politika

Thierry Meyssan: Dva světy představené 6. a 9. května…

Londýn a Moskva jsou dějištěm velkých kolektivních událostí. Každá země vyjadřuje své vlastní hodnoty. 

V Anglii se za okázalostí skrývá původ bohatých ozdob a šperků, často bez skrupulí kradených. V Rusku je oslava mučedníků druhé světové války závazkem a výrazem připravenosti přinést stejnou oběť pro dobro vlasti. V Londýně se úspěch měří podle toho, co jste pro sebe ukořistili. V Moskvě se hodnotí podle toho, co jste udělali pro svůj národ.

Oslavy 6. května v Londýně a 9. května v Moskvě předvedly dva navzájem cizí světy.

BRITSKÁ SCÉNA

Král Karel III. v Regalii Jejího Veličenstva.

V Anglii jsme byli 6. května svědky korunovace největšího ze všech králů. Britský tisk nás preventivně ujistil, že nemá žádná politická práva, pouze zastupitelskou funkci. 

Opravdu? Takže díky čemu mohl princ z Walesu za vlády své matky asi stokrát změnit agendu Dolní sněmovny a nechat z Dolní sněmovny odstranit záležitosti, které se mu nelíbily? Odborníci nás ujišťují, že šlo jen o drobné návrhy zákonů, ale jakým právem je považoval za nedůležité princ, a ne poslanci?

Jako princ z Walesu se Charles stal patronem Muslimského bratrstva, tajné politické organizace vytvořené MI6 během kolonizace Egypta. V mnoha muslimských zemích je zakázána kvůli jejím probritským teroristickým aktivitám. 

V roce 1993 se stal patronem Oxfordského centra islámských studií, odkud Muslimské bratrstvo a MI6 začnou pracovat na celém Blízkém východě v tradici Lawrence z Arábie. 

Díky horlivosti prince Charlese se Londýn proměnil v Londonistan, kde sídlí mnoho vůdců Bratrstva, včetně saúdského Usámy bin Ládina. 

Princ cestoval 120krát, aby se setkal s panovníky ze Zálivu, kteří tuto organizaci podporovali.

Na kůru Westminsterského opatství byla instalována vyšívaná zástěna, aby publikum neoslepil Bůh, který sestoupil, aby zasvětil krále během pomazání arcibiskupem z Canterbury.

KONEC SVĚTA

Pod jménem Charles III. byl princ z Walesu právě korunován panovníkem Antiguy a Barbudy, Austrálie, Baham, Belize, Kanady, Grenady, Jamajky, Nového Zélandu, Papuy-Nové Guineje, Spojeného království, Svatého Kryštofa a Nevisu, Svaté Lucie, Svatého Vincence a Grenadiny, Šalamounových ostrovů a Tuvalu.

Oddíly armád jeho království pochodovaly, aby ho doprovodily do jeho paláce.

Zúčastnilo se nebo bylo zastoupeno sto hlav států a vlád. Oficiální záběry BBC je neukázaly. Byli to hosté, nic víc.

Severokorejci, Syřané a Rusové nebyli na korunovaci vítáni. Číňané byli pozváni, ale vyvolali skandál tím, že vyslali viceprezidenta Han Zhenga, který je ve Spojeném království představován jako osoba odpovědná za protibritský zásah v Hongkongu.

Ceremoniál se od dekolonizace Říše, nad níž „slunce nikdy nezapadá“, téměř nezměnil. Nanejvýš bylo z korunovačních klenotů odstraněno pár drahých kamenů ukradených v Indii. 

Je samozřejmě hloupé posuzovat ceremoniál minulosti podle kritérií jiné éry. Ale Britové zvolili staré symboly, jako by byly ještě přijatelné v jednadvacátém století. 

Například velkolepá zástěna z vyšívané látky nejen skrývala krále během jeho pomazání arcibiskupem z Canterbury, ale také bránila tomu, aby světlo Boží oslepilo přítomné. Opravdu se někdo bál oslepnutí?  Na konci korunovace byl král Karel III. prohlášen za „místodržitele Boha na zemi“. Jak se k této maškarádě mohli připojit duchovní mnoha náboženství?

