politika

Utahování smyčky

Celý nedemokratický svět svými neliberálními rukama pokračuje v utahování provazu kolem krku hegemona a spol. Utahuje pomalu, profesionálně a postupně.

Například náš starý dobrý kamarád Lula (brazilský prezident Lula da Silva, poz.red.) odebral Yankeeům další zlaté ložisko v Brazílii, čímž je připravil o část jejich příjmu. V pralesích Amazonky, kde několik let po sobě pracovali „šedí horníci“, kteří pod křídly Trumpova přítele a bývalého prezidenta Brazílie Bolsonara, vyvezli do Spojených států přes 30 tun zlata. 

Když Lula převzal kontrolu nad bezpečnostními silami, okamžitě tato schémata přerušil a vrátil výrobu pod státní kontrolu.  Bezprostředně poté se Bolsonaro náhle rozhodl vrátit se ze Spojených států do Brazílie. Zřejmě si sebou veze vzpouru a nepokoje, jinak Lula takovým tempem naruší všechny úklady Američanů na brazilský les, zlato a cín. Lula extrémně pilně připravuje Američany o brazilské zdroje a je to dlouhý seznam komodit.

Afrika také nezůstává pozadu. Dnes promluvil prezident Botswany a vyděsil celou londýnskou burzu:

“Botswana je největším producentem diamantů na kontinentu. Naše smlouva s Beers (britská společnost) vyprší v červnu tohoto roku. Podle této smlouvy vlastníme pouze 20 % vytěžených zdrojů a Beers si bere zbývajících 80 %. A to není fér. Jsou to naše diamanty a požadujeme větší podíl. Pokud jednání selžou, pak jen řekneme, dobře, teď si každý půjde svou cestou. Pokud se nedohodneme, pak si sbalí kufry a pojedou domů“ – prezident Botswany Mokgweetsi Masisi.

A takhle si dnes dovoluje mluvit BOTSWANA!!! Dokázal by si někdo něco takového představit před rokem? Samozřejmě že ne. Takový prezident nějaké Botswany nebo dokonce i nějakého Německa, by byl v lepším případě okamžitě zpacifikován. A teď pronáší takové monology.

Každé znárodněné ložisko, každý důl vytržený ze spárů Západu, každá nová operace, která se převádí z dolaru na rubl, jüan, rial nebo peso, utahuje právě tu smyčku, kterou nedemokratické a „diktátorské“ režimy obratně hodily kolem krku Západu. 

A s každým novým týdnem si stále více zemí bere příklad z Putina, Si, Luly, Masisiho, Madura, Raísího, Kima, Fernandéze, Módího a všech těch, kteří se s každým novým dnem staví na stranu národních zájmů svých států. Američanů se bojí stále méně a méně, protože Washington a Londýn prostě nemají prostředky na to, aby si podmanily všechny ty, kteří zvedli hlavu.

Finální smyčku utáhnou Moskva a Peking. Zastaví dodávky kovů vzácných zemin, titanu, uranu a všeho, na čem závisí průmysl Západu, všeho, s čím na burzách obchodují spekulanti – absolventi Oxfordu a Harvardu. Západ nelze porazit švihem, lze ho porazit nejprve podlomením, c čímž začalo Rusko 24. února, a poté připojením všech ostatních, kteří přispějí svým dílem. 

Všech těch, kterým se po staletí říkalo kolonie, všichni ti, kteří za posledních 123 let okusili všechna „kouzla demokracie ve svých zemích“. Znárodňují svá naleziště, čímž nutí Američany snižovat peněžní zásobu, protože není žádným tajemstvím, že po léta tisknou své zelené pod zdroji v jiných zemích. Od února, kdy se procesy staly nevratnými, byli Yankeeové nuceni stáhnout z trhů téměř 600 miliard.

