blogKrize UKRAJINA

Co noveho na Ukrajině?

Tuž sem zas par fajnych podzimnich dnu stravil v jamě lvove, ve valečne Ukrajině.

Ani nevim čemu, ale citim se tam tak nějak svobodněji jak u nas, bo lidi sedi v kavarnach, korzuju po ulicach, žeru ty svoje šašliky a pelmeně, piju k temu kafe za 12 kaček nebo pivko za pětadvacet a čitaju si ty internety za stopadesat kaček za měsic. To vite, valka. To už u nas v Porubě nima. Lidi su jacisi stresovani, neschopni se zastavit, popovidat si ze susedem. Breči, že fialovy hnus jim zebral uspory a všecko zdražilo, ale stejně furt čumi na ty propagandy českych televizi, plati poplatky, kupuju si medyjalni propagandu a kdyby byly dneska volby, tak štyrycet procent lidi to hodi zas te same sebrance, kera fčil drancuje stat.

Jasne, na Ukrajině je valka. Je to znat na ulicach, odkud zmizeli chlopi. Někeři su schovani, někeři na frontě, někeři v emigraci a někeři mrtvi. To už je za valky taky zvyk. Ale od Podkarpatske Rusi je valka skoro tisic kilaku daleko. A tak po mukačevskych ulicach korzuju paničky z vychoda ze svojima kundelatyma pejskama, oblečene su v kožiškach z jakesik mrtve zvěře a s frňakem navrch zhližaju na obyčejne rusinske a maďarske robky, kere idu doroboty, aby uživily rodinu. Takže nic noveho, taky obrazek se tady da sledovat už skoro rok. Investyčni vystavba novych kvartyru pro nove obyvatele vyskočila snad o tisic procent a kdo tady jakusik dobu nebyl, tak by to snad ani nepoznal.

Ale přece se cosik od moji posledni letni navštěvy změnilo. Lidi su nasranějši. Když ste na ulici nebo ve větši společnosti, tak to nepoznate. Ale když se bavite s mistnima mezi štyřma očama, tak už nemluvi o „SVOJI“ valce. Mluvi o tym, že je třeba, aby si to „ONI“ na vychodě už konečně vyřešili. Mluvi o tym, že už je nebavi byt každy den zastavovany na ulici a kontrolovany, jestli se nevyhyba odvodni povinnosti. Mluvi o tym, že konflikt na vychodě mezi Kyjevem a vychodnima oblastma neni jejich valka.

Odevřeně ve větši společnosti vam to nikdo nepovi, bo za podobne řeči se tu zavira. To vite, to je ta demogracija a svoboda slova.

Ale atmosfera se změnila. Vypada to, režim bude muset cosik hodně rychle podniknut, bo jinak padne. Ale on padne stejně, až mu stryk ze Zapadu přestane pučovat prachy.

A až se to stane, tak to bude rachot.


Fiala by chtěl rekonstruovat Ukrajinu, Polaci už pochopili, že ne,…

Chvilama nevim, jestli je ten člověk taky od přirozeni, anebo ho tak drži pod krkem, že musi přichazat s takyma cypovinama.

Enem blazen se može chlubit tym, že budeme rekonstruovat Ukrajinu, navic tvrdit, že už fčil byzme mohli rekonstruovat školy a podobna zařizeni.

Synku muj fialovy. A řekli ti, že ty rozbite školy na Donbase rozbila ukrajinska armada a že po valce se na ruske uzemi nikdy nedostaneš a na ukrajinskem uzemi nebudu školy potřeba? Řekli ti, žes zničil pověst Česke republiky na obrovskem uzemi od Dněpru na vychod? A mimochodem, pro koho bys ty školy rekonstruoval, když ukrajinske děcka krmiš v Čechach?

Už aji ti Polaci pochopili, že naletěli. Že ty milijardy, kere nasypali do ukrajinskeho režimu, su nedobytne a nedobytne zustanu. Pokud kdosik bude vykořisťovat uzemi, kere na Ukrajině zustane, tak to nebudu ani Polaci, už vubec ne Česi, ale Ameryčani, keři zadlužili Ukrajinu na tisic roku dopředu.

