politika

Třetí světová válka je zrušena: střely, které dopadly v Polsku byly identifikovány jako ukrajinské

Polský ministerský předseda Mateusz Morawiecki svolal mimořádné zasedání Výboru Rady ministrů pro národní bezpečnost a obranu kvůli tomu, že v Lublinském vojvodství na hranici s Ukrajinou dopadly dvě ruské rakety.

Prohlášení polských médií a představitelů o údajném pádu „ruských“ raket v oblasti osady Przewodów je záměrnou provokací za účelem eskalace situace. Proti cílům poblíž ukrajinsko-polské státní hranice nebyly provedeny žádné údery ruskými prostředky ničení. Fragmenty zveřejněné polskými médii z místa činu ve vesnici Przewodów nemají nic společného s ruskými zbraněmi” – Ministerstvo obrany Ruské federace.

V Polsku dopadly ukrajinské rakety S-300. Naznačují to úlomky granátů zveřejněné v polských médiích.

Žádná válka mezi Ruskem a NATO nebude, ukázalo se, že rakety, které dopadly v Polsku nejsou ruské, ale ukrajinské. Naznačují to úlomky, jejichž fotografie byly zveřejněny v polských médiích.

Nepoškozené části rakety byly identifikovány jako součást systému S-300. Tyto systémy Ukrajina používá ve snaze zachytit ruské rakety Kalibr, které dnes aktivně zasahovaly kritickou infrastrukturu Ukrajiny.

Pravděpodobně ukrajinská střela vybočila z kurzu a dopadla na území Polska. 

Obětí se stali dva polští občané. 

Je pravděpodobné, že incident bude ututlán, jak tomu bylo již v březnu tohoto roku, kdy ukrajinské S-300 sestřelily rumunský MiG-21.

Nasvědčuje tomu i nečekaně zdrženlivá reakce Pentagonu. Americká armáda uvedla, že nemůže potvrdit informace o pádu ruských raket v Polsku a vyzvala, aby se nespekulovalo, dokud nebudou k dispozici přesné informace. 

Pentagon uvedl, že nemůže potvrdit zprávy o tom, že ruské rakety přeletěly polské území poblíž hranic s Ukrajinou.

Jsme si vědomi zpráv z tisku, které tvrdí, že dvě ruské rakety zasáhly objekt v Polsku poblíž hranic s Ukrajinou. Mohu vám říci, že v tuto chvíli nemáme žádné informace, které by podpořily tyto zprávy, a nadále se touto záležitostí zabýváme,“ řekl generál Patrick Ryder.

Nad Lublinskou oblastí v Polsku, kam údajně dopadaly ruské rakety, létalo dlouhou dobu americké vojenské letadlo.

Teď všichni uvidí, jak Západ / NATO uzavře téma raketového útoku na Polsko a důvod je velmi jednoduchý, nikdo nechce bojovat s Ruskem, k tomu využívají Ukrajince. Jedna věc je vyhrožovat a dělat prohlášení a druhá věc je rozpoutat třetí světovou válku. (Jurij Podoljaka)

Náš zdroj v OP řekl, že Kancelář prezidenta Zelenského chce raketovým útokem na Polsko vtáhnout NATO do války na Ukrajině. Domnívají se, že Varšava by měla reagovat vojenským způsobem a ne dělat impozantní prohlášení.

Zelenskij se neomluvil za zásah rakety PVO, která dopadla na území Polska, ale obvykle se snažil z toho, co se stalo, obvinit Rusko.

Ukrajinský prezident ve svém večerním projevu znovu záměrně pomlouval Rusko, když označil zásah ukrajinské rakety protivzdušné obrany na území Polska jako hrozbu pro země NATO z Ruské federace. 

Zelenskij navíc vyzval „polské bratry a sestry“, aby se postavili proti Rusku kvůli incidentu s raketami u vesnice Przewodów a slíbil jim podporu.

