blog

Pokud nerespektujete zákon, lidi a společnost, vrátí se vám to formou celospolečenského požáru.

Pokus české vlády o umlčení parlamentní opozice formou omezování rozpravy v parlamentu, formou odebírání slova, omezováním délky svobodně pronášených názorů, až po pokus o vyvedení řečníka je nejen pokusem zastavit opozici, zoufale se snažící zabránit přijetí ničivých zákonů, kterými se tato vláda snaží “vybrat zatáčku” vlastních mizerných rozhodnutí. Chyb, které odneseme všichni. Všichni lidé, napříč celým státem.

Důchodci, živnostníci, podnikatelé. Všichni.

I lidé, kteří bůhvíproč tuto vládu stále podporují.

Je to zároveň akt svévole.

Omezení opozice, svévolí, umožněná převahou v parlamentu, za situace, kdy vláda nerespektuje ani opoziční, ani kritické hlasy je ukázkovým aktem popření demokracie.

Parlament je místem, odkud vyvěrá do prostředí princip parlamentarismu. Princip, který je určující a naprosto zásadní pro demokracii. Tato vláda ale neví, co je to demokracie. Nikdy nebyla demokratická. Je to nejhlubší omyl jejich voličů.

Když jsem po volbách napsal, že tato vláda si při převzetí moci počínala jako mafiánský spolek, byl to varovný hlas. Dnes už je jasné, že vládne zločinná vláda, neschopná výkonu, kterou u moci udržují jen jí vyživovaní mediální demiurgové. Vláda, která neuznává demokracii. Je pro ni jen fíkovým listem.

Za hrozivá rozhodnutí této vlády budeme trpět všichni. Naprosto zbytečně. Inflace, nárůst dluhů, cen, energií, obrovské, nekontrolovatelné vládní výdaje, to vše se dalo a mělo řešit jinak. Pokud by vláda brala v úvahu opozici a kritiky.

Svévole má ale své hranice.

Parlamentní debata je nejkultivovanější formou politického zápasu.

Pokud vláda není ani schopna dodržovat demokratická pravidla a zvyklosti v intencích politického zápasu, k níž patří i parlamentní obstrukce, což je legitimní nástroj, bude třeba této vládě připomenout, že existují i mnohem silnější formy pro prosazení odmítavého stanoviska ke špatným rozhodnutím vlády. Od demonstrací po odpor v ulicích. Až po hořící barikády.

Pokud nerespektujete zákon, lidi a společnost, vrátí se vám to formou celospolečenského požáru.

Je 0:30. Vláda nakonec couvla. Je tedy jasné, že testuje hranice a odhodlání lidí a opozice. Řeknu to tedy jasně.

Pokud nemáte správné “signály”, tady je jeden z podpalubí.

Brousíme vidle a cepy, parchanti.

zdroj:fb

sdílet na

39 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
pav-el
4. 3. 2023 14:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Koalice převzala nerespektování zákonů z UA! Takhle to začalo v jejich parlamentu. Umlčení opozice i za použití násilí. Vzestup fašismu! Tohle vám u nás neprojde!

volfik
6. 3. 2023 08:59
Odpovědět  pav-el

zároveň převzala BOLŠEVICKÉ manýry z počátků CCCP – “nas bolše”, takže se nemusíme ohlížet na nikoho a vše vyřešíme pěkně po BOLŠEVICKU.

me2d44
6. 3. 2023 10:59
Odpovědět  volfik

Vyjadřujte se, prosím, jen k tomu, na co máte mozkové závity. Bolševik nemusel být Komunista – ale pracoval pro většinu, Bolšinstvo. V roce 1917 se Bolševici museli spojit s Trockisty a Esery, jinak by nebyli schopni revoluci provést. A časem mezi Komunisty převládli Trockisté – stejní prospěcháři, jako liberalisté dnes – Trockij zemřel v USA, ostatně Gorbačov (reklama na kečup a pizzu) taky. Stalin zemřel doma – ale povedlo se mu předtím Komunistickou stranu Bolševiků přejmenovat na KSSS. A stejně se komunistům bez rozdílu říká Bolševik – nutno rozlišovat! Ne každý Bolševik byl komunista a ne každý komunista byl Bolševik!

