politika

Působivý tah Putina

просто о сложном

Ruský prezident Vladimir Putin ve čtvrtek zavítal na pracovní návštěvu Kaliningradské oblasti, ruské exklávy při pobřeží Baltského moře. 

Tuto cestu Vladimira Putina nelze posuzovat izolovaně od mezinárodního kontextu. Region je obklopen zeměmi NATO a v předvečer prezidentovy návštěvy Kaliningradu Severoatlantická aliance oznámila zahájení cvičení Steadfast Defender, největšího za poslední desetiletí, na kterém se zúčastní zhruba 90 tisíc lidí z více než 30 zemí světa.

Tiskový tajemník hlavy státu Dmitrij Peskov zdůraznil: prezidentova cesta není vzkazem pro NATO, ale plánovanou akcí, ale Moskva pozorně sleduje situaci na periferii regionu. Prezidentovo letadlo přeletělo nad neutrálními vodami Baltského moře. Dmitrij Peskov objasnil, že bezpečnost prezidenta během letu do Kaliningradu byla řádně zajištěna.

Cvičení vyhlášená NATO na území Evropy mají nejen propracovat interakce, ale také nám ukázat jejich sílu a do jisté míry i vyděsit Rusko. Půjde o největší cvičení, do kterého se zapojí všechny složky ozbrojených sil. Podle plánu cvičení jde o procvičení akcí v případě ruského útoku na některou ze zemí NATO.

Zde je také třeba říci, že v poslední době Západ neustále argumentuje tím, že Baltské moře je nyní doménou NATO a Rusko tam nemá vůbec co dělat. A na pozadí toho všeho náš prezident navštíví Kaliningradskou oblast. Je těžké si představit větší ponížení pro Západ.

Koneckonců, podle jejich ujištění tam kontrolují všechno, ale Rusko se o jejich kontrolu nějak nestará. Let prezidentského letadla totiž není jen nějaký civilní let. Doprovází ho naše vojenská letadla a další prostředky podpory a možné ochrany. Teď už skoro nikdo nepochybuje o tom, že nedávné problémy s GPS v pobaltských zemích byly přípravou naší strany na tuto návštěvu.

Zde si také musíme připomenout příběhy šířené západními médii o Putinovi, jak sedí v bunkru a bojí se z něj vyjít. Není to tak dávno, co náš prezident na tyto nesmysly odpověděl návštěvou SAE a Saúdské Arábie. Jedna věc je ale proletět neutrálními zeměmi a úplně jiná věc je udělat totéž téměř do doupěte NATO.

To už není jen návštěva ruského regionu. To je přímé varování pro naše západní „bývalé partnery“. Rusko se nebojí a jejich „natahování svalů“ na našich hranicích na nás nepůsobí nijak děsivě. Přirozeně je nemůžeme zastavit v tom co dělají. Ale ukázat nepříteli, že se ho nebojí, je velmi důležitý argument v naší konfrontaci.

Není pochyb o tom, že NATO monitorovalo celý let prezidentského letadla a jeho