blogpolitika

„Vy dobytci z Trikolory, doufám, že tohle se vám jednou vrátí. Šmejdi nechutný …“.

Jaroslav Štefec

„Vy dobytci z Trikolory, doufám, že tohle se vám jednou vrátí. Šmejdi nechutný …“. O hokej se příliš nezajímám, ale tato reakce bývalého hokejisty Jiřího Hrdiny na kritiku financování dodávek zbraní na Ukrajinu vládou ČR ze strany politického hnutí Trikolora, zveřejněná na serveru FORUM24 dne 23.4.2024 mě zaujala. Je totiž zajímavým střípkem do skládačky obrazu propracovaných hybridních metod diskreditace všech potenciálně nebezpečných kritiků válečnické rétoriky současné vlády, bez ohledu na to, zda jde o jednotlivce, ad hoc skupiny, spolky, či politické strany a hnutí.

Premiér ČR, další figurky české politické scény i náčelník generálního štábu zbytečků AČR tvrdí, že jsme ve válce. Předpokládám, že pro svá tvrzení mají nějaký rozumný důvod. „Být ve válce“ je totiž za normálních okolností za prvé průšvih, a za druhé poměrně složitá politická, právní a organizační procedura, vyžadující spoustu příprav, jednání, a také ekonomických a organizačních opatření k zajištění bojeschopnosti vlastní armády a bezpečnosti obyvatelstva. Což kolem sebe rozhodně nevidíme. Takže jejich válka musí být jiná, než ta, zmíněna v Ústavě a navazujících zákonech. Zkusme si tedy odpovědět na otázky, o co v této válce jde, co je to za válku a kdo proti komu ji vlastně vede.

Nejjednodušší je první odpověď. V této válce jde o vliv, o moc a o peníze. Velké peníze. Také odpověď na druhou otázku je poměrně jednoduchá. Je to válka občanská. Nikoliv otevřená, ale skrytá, hybridní, vedená hybridními prostředky. V České republice, stejně jako v mnoha dalších zemích východní a částečně i západní Evropy již dlouhou dobu probíhají více či méně otevřeně operace, odpovídající právě tomuto typu války, a jejich intenzita neustále narůstá.

Odpověď na třetí otázku, kdo a proti komu tu válku vede, je poněkud složitější. Nebudu zabíhat do podrobností, ale zhruba lze říci, že na jedné straně barikády stojí vlivové skupiny, které mezi sebou soupeří o peníze a moc na území ČR. Těmi manipulují zahraniční aktéři, jimž jde v principu o dvě věci – o udržení klidu na území českého protektorátu, aby pokud možno stabilně fungoval jako odkladiště nekvalitního západního zboží a zdroj levné práce, a o politické prostředí, jehož představitelé jsou ochotni fungovat jako hlásné trouby a vykonavatelé jejich záměrů v rámci EU a NATO.

No a na druhé straně barikády jsme my, lidé, kteří zde žijeme. To na nás jsou cíleny operace této hybridní války, vedené na mnoha úrovních, počínaje mediální, přes ekonomickou až k sociální, které mohou v případě nedostatečné konformity s jediným úředně uznávaným názorem ohrozit kohokoliv z nás. Podle evropského „Centra excelence pro boj proti hybridním hrozbám“ je hybridní hrozba „rozmanitou, dynamickou kombinaci legálních, nelegálních a kriminálních činností, zaměřených na zranitelná místa soupeře“. Fantazii se meze prostě nekladou a vše je dovoleno.

A kdo v ČR operace této války plánuje a koordinuje? Odpověď na tuto otázku je poměrně složitá, ale vypadá to, že v této hybridní válce státu proti vlastním občanům nelze vyloučit ani podcenit roli BIS, Bezpečnostní informační služby. Zejména vzhledem k jejím vazbám na americkou “velkou firmu”, CIA.

Význam, jaký úloze BIS v ČR přikládají naši američtí spojenci, ukazuje prestižní medaile George Teneta, udělená jejímu řediteli vedením CIA „za dlouhodobou efektivní spolupráci“ počátkem března 2019. Nepřehlédnutelná byla role BIS v kauzách „ricin“ i „Vrbětice“ a dost napovídá také směřování první cesty suity, tvořené premiérem Fialou a šéfy tří českých zpravodajských služeb při jejich poslední návštěvě USA. Nevyrazili do Bílého domu či sněmovny, ale právě do sídla CIA.

Proč bezprostředně po této návštěvě „vyrazila“ paní Černochová, hrající si na českou ministryni obrany, ředitele Vojenského zpravodajství Jana Berouna, to je zatím záhadou. Ale jak se říká, v Čechách se všechno rozkecá, takže se to nejspíš brzo dozvíme. Nejsem zastáncem konspiračních teorií , ale v tomto smyslu je zajímavá informace o údajném hackerském útoku na stránky ČTK, kde se záhadně (a jen velmi krátce) objevila informace, že BIS odhalila přípravy atentátu na nově zvoleného prezidenta Slovenské republiky Pellegriniho, organizované Ukrajinou. Jak už jsem psal, ČTK to vzápětí stáhla a prohlásila za dílo hackera. Pan Koudelka to ale zatím nedementoval.

fb

sdílet na

14 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pijack
27. 4. 2024 19:24
Ohodnotit příspěvek :
     

Koudelka vypadá jako imbecil, mluví jako imbecil, jedná jako imbecil… tak je to imbecil. Tak prosté to je. Tihle lidé jsou nebezpeční, pokud je vypustíš na ulici. Tohoto vola vypustili z nějaké vojenské akademie. O inteligenci jejich absolventů si nedělejme iluze. Hrozivá kombinace – jeden na Hradě, druhý v ústavu BIS a třetí ve Strakovce (toho by na vojenskou fakultu ani nevzali). Začíná se nám tady probouzet Český protektorát v praxi. Kde je Senát? Skrček Vystrčil přece hlásá, že Senát je tady od toho, aby chránil demokracii a hlídal ústavní zvyklosti práv na svobodu slova a pod… Naštěstí jsou tihle lokajové tak blbí, že by nevyhráli žádnou válku, ani tu občanskou.