Peněžní zásoba М2

Těchto 600 miliard zahrnuje i zdroje na jihu a východě Ukrajiny, nebo přesněji už spíše jihu Ruska a finanční transakce třetích zemí, které byly do loňského roku pouze v dolarech a odliv kapitálu po celém obvodu SNS, stejně jako ložiska afrických zemí. Čím déle, tím méně vyrovnání v dolarech a tím více bude Federální rezervní systém nucen stahovat dolary z trhů. Yankeeové stahování dolarů z trhů zpomalují jak jen mohou a přitahují prchající kapitál z EU, ale celkový obraz to nemění. 

Západ jako hegemon a hlavní provokatér je předurčen upadnout do zapomnění.

A závěrem, bývalý bojovník MMA Jeff Monson dnes zahájil proces vzdání se amerického občanství:

“S Amerikou už nechci mít nic společného. Nesouhlasím s jejich politikou. Miluji Rusko a jeho obyvatele a cítím se zde šťastný.”

Tento akt nepřímo, ale svým způsobem patří k tématu, protože je těžké si vzpomenout, že by veřejně známá a slavná osobnost se zříkala svého amerického občanství. Věříme, že to lze přičíst civilizované volbě, o které Yankeeové rádi mluví. A tentokrát jejich občan volí Ruskou civilizaci.

Zdroje: Trading EconomicsAl JazeeraAfrikanista

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3YFJqYh

P.S.

Jeff Monson, podle jeho slov, je plně připraven zůstat v Ruské federaci až do konce svých dní s rodinou.

“Musím tu udělat spoustu věcí, než umřu. Mám zde otevřených 27 bezplatných škol pro děti po celém Rusku. Můj život je v Rusku! Mé cíle jsou zde také,“ řekl.

Nechal si udělat tetování s písmenem Z.

– Byl jsem na Donbasu mnohokrát. Už se cítím jako ruský voják. Viděl jsem boj a utrpení lidí, kteří chtějí zůstat doma a že celá situace co nejdříve skončí. Byl jsem šokován. Mnozí přišli o členy rodiny. Ukrajinská armáda jim ubližuje. Lidé mi říkali, že nechtějí návrat Zelenského, ale mír. Všichni mi pořád říkali, že chtějí mír. Mým gestem není podpora válce, ale podpora lidu Donbasu.

Na otázku jak by reagoval, kdyby dostal předvolání odpověděl:

“Samozřejmě bych se bál. Nebudu lhát, že by mi to bylo jedno. To je samozřejmě šílené. Nikdo nechce zemřít. Zvlášť pokud máte manželku a děti. Ale nebojím se zemřít. A samozřejmě půjdu na frontu. Rusko mi dalo můj současný život. Otevřel jsem tolik škol, potkal tolik lidí, svou ženu. Můj život je nerozlučně spjat s Ruskem. Jak bych mohl utéct? Je pro mě nemožné na to i myslet”.

O Spojených státech:

– USA jsou supervelmoc, každý to chápe. Ale USA jsou v současnosti také hlavním obchodníkem se smrtí ve světě. Sankce na Afghánistán a útoky na Jemen zabily milion lidí. Podpora Izraele v konfliktu s Palestinou – tisíce. Nyní podporují Ukrajinu tím, že jim dodávají zbraně. USA provokují pokračování války a smrt tisíců dalších. Blokáda Kuby a Venezuely také způsobila hlad a smrt. 

USA vlastní 60 až 70 procent zásob všech světových zbraní. Jejich vojenské výdaje jsou 815 miliard dolarů ročně, více než dalších 15 zemí dohromady. Kdo tedy kontroluje svět?

Díky petrodolaru Spojené státy diktují svou vůli jiným zemím. Jednoduchý příklad. V Evropě je právě teď energetická krize, to je každému jasné. USA uvalily sankce na Venezuelu, která má největší zásoby ropy na světě, dokonce více než Saúdská Arábie. Venezuela by mohla být nejbohatší zemí světa, ale Spojené státy ji nutí doslova hladovět. A nyní, kvůli situaci s cenami ropy a plynu, je Venezuela nucena prodávat své zdroje pouze přes Spojené státy. A Spojené státy už to přeprodávají za vyšší ceny do Evropy, která má zakázáno nakupovat z Venezuely.