Na polskem webu „Mysl Polska“ se objevil tento text:

„Neznáme celkovou částku, která se objeví na skutečném příjmu hrůzy, kterou jako národ budeme muset zaplatit za velkorysou a bezuzdnou politiku vůči našemu sousedovi. Jsme v horší situaci než bezohledný host restaurace. Neobjednávali jsme pro sebe, ale pro hosta u vedlejšího stolu. Nikdo nám ovšem neukázal menu s cenami a nikdo nekonzultoval položky, které si host objednal naším jménem.

Dodatečně se ukázalo, že příbor byl po cestě z kuchyně ukraden a host, kterému jsme dali najíst, se ukázal jako nevděčný a drzý. Budoucí zisky, které jsme měli získat jako kompenzaci za pomoc, se ukazují jako iluzorní, protože zisky budou mít společnosti ze Spojených států.“

Tuž co, Fialenko? Nestydiš se aspoň trochu?

Ladik Větvička, hlasatel RadioUniversum.cz, Katowice

Ladik Větvička, hlasatel Radyja Universum, Mukačevo

Text psany pro Denik TO

sdílet na

55 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
laskra
20. 10. 2023 15:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Ládiku tak to ve světě oligarchů chodí. Spodina musí držet pysk, nebo příjde i o to málo co ji zbylo.

Bety
21. 10. 2023 09:04
Odpovědět  laskra

Právě. Jich se osobně žádné dluhy netýkají, část té “pomoci” se odkutálí kamsi do švýcarské banky a za zbytek si Zelenská a spol. vyrazí na nákupy.

sergej
22. 10. 2023 17:43
Odpovědět  laskra

🙂
Zkusím to od jinud, banují.
https://pravyprostor.net/?p=167586#comments
Urug 22.10.2023 17:13:10 Odpovědět
Oni nejsou pitomi, kdyz vidim milovaneho, mocneho a udatneho vudce ukrajince Velkeho Petu, tak uplne vidim za tema brejlickama ty šibalský očička, jak si dela z plebsu prdel a ma z toho radost. A cim vic to vedou do hrobu, tim z toho ma vetsi radost, dočista jak silenec v ustavu pro choromyslne.

No to nevím ale PePa má styl jet bez hemly a dát pokutu na potřebné. Moment, neporušili zákon když je netrestatelný? Indikace kontraindikace…. :mail: 
 https://www.youtube.com/watch?v=qWl3KnS6RGI

Frank
20. 10. 2023 15:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Láďo, opět perfektní. Akorát nejsem si jist, že ten prolhaný fialový blb z Brna to čte. On toho na čtení z Bruselu a USA má synek docela dost.

Vaska
20. 10. 2023 21:02
Odpovědět  Frank

jen klid – vykulencovo gestapo to už četlo

ModrýKlokan
21. 10. 2023 01:57
Odpovědět  Vaska

@ Vaska :-)))

Tož taky zdravim do tej Prahe desatnika Koudelku a Igora Rudou Smrt na prokuraturu. Fajny vikend pacani.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
20. 10. 2023 15:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Čo je to za moravský dialekt, to je nejaký Habán? Dobrá reportáž, no myslím si, že najlepšie bude pre Ukrajinu keď sa stane celá súčasťou Ruska, Rusi sú schopní ich vykúpiť z otroctva. Bude ako pred tým a Chazaria zanikne a už nikdy nebude Ukrajina samostatná.

JoFa
20. 10. 2023 15:44
Odpovědět  JoFa

Pre nás, no i pre vás by to bolo najlepšie riešenie, je to najdostupnejší a najlacnejší zdroj surovín pre Slovanov v Európe a mali by ste si to konečne politicky uvedomiť a konať podľa toho.

JoFa
20. 10. 2023 15:48
Odpovědět  JoFa

Západ sa stane žobrákom, prišli o Ruské zdroje a prišli o Afriku, ZOBUĎTE sa!!