Pravdomluvny
28. 4. 2024 06:51
Odpovědět  Pijack

Jenom vypadá…..?????😂🤔

Noobody
28. 4. 2024 08:42
Odpovědět  Pijack

To Pijack 27. 4. 2024 19:24

Podceňování protivníka a neschopnost zjistit a následně správně vyhodnotit jeho schopnosti a možnosti je dokonalou zárukou vlastní prohry!!!!!!!
V Čechách máme takový zvláštní zvyk – ze všeho a z každého si děléme legraci. A pak se nestačíme divit!! I Hitlerovi jsme to mockrát před válkou uklázali a v hospodě u piva nandali, abychom pak 6 let čekali, až jej za nás jiní odsud vyženou!! My jsme holt takoví ti hospodští a internetoví válečníci (sportovci, ekonomové, politici, kovaní odborníci na vše) – kecálisti.

Pavel z Moravy.
28. 4. 2024 10:05
Odpovědět  Noobody

Stále to tady říkám. Nepodceňujte je. Oni dostali úkol a plní ho prozatím perfektně. Jaké procento občanů dokázali doposud zmanipulovat nevím, ale nebude jich tak málo. To jsou lidé, kteří si jdou za svým. Oni ale své odporné chování vůči lidu a národu vnímají jinak. Všichni vidíme co jsou zač, nejhorší z nejhorších, ale musí se brát vážně. Paní Majerové z Trikolóry si vážím a nějakého Hrdinu na kterého jsem se také dívával mi není ani líto. Ukázal se v pravém světle. Tak si to fanoušci banderovců užijte, neb ještě nevíte co přijde.

Miro 2
28. 4. 2024 18:55
Odpovědět  Pijack

Ale to se jim náramně hodí! Američtí agenti CIA přece potřebují mít pod palcem co největší počet i českých imbecilů, ne?

Gales
27. 4. 2024 19:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak dlouho budou lid český s tou válkou oblbovat až opravdu zaútočí na Hrad.Válka je holt válka.

Pijack
27. 4. 2024 19:32
Odpovědět  Gales

Já už jsme nabyl dojmu, že ta naše protektorátní vláda se bojí Zelenského a jeho Banderovců, aby náhodou nevtrhli do Prahy, kdyby jsme jim neplatili. Tak jsou z něho posraní.

Pravdomluvny
28. 4. 2024 06:51
Odpovědět  Gales

Rok 1419 je třeba ve velkém zopakovat!!!!

27. 4. 2024 21:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Koho zajímá hokejista,co si budem povídat,oni sportovci všeobecně nejsou moc chytří…
V USA mají dkokonce dvě stipendia,jedno za sport a druhé za známky…protože vědí,že ty největší sportovci jsou tupouni,co by jinak vyletěli ze školy…
Takže nechápu novináře,že vůbec názory na politiku od sportovců a komediantů publikují…ani jedno není žádná mentální elita národa…
Možná jsou dobří ve svém oboru ale to je tak všechno.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Noobody
28. 4. 2024 09:00
Odpovědět  Veny232

To Veny232 27. 4. 2024 21:05

Ale to přeci není vůbec důležité, že někdo není duševní, nebo sportovní gigant. Důležité je, že “populární” osoba, čili celebrita, vyslovila NÁZOR. Jedno jak je chytrý, hloupý, použitelný, nepoužitelný, k problému, či úplně mimo – podstatný je názor CELEBRITY. Ten má pro mnohé čtenáře hodnotu božské many pro ducha plebsu. Tím lze v debatě mezi jednoduššími šermovat, vracet se k němu, jím argumentovat, protože takový citát debatě vysokoúrovňový punc přeci dodává. Že to je úplně jinak si debatéři nejsou schopni uvědomit, neb nemají na víc, než jen na reprodukci celebrity.

Pavel z Moravy.
28. 4. 2024 13:26
Odpovědět  Noobody

Je to přesně tak jak říkáte, ale takto to funguje stále a jak vidno fungovat pro značnou většinu bude dále. Je to prostě vše o duševní úrovni jedince. Nu a včera jsem se kupříkladu dočetl, že pouze pár procent středoškoláků v USA umí plynule číst. Většina jak se zdá má čtenářské schopnosti na úrovni nějaké školky. Jak to mají s vyjadřovacími schopnostmi nevím, ale jelikož kniha je jedním z důležitých elementů vzdělání, asi to také nebude nic moc. Ale jak vidno, k vládnutí evropanům stačí málo.

Frank
28. 4. 2024 11:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Proboha, čučkař Koudelka je jenom docela obyčejný blb, který bude něco komentovat až dostane noty od CIA.

Pravdomluvny
29. 4. 2024 04:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Hrdina a Hašek,dva,kteří nemohou unést konec a nezájem ze strany lidí ČR.
Hrdina se jezdí vypijet (a ne sám) jednou za čas do Prahy na Kobylisy…..je důležitý,jak třetí díra do rypáku 👽

Naposledy upraveno$ s uživatelem$