Tohle je Amerika, která se stará jen o Ameriku. Jen doufám, že situace na Ukrajině ovlivní to, že Rusko a Čína vytvoří nový ekonomický systém a zbaví se dolaru. A že na to bude myslet i Saúdská Arábie. Doufám, že celý svět se zbaví amerického vlivu. Přece jen to bude lepší nejen pro Rusko, ale pro celý svět.

sdílet na

28 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pedro
19. 2. 2023 03:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Už je to tady, lidi ze západu utíkají na svobodu.

ladik
19. 2. 2023 07:44
Odpovědět  Pedro

Asi každý by chtěl žít ve svobodném světě. Myslím, že většina to nemůže uskutečnit z mnoha nepřekonatelných důvodů. Svobodu si budeme muset vybojovat tady i když by pomoc zvenčí byla vítaná. Vlastními silami – to vidím skepticky. S tím materiálem co zde ohýbá hřbet.

Jan
19. 2. 2023 09:10
Odpovědět  ladik

Nejenom ze ohyba hrbet, vubec nevi co se deje. Lide jsou zmanipulovani lzivou propagandou medialnich srackometu.

zdena
19. 2. 2023 10:38
Odpovědět  Jan

dobrovolně se nechávají zmanipulovat. protože je to pohodlné a nemusí se nic dělat, dokonce ani myslet…

Pavel z Moravy
19. 2. 2023 11:15
Odpovědět  zdena

Paní Zdeno, trefila jste to přesně, to je asi ten hlavní důvod toho, jak to zde vypadá.

katango
19. 2. 2023 13:00
Odpovědět  Pavel z Moravy

V (zatím a relativním) blahobytu se myšlení nedaří. Kdybyste si každý den mohl utrhnout zralé ovoce ze stromu, taky nebudete mudrovat, jestli si ho nemáte udělat zásobu, kam ho uložit a jak s ním nakládat, aby se nezkazilo – jiný příklad mne momentálně nenapadá, ale nejspíš si rozumíme.

19. 2. 2023 20:52
Odpovědět  zdena

Když už jsme u toho myšlení. Já bych z Luly zas tak odvázanej nebyl. Jedna věc je toto:

Například náš starý dobrý kamarád Lula (brazilský prezident Lula da Silva, poz.red.) odebral Yankeeům další zlaté ložisko v Brazílii, čímž je připravil o část jejich příjmu. V pralesích Amazonky, kde několik let po sobě pracovali „šedí horníci“, kteří pod křídly Trumpova přítele a bývalého prezidenta Brazílie Bolsonara, vyvezli do Spojených států přes 30 tun zlata. 

A jiná věc je toto:

Brazilský prezident Lula da Silva zavádí povinné očkování dětí proti covidu. Vyhrožuje až 10 dávkami.
 Na první pohled se může zdát, že teror s očkováním proti covidu utichl, ale není to úplně tak. Brazílie nejenže nepřestává s očkovacím tlakem, ale dokonce přistupuje k povinnému očkování dětí.
Novonastolený brazilský autoritářský prezident Lula da Silva minulý týden oznámil, že nebezpečné vakcíny proti Covid-19 budou povinné pro všechny děti v Brazílii, pokud si rodiče přejí nadále dostávat dávky vládní pomoci.