Zdálo se, že tyto pompy neodpovídají nástupu krále, ale spíše pohřbu světa. Pohřbu západního světa, který dominuje lidstvu.

DEN VLASTI

9. května Rusové neslaví  své vojenské výboje v zahraničí – vzdávají hold vojákům, kteří zemřeli za svou vlast.

Dnes, 9. května, Rusko slaví vítězství SSSR nad nacismem. Sovětské obyvatelstvo během druhé světové války trpělo stejně jako polské. Zemřelo 27 milionů lidí, z toho více než polovina v boji. Celkově zemřel každý 7. sovětský občan (ve srovnání s každým 10. Němcem, každým 83. Francouzem a každým 655. Američanem).

Aby čelila nepříteli, země se spojila. První tajemník Josif Stalin osvobodil vězně z občanské války (v gulagu byli disidenti-komunisti, menševici). Skoncoval s náboženskou perzekucí a uzavřel spojenectví s pravoslavnou církví. Toto tragické období se tak zároveň stalo obdobím smíření a národní jednoty.

Oslava 9. května je tedy jak připomínkou válečných hrůz, tak schopností spolupracovat na vzájemné záchraně. V současné době si Rusové uvědomují, že „integrální nacionalisté“, se kterými bojují na Ukrajině, jsou dědici těch, kteří se přidali k nacistům, aby vyvraždili co nejvíce Židů, Cikánů a Slovanů (Podle současného oficiálního ukrajinského názoru Ukrajinci nejsou striktně Slované, ale potomci Vikingů, Varjagové smíšení se Slovany).

NESMRTELNÝ PLUK

Od roku 2012 pochodují miliony Rusů s portréty příbuzných, kteří položili život za svou vlast. 
Tím demonstrují svou oddanost stejné věci.

Tradičně, od roku 1965, Rusové také pochodují na Den vítězství, 9. května, na poctu svým prarodičům a praprarodičům, kteří byli zabiti v boji proti nacistům. 

Od roku 2012 se tato přehlídka rozšířila po celé zemi a byla organizována pod názvem „Nesmrtelný pluk“. Dnes nejde ani tak o uctívání mrtvých, ale o to, vystupovat jako jejich nástupci, vyjadřovat svou ochotu zemřít, abyste ochránili ostatní. Rusové nejsou šovinisté, ale vlastenci schopní sebeobětování.

Vzhledem k ukrajinským útokům se většina těchto průvodů letos neuskuteční. Vladimir Putin povede oslavy včetně tradiční přehlídky armád na Rudém náměstí. Na Západě je popisován jako diktátor žijící v luxusu daleko od svého lidu. Jeho spoluobčané vědí, že to není pravda. Pochází z ruské kultury, a proto stejně jako oni věří, že luxus by ho neměl přimět zapomenout, že je stejný člověk.

DVA SVĚTY

Pokud jsou poddaní krále Karla III. fascinováni velkolepostí koruny, spoluobčané prezidenta Putina se domnívají, že zdobit se ukradenými šperky není žádná noblesa. Pro ně má hodnotu jen to, čeho člověk dosáhl svou prací.

Thierry Meyssan

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://www.voltairenet.org/article219270.html

sdílet na

47 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Albi
10. 5. 2023 01:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Ano – dva světy. Dva rozdílné světy. Šašek a Člověk.

Kterýsi maďarský filozof napsal:
“Sám nejsi nic. Toliko tím, co pro jiné vykonáš, někým se stáváš”.

Pavel K
10. 5. 2023 08:13
Odpovědět  Albi

👍 👍 👍 👍 🙋‍♂️

Standa
10. 5. 2023 08:32
Odpovědět  Albi

Pro Ukrfaš. nic!!!!!!!!Ani tank ani korunu..Rád pomohu adresně nějakému ,kdo mě požádá, ale na nějaké ziskové,, neziskovky ” NIC.!!!!
Stanu se ničím?

