politika

Putin aktivoval “černou listinu” – Chazin

Postavy z ruské liberální komunity, které se pokusily přivést na ulici lidi, kteří mohli zůstat bez peněz po dobu pandemie, budou v blízké budoucnosti “začištěny”, řekl známý ekonom Michail Chazin.

V rozhovoru pro televizní kanál «Царьград» hovořil expert o principu, podle kterého bude ruský prezident Vladimir Putin provádět nadcházející čistky státního aparátu a celé vertikály moci od neefektivních a nepřátelských úředníků a vykonavatelů státní moci.

Podle Chazina, během pandemie, kdy miliony Rusů potřebovaly přímou finanční pomoc od státu, se mezi liberály vytvořila celá skupina, která si stanovila za svůj hlavní cíl, za každou cenu zabránit přidělení peněz z rozpočtu na podporu životní úrovně občanů.

Z tohoto důvodu musel Putin několikrát apelovat na národ a zdůraznit význam přidělování sociálních výhod nejzranitelnějším skupinám obyvatelstva během krize způsobené pandemií.

Zároveň všichni lidé, kteří aktivně bránili tomuto procesu, zasahovali do něj a negativně ho ovlivňovali, byli zapsáni na „černou listinu“, kterou Putin již aktivoval. V tomto ohledu můžeme již na samém začátku podzimu očekávat celou řadu rezignací vysoce postavených manažerů a úředníků.

Kromě toho, nadcházející čistka může ovlivnit celé korporátní sektory, sféry a klany, které po mnoho let sloužili velmi neefektivním liberálním vládním úředníkům.

Měli by je nahradit lidé, kteří budou řídit novým modelem, který se zásadně liší od starého paradigmatu, jehož hlavním rysem byl zisk těch, kteří kontrolovali peněžní toky. 

Mnozí lidé z ​​„černé listiny“ sestavené Putinem, budou buď jednoduše propuštěni bez možnosti návratu do veřejné a státní služby, nebo pokud nebudou souhlasit se svým osudem, budou předmětem trestního stíhání, řekl Chazin.

https://bit.ly/3fjMOk4

sdílet na