„Odpalovat rakety na území NATO. Tohle je ruský raketový útok na kolektivní bezpečnost! To je velmi významná eskalace. Musíme jednat,“ svým obvyklým způsobem řekl ukrajinský prezident.

Prezidenta Ukrajiny navíc napadlo, že by byl dobrý nápad vyzvat celý svět, aby se postavil proti Rusku – ale úplně zapomněl zmínit, že to byla Ukrajina, kdo útočil na země NATO – a ne poprvé

S hlasitými prohlášeními přitom nespěchá ani Bílý dům. K incidentu se již vyjádřilo Ministerstvo obrany Ruské federace s tím, že jde o záměrnou provokaci.

Mediální zdroj o zásahu rakety v Polsku uvedl, že za zásah mohou ozbrojené síly Ukrajiny.

Mariusz Gierszewski, polský novinář z Radia Zet, který jako první informoval o pádu rakety v Przewodów, uvedl, že polské bezpečnostní složky se domnívají, že úlomky rakety dopadly do země po zásahu ukrajinskou protivzdušnou obranou.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://bit.ly/3EA0szz

sdílet na

59 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
sizok
15. 11. 2022 22:15
Ohodnotit příspěvek :
     

Co lze od ukrajiny čekat? Jenom lži a zase lži.
V zájmu zatažení celé Evropy do války. A poláci jsou tak hloupí,
že by udělali klidně to stejné.

josef
15. 11. 2022 23:29
Odpovědět  sizok

Dovolím si Vás trošku doplnit. Co lze čekat od KASTRÁTŮ a buzerantů z NATO a USA ?Najednou to vypadá, že by se měli zachovat jako muži. Dodržet dané slovo. NE? tfuj.

František
16. 11. 2022 02:11
Odpovědět  josef

USA dnes jen dokázaly, že jsou v prdeli. Na Rusko nemají a celý svět to vidí.

josef
15. 11. 2022 23:35
Odpovědět  sizok

Nepodporuji Ukrajinu. Ale jakou pravomoc má Ukrajina v Polsku ? Že to občas spadne jinám než má? To se stává. O tom je statistika. Ovšem permanentní zrada a zbabělost USA a NATO? Vždyť ani pořádně nezavrčeli, i když se jedná o spojence – Poláky.. Zdá se, že LBGT se již dostalo do nejvyšších vojenských struktur.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
16. 11. 2022 07:57
Odpovědět  josef

TREFA!

28146.jpg
Helena
16. 11. 2022 09:59
Odpovědět  josef

A nechtěli se ti ukroši trefit do té ruiny v Praze, co vypadá jako ostřelená ukrajinská bytovka přikrytá Putinovou fotkou? a teď takovým podivným hadrem?

josef
16. 11. 2022 14:30
Odpovědět  Helena

Všichni tady dští oheň a síru na jednu nebo druhou stranu. Fajn. Co ale takhe začít uplatňovat fakta. Co mám na mysli ? Co se má stát, když byl napaden jeden ze států NATO? To se vlastně týká i nás.A kdopak to udělal ?
Ono by toho bylo víc, ale nebude nic. Prostě velkohubé sdružení imponentů. Takhle kdyby to byl někdo menší a slabší. Jeli by okamžitě na “férovku”. A už jsme u nějaké minority … .

Markýza
16. 11. 2022 16:40
Odpovědět  josef

Nojo – ale co s tím chcete dělat, když stát NATO byl napaden………..ééé……….spojencem? Obětním beránkem ( v tomto případě spíš obětním kozlem, dejme tomu)? Aha? Na to zjevně směrnice nepomyslely.

16. 11. 2022 17:42
Odpovědět  Helena

Náhodou! Já bych bandery nepodceňoval. Ono poznat z jednoho střepu že pochází ze dvou raket taky není žádná sranda.