Albi
10. 5. 2023 10:12
Odpovědět  Standa

Ale no tak! Chcete-li za každou cenu získat uznání příspěvkem na úmyslnou smrt, navíc neznámého člověka, přispějte dlouho a těžce umírajícímu, který nemá na placenou eutanázii, kterou mu “humanita” odepírá, zatímco tankem likviduje mladé a zdravé, smrt nežádající.
A mimochodem – jen abychom si rozuměli – nevěřím vám, že nechápete. 🙂
Ale občas taky ráda provokuji.

Jinak jsem zastánkyní dobrovolné eutanázie a náboženské nebo pokrytecké důvody proti eutanázii neuznávám. Takže například ta eutanázie není provokace.

Pavel
10. 5. 2023 14:53
Odpovědět  Standa

no já bych řekl že slušným člověkem

Vanja
10. 5. 2023 05:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Charles III. je král fašistů! Zabít ho je málo!

Pavel K
10. 5. 2023 08:21
Odpovědět  Vanja

…ale počkejte lidi, my ho potrestáme daleko více. Zbavíme ho jeho královské funkce šmejda a já už mám pro něj připravenou práci. A zadarmo!! 🤣🤣🤦‍♂️

ZMann
10. 5. 2023 08:32
Odpovědět  Vanja

A král satanistů.

Frank1
10. 5. 2023 09:14
Odpovědět  Vanja

Ma 120 slouzicich, kteri ho opecovavaji jako novodobeho faraona. Je loutkou masonskych lozi londynskych zednaru. Oblbovani lidi pokracuje. Blbeckove meli svou show.

ANTIUKRAJINEC
10. 5. 2023 05:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Ti ukrajinští,věčně vožralý pokodebilní mongoly že jsou potomci vikingů???😂Tak dobrej fór už jsem dlouho neslyšel!!!👍

zuza
10. 5. 2023 07:52
Odpovědět  ANTIUKRAJINEC

Neurážaj Mongolov, priemerné IQ Mongolov je 101 (vyššie ako u Európanov). Čo sa týka alkoholu,radi popíjajú kumys, ktorý síce obsahuje len toľko alkoholu ako slabé pivo, ale Mongoli ako všetci aziati nemajú enzým, čo štiepi alkohol, takže sa opijú rýchlo. Ale večne ožratí byť nemôžu, kumys je skvasené kobylie mlieko a kobyla má mlieko len kým má žriebä a nemá ho priveľa.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
10. 5. 2023 08:26
Odpovědět  zuza

ZU, anti naznačil, že,,pokodebilní” mongolové nejsou a nemohou být potomci vikingů. Že jsou věčně ožralí je pravda! Ukrajinci také.Tataři ( včetně těch krymských) nejsou asiati? a jsou ožralí neustále.Madaři ,potomci Hordy , jsou ožralý také ,pokud možno, neustále.
Zase je výhodou, že ,, opičku” si pořídí rychleji.
Ženám v Česku se to také štěpí pomaleji? Opičku, tu hádavou, mají velmi rychle!

Michal
10. 5. 2023 10:06
Odpovědět  Standa

Ale zase pro nás udělají cokoliv……jen jim to musíme nejprve zakázat 😄

Michal
10. 5. 2023 12:25
Odpovědět  Michal

Ale vážně holky jsou ty nejkrásnější bytosti ve vesmíru , a byly by sme bez nich úplně strávení….

Michal
10. 5. 2023 12:26
Odpovědět  Michal

Opravuji – straceni

Pavel K
10. 5. 2023 08:27
Odpovědět  zuza

Tak to bych nechtěl být mongol. Ale zase tam mají toho Olgoje Chorchoje, nebo jak se to píše. 😊😲

Vanja
10. 5. 2023 07:06
Ohodnotit příspěvek :
     

BOHODIČKA VLADIMIRSKAJA KÉŽ SRAZÍ VŠECHNY TY SATANSKÉ KEJKLE BRITSKÉ DO PRACHU A DO VODY BOŽSKOU MOCÍ SVÉHO SYNA BOŽÍHO!!!

tupý hulvát
10. 5. 2023 07:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Třeba by těm tradyášům stačily sluneční brejle.