Ladislav 💤
20. 10. 2023 17:34
Odpovědět  JoFa

Jen je nechte chrápat.

Pavel z Moravy
20. 10. 2023 21:56
Odpovědět  JoFa

Proč nám to říkáte tady. Tady není stádní družstvo bruselské unionistické legislativy. Jsem zde na Pokecu asi 2 roky, my jsme tady probrali toho již tolik, že by to bylo na vydání románů na pokračování. Dá se říci, že krom trolíčků, kteří sem čas od času zabrousí jsou zde všichni znalí problematiky našich a taktéž jiných škůdců zemských.

ModrýKlokan
21. 10. 2023 02:00
Odpovědět  Pavel z Moravy

@ Pavel

Tak nějak…

Administrátor
P.A.Semi
20. 10. 2023 16:51
Odpovědět  JoFa

Rusko nemůže vstřebat Ukrajinu, protože by jim museli dát Ruské občanství, pozvali by si “domů” dvacet milionů potenciálních teroristů a záškodníků s fanatickou touhou se pomstít…

πα½

JoFa
20. 10. 2023 16:54
Odpovědět  P.A.Semi

Aneksia, spavia voľby ako na Kryme a je to vybavené. Jediné čo treba, aby to Ukrajina pochopila.

Administrátor
P.A.Semi
22. 10. 2023 02:40
Odpovědět  JoFa

Naivní…

Jsou tam možná ještě statisíce lidí, kteří se chtějí Rusku pomstít, a to jim žádné “volby” z hlavy nevyženou…
Takže ti by měli dostat Ruské pasy a pustit je volně po celém Rusku škodit?!
Oni to Rusové moc dobře vědí, proč si tu Ukrajinu (tedy Ukrajince) takhle domů nepustí…

Na Krymu žijí Rusové a zvolili si Rusko, ostatně i poté na Donbasu, ale na Ukrajině žijou Ukrajinci, celá staletí bojují (pod vlivem Polska a Rakousko-Uherska) proti Rusku, a situace je tam zcela jiná než na Krymu nebo v Donbasu…

πα½

jan
22. 10. 2023 23:09
Odpovědět  P.A.Semi

Pořádek v připojených ukrajinských oblastech Ruska zajišťuje místní samospráva, která je samozřejmě proruská, potom policie, státní bezpečnost a další složky, u nás dnes neznámé. Věřte, že mstitelé si ani neupšouknou. Vy asi neznáte ruský systém, co.

JoFa
20. 10. 2023 17:11
Odpovědět  P.A.Semi

Ak Rus vyhrá vojnu, ako môže Ukrajina splácať svoje dlhy, vyrobené fašistami na čele so Zelenským? Šedá zóna? Neutralita je nemožná,Ukrajina samostatne nemôže existovať.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
20. 10. 2023 17:30
Odpovědět  JoFa

Ak bude Ukrajina pod Ruskou kontrolou, žiadni potencionálni teroristi sa tam nepresadia, Rusko si túto situáciu kontroluje aj doma, tak prečo by to nezvládli aj s Ukrajinou ak bude súčasťou. 20 miliónov je veľmi prehnané číslo!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
sizok
20. 10. 2023 18:56
Odpovědět  JoFa

Slyšel jsem o 19 milionech. S postupující frontou na západ
dojde k další emigraci. Podle mě, tam nezůstane více jako 10 milionů lidí.
Většinou seniorů. Okrajina se stane Bohem zapomenutá země.
Tak, jako to v minulosti vždy bylo.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
20. 10. 2023 19:14
Odpovědět  sizok

.. určité pásmo toho území předpokládám jako ruský cordon sanitaire.

