blog

Vyzývám naši vládu, aby okamžitě ukončila jakoukoliv vojenskou podporu režimu, jenž adoruje nacistickou zrůdu Stěpana Banderu

Ještě se musím jedním příspěvkem vrátit k pro mě neuvěřitelné situaci, kdy naše policie v klidu přihlížela, jak se v centru Prahy mávalo vlajkou Pravého sektoru, jenž otevřeně navazuje na Ukrajinskou povstaleckou armádu, známou též jako banderovci.

Místní obhájci všeho žlutomodrého jejich zvěrstva páchaná za druhé světové války opakovaně zlehčují a tvrdí, že odsouzením odporných zločinů páchaných banderovci jen naskakujeme na kremelskou propagandu.

Inu prošel jsem si literaturu týkající se volyňského masakru a narazil na zajímavou knihu amerického historika z University of Yale Timothyho Snydera (jehož lze asi jen stěží označit za proruského dezinformátora), která se nazývá Krvavé země. Výtažek z ní byl publikován na webu Expres v roce 2018, kdy se u nás o ukrajinských dějinách ještě mohlo psát v objektivním duchu.

V prvním komentáři k tomuto příspěvku posílám odkaz na zmíněný článek, kde si můžete přečíst o tom, jak brutálně mučili a vraždili své oběti, včetně žen, dětí a kojenců.

Upozorňuji, že následující úryvek z tohoto textu je opravdu pouze pro silné povahy.

Zde jen krátká ukázka:

“Jiný zvrácený čin se odehrál v Ternopilu (polsky Tarnopol), kde příslušníci povstalecké armády vyvěsili transparent „Cesta k nezávislé Ukrajině“ a na stromy podél silnice zavěsili k sobě svázaná těla dětí.”

Tak po téhle cestě já tedy zcela zásadně jít odmítám!

Znovu proto vyzývám příslušné policejní orgány, aby okamžitě začaly konat dle zákona, identifikovaly osoby propagující tento odporný útvar a jeho prominentní postavy, a zahájily vůči nim úkony trestního řízení! Nelze tolerovat a nečinně přihlížet páchání flagrantního trestného činu přímo v centru našeho hlavního města.

Stejně tak vyzývám naši vládu, aby okamžitě ukončila jakoukoliv vojenskou podporu režimu, jenž adoruje nacistickou zrůdu Stěpana Banderu mimo jiné tím, že má jeho obraz vyvěšen ve své Nejvyšší radě (ukrajinský parlament), nebo tím, že po něm pojmenovává své ulice.

V neposlední řadě opakuji, že mi je naprosto ukradené, jak tuto osobnost vnímají na Ukrajině. Ať si ho tam klidně prohlásí za svatého. Nic to nezmění na tom, že se jednalo o zcela zavrženíhodnou kreaturu, před níž si každý normální člověk může jedině odplivnout.

A aby bylo jasno – netvrdím, že Ukrajina nemá právo se bránit – ale skutečně nechápu, co nutí Zelenského režim uctívat odkaz nacistických vrahů. Bez toho by bojovat nemohli?

A než někdo začne mudrovat použitím klasicky trapného argumentu “Rusové to dělají taky”, tak bych rád uvedl, že dotyčnému patrně uniklo to, že Ruské federaci momentálně žádné zbraně nedodáváme. Pokud bychom dodávali, byl bych zcela jistě také proti.

Pokud si tedy máme zachovat alespoň zbytek naší cti, tak musíme neprodleně zastavit podporu současnému pronacistickému režimu, jenž v Kyjevě vládne, a současně jasně a rychle trestat všechny projevy a formy propagace morálně odporného odkazu jednotek UPA zvaných banderovci a čehokoliv, co je s osobou Stěpana Bandery jakkoliv spojeno.

Opravdu se už nechci za naši zem nikdy stydět tak, jako jsem se styděl, když jsme zvedli ruku pro “humanitární bombardování” Srbska.

Nedopusťme to.

11.3.2023

zdroj:sítě fb

sdílet na

18 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Frank
4. 3. 2023 15:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Jsem si jist, že Hurvínkovo komando nebude dělat zhola nic.

