politika

S odvoláním na vysoce postavený zdroj v Kremlu. Západ připravuje útok na „Sputnik V“: „Masová úmrtí na ruskou vakcínu“

Západ připravuje informační útok na ruskou vakcínu “Sputnik V”.

Útok je plánován kvůli rostoucí celosvětové poptávce po ruské vakcíně.

Spojené státy a jejich spojenci připravují scénář informačního útoku na ruskou vakcínu “Sputnik V” s předstíranou masovou smrtí lidí údajně v důsledku užívání této vakcíny.

Agentuře TASS to v pátek oznámil vysoce postavený zdroj v Kremlu.

„Prostřednictvím kontrolovaných nevládních organizací (Americká agentura pro mezinárodní rozvoj, Sorosova nadace, Thomson Reuters Foundation) a mediálních struktur (BBC, Reuters, Internews) se připravuje scénář informačního útoku na “Sputnik V”, v jehož rámci se plánuje posílit podporované teze o „neúčinnosti a nebezpečí vakcíny“ inscenování masových úmrtí lidí údajně v důsledku užívání vakcíny,“ vysvětlil zdroj z Kremlu agentuře TASS.

Účastník rozhovoru objasnil, že proti vakcíně je plánována rozsáhlá informační kampaň, jejímž cílem je „vytvořit předpojatost vůči ruskému vědeckému vývoji v oblasti boje proti šíření infekce COVID-19“.

Během útoku se plánuje předložit a posílit teze o „neúčinnosti a nebezpečí vakcíny“. 

„Spojené státy a jejich spojenci zároveň plánují šířit «odhalování materiálů» o nekompetentnosti ruských specialistů v oblasti očkování a imunologie,“ uvedl.

Cílovou skupinou kampaně jsou evropské země, které zaregistrovaly “Sputnik V” – Maďarsko, Slovensko, Srbsko, Černá Hora, San Marino a Severní Makedonie.

“Na Západě způsobilo uznání naší vakcíny těmito zeměmi prudký nárůst protiruské propagandy. Nizozemská média konkrétně nepředstavují náš „Sputnik V“ jako lék na COVID-19, ale jako „páku Kremlu k rozdělení řad Evropské unie“, „nástroj moskevské propagandy“. Jako příklad je uvedeno Maďarsko, které „podlehlo ruským trikům“ a bez dohody s Bruselem začalo očkovat své občany naší vakcínou,“ vysvětlil zdroj.

Taková opatření ze strany Spojených států a jejich spojenců naznačují jejich pokusy snižovat příspěvek ruské vědy k celosvětovému boji proti šíření koronaviru, podkopávat důvěru světového společenství v náš vědecký vývoj a bránit certifikaci vakcíny a také snížit poptávku po vakcíně “Sputnik V”, která se umístila na druhém místě v počtu zemí, které ji schválily.

Samotné USA současně provádějí „bezprecedentně agresivní politiku“ na podporu své vlastní vakcíny Pfizer a snaží se zajistit osvobození americké strany od případných soudních sporů v případě vedlejších účinků a od finanční odpovědnosti za nedbalost výrobce, včetně výrobních závad a porušení podmínek skladování.

Připomeňme, že ruská vakcína “Sputnik V” se stala druhou nejpopulárnější vakcínou na světě. 

Vědecký časopis Lancet dříve zveřejnil výsledky třetí fáze klinických studií vakcíny “Sputnik V”, které potvrdily její vysokou účinnost a bezpečnost – účinnost vakcíny byla 91,6%.

Prezident Vladimir Putin dříve uvedl , že ve světě probíhá boj mezi výrobci vakcín proti infekci.

V únoru ruský prezident Vladimir Putin oznámil, že v zahraničí probíhá informační kampaň proti ruskému pokroku v medicíně.

Ve válce vakcín se Západ chystá k útoku proti Rusku.

Je třeba poznamenat, že například organizace jako „Bílé přilby“ ovládané západními zpravodajskými službami jsou již dlouho známé svými provokacemi. Do stejné série by měla být zahrnuta dramatizace otravy Skripalových, případ Alexeje Navalného a další. 

V žádném z těchto incidentů nebyli západní vůdci, kteří „s velkou pravděpodobností“ obviňovali Rusko, schopni poskytnout i sebemenší důkaz. A všech odhalení ruské strany v reakci na tato nepodložená obvinění, jako v případě posledního Navalného filmu o „Paláci Putina“, si západní média jednoduše „nevšimnou“.

Mediální útoky, které jsou doprovázeny včasným výskytem „nezbytných“ mrtvol, se již dlouho staly praxí informační války proti Rusku, řekl novinář Andrej Medveděv deníku ВЗГЛЯД. 

„Vzpomeňte si, jak organizace Bílé přilby hlásila, že „syrský tyran Bašár Asad společně s ruskými útočníky otrávil lidi.“ Ukázalo se, že tito „mrtví“ lidé byli naživu. Říkali, že za velmi málo peněz – aby neumřeli hladem – hráli v těchto inscenovaných videích,“ načrtnul Medveděv paralelu.

“Pak se ukázalo, že samotné Bílé přilby otravují lidi. A co?, viděli jsme nějakou reakci po těchto odhaleních? 
Žádnou, nikdo nereagoval,“ vzpomněl si účastník rozhovoru.

Je možné, poznamenal Medveděv, že záběry mrtvol z márnice budou zveřejněny na sociálních sítích, kde koroner řekne, že tito lidé zemřeli na “Sputnik V”.

