politika

Už žádné dárky nebudou: Na americké ambasádě v Moskvě se objevil vzkaz Spojeným státům (VIDEO)

Na ambasádě Spojených států v Moskvě se dnes (25.12.) objevila sovětská vlajka. Symbolickou světelnou show a vzkaz Američanům uspořádala umělecká skupina «Re: ванш».

Světelná projekce byla věnována památnému datu: před 30 lety 25. prosince byla nad Kremlem stažena sovětská vlajka a prezident Michail Gorbačov odstoupil. 

V průběhu světelné projekce na fasádu ambasády «Re: ванш» ukázal záběry s Michailem Gorbačovem, deklarujícího svou rezignaci z funkce prezidenta SSSR, poté se strýčkem Samem v čepici Santa Clause.

Následovaly záběry o některých úspěších současného Ruska: připojení Krymu, olympiáda, mistrovství světa ve fotbale 2018, start rakety Angara-A5 a plovoucí jaderná elektrárna Akademik Lomonosov.

Umělecká skupina poznamenala: „Po 30 letech od této události jsme považovali za symbolické znovu vztyčit vlajku velmoci formou světelné projekce. Jako symbol obrození Velkého Ruska“. 

„Strýčku Same, veselé Vánoce! Před 30 lety jsi dostal nádherný dárek. 25. prosince 1991! Ale už žádné dárky nebudou. Velké Rusko je znovuzrozeno,“ text projekce na americké ambasádě.

https://bit.ly/30YIvJV

sdílet na

4 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pavel
27. 12. 2021 09:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Fandím vám molodci, byl to váš národ, který nás osvobodil ze spárů fašismu. Určitě bychom zde již nežili, pokud by váš lid nezvítězil. Dnešní zaprodanci na to zapomněli a znovu se spojují s těmi, kteří nás chtěli zlikvidovat. Věřte, že ale mnoho z nás nezapomnělo. Váš národ musí být silný, aby jsme ještě vůbec měli nějakou naději v tomto západním zvráceném světě.

Faktus
27. 12. 2021 12:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Komunistický režim byl nejnebezpečnější především pro samotné komunisty. Nebylo to jenom tím, že zavírali a likvidovali sami sebe, ale nejhorší na něm byl efekt negativního výběru, který byl důsledkem bubliny a monopolu moci, kterou si komunisti vytvořili. A právě efekt negativního výběru vyprodukoval supertupce, který nemá v historii obdoby, Gorbačova.
Gorbačov nejdříve rozložil východní blok a pak souboj dvou supertupců Jelcina a Gorbačova roztrhal Sovětský svaz. Mohlo to dopadnou i rozpadem Ruska, protože Gorbačov ve snaze zlikvidovat Jelcina hodlal přeměnit autonomní republiky Ruska na svazové republiky, což mohlo mít fatální důsledky v podobě jejich oddělení, podobně jako se oddělila Ukrajina a další. Jelcin ho ovšem o den v Bělověžškém pralese předstihl a uřízl mu hlavu. Cenou ovšem byla likvidace SSSR.
Jelcinovou motivací ale nebyla celistvost Ruska, ale boj o moc.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Faktus
27. 12. 2021 12:28
Odpovědět  Faktus

Můžeme namítnout, po bitvě každý generál. Ale v Číně nebyli takoví blbci! Proč se to povedlo v Číně a ve východním bloku ne? V Číně ještě ty přirozené mechanizmy zafungovaly. Není to tam ideální, ale celistvost a dynamika Číny existují. Možná byl komunismus v Rusku příliš dlouho.
Netřeba si ale příliš sypat popel na hlavu, protože podobné patologické struktury vykazuje i americký Deep state o EU darmo mluvit.

Milan
27. 12. 2021 15:48
Odpovědět  Faktus

co ty o tom vis