JoFa
20. 10. 2023 19:15
Odpovědět  sizok

Ja to nevylučujem a súhlasím aj s takouto možnosťou, ale investície ako som písal nižšie sa budú pohybovať v miliardách, povojnový stav je vždy najlepší pre investovanie a rozbehnutie ekonomiky. Aj preto sa vedú vojny, v BRIKS to bude výborný odrazový mostík, ja som vsadil na Rusko a Kóreu,

ladik
21. 10. 2023 15:10
Odpovědět  JoFa

Svodka MO za období 14.- 20.10. Ztráty UA 5830 ukrošů. Jestli to tak půjde stejným tempem, je vymalováno.

Ladislav 💤
20. 10. 2023 17:36
Odpovědět  P.A.Semi

Fanatismus se léčí tvrdou prací a hladem! A za chvíli z nich bude němé stado!

JoFa
20. 10. 2023 17:46
Odpovědět  Ladislav 💤

Láďo si dost ostrý, ale niekedy nie je iná možnosť. Máš môj palec.

JoFa
20. 10. 2023 19:04
Odpovědět  Ladislav 💤

Láďo, ja mám pri mojom niku krúžok a ty zzZ, tak teraz neviem či je to zaščita alebo zemědělec? Dostávajú ma do kolien títo Drápalíci…

Ladislav 💤
20. 10. 2023 19:35
Odpovědět  JoFa

Jen vzpomínejte na sfanatizované germánsko, za II. světové, tak tam všichni hajlovali, včetně nemluvňat. Opakuji všichni. Až je Sovět začal mlátit v Berlíně, najednou antifašisté. Pak byly jak opařené ovečky. To same bude i s fašistickym Banderostánem! Bude JEDNO RUSKO!
A fašistické EU se z toho můžou i pokakat! Čím dříve, tím líp!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
20. 10. 2023 17:55
Odpovědět  P.A.Semi

Ak zasiahne vojna celú Ukrajinu a nielen jej časť aj za pomoci Kórei /moja konštrukcia/, tak postavia všetkých Ukrajincov do habtáku a vysvetľovanie bude jednoduché, aby pochopili, že jediná ich šanca je spojenie s Ruskom, ako píše nižšie Láďo, potom to nebude problém dotiahnuť to do konca.

JoFa
20. 10. 2023 18:01
Odpovědět  JoFa

Výsledkom, bude Rusko- Kórejská spolupráca na obnove Ukrajiny a nová Ukrajina, detaily si už vykonštrujete sami.

sizok
20. 10. 2023 18:59
Odpovědět  JoFa

Žádná obnova Okrajiny nebude. Rusko si nebude hřát hada na prsou.
Obnova začne, až převáží ruské obyvatelstvo.

JoFa
20. 10. 2023 19:08
Odpovědět  sizok

Nesúhlasím, to by trvalo generácie a na to nie je čas. Okrem toho sú to miliardové investície…

Ladislav 💤
20. 10. 2023 19:39
Odpovědět  JoFa

Bič a budou stavět co si sami rozmlátili!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jan
22. 10. 2023 23:05
Odpovědět  P.A.Semi

Ale Rusko už dávno dává Ukrajincům občanství ve zrychleném řízení, stejně jako všem občanům bývalých sovětských republik. Dokonce jsou Ukrajinci přímo zváni do Ruska, kde mají přislíbenou práci většinou na východě země a byt na který dostanou dekret od státu.

Mik
23. 10. 2023 17:15
Odpovědět  P.A.Semi

Ano, to zní dost pravděpodobně ale také nemůže nechat velkou část Ukrajiny se znovu vyzbrojit, stát se NATO státem a se základnám s atomovkami připraveným na další, tentokrát rozhodující válku.

Ferko
21. 10. 2023 14:20
Odpovědět  JoFa

Ty jsi nikdy nebyl v Ostravě?