Gales
16. 11. 2022 09:43
Odpovědět  sizok

Jsou hloupí a navedení.Přijde čas,že budou mít sami starosti o přežití.A ty rakety? Všichni už ví že to byly ukrajinské a čeká se na omluvu Zelňáka.Ale to se nestane ale i tak si to u světové veřejnosti pos.ral.A to je dobře.Jeho konec se blíží.Jenom naši vládní Jidáši s ním budou křepčit až do posledního vzdechu.Dokonce s ním náš ukrajinskej belzezub udělal smlouvu na společnou výrobu zbraní.Černomrdna už s tý představy o boji NATO s rusem měla tři orgasmy.

Frankie
16. 11. 2022 15:20
Odpovědět  sizok

Tak kdo se zajímá, tak dávvo ví, jak se ukroši chovali během 2.světové války. A zvláště pak jako dozorci v lágrech. Jsou to zkrátka šmejdi a tak je k nim třeba přistupovat. Nic dobrého od nich opravdu nelze čekat.

zuza
17. 11. 2022 14:46
Odpovědět  sizok

poliaci sú vraj na krok od krachu, staré zbrane dali ukrajincom a naobjednávali si výzbroj za strašné prachy, hlavne z hnUSAkova a z Kórey. Síce v rámci boja proti Rusku poľským politikom všeličo prejde, ale zo zbraní sa človek nenažere, ani poliak….

Administrátor
15. 11. 2022 22:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Europoslanec Tomáš Zdechovský (KDU-ČSL) k situaci uvedl, že reakce států NATO bude tvrdá a nekompromisní. „Vražda civilního obyvatelstva v Polsku nezůstane bez odpovědi,“ napsal.

V reakci na zásah Polska raketami uvedl ministr vnitra Rakušan, že Česku nic podobného nejspíše nehrozí. Napsal, že ČR stojí za Ukrajinou i Polskem.

Dnešní masivní raketové útoky ruské armády na Ukrajinu jasně ukazují, že Rusko chce terorizovat její obyvatele a zemi dál ničit. Pokud Polsko potvrdí, že rakety zasáhly i jeho území, půjde o další eskalaci ze strany Ruska. Stojíme pevně za naším spojencem v EU a NATO. uvedl Petr Fiala

sizok
15. 11. 2022 22:34
Odpovědět  josh-xy

Jeden hlupák vedle druhého.

15. 11. 2022 23:01
Odpovědět  sizok

Zkrátka kolektivní hlupec.

Autor
15. 11. 2022 22:49
Odpovědět  josh-xy

To nejsou hlupáci, ale neználkové. Všimněte si, že nikdo na světě nebere vážně “naši” diplomacii. Řvát si mohou co chtějí, ale ta ubohost a neznalost.
Ten Neználek z knihy byl aspoň Človíček, tihle jsou tak maximálně ponravy.
Už dlouho vypadá naše politika asi tak:

64cedfe482f6b1aaf64484a3f61c91aK9.jpg
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jiří
16. 11. 2022 08:58
Odpovědět  Peter

comment image

Tom
16. 11. 2022 01:56
Odpovědět  josh-xy

zdechlina muze kvokat, co mu hrdlo raci. Je to stejne zdechla sragora!

oldoo
16. 11. 2022 08:52
Odpovědět  josh-xy

Zajímalo by mě,co je to tady za lidi,kteří dávají ty minusy.Jediné vysvětlení které mě napadá je,že nepochopili ten naprosto triviální text.

Davor
16. 11. 2022 09:03
Odpovědět  oldoo

Masunta?

Markýza
16. 11. 2022 16:42
Odpovědět  oldoo

Koukla jsem se a je to fascinující. 43! Kdo si dal takovou práci………a ano, zjevně nepochopil.