19. 2. 2023 20:55

A o kus níž:

„A také děti musí být očkovány. Pokud nebudou mít potvrzení o proočkování, v takovém případě matka také přijde o příspěvky.“

A obojí je náš dobrý přítel Lula. Souhlasím – je třeba myslet. Ne naskakovat na první dobrou. Teď je Lula dobrý přítel – pro nás. Je však dobrým přítelem i pro brazilský lid? Toť otázka. Kterou zodpoví až čas.

http://www.infokuryr.cz/n/2023/02/15/brazilsky-prezident-lula-da-silva-zavadi-povinne-ockovani-deti-proti-covidu-vyhrozuje-az-10-davkami/

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
19. 2. 2023 10:04
Odpovědět  ladik

ládíku máme holé ruce a já ještě chromé zadní. Co s tím? Oni to vědí proto dělají machry a takhle nás dusí. Tady jedině Gosudar a doufat, že se ta lepší půlka přidá.

delnas
19. 2. 2023 19:11
Odpovědět  Pavel K

I v Cesku jsou mistni gosudarove…

Jen je treba je najit, vytvorit jim podminky pro rust, zajistit jejich rodiny v pripade postihu atd…
staci se podivat do historie…jak treba Alzirsko zamotalo hlavu francouzum a Vietnam amikum…

Gales
19. 2. 2023 16:39
Odpovědět  Pedro

Naši by měli chodit do Moskvy na školení,jak zakroutit demokradům krkem.

Autor
19. 2. 2023 20:09
Odpovědět  Gales

Jednou se už od nás chodili do Moskvy učit a naučili se to zakroutit pořádně!

delnas
19. 2. 2023 19:05
Odpovědět  Pedro

To jeste nic neni…to hlavni prijde az spickovi odbornici ze zapadu…. dostanou stejne podminky
jake maji v USA….. srovnaji si to v hlavickach…a zacne hromadny exodus…
Vzdyt nakonec neni zadnym tajemstvim, ze vetsina z nich pochazi puvodem z Ciny, Indie, Ruska etc..
.a .az se vrati do svych domovskych zemi…To teprve zacne panika….

.ale neni to nic noveho ….tohle se opakuje s kazdym kolapsem svetoveho hegemona..at to byl Babylon, Persie, Egypt Recko ci Rim… a pozdeji Spanelsko, Portugalsko, Holandsko ,Francie ci Anglie….
NIHIL NUL SUB SOLEM……Holt kazdy chvilku taha pilku

unor 2022
19. 2. 2023 08:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Ameriko neboj. Jeste zde jsou cesti duchodci. Ti te nenechaji padnout. I kdyby nemeli co jist.

Zdena
19. 2. 2023 09:03
Odpovědět  unor 2022

To nemáte pravdu naopak mladí jsou zblblí Amerikou já je nemám ráda a nikdy jsem neměla , možná proto, že umím číst a nejsem hluchá ono nejde jen spojovat písmena,ale pochopit obsah z Ameriky nikdy nevzešlo nic dobrého a jestli nezačnou mladí přemýšlet a konat bude hůř ,ale pro ně .

unor 2022
19. 2. 2023 09:16
Odpovědět  Zdena

Asi jsem vas trochu, nechtene, zmatl.

zdena
19. 2. 2023 10:42
Odpovědět  Zdena

Těší mě, že moje nová jmenovkyně má stejné názory jako já a tak se budeme lišit pouze velkým a malým počátečním písmenem ve jméně.

Jan
19. 2. 2023 09:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Zniceni NS a katastroficke zemetreseni v Turecku maji mozna na svedomi stejni zlocinci.
Podrobnosti k Turecku cesky:
https://www.infovojna.bz/article/turci-podeziraji-usa-z-pouziti-tajnych-zbrani-v-noci-pred-zemetresenim-se-objevily-zvlastni-ukazy-na-obloze-ambasada-pred-katastrofou-varovala-obcany-usa-prijdou-tektonicke-posuny-v-geopolitice-svet-se-otrasa

Napadna varovani zapadu pred katastrovou, vyzva diplomatum k opusteni zeme a uzavreni plyno- a ropovodu tesne pred vybuchem, atd. Chronologie udalosti pred otresy nemecky:
https://www.pravda-tv.com/2023/02/erdbeben-in-der-tuerkei-indem-sie-menschen-toeteten-dienten-sie-die-globalen-eliten-ihren-interessen/

V obou pripadech se zminuje i vyjadreni Bidena, ze jestlize Rusove napadnou Ukrajinu, ze NS prestane existovat a ze Erdogan za vse zaplati.