Pekos
4. 3. 2023 15:20
Odpovědět  Frank

Tak to je nás minimálně 6. Počítám svoji rodinu.

ladik
4. 3. 2023 18:54
Odpovědět  Frank

Proti soukmenovcům se nezakročuje.

ijn
4. 3. 2023 15:59
Ohodnotit příspěvek :
     

miliónu na Letné protestujících občanů se snad i Policie ČR zalekne a nebude PČR chránit PSP z ODS+KDU-ČSL +TOP +STAN poslance od věcné diskuze s občany!!! to bude nejdůležitější důvod k předčasným volbám do PSP,…..200 poslanců z PSP profackovat každý týden když diskuzi odmítají bude nezbytné!!!

sizok
4. 3. 2023 18:42
Odpovědět  ijn

Obávám se, příteli, že máš velké oči. Společnost ještě není
připravena na změnu.

Pavel z Moravy
5. 3. 2023 08:59
Odpovědět  sizok

Zdaleka není připravena na změnu, ta musí proběhnout na duševní úrovni téměř každého jedince a hlavně musí každý pochopit jakou společnost chce.

Pepa
4. 3. 2023 17:29
Ohodnotit příspěvek :
     

https://www.pokec24.cz/krize-ukrajina/venec-bandery/

Aleš
4. 3. 2023 17:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud někdo nepotírá fašismus v této zemi znamená to jen jedno,režim zhnědnul.
A pokud jde o Banderu, je to prase a každý kdo toho vraha vyznává taky.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
4. 3. 2023 17:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Celá vláda musí skončit v pracovním táboře. Musí si ochutnat nacistickou medicínu, kterou prosazuje a podporuje na Ukrajině.
Kromě toho bychom měli izolovat všech 108 poslanců 5koalice. Takový tupý a zbytečný Bartošek by byl v kamenolomu s krumpáčem konečně užitečný.

Gales
4. 3. 2023 18:28
Odpovědět  Pijack

A traktorista by mu odvážel kamení.Ale na kolečku.

Pijack
4. 3. 2023 18:44
Odpovědět  Gales

Chofno, dal bych jim takové dřevěné krosny na záda… pěkně naložit až po vrch a odnést na místo určení pěkně na zádech. A basta Fidel 🙂

Gales
4. 3. 2023 18:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to všechno příprava na válku.Až se Evropa vymlátí,obsadí ji Američané.

sizok
4. 3. 2023 18:46
Odpovědět  Gales

Omyl, až se vymlátí střední a východní Evropa. Naše místo zastoupí
Anglosasé, u nich zavládne šaria. Zde pro ně bude panenská země.

M.Š.
4. 3. 2023 19:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Tato vláda má za sebou již tolik sviňáren,že by měla zavčas podat demisi a odstoupit.Včera bylo pozdě.Za nejhorší prohlašení vlády považuji možnost revize programového prohlášení,prý z důvodu neschopnosti vlády toto programové prohlášení realizovat,takže vlastně o sobě prohlásili,že jsou neschopni jakékoliv činnosti,kromě činnosti škůdce pro stát a ovčany tohoto státu.Jasný důvod pro okamžitou demisi.

skeptik
4. 3. 2023 20:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Už nejde se nestydět. Vláda ČR od okamžiku puče na prezidenta Janukovyče podporuje nacistickou Ukrajinu.

jiří
4. 3. 2023 23:16
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

marie
5. 3. 2023 10:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak je možný, že ty všechny háknkrajcy nevadí židům? Ještě jsem neslyšela, nečetla jediný protest židů. To bude tím, že žid je Elenský a bojuje za novou Chazárii pro židy. Jestlipak je také povolávají do války, nebo mohli židi odjet do Izraele? Největší zloděj Ukrajiny tam už je – Komolojský.V ědí ti mladí Ukrajinci – Slované, že umírají pro chamtivost židů a oni buď zaplatí životem, stejně jim nebude nic patřit.

Pavel K
5. 3. 2023 10:45
Odpovědět  marie

🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣
Dejte si honem pojistit vchodové dveře do bytu, ale jelikož je neděle, tak to zřejmě nestihnete. 🍀🙋‍♂️