politika

USA mají tajný plán útoku na Kaliningrad

Pentagon má akční plán na eliminaci nejozbrojenější vojenské základny Ruska, píše National Interest.

Autor článku David Ax připomněl, že Kaliningrad, který je ruskou exklávou, se doslova „naježil“ protiletadlovými raketovými systémy S-300 a S-400, protilodními střelami “Onyx” a “Iskander”. 

Díky tomuto regionu Rusko představuje hrozbu pro síly NATO „v okruhu stovek mil,“ pokračoval.

Z tohoto důvodu Washington neustále přemýšlí, jak „zlomit“ Kaliningrad, řekl generál Jeffrey Harrigian, velitel amerického letectva v Evropě. Podle jeho názoru to bude „víceúrovňový, velmi včasný a efektivní útok“. Jak předpokládá novinářka Sidney Friedbergová, mluvíme o simultánním útoku ze země, moře, vzduchu a také v kyberprostoru, uvádí RIA Novosti.

Letadla, lodě a ponorky zaútočí řízenými střelami dlouhého doletu. Pozemní vojska budou také používat raketovou palbu. Úkolem hackerů bude narušení komunikačních systémů, poté musí neviditelné stíhačky a bombardéry prorazit zbývající obranu a shodit bomby navedené podle GPS. 

Friedberg nazval tuto taktiku „symfonií násilí ke zničení frontové linie obrany“.

https://bit.ly/2RCY4SR

sdílet na

2 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
P9.
21. 5. 2021 08:01
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten plán asi počítá s tím že rusové jsou jenom v Kaliningradu. Po takové prasárně by odveta byla drtivá a to na všech frontách včetně US mordoru.

Anonymní jméno komentáře
21. 5. 2021 15:42
Odpovědět  P9.

A že budou Rusové sedět se založenýma rukama… Naivní a hloupé, to může vymyslet jen zelený americký mozek. Hackeři jsou v Rusku asi i lepší, když jim narušují ty volby… Nemluvím již i tom, že se chystá přepadení Kaliningradu…
To je zřejmě ten obrovsky mírumilovný stát jenž se jmenuje USA?