politika

Tohle není IGIL včera, to je Ukrajina dnes

Zprávy o Ukrajině s jejím prezidentem-klaunem už dávno nikoho nezajímají. Občané Ukrajiny dosáhli toho, co chtěli, a nikdo než oni za to nemá vinu. Dosáhli toho za co, jak se říká, bojovali. 

Ale tato nejnovější zpráva je na vážné zamyšlení. Co zraje na Ukrajině?

To co vidíte na fotografii je narozeninový obřad nové nacionalistické organizace Centuria, který se konal v noci z 2. – 3. srpna. Tato organizace si klade za cíl přípravu na „Osvobozeneckou válku“ na Ukrajině. 

Její motto je – „Buď všechno, nebo nic“.

Slavnostní zahájení opakuje tradice všemožných zednářských řádů a silně připomíná nacistická shromáždění v Německu ve 30. letech minulého století.

O něco dříve ukrajinští nacionalisté uspořádali v Poltavě akci proti zavedení příměří v Donbasu.

Účastníci akce symbolicky „pověsili“ za krk figuru prezidenta země Volodymyra Zelenského.

Akce se konala s plnou podporou ukrajinské církve. Na konci akce kněží pravoslavné církve Ukrajiny sloužili modlitbu „na podporu ukrajinských válečníků“.

Dříve arcibiskup z Charkovské a Poltavské OCU Afanasij Škurupin kvůli příměří nazval Zelenského zrádcem. 

Podle arcibiskupa se mu od jara 2019 neustále honí v hlavě:

“Dívám se na cíl a přemýšlím, proč nejsem odstřelovač, proč nestřílím?”

Tento pocit vznikl kvůli „strašné zradě Zelenského a generálního štábu Ozbrojených sil Ukrajiny, kterou završili v Minsku, a teď ji uvádějí v život.“

Vybavení a organizace nového vojska naznačuje, že je dobře financováno. Pokud dochází k takovému financování, znamená to, že se na území Ukrajiny připravuje krvavé drama. A pochybuji, že by Zelenský věděl, co s tím dělat.

Věřím, že na dnešní Ukrajině jedinou silou, která je schopna odolat nacionalistickým gangům jsou ozbrojené síly DNR a LNR. V takovém obratu událostí je režim, který se dostal k moci prostřednictvím státního převratu, odsouzen k zániku. 

Ukrajina se osvobodí a znovu se vrátí do lůna Ruska. Ale za jakou cenu pro národ?

https://bit.ly/3aaEja3

sdílet na