JoFa
20. 10. 2023 16:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Nemám tu vhodný čerstvý článok, ale už sa to priostruje, Citujem z Gazy a Svatoša: “V noci na dnešek zahájila Iránská armáda masivní přesuny taktických balistických raket a střel s plochou dráhu letu směrem k irácké hranici. Zdá se tak, že Irán se připravuje napadnout vojenské základny USA v Iráku, a na severu Sýrie.”
https://cz24.news/rusky-kozak-babaj-iranske-balisticke-rakety-a-klicovy-dukaz-kdo-vybombardoval-nemocnici-v-gaze/
Bude ako nebolo, amíci to majú spočítané, s Iránom sa pridajú aj ďalší. Čo už, veď Izrael varovali a odniesla to nemocnica. Ortodoxní sa organizujú a protestujú na strane Gazy, dejú sa veci…
https://cz24.news/americti-zide-vtrhli-ve-washingtonu-do-kongresu-a-protestovali-proti-valce-v-gaze-proti-statu-izrael-a-na-podporu-palestiny-palestinci-maji-skutecnou-pomoc-jen-od-ortodoxnich-zidu-jordansko-pohrozi/

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
20. 10. 2023 16:57
Odpovědět  JoFa

Je to neuveriteľné, že židia protestujú proti vlastnému štátu. Naberá to spád,

Janaz
20. 10. 2023 22:18
Odpovědět  JoFa

Ortodoxní židia nepovažujú Izrael za legálny, vylučuje to ich náboženstvo, preto protestujú.Izrael je projekt sionizmu, nie ortodoxných židov.

P.74
20. 10. 2023 22:24
Odpovědět  JoFa

Čo je na tom neuveriteľné?Ortodoxní vždy hovorili,že štát Izrael je proti Bohu.Židia majú čakať na Mesiáša.

ModrýKlokan
21. 10. 2023 02:03
Odpovědět  P.74

@ P74 1+

No někteří se asi woke včera… Ovšem pozitivní je alespoň to, že se lidi začali znovu vzdělávat. S plnýma pupkama jim to moc nemyslelo.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
sergej
20. 10. 2023 17:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Zlatý důl upírů s tiskárnou “holáre.
https://www.youtube.com/watch?v=U96IOn7q6fM

Pijack
20. 10. 2023 18:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Mimo téma, ALE aktuálně – jistý Kchárz Schwarzenberg už heká na smrtelné loži.:-)


Helena
20. 10. 2023 19:15
Odpovědět  Pijack

Pekelné lože už je připraveno. Tohle je přesně to, čeho se takové kreatury nejvíc ze všeho bojí. JEDINÉ ČEHO SE BOJÍ JE SMRT.

Slovan
21. 10. 2023 04:56
Odpovědět  Helena

Tak nevím jestli až bojí, ale to asi každý, jen blázen má z toho srandu.
Ale zasvědcení říkají že je milosrdná. Něco na tom bude.

Helena
21. 10. 2023 09:51
Odpovědět  Slovan

Ono se jinak umírá boháči, který žije absolutně bez starostí v obrovském luxusu a jinak udřenému, ustaranému člověku. Nikdy by mě tohle nenapadlo, nebýt jedněch bývalých známých, kteří ukrutně zbohatli, pro které naše existenční starosti a starosti o rodinu-byly k smíchu. A jediné čeho se na světě báli, byla jejich vlastní smrt. Skončili ovšem nepěkně: ona utápí své nicnedělání v alkoholu a pán po 3. tečce u snídaně náhle zemřel, bohatství se tenčí, dětičky rozházely co mohly a teď začínají mít ty starosti jako my. No a teď si představte ty opravdu megaboháče, kterým patří půlka světa, myslí si, že jsou nedotknutelní, mají na co si vzpomenou, nemají žádné starosti, jak ti se musí bát smrti.

Slovan
21. 10. 2023 11:06
Odpovědět  Helena

To máte pravdu, že se korunkám brzo nechají utrhat nožičky, to je hned a rozkutálí se jedna dvě. S tím natažením brk, jak říkám záleží na co, něco bolí (rakovina), no a když to svámi třepne na tvrdo, tak ani nevíte. To jsme rozjeli téma. 😊🙋‍♂️