PENNYS
16. 11. 2022 08:57
Odpovědět  josh-xy

Jourová-Polčák-Fišer- Poche-Pospíšil-Svoboda-Šojdrová-Jáma pekel si přišla pro Věru Jourovou.     
Štětina-Telička-Tošenovský-Zahradil-Zdechovský 
Europoslanci,  ZRÁDCÍ NÁRODA
 poškozují republiku.VŽDY HLASUJÍ PROTI ČESKÉMU STÁTU!POVINNĚ JE NEVOLIT!
URÁŽKA ČESKÉHO NÁRODA- myslíme,si že jsme politici, kterou vyslal náš stát do Bruselu,
 abychom zastávali zájmy Unie,prohlásili ZRÁDCI NÁRODA: 
 JOUROVÁ- Polčák-Fišer- Poche-Pospíšil-Svoboda-Šojdrová-
Štětina-Telička-Tošenovský-Zahradil-Zdechovský
 Včera rudý, modrý dnes, já jsem zloděj z ODS.

Spam vlasta
16. 11. 2022 18:45
Odpovědět  josh-xy

Kdyby se evropský blb staral o to Kdo zinscenoval atentát v Istanbulu ! Na to jeho rozum nemá !

Boomer
16. 11. 2022 20:08
Odpovědět  josh-xy

“Ten si včil nasral do krku”. © rotný Soudek, Tankový prapor.

janle57
15. 11. 2022 22:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Poláci dobře vědí,že to byla provokace Ukrajiny s cílem zatáhnout
agresivní bandu jménem NATO do války s Ruskem,chvíli bude humbuk
a polské vyřvávání,že vyhlásí RF válku,potom si je vezmou do parády
Helmuti a Frantíci,kteří jim přátelsky vysvětlí,že pokud si něco s Rusy
začnou,budou si to muset vybojovat s tou svojí ušišlanou armádou sami.

15. 11. 2022 22:50
Odpovědět  janle57

Včera si na jednom ruswebu dělali Ivani prdelky, že by se celá britská armáda vlezla na stadák v Lužnikách.
S Pšonkama je vůbec prča. Oni furt vzpomínaj jak byli před 400 roky slavní a jak obsadili Moskvu, ale nějak zapomínaj, že je z tama pak vypráskala ruská domobrana – domobrana; ne armáda.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
16. 11. 2022 08:00

Jak říkával ruský satirik Zadornov v jiné, ale podobné záležitosti- “… hnaly je i baby s vidlemi …” 🙂 🙂 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
15. 11. 2022 22:51
Odpovědět  janle57

NIc nebude, je to i v článku. Na velkou válku nejsou lidi ani technika. Proto podporují Ukrajinu, proto je operace na Ukrajině tak důležitá a proto má mnohem větší význam než si kdo původně myslel.

15. 11. 2022 22:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Nebude? A já už se tak těšil, že se vypařím.

sizok
15. 11. 2022 22:41

Já taky. Holt, musíme počkat.

15. 11. 2022 23:55
Odpovědět  sizok

Jenom plynu za kremaci co by na nás ušetřili! To by si svetrníci v nějakém domku možná mohli aj jeden svetřík sundat a o milimetřík pootočit kolečkem topení.

sizok
16. 11. 2022 08:08

A porazit Putina.

Markýza
16. 11. 2022 09:50

Prý – když porazíme Putina tím, že zmrzneme, tak to je takový Stalingrad naruby, ne?

16. 11. 2022 17:50
Odpovědět  Markýza

Z toho maj bratři Ivani taky děsnou prču. Někdy před týdnem jsem na jednom ruswebu narazil na titilek: “EU vymrzne a porazí Putina.” a pod tím byla podnětná pr-del si z nás dělající diskuze. Škoda že mě nanapadlo to sem pro pobavení hodit.

Markýza
16. 11. 2022 17:54

Co jiného taky s tím, žejo………

15. 11. 2022 22:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukáčka už neví kde je Východ? 😀

Helena
16. 11. 2022 10:01
Odpovědět  Veny232

Co se divíte, jednou střílí Poláky na západě, pak Rusy na východě, kdo z nich se v tom má vyznat.