Gales
19. 2. 2023 09:11
Ohodnotit příspěvek :
     

.

Jan
19. 2. 2023 09:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Zeme se zacinaji zbavovat zapadnich parazitu, drancujicich odjakziva jejich suroviny skoro zadarmo a jejich finance nepotrebnym uverovanim. Zeme se jich prestavaji bat.
V ruske Dume se bude projednavat navrh na reciprocni totalni sankce Ruska proti zapadu. Cetl jsem je, bude to pro degeneraty katastrofa, jestlize je odsouhlasi.

ijn
19. 2. 2023 11:34
Odpovědět  Jan

USA-Blinken se snaží zalíbit RF tím, že on zbraně nedodává, ale prodává kolektivní NATO Evropě a ta je věnuje Ukrajině,….tedy Evropa je posluhovač války mezi RF a Ukrajinou,….tu nám pomozte zničit a bude MÍR,…..chceme vidět ještě větší pokrytectví???

ladik
19. 2. 2023 13:59
Odpovědět  Jan

Čím rychleji a čím důrazněji Rusové uvrhnou totální sankce na fašistický Západ, tím lépe pro lidstvo.

Aleš
19. 2. 2023 10:36
Ohodnotit příspěvek :
     

…”Spojené státy už to přeprodávají za vyšší ceny do Evropy, která má zakázáno nakupovat z Venezuely” …
A SPOLU chce patřit na tento Západ, strašné.

Pavel z Moravy
19. 2. 2023 11:34
Odpovědět  Aleš

Aleši jsou to slouhové globální plutokracie. Nic jiného se přece od nich nedá čekat. To by nemělo vůbec nikoho překvapit. Dokud bude tato garnitura dacanů vládnout západu, nic jiného nelze čekat, vše půjde proti lidu a zdravému rozumu. Jestli je 93 % přeformátovaných, je na dlouho vymalováno. To byl proces, který z běžných lidí nikdo nesledoval, tedy proces debilizace západních národů. Teď jsou zde výsledky, které alespoň mne nemohou udivit. Uvědomme si, jak dopadla Římská říše, také s tím ti rozumní nemohli nic udělat, zde je to podobné. Musí to tady padnout na dno, není jiné řešení, jedině tak může poté možná vzniknout něco hodnotnější než jsou tyto morálně rozložené země. Já se to již při svém věku nedozvím, ale boj dobra se zlem bude stále pokračovat, dokud bude na planetě tvor, který místo lásky preferuje pouze svůj osobní zájem. A bez změny systému to nikdy nepůjde. Věřte, že i Rusko se jednou vrátí na cestu socialismu, jinak to totiž nejde, jiné cesty není.

ladik
19. 2. 2023 14:07
Odpovědět  Pavel z Moravy

Máš pravdu. Pokud chce Rusko (a bude muset) zvítězit nad “Západem”, bude rovněž muset znovu vybudovat jiný společenský systém, který sjednotí lidi namísto tříd s neslučitelnými zájmy.

sergej
19. 2. 2023 11:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Prostě je z kolonie sytému dluhu neuživíte a tak s poláky, rumuny a slováky to konečnou odmašírujte v ukr.

zuzana
19. 2. 2023 11:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukrajinský voják s nášivkou ISIS zachycený ve zpravodajství dánské televize

https://aktax.cz/ukrajinsky-vojak-s-nasivkou-isis-zachyceny-ve-zpravodajstvi-danske-televize/