Jura S
20. 10. 2023 19:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Jo, dneska jsem u Hornbacha, co vede na Orlovů koupil na 119 Kč mačetu, krom nějakých kruplů na zahradu. Na baráku už mám po postelí jednu a kvalitní Gerber, jak se cosi i přes alarm šuchne, lezu i nahý o půlnoci s mačetou, jak pes štěkne… Tu novů, je na prd na zahradu, levný krumpl z plecha zejtra nabrůsim na “žiletku” a dám vedle sedadla. Už se mi u kaufu stalo, že mě voslovili dva hrdinové od “Mariupolu” a měl jsem jen železnou tyč…. situace se nesmí podceňovat…

JoFa
20. 10. 2023 19:41
Odpovědět  Jura S

“Budovať a chrániť socialisickú vlasť, buď pripravený! odpoveď bola: Vždy pripravený!” to si už asi málo kto pamätá… S mačetou to ale ide určite lepšie a nemusí byť socialistická.

Jura S
21. 10. 2023 12:51
Odpovědět  JoFa

Já mám hodnost jako absík ze socialismu podporučík, vojenskou knížku mám na “ČESKOSLOVENSKÁ socialistická republika”, a svou přísahu držím – československé vlasti. Jakoukoliv PŘÍSAHU české-eurouhnijní nesamostatné republice jsem nevyslovil ani nepodepsal a nikdy ji nepodepíšu ! :-)) a položit život za “eurouhnijní” ideje – musulmanizace, zelofašizace, IV. říše, burza Leipcig ? nechť za mnou dojdou váleční náboráři EU, každý bude MÍT VIDLE V ZÁDECH ! 🙂

Slovan
21. 10. 2023 11:13
Odpovědět  Jura S

Vy jste vlastně strašně rafinovaný, když přide zloděj, tak se třeba mačety nezalekne, ale praští se šrajtoflí a uteče, když vás zbystří nahého. Prefíkaný a mazaný, vy máte za ušima. 🤣🤣🤣
P.S. Proč vám to píšu, takhle jsem jednou šel nahatý ( nebyl čas se ptát…..) v noci se vzduchovkou na kuny, když mi řádily po voliérách, co mám papouchy. V noci je to slyšet, jak se ti ptáci pleskají.🙄🤦‍♂️

katango
21. 10. 2023 12:41
Odpovědět  Slovan

Ve středověku spalí lidé nazí i proto, že nahota údajně odháněla ďábla. A pokud žena opravdu chtěla odpudit ďábla, roztáhla si rukama velké pysky. Dochovala se vyobrazení.

jiří
21. 10. 2023 21:36
Odpovědět  katango

Ano a když je roztáhla pořádně, mohla poletovat jako netopýr.

katango
22. 10. 2023 21:04
Odpovědět  jiří

Já si nedělám legraci.

Jura S
21. 10. 2023 12:59
Odpovědět  Slovan

Kdo nespí v létě (a to letos tu byl “Egypt”) nahatej, je divnej. Samo jak začne kvičet alarm ve 3 v noci (naštěstí jen blbé signály termiky jak je vedro, když se spustí falešný alarm od pohybu teplého vzduchu) nehledám trencle, snad bych zloděje neiritoval nahatej… na což ostatně prdím, kdo krade nezaslouží si žádné ohledy.
Jinak mačetu mám pod postelí jen jako “malou osobní zbraň” pro boj v omezeném prostoru ložnice, po baráku mám asi 10 seker a vidlí tak nabroušených, že popíchnou i plech.

Gales
21. 10. 2023 14:40
Odpovědět  Jura S

Naúč sa oháňat čaganom.

Autor
20. 10. 2023 21:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Osobně si myslím, že jestli to vše půjde jak to “samo” jde, pak ANI USA nebudou jen tak rekonstruovat Ukrajinu. Prostě na to nebudou mít ani finance, ani kapacity, ani čas. Budou se muset starat sami o sebe, pokud nechtějí spadnout až úplně na dno. A to nejméně po dobu dvaceti let. Pokud by ale rekonstruovaly Ukrajinu američtí investoři, pak by se lidé v USA měli zeptat, kam dávají finance, když “doma” se jim všechno sype jako by to bylo zpostaveno z “rezavých karet”.