Frank
10. 5. 2023 07:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Jděte do háje i s nějakým komediantem Karlem i s celou jeho pošahanou famílii! Muslimáci jim brzy zatnou tipec a rázem bude po monarchii.

Bety
10. 5. 2023 11:52
Odpovědět  Frank

Asi nevíte, že se už proti tomu pojistili. Poslali genealogy, aby prozkoumali jejich rodokmen .
Představte si, že díky jakési muslimské princezně jsou příslušníci britského královského rodu přímými potomky samotného proroka Mohameda !!!
Takže kdyby došlo k nejhoršímu, stačí jen prohlásit se za pravověrné muslimy a zase budou ve špičce pyramidy.

Albi
10. 5. 2023 13:29
Odpovědět  Bety

A navíc prý ještě černé pleti. To už údajně taky vědci – nevím jak – zjistili.

Ještěže naše vzdělaná (sic!) vláda neví a nejspíš při svém vzdělání (že Stando ?) ani netuší, že naše královna Kunhuta, manželka Přemysla II. a matka krále Václava II. byla dcerou RUSKÉHO knížete a vnučkou uherského krále. 🙂 🙂 🙂
Máme mnohem vznešenější (a řekla bych, že i schopnější) předky, než ostrovní lupiči.

10. 5. 2023 15:23
Odpovědět  Albi

Počínaje prvním českým státníkem, otcem zakladatelem Bohemie, v jejichž hranicích po dnešní dny žijeme, Boleslavem I., který z rozvráceného knížectví během patnáctileté česko-saské saské války zbudoval jednotný, bohatý a silný, respektovaný stát v srdci Evropy.
V r. 950, kdy se dá poprvé hovořit o českém státě, to jest stát s centrální správou, zbývalo tzv. Velké Británii do jejího vzniku ještě plných 750 let.
Takhle to nikomu moc neříká, že? Jenom nějaká čísla, no. Inu je to stejný časový úsek, jaký nás dělí od vymření Přemyslovců. To už nám něco říká, že…
P.S. Víš kdo mi před vnitřním zrakem naskočí pokaždé, když zaslechnu pojem degenerace? “Náš” Kódl Spáč, přídomkem Sr-áč a ten nebezpečný kašpar co ho teď korunovali za krále umírající říše.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
10. 5. 2023 17:08

Naprostý souhlas.
A vezmi si vzdáleného “předchůdce” EU – “římmskou říši.
Přemysl I., tehdy ještě kníže plnil všechny sliby, ke kterým se zavázal – a dost! Do správy českého knížetství si mluvit nenechal, to bylo JEHO dědictví a Fridrichem do toho mluvit nenechal. Až nakonec za to doáuhl povýšení českého knížectví na království – nejdřív pro sebe, později jako dědičné pro svůj rod. Naši pseudovládcové ho ne prodali, doslova zahodili jako bezcennou cetku a od hadráku se všichni – bez výjimky všichni – plazí tu před Bruselem, tu před Německem, teď jsou celí pos@aní….. přijede zas další Karel III – to bude radosti, to bude slávy. Takové štěstí hned tak někoho nepotká, to budou dezoláti závistivě zírat. (A ta ostuda jestli náš zamini L. předvede svůj státnický um…)

Zas už mi začíná být blivno. 🙁 🙁 🙁

10. 5. 2023 17:44
Odpovědět  Albi

To chce jíšku… totiž frťana.