me2d44
6. 3. 2023 11:09
Odpovědět  me2d44

A vaše řvaní “po BOLŠEVICKU” přesně vystihuje vaši nechápavost. Málokdo ví, že zvěrstva, připisovaná Stalinovi zařídili ti, kteří ho chtěli nahradit. Ještě méně lidí ví o tom, že před smrtí Stalin pracoval na nové koncepci – náhradě Marxismu Leninismu, které považoval za překážku dalšího rozvoje. Nedokončil, proto přišla za Chruščova stagnace a rozvrat SSSR dokončila Gorbiho Glasnosť a perestrojka.
Doplním: Zapomněl jsem na Jelcinův puč a útok tanky na ruský parlament!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Polo 2
4. 3. 2023 14:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Přesně napsáno, velké díky

Autor
4. 3. 2023 14:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Tohle je vláda, která má za úkol vše nasměrovat k tomu, aby u nás zavedli “nový divný svět” podle liberálů. Tahle vláda ani na okamžik nemyslí na občany této země, jen se snaží vyvádět co nejvíce zdrojů od nás ven. Nikdy se s ní kdokoliv uvažující o záchraně republiky nedokáže dohodnout. Zvláště pokud se bude snažit jít “právní cestou”. Cíleně a dlouhodobě na to připravovali svoje kádry, vybírali ty, co mohou i “jen vydírat”.
Jestli si ale někdo myslí, že ten “nový divný svět” je něco nového ve svém principu, tak se strašně hluboce plete. Celá “západní Evropa” v čele s Anglií, Francií i Německem dusily a přitěsňovaly svoje vlastní občany jak jen to šlo. A děje se to i v této době. Koho v Anglii zajímá z “elit” třeba to, co budou občané Anglie jíst, jak topit, jak vůbec žít.
Zářným příkladem je nejen Anglie, ale i jejich nástupce USA. Dohromady zabily tyto země – jejich elity – obrovský počet lidí a podílejí se na tom i dnes. A plně vědomě.
V letech 1945 – 1948 bylo heslem opozice vůči KSČ i to, že “my patříme na západ”! Ne, nikdy jsme tam nepatřili a není to – ještě stále aspoň trochu – v našem genetickém kódu.
My Slované jsme byli vždy jejich obětmi. Spousta Slovanů ve středověku skončila v otroctví na území dnešních arabských zemí a Turecka. Oni v nás stále vidí jen otroky. Nic víc. Ale mám pro “naše pětikoaliční elity plus p-rezidenta” jednu zprávu – jakmile se jim podaří splnit úkol od páníčků, tak za obyčejnými lidmi půjdou i ony samy “naše elity”.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
unor 2022
4. 3. 2023 14:55
Odpovědět  Peter 008

Cíleně a dlouhodobě na to připravovali svoje kádry, vybírali ty, co mohou i “jen vydírat”.
.. to je presne ono. Zacalo to V. Havlem.

Gene
5. 3. 2023 14:52
Odpovědět  unor 2022

Kdepak, začalo to mnohem dřív. Havel byl jen pojistka.

Pekos
4. 3. 2023 15:05
Odpovědět  Peter 008

Přesně a pravdivě do písmene napsané. Jen stále nechápu že se ještě najde někdo, kdo může tyto zrůdy podporovat. Větší svinstvo , hnus, než je nyní u moci tady nikdy nebyl .

unor 2022
4. 3. 2023 14:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Jedna recnicka ..
Proc se jen v ceskem narode musi v jakemkoliv historickem obdobi najit tolik bezcharakternich panchartu.
Jak by se tady bez nich krasne zilo.

Autor
4. 3. 2023 14:56
Odpovědět  unor 2022

Promińte, ale tohle je jev, který je vše světový. Otázkou je jen, kdo je u kormidla. Hlupáků, zrádců a idiotů má každá země na rozdávání. Právě přes ně nás “zbytek” ovládají – jakoby právem většiny!

unor 2022
4. 3. 2023 15:01
Odpovědět  Peter 008

Jiste, ale nijak to nevylucuje uvedene o ceskem narodu.

