politika

„Západ je zcela nespolehlivý“: Lavrov oznámil úplné nahrazení dovozu

Je načase, aby si Rusko zvyklo na „dovozní substituci“ všeho podstatného pro rozvoj státu ve všech oblastech.

Na tiskové konferenci to uvedl ruský ministr zahraničí Sergej Lavrov.

“Západ prokázal svou úplnou neschopnost vyjednávat a nespolehlivost, prokázal svou náchylnost k pokušení hrát geopolitické hry a stavět politiku nad ekonomiku, přičemž ignoruje takový spravedlivý vývoj události, ke kterému došlo na Krymu po vládním převratu na Ukrajině, kdy rusky mluvící a Rusové odmítli přijmout výsledek puče. Už jsem o tom mluvil, to byl důvod pro zavedení sankcí.

Západ ukázal svou úplnou bezmocnost, když nemohl zabránit tomuto puči, přestože převrat zničil dohodu připravenou Evropskou unií. Existuje mnoho takových příkladů, kdy si na nás Západ jednoduše vybíjel svůj hněv kvůli tomu, že sám dopustil selhání své politiky, udělal chyby ve své politice. Musíme si na to zvyknout,“ řekl šéf ministerstva zahraničí.

“Nyní vidíme Skripalové, vidíme také Navalného – to je obecně pobuřující příběh, myslím, že naši němečtí a další západní partneři se chovají zcela nepřijatelně.” To je ale na samostatný rozhovor.

Vidíme, že z libovolného důvodu popadnou sankční obušek. Důvodem celé naší neshody je naprostá neochota našich západních partnerů plnit své závazky, ať už jde o urovnání na Ukrajině (svou misi v únoru 2014 úplně vzdali, zcela propadli), nebo vysvětlení, která od nich požadujeme jak o Skripalech, tak o Navalném, a na mnoha dalších obvinění, které nám přičítají.

Musíme si tedy zvyknout zcela nahradit dovoz nejen ve vztahu k sýrům, lanýžům, zemědělským produktům, ale také ve vztahu ke všemu, co potřebujeme pro udržitelný, bezpečný, spolehlivý a pokročilý vývoj ve všech oblastech, bez výjimky,“ zdůraznil Lavrov.

https://bit.ly/3ngU9W8

sdílet na