Teď si čtu (potřetí) historický detektivky od Treymana – vlastním jménem Elis -, protože se tak od něj dozvím o počátcích evropské kultury víc, než kdybych tejdny gúglil.
(To víže jsem si ho prověřil, jestli s tou historií sedmého století nekecá, jako to dělaj naši “historici”. No, nekecá. Já vždycky, když mě něco zarazí, tak si to tužkou podtrnu a na vakát si napíšu číslo stránky, a ráno se pídím, co o tom jiné zdroje. No a jiné zdroje, že jo, že to tak bylo. To víš, je sice renomovanej britskej historik, ale přece jenom je to Kelt s Irskými, Skotskými, Velšskými a Bretonskými předky, jehož rodina Elisů je doložená už v r. 1228, tak by moh čtenéře drobet houpat, žejo. Ale nehoupe. Jo, zpátky.)
No a teď právě čtu příběh (Opat s mečem), jak to vypadalo v Británii sedmého století, kdy se tam navzájem mezi sebou mydlili Anglové, Sasové, Britoni, Piktové a další – zkrátka Germáni s Keltama – a aby byla větší sranda, tak zároveň pohani s křesťanama, takže to byl mumraj všech se všemi, když v té době římská církev tam byla “stará” necelou generaci, keltská tři století, a pohanská, druidská, pár tisíciletí. Hm… A u nás v téže době Sámo…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
10. 5. 2023 18:38

Nejhorší je, že máš pravdu. Komáři, včetně Klémy, se Moskvě podvolovali, že karty byly rozdaný tak, že jim nic jiného ani nezbývalo, ale neznám jediného komára, který by se sovětům dobrovolně rval do pr-dele tak, jako se anglosionistům rvou do řiti, Všaškem Ikonou počínaje, všichni naši ničemové.
Že se cpal Klaus do pr-dele deep statu a -eman serešglobálům, je při tom šumák, když obé je dílo téhož pana Globálního.
A ty vlezdopr-delecké transparenty? V poslední době začínám mít podezření, že to byla svým způsobem švejkovina. Jakože za ty transparenty se toho dalo dost schovat. Na jedné straně transparentů jak když nas-ereš, na druhé straně “ne, vaše armáda u nás nemá co dělat – vždyť se koukněte, jak vás máme rádi.” A to, že u nás definitivně zatrhli i malý živnostníky a malorolníky, to nebyla vina Moskvy, ale Klémy a jeho pohrobků. Všude okolo nás ve spádové oblasti sovětů malorolníci a pidiživnostníci, co vím, tak fungovali.

Albi
10. 5. 2023 21:25

Přesně. V Polsku i Maďarsku to šlo, u nás ne. Je to ale podobné i dnes. V Polsku i Maďarsku si dovedi ledacos vydupat tehdy i dnes a možná ani nemuseli “dupat” až tak moc.
To byla a je naše zbytečná dobrovolná aktivita. My prostě musíme přidat vždycky dobrovolně něco navrch! A spíš víc než míň.

Vlastimil Čech
11. 5. 2023 08:12
Odpovědět  Albi

ne NAŠE aktivita, ale aktivita těch červených. Ti nejsou naši.

Albi
10. 5. 2023 21:19

Ty příběhy sestry Fidelmy znám a taky se mi líbily. Naštěstí mám školní knihovnu v dosahu, tak jsem přečetla před léty všechny, co tam měli, ale už jsem tam dlouho nebyla, budu se muset zas podívat, jestli nějaká nepřibyla.
Skončila jsem s tou, kdy Fidelma se svým společníkem, pozdějším manželem (na jméno si momentálně nevzpomínám) odjíždí do Říma a je to začátek konce jejich náboženství a to mě dost otrávilo, jak s nimi Řím zatočil.
Jo jo, manipulace mají dlouhou historii, není divu, že se za ta staletí tak zdokonalily.
Podrobnosti o spisovateli neznám a jsou zajímavé, zkusím si o něm taky něco najít. Dík za rtip.