Markýza
4. 3. 2023 15:55
Odpovědět  unor 2022

Český národ se ovšem nevylučuje ze společenstva všech ostatních národů. Až na tohle sebemrskačství; proč bychom neměli mít hlupáky, zrádce a idioty? Vždyť bychom byli tak šíleně vzorní, že bychom sami se sebou nevydrželi 😎 a ostatní s námi taky ne. Všimněte si, že snad žádný jiný národ nevztáhne své idioty na sebe celého, jen my musíme.

unor 2022
4. 3. 2023 16:07
Odpovědět  Markýza

To neni sebemrkacstvi. To je proste konstatovani faktu. Se smutkem ve tvari. Mozna jsme ve vetsine dobri lec stejne tak jsme ve vetsine vseobecne nevzdelani. A to je problem cislo jedna. Vse ostatni jsou uz nasledky. I to, ze se darebakum tim dostava prostoru k ovladnuti dobrych.

Markýza
4. 3. 2023 19:57
Odpovědět  unor 2022

Tak dobře – je to sebemrskačské konstatování faktu. Jednoho z tisíce faktů o národě českém.
Ale s tím prostým konstatováním faktu buďte opatrný – to se dá říct opravdu o kdečem.

Boomer
4. 3. 2023 21:00
Odpovědět  Markýza

.. musím souhlasit s tvrzením, že náš (a nejen náš..) problém spočívá v nedostatku skutečného vzdělání, čímž nemyslím jen to školní. Poznání získává pachuť hořkosti v okamžiku, kdy nás usvědčuje z vlastní neznalosti.

Lidi se zajímají o kde co, ale převážně jen povrchně, u máločeho se obtěžují proniknout do hloubky, to je však do velké míry předem dáno nízkou kvalitou zpracování obecně dostupných informací. V knihkupectví jsou regály plné povrchnosti, ovšem vyvedené nádherně barvotiskově.
Měl jsem známého, který si na stará kolena splnil životní přání, odložil titul JUDr. do šuplíku a v penzi se stal knihkupcem. S vypětím všech sil vydržel dva roky, než to vzdal.. nechci být prodavačem leporel pro dospělé s mentální úrovní dítěte!

Boomer
4. 3. 2023 20:42
Odpovědět  unor 2022

.. principy vzniku, formování a působení elit při ovládání společenských dějů popsali pánové Gaetano Mosca, Vilfredo Pareto a Robert Michels. Obecné příčiny tedy jsou známy.. řešení ne.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
5. 3. 2023 15:39
Odpovědět  unor 2022

NE-ŽI-LO! By se krásněji. NEBYLO by to růžový a béžový, kurwafix. Ani bez Babiše, Zemana či Putina, ani bez Fialové skvadry.

Frank
4. 3. 2023 15:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Je neuvěřitelné, jaké svině se dostaly ke korytům.

Markýza
4. 3. 2023 15:56
Odpovědět  Frank

To je naopak velice uvěřitelné, ba zákonité. Neuvěřitelné je spíš to, že se nám zase sesypal systém, který by je udržel u tichého pochrochtávání. Jenže ten se tak nějak sype všude kolem…….

skeptik
4. 3. 2023 20:04
Odpovědět  Frank

Pokaždé když vládla ODS tak to byla katastrofa.
Tudíž je neuvěřitelné, že to zlo stále někdo volí.

Boomer
5. 3. 2023 09:55
Odpovědět  skeptik

..čemu se na tom podivujete? Volba je projekcí našich očekávání. Tudíž z velké části intelektuální nedostatečnost a zbytek dle rčení “Id fecit cui prodest”. 

PENNYS
4. 3. 2023 20:49
Odpovědět  Frank

Jen krátce
“KAM VÍTR TAM PLÁŠT”

sergej
4. 3. 2023 17:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Na to korporátníci asi nedočkavě čekají, stát jako “fimra.

Gales
4. 3. 2023 18:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Dost řečí.Nastal čas na broušení vidlí a kování cepů.11.3.