Albi
16. 11. 2022 15:53
Odpovědět  Helena

Není se co divit, že i nejvšší jsou zmateni. Problém se zatím jeví jako patová situace.

 “Za smrt Poláků je odpovědné Rusko, prohlásila Černochová” (Novinky)
“Duda potvrzuje: Byla to zřejmě ukrajinská raketa. Nehoda” (Novinky)
“Biden: Za výbuch v Polsku může střela ukrajinské protivzdušné obrany” (Novinky)

Komu věřit – Černochové, Dudovi, Bidenovi? 
Hlasovala bych pro Bidena. Ten tu vinu spravedlivě rozdělil – a hlavně – je nejvyšším šéfem (aspoň oficiálně)

Vinu “hodil” na střelu – sice ukrajinskou, ale obrannou.
Duda trochu ustoupil, hlavně že bude určen nějaký viník i kdyby to měla být jen pouhá náhoda a Polsko zůstane nevinnou obětí (pořád se za ní dá kdykoliv najít Rusko).
Jen příkladně zodpovědná Černochová v žádném příépadě neustoupí od Satana

A do té tolik potřebné evropské solidarity z českých vládních “luhů a hájů” zní:
“Pekarová s Vystrčilem bojkotovali schůzku V4. Nechtějí za jeden stůl s Maďary”(SeznamZprávy)
Než s Maďary za stůl, to raději do pekla – jenže tam zas číhá ten Satan – prekérní situace. Co s tím?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
16. 11. 2022 16:44
Odpovědět  Albi

To jako vážně bojkotovali? No popravdě, možná nás tím ušetřili ještě větší ostudy.

16. 11. 2022 17:57
Odpovědět  Albi

Nojo, ale všimněte si, jak je to genderově vyvážené. Pekari vykulené za ženoidy a ukrajinský Tajwanec za mužoidy – není to nádhera?

Vladimír
15. 11. 2022 22:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Banderovci už zase masakrují Poláky. Super! :-)))))

Pavel
16. 11. 2022 00:06
Odpovědět  Vladimír

co se v mládí naučíš …………… no starýho psa novým kouskům nenaučíš

Pijack
16. 11. 2022 08:39
Odpovědět  Vladimír

Zatím dnes nejvýstižnější postřeh. Palec nahoru.

Gene
15. 11. 2022 23:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Situace vypada mnohem hur, nez se dovidame z clanku. Vypada ze historie se opakuje, valka pod pod falesnou zaminkou, nebo-lo specialita elit. Nikdo nema zajem o vysetreni, na jakem podkladu se to stalo. Agresor je jednoznacny Rusko. USA a mafiani z Londyna chte naprosto zlikvidovat vychodni Evropu. Doufejme ze zlikviduji i sebe same.

Pijack
16. 11. 2022 08:43
Odpovědět  Gene

Já jsem přesvědčen, že to sice nevyšetří, ale že ani nebude konflikt eskalovat. Špióni Ruska i USA musí dost dobře vědět, co se stalo a nebudou chtít hrát podle karet Ukrajiny. Pro USA jsou Ukrajinci jen nástroj. Pán si nikdy nenechá od otroka radit, jak má práskat bičem 🙂

Jim Beam
16. 11. 2022 00:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak ruší sakra? Článek 5 washingtonské smlouvy hovoří snad jasně!

Pijack
16. 11. 2022 08:45
Odpovědět  Jim Beam

Uklidni se. Psaním a schvalováním článků se žádná bitva vyhrát nedá. To jsou jen žvásty pro veřejnost. Když budou chtít válčit, tak si vymyslí úplně jiný důvod.

oldoo
16. 11. 2022 09:07
Odpovědět  Jim Beam

Četl a pochopil jsi ho někdy?

janle57
16. 11. 2022 11:41
Odpovědět  Jim Beam

Nebyl jste, pane, večer na pivu s řeporyjcem Novotným??