10. 5. 2023 23:49
Odpovědět  Albi

Já už je dvakrát přečet všechny. Poprvé napřeskáčku, takže jsem v tom měl bordel, tak jsem si podruhé z de-bila ofotil pořadí, v jakém je vydal. A když nějaký díl neměli v Lovosicích, tak ho měli v Liťáku, a když ani tam ne, tak v Roudnici. Bejvám na strategicky výhodným místě a mám všude stejně daleko a dědkovský průkazky zadara mám do všech tří knihoven. Udělalas chybu, že otrávilo a nedočetla. Vatikánu to trvalo ještě půl tisíciletí, než je přes Vikingy a anglosasy zmermomocnili a ani to se jim nepovedlo úplně. Furt se dál cukali a brehonský zákoník fungoval až do r. 1540. Ale Irové furt zlobili a kde to šlo, tak se jím řídili, až se Anna Anglická, tuším v r. 1706, nas-rala a udělala s tím krátkej proces. Našli u tebe brehonský zákoník – a šup s tebou pod špalek.
Tak si to vem – od 714 př.n.l. kdy ho dal Ollamha Fódhl sepsat, se jím řídili až do r. 1540 n.l. – to máš 2 250 let! Jenže on platil už před sepsáním, takže nejmíň 2 500 let. Kam se se-rou faraoni a císaři se svejma zákonama na pár desítek let. A proč fungoval? Protože ho po celý ty 2 500 let každý tři roky aktualizovali, aby odpovídal potřebám doby. Přechod z druidství na křesťanství? Žádnej problém.

10. 5. 2023 23:49

Klídek, pohoda, žádnej kvalt, krůček po krůčku. Ostatně iroskotská církev se tak dostala i k nám, dááávno před věrozvěsty. Co k nám. Do celý Evropy.
Jenže šířili víru dobrým slovem a příkladem a to je fuj fuj, protože to trvá. Tak jim to bratrovrah Kódl, zvaný Veliký – nejspíš za tu bratrovraždu před oltářem -, zatrhnul a dal se do šíření víry mečem. A to už byl jinej cvrkot. A což teprv Jindřich pěkný ptáček… tedy Ptáčník – jen za tři dny vymydlil v jedný bitvě přes dvěstě tisíc (sic !!! – a ticho po pěšině, žádná genocida) vzpurnejch polabskejch Slovanů, by zlo pohanství vykořenil. Ale bylo to spravedlivý – Kódl se s tím taky nes-ral a germánský Sasíky zneživotňoval po tisících. Proč asi s tou verbeží nechtěli mít stařešinové nic společnýho, a pověřili regentku Drahomíru, aby vydala rozkaz k eliminaci vychovatelky bukvíka Václava, vlastizrádkyně Ludmily, žejo. A jéje. Už jsem se zas rozjel. A dost.
No a teď je mám taky ofocený v mobilu, a teď jsem ani ne uprostřed – ještě mi jich zbývá 14. Tedy těch přeložených. Nepřeložili jich deset, plus dvě knihy povídek o Fidelmě a Eadulfovi, a to mě hněte. Asiže maj bobky, abychom se neinfikovali svodomysností.

Albi
11. 5. 2023 06:35

Beztak to jsou dezinformace! 🙂 🙂 🙂
Jen počkejme, však až opraví všechny pohádky, a pověsti, aby se dětem neprezentovaly nějaké nevhodné informace, dají se i do dalších knih.
Ono jich je tolik, že to možná těžko zvládne i umělá inteligence 🙂

Albi
11. 5. 2023 06:28

Ale ne, dočetla, samozřejmě. Jen jsem se blbě vyjádřila.
Otrávilo mě to, že se Římu povedlo ten proces nastartovat.
Připadalo mi totiž, že ten irský právní systém byl mnohem dokonalejší, než “římský”. Např. jak tam měli zavedeno, že za trestný čin byl člověk odsouzen k přechodnému otrocí u poškozeného, dokud si trest neodpracoval.

Albi
11. 5. 2023 07:10
Odpovědět  Albi

PS: Ještě dodatek: Tím “skočila” jsem myslela, že to byla poslední knížka, která tenkrát byla k dispozici.

Linq
11. 5. 2023 08:15

Díky za tip!