Boomer
4. 3. 2023 21:04
Odpovědět  Gales

.. nezapomínejte na fakt, že samopal má kadenci tatatatata.. nebo i více! Ať potom nejste překvapený, až budete koukat do té relativně malé tmavé dírky..

Boomer
5. 3. 2023 09:49
Odpovědět  Boomer

.. moji ubozí mínusové, vězte, že jen hlupák se žene do situace, v níž nemá v konkrétním okamžiku reálnou naději na úspěch. A ten, který do takové situace poštívá jiné, byl, je a zůstane pro mě hovadem bez charakteru a zodpovědnosti.

Gales
5. 3. 2023 10:21
Odpovědět  Boomer

Všichni revolucionáři,státníci a buditelé jsou u tebe hovada?Nedíváš ty se do té relativně malé tmavé dírky často? Bacha,je to fialová pr.del.

Markýza
5. 3. 2023 15:30
Odpovědět  Gales

A pravda je dcerou času.
I co se dírek a revolucionářů týče. Žádné výjimky.

Boomer
5. 3. 2023 18:36
Odpovědět  Gales

.. prosím netykat, hovádko boží.
Revolucionář, státník a buditel, který přežije tam, kde jiní pro jeho ideu padli, aniž bylo dosaženo vítězství, je hovado!

Se štítem nebo na štítě!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
5. 3. 2023 15:29
Odpovědět  Boomer

Zase ale poštívat může – chodit nemusí……hovado bych viděla až v momentě, kdy přestane jen poštívat a začne reálně nahánět.
Pro hlupáky bychom tu ovšem měli Darwinovu cenu, kdyby na to přišlo.

Boomer
5. 3. 2023 18:40
Odpovědět  Markýza

.. já rychlené produkty nerad. Vše má svůj čas a vydrží to tak dlouho, jak dlouho k tomu putujete..

Markýza
5. 3. 2023 19:33
Odpovědět  Boomer

V tomhle souhlasím bez výjimky. Ostatně my na to máme krásné úsloví – musí to vyhnít. A dozrát, aby to samo spadlo.
Vydrží to tak dlouho, jak dlouho k tomu putujete…..citát, nebo vaše? Každopádně pěkné.

Boomer
5. 3. 2023 20:10
Odpovědět  Markýza

.. variaci téhle pravdy použil Vlastik Redl v jedné svojí písničce.

https://1url.cz/9r5Ou

Markýza
5. 3. 2023 20:54
Odpovědět  Boomer

Jo Redl…..tak to jo.

oldoo
5. 3. 2023 08:51
Ohodnotit příspěvek :
     

” princip parlamentarismu. Princip, který je určující a naprosto zásadní pro demokracii.”
Tak to je dobré,na základu této pitomosti vznikl “demokratický” systém,který nám vygeneroval NEDEMOKRATICKOU vládu,stejný parlament,nedemokratická prolhaná média a zemi na prahu války,kterou voliči nechtějí.
Nech těch blábolů a zalez! 

PENNYS
5. 3. 2023 14:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Datum: 10.07.2022 KDYŽ JSEM ,ZDE NA “pokec24.cz” DAL MUJ PŘÍSPĚVEK ,TAK JSTE MI DÁVALI SAMÉ -palec dolu,
dnes jen pro z opakování ,že JSEM MĚL PRAVDU!

  
Český národ si neuvědomil ,
že volí podplacené zkorumpované politiky,kterým
 pomáhají všechny média , EU, ne jen české, hlavně 
pansoudruh „“richetski““ velice moc pomohl,
kteří jdou do vlády už stím umyslem,že tento stát
„CO NEJRYCHLEJI PŘIVEDOU DO LIKVIDACE“

Markýza
5. 3. 2023 15:32
Odpovědět  PENNYS

Neuvědomil si to proto, že strašná spousta lidí chěla “někoho slušného, za koho by se nemusela stydět.” No, tak to mají a snad dojdou poznání, že vyžehlené sako a uhlazená mluva samy o sobě nezaručí nic.

Bozena K
5. 3. 2023 17:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Velmi dobrý článek, jen kdyby to pochopilo více lidí…bohužel většina je jak omámená, nechápe nic