Albi
16. 11. 2022 16:07
Odpovědět  Jim Beam

To byste si napřed nusel o tom článku něco zjistit a nev+řit hned všemu, co plácne nějaký redaktor TV, ČRo nebo Novinek..
Z diskuze na jinén webu:

“Hodně se také přetřásá, a to i v ČT, jakási aktivace „slavného“ článku 5 Severoatlantické smlouvy. Žádná aktivace u tohoto článku neexistuje (není tam ani aktivační tlačítko :-), neboť tento článek není žádným závazkem ani povinností. Každá členská země si může sama dobrovolně zvolit, jakou akci vykoná – třeba se může jen naštvat na protivníka svého napadeného spojence a k tomu podat protestní nótu na lampárně.
Takže opět dezinformace ze strany ČT a dalších médií a osob. Stačí si pozorně přečíst onen článek”.

Boomer
16. 11. 2022 19:58
Odpovědět  Albi

..holt ovšem žijeme v době, kdy na jeden právní problém budou mít dva právníci nejméně tři právní názory

PENNYS
16. 11. 2022 08:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Největší tyranie v historii lidstva 1. CÍRKEV SVATÁ ŘÍMSKÁ (300 milionů),Kdy budou konečně odškodněni-Repatriace ZA UPÁLENÍ JANA HUSA občané ČR za UPÁLENÍ JANA HUSA
 2. KAPITALISMUS(200 milionů), 3. FAŠISMUS (60 milionů), 
 4. STALINISMUS (40 milionů).5. USA VYVRAŽDILY 100 milionu puvodních.američanu
 Víme kde se nachází země ZLA, MURDOR?

Pavel z Moravy
16. 11. 2022 10:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Nevím, jestli by neměl ze záhrobí povstat Viktor Hugo a napsat o západní společnosti nové Ubožáky nebo Bídníky. Naši překladatelé tehdy měli nejasnou formulaci jakým přesným jménem tento román přeložit. Na tuto zdegenerovanou společnost se ale hodí oba překlady.

Autor
16. 11. 2022 17:32
Odpovědět  Pavel z Moravy

Dneska se umělci ani nesnaží ve své naprosto drtivé většině “ukazovat a řešit” problémy společnosti. Hugo by dnes neměl žádnou šanci. Jedině jako blogger.

Boomer
16. 11. 2022 20:04
Odpovědět  Peter

..od umělců očekávám jen výkony v jejich uměleckém oboru, jakmile začnou překračovat tuto hranici či dokonce myslet srdíčkem, je mi ouzko..

Spam vlasta
16. 11. 2022 18:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Už to mají natrénováno při střelbě na letadlo v minulosti. Pitomci to zkouší neustále a naši vládní blbci jsou z toho uplně konsternováni jací upíři jsou ti rusové co bojují s nacismem na UK ! U nás v česku se také urodilo plno obdivovatelů nacismu kteří neváhají si s nimi podávat ruce a psát o nich chvalozpěvy. Jednou ale budou skládat účty a na to se těším a doufám žese toho dožiji !

M.Š.
16. 11. 2022 19:33
Ohodnotit příspěvek :
     

No nevím,jestli by nemělo Polsko vzít zákeřný útok ukrajiny jako důvod k uplatnění všech možných a nemožných pararafů NATO a vyhlásit ukrajině osvobozující válku se záměrem,uchvátit část území ukrajiny ve prospěch Polska.Jak se do lesa volá,tak se z něj i ozývá…..

Boomer
16. 11. 2022 20:01
Odpovědět  M.Š.

.. to nemají zapotřebí, prostě si jen počkají, až to skončí. Ale připravují se na to organizačně už někdy od května..

Jirka II.
16. 11. 2022 22:32
Ohodnotit příspěvek :
     

A už se vysvětlilo, kdo na jaře vystřelil ten dron Tupolev 141, který proletěl Rumunském, Maďarskem a nakonec havaroval na předměstí chorvatského Záhřebu ?