokraji občanské války. Duhoví proti věřícím, proti progresivistům, proti Euroukrajincům, proti všem… všichni proti všem. A to se Američanům ten zorganizovaný majdan v roce 2014 vyplácí. Ukrajinci se budou mezi sebou zabíjet jen kvůli pozlátku ze západu. Stejně jako Slovanské Rusko se Slovanskou Ukrajinou. A ta napuchlá huba se šišlajícím pyskem Černochová tomu tleská.

Markýza
2. 4. 2023 11:08
Odpovědět  Pijack

Ani ne tak negramotných. Je přeci spousta lidí, kteří fakt mají potřebu nechat se vést, někam pevně patřit. Já jim to neberu, jen je mi to naprosto cizí…..ale chápu, že je to jejich smečka, jejich domov, ten klášter, takže rozumím střetu.
Videjko “světice s ďábly kolem” jako dobrý, ale Ďáblové měli řezat do kytar aspoň nějaký metal, aby to mělo ty správné grády 😀

Gales
2. 4. 2023 10:40
Ohodnotit příspěvek :
     

V tom Kyjevě se mají dobře a válka se jim vyhýbá. Je tam plno materiálu pro boj na frontě.A taky plno přežranejch pašíků které taky krmíme.Sláma na kravíně.

Polo 2
2. 4. 2023 15:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Kyjev ve válce s mnichy.Volodymyr Zelenskyj se však nechal slyšet, že zákroky proti pravoslavným věřícím jsou součástí kampaně „za posílení duchovní nezávislosti“ Ukrajiny. „Naše slzy nepadnou na zem. Budou padat na vaši hlavu,“ vzkázal metropolita Pavel ukrajinskému prezidentovi s tím, že Bůh mu pokus o vyhnání mnichů neodpustí. Ministra kultury Tkačenka, který represi iniciuje, představeného kláštera označil za „posedlého ďáblem“. V médiích se dnes objevila zpráva, že byl metropolita předvolán k výslechu SBU. Tomu se říká totlaita,, to vám nevadí, to je šílené, co se tam děje

Polo 2
2. 4. 2023 15:43
Odpovědět  Polo 2

opr. totalita

Janka
2. 4. 2023 18:14
Ohodnotit příspěvek :
     

udajne uz zmizla….zrejme ju vzala SBU……ma male dieta