“Tato sabotáž se může stát kdekoli,

– věří novinář.

 – Například v Moskvě vystoupí Anastasia Vasiljevová z organizace blízké Alexeji Navalnému, z organizace Unie lékařů, která je zahraničním agentem, a řekne: „Byla jsem poslána z Čeljabinska nebo Komsomolska na Amuru, takové hrozné fotografie zabitých Sputnikem jsem viděla. Zemřelo 26 lidí, všichni důchodci. 
Fotografie potvrzuje závěr tří lékařů. Jména těchto lékařů lze vymyslet za tři sekundy. Pak tato sabotáž půjde do liberálních ruských a západních publikací.“ 

Skutečnost, že téma koronavirů je používáno jako záminka k vyvíjení tlaku na Rusko, není nijak neobvyklá, uvedl zdroj. “Stačí si vzpomenout na padělky, které byly zveřejňovány v květnu 2020, o skutečnosti, že ruské úřady skrývají počet úmrtí na koronavir během pandemie. Této sabotáže se účastnili západní agenti i ruští liberálové,“ řekl Medveděv.

Informační provokace proti “Sputniku V” se překvapivě připravují právě tehdy, když má ruská vakcína všechny šance převzít světové vedení. 

Koneckonců, mnoho zemí začalo odmítat pokračovat v očkovací kampani s AstraZeneca. Kvůli zprávám o anomáliích ve srážení krve a tvorbě krevních sraženin u pacientů již deset evropských zemí používání této vakcíny pozastavilo. Mezi nimi je Rakousko, Dánsko a Kypr. Velká dávka problémové šarže vakcíny byla  zakázána v Itálii

Účinnost AstraZeneca nedávno kritizoval francouzský prezident Emmanuel Macron. Rovněž vzdal hold 
výsledkům třetí fáze testování „Sputniku V“, přičemž zdůraznil vysokou účinnost ruské vakcíny. 

Britsko-švédská vakcína je skepticky vnímána také v řadě mimoevropských zemí. V pátek tedy i thajská
vláda v čele s předsedou vlády země zamítla plánovanou vakcinaci AstraZenecou.

Je však nepravděpodobné, že provokace o údajných úmrtí v důsledku očkování “Sputnikem V” pocházejí od konkurenčních společností, říkají odborníci. 

“Upřímně nevěřím, že v Evropě existují lidé, kteří úmyslně zabijí lidi, aby zneuctili nějakou vakcínu,”
uvedl Gleb Kuzněcov, vedoucí odborné rady EISI (Expertní institut pro sociální výzkum). 

Podle jeho slov by společnost AstraZeneca neměla být podezřelá z objednání mediální kampaně proti Institutu Gamaleya, vývojářům “Sputniku V”. 

“Vakcína AstraZeneca je založena na stejném vektorovém principu jako produkt Gamalea. A skandál s jednou vakcínou škodí absolutně všem preparátům a samotné myšlence očkování,“ dodal expert EISI.

“Konkurence ve farmaceutickém průmyslu je vyjádřena spíše zdůrazněním výskytu nežádoucích účinků u výrobků konkurence,” vysvětlil Kuzněcov. – A skoro vždy, v každém případě vznikají nežádoucí jevy a stačí když na ně aktivně upozorníte tisk.

Proč potřebujete deset mrtvol, když stačí mít přístup k deseti novinám,

kde můžete napsat, že … “pupínek svědí” zejména po zavedení této konkrétní vakcíny?“

Zákazníkem provokace nebudou konkurenti ve farmaceutickém průmyslu, ne korporátní, ale politické kruhy Západu, řekl Medveděv. 

“Žijeme v době post-pravdy – kdy nejsou důležitá objektivní fakta, ale hrátky s emocemi. Jak řekla, pokud se nemýlím, Angela Merkelová, «není potřeba informací, ale způsob toho, jak informace předkládáme». 
Když politické, vojenské a informační stroje pracují harmonicky, fungují stejným směrem,“ uvedl zdroj.

Zdá se však, že v zemích, kde se již v praxi přesvědčili o účinnosti ruské vakcíny, je nepravděpodobné, že by mediální útoky byly účinné. 

“Jedná se o kampaň, která je odsouzena k neúspěchu hned na začátku. Rusko z toho vzejde ještě silnější,“ řekl v pátek agentuře TASS srbský ministr pro inovace a technologický rozvoj Nenad Popovič, který stojí v čele mezivládního výboru pro spolupráci s Ruskem. 

„Sputnik V“ dobývá celý svět, v tuto chvíli je to nejúčinnější vakcína … Ti, kteří jsou připraveni zaútočit na vakcínu, která zachraňuje životy v boji proti koronaviru, se staví na stranu viru a jednají proti zdraví a životům lidí,“ zdůraznil srbský ministr …

https://bit.ly/3vjTGY4
https://bit.ly/3lcFQ4V
https://bit.ly/2ONV8B0


sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Anonymní jméno komentáře
16. 3. 2021 12:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Přesně toto se mi jeví jako pravda. Všechno kolem Sputniku V je jen hnusná politika, nic víc. Je z toho cítit i odkud vlastně SARS V2 skutečně pochází. A to nejsou jen indicie o koronaviru. To je i budování amerických základen v blízkosti Ruska. Buduje snad Rusko základny v blízkosti USA?