politika

Ruské „ZIRKONY“ na Kubě a ve Venezuele

Rusko bude tvrdě reagovat na provokaci Spojených států umístit americké hypersonické rakety poblíž ruských hranic. Po oznámení amerického vojenského velení o svých záměrech zahájit rozmístění hypersonických raketových systémů poblíž ruských hranic (pravděpodobně v Polsku a Rumunsku – pozn. red.), Rusko může vyslat své válečné lodě a ponorky vyzbrojené hypersonickými raketovými systémy “Zircon” na Kubu a do Venezuely, což umožní operativně zasáhnout objekty na území Spojených států.

Dnes to vypadá, že umístění ruských nadzvukových raket “Zircon” na Kubě a Venezuele by bylo účinným krokem k zadržování Washingtonu, přičemž při zohlednění přátelských vztahů mezi Ruskem, Kubou a Venezuelou tento krok může zaručit stabilitu v celém regionu.

Odborníci upozorňují na skutečnost, že ruské hypersonické zbraně na Kubě se pro USA stanou velmi velkým problémem, protože s přihlédnutím k rozsahu ničení námořních a pozemních cílů lze útok provést během několika málo minuty a největší americké vojenské základny budou v ohrožení.

Dříve ruská strana kategoricky popřela záměr vybavit své vojenské objekty v tomto regionu hypersonickými zbraněmi, avšak v tuto chvíli se situace dramaticky změnila.

https://bit.ly/2PntCv7

sdílet na