Toto jsem vyhrabal v PC:

Tremayne, Peter – Sestra Fidelma 01 – Rozhřešení vraždou.rtf
Tremayne, Peter – Sestra Fidelma 02 – Rubáš pro arcibiskupa.doc
Tremayne, Peter – Sestra Fidelma 03 – Nechte maličkých.doc
Tremayne, Peter – Sestra Fidelma 04 – Symbol smrti.doc
Tremayne, Peter – Sestra Fidelma 10 – Paní temnot.rtf
Tremayne, Peter – Sestra Fidelma 11 – Dým ve větru.doc
Tremayne, Peter – Sestra Fidelma 12 – Opat s mečem.doc
Tremayne, Peter – Sestra Fidelma 13 – Zlý úplněk.doc
Tremayne, Peter – Sestra Fidelma 14 – Zvon malomocného.doc
Tremayne, Peter – Sestra Fidelma 16 – Pán duší.doc
Tremayne, Peter – Sestra Fidelma 17 – Modlitba za zatracené.doc
Tremayne, Peter – Sestra Fidelma 18 – Tanec s démony.doc
Tremayne, Peter – Sestra Fidelma 19 – Ztracený relikviář.doc
Tremayne, Peter – Sestra Fidelma 20 – Holubice smrti.doc
Tremayne, Peter – Sestra Fidelma 21 – Kalich krve.doc
Tremayne, Peter – Sestra Fidelma 22 – Jezdec věští smrt.doc
Tremayne, Peter – Sestra Fidelma 23 – Sedmá polnice.doc
Tremayne, Peter – Vraždy na Baker Street.doc

Hned si to překonvertuji do .epub a strčím do čtečky
Aspoň mám co číst.

Jaris
11. 5. 2023 11:23

Jsem rada Milane, ze jste zminil Boleslava I. Svaty Vaclav byl modlar budiknicemu a vice casu travil na modlitbach v kostele nez nad statnimi zalezitostmi. Na to se uz dele nemohl divat jeho bratr Boleslav a proto jej zlikvidoval a ujal se vlady. Prestoze byl velmi schopny vladce a vybudoval prosperujici knizectvi, je v dejinach znam pouze jako bratrovrah.
Socha Sv.Vaclava na koni v rytirske zbroji na Vaclavskem namesti mi pripada jako karikatura, jelikoz Vaclav zadny bojovnik a ochrance zeme nebyl. Ponizene odvadel Nemcum rocni pridel stribra a dobytka.
To Boleslav zmenil. Helmuti mohli vzteky puknout a vyhlasili Boleslavovi valku.
Historie se o vysledku lisi. Jedna teorie je, ze Boleslav Otu(?)porazil a druha je, ze vzniklo jakesi primeri.

11. 5. 2023 16:07
Odpovědět  Jaris

Bane. Vyhlásil ji Boleslav Helmutům. Právě proto vyhlásil Lučanům válku, protože věděl, že jsou, stejně jako Zličani, stát ve státě a že mají smlouvu s Helmuty a že ti jim okamžitě přispěchají na pomoc. Čiže vyhlásil-nevyhlásil. Model Chytrá horákyně. Stejně tak není pravda, že Boleslav tu bitvu u Žatce pros-ral. Se svým synem, opevněným na bývalém luckém hradišti (Žatec), vzali Otíka do kleští a ten, v obavách z Pyrrhova vítězství, raději navrhnul jednání.
No a byla z toho smlouva o spojenectví a konec jak tributu, tak i schvalování českého vladaře Helmuty. Že to pak jeho neschopný mrzký vnuk, Boleslav III. dokonale pos-ral a že na to doplácíme po dnešní dny, je zas jiná věc. A vůbec. Tady máte odkaz. A bacha! prý nebezpečno:
http://www.moraviamagna.cz/
najeďte si na obsah, pak na letopisy a kroniky k roku 950, a můžete šťourat sama, jak to bylo.

Velitel
10. 5. 2023 07:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Prý britský král. V čele Británie a britské vlády stojí muslimský Indický mistodržící, ke korunovaci došlo v Londýně v jehož čele stojí muslim z Pákistánu, ve čtvrti Wesminster v jejímž čele stojí muslim z Maroka. Král “vládne” spolu se sněmovnou lordů v které sedí například Lord z Wimbledonu což je pro změnu muslim z Pákistánu.

unor 2022
10. 5. 2023 07:53
Ohodnotit příspěvek :
     

To je ona kralovska rodina, ktera dli v cele Britanie, jez se rozhodla dodat na Ukrajinu strelivo s ochuzenym uranem?
Takze spise nalestena naprosta lidska bida jak skutecna kralovska rodina hodna oznaceni kralovska.

Frank1
10. 5. 2023 09:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Ty sperky a bohatstvi jsou nakradene zejmena z Indie. Spoustu cennosti a artefaktu zapadni zlodeji a zejmena britsti teroriste vlastnikum, tj. zemim, kde je ukradli, nevratili!
Opicky ceremonialu, ktery stal nekolik miliard $ kontrastuji s bidou anglickych rodin, nemajici penize pro vyzivu rodiny. Mocipani i media ziji v oparu lzi a cenzury, ktere nepripusti pravdu v mediich. Tak je tomu i v Nemecku, kde utoky nozem jsou na dennim poradku, ovsem od zacatku invaze smazek je zakazano o nich psat a mluvit.

Gales
10. 5. 2023 09:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Však oni ho salámisti naučí v kostele hvízdat.

Pavel z Moravy
10. 5. 2023 10:01
Odpovědět  Gales

To nebude trvat ani tak dlouho. A Germáni a Frantíci by mohli vypsat soutěž komu dříve budou vládnout muslimové.

Albi
10. 5. 2023 17:17
Odpovědět  Pavel z Moravy

Tak vzhledem k tomu, co výše napsal velitel, na 1. místo soutěže už se dostává s přehledem hrdý Albion.
Sladká Francie obsadí hezké druhé místo (a my je milovali — F. Halas).

Vladimír
10. 5. 2023 10:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Ty indické diamanty vrátili, nebo jsou jen schované? A co diamanty z JAR? Ty vrátí angličtí zloději kdy?

Jaris
10. 5. 2023 10:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Zatim co prehlidka v Moskve budila obrovsky respekt, tak ta britska korunovacni taskarice pusobila jako bizarni karneval blaznu.

Albi
10. 5. 2023 13:37
Odpovědět  Jaris

Přesně.
Já tu královskou frašku nesledovala, ale mám jako domovskou stránku nastavený Seznam a k titulkům vždycky přiřadili nějakou tu fotečku – děs a běs, zvlášť mužské kostýmy byly víc než legrační a řekla bych i trapné a nedůstojné jakýchkoliv králů.

Frank1
10. 5. 2023 21:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Jakepak dva svety?
Jeden svet, kde vladnou loupezivi hajzlove, ne rytiri. I Karel IV proti nim musel bojovat a jednoho pry vlastnorucne povesil. Ted jeste stale vladnou svetu a je jich mnoho, kteri radsi parazituji na druhych, nez aby se slusne zivili. Pritom si o sobe mysli, ze jsou neco vice jak ti, ktere okradaji!
Druhy svet je ten, co se nechce nechat okradat a loupezivym hajzlum olizovat boty. Je proto vystaven jejich ohromnemu tlaku, pomluvam, nenavisti, vydirani, sankcim, zasahovanim do vnitrni politiky podplacenim zradcu. Tento svet se ovsem probouzi, uz nechce slouzit za pekne kecy a lzi a to se loupezivym nelibi. Zoufale se snazi svou moc za kazdou cenu udrzet.

Frank1
11. 5. 2023 09:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Povalec v luxusu Charles se konecne dockal. Nasadili mu korunu s diamanty ukradenymi v koloniich Britskeho imperia. Bude dalsi loutkou City of London, financniho zidovskeho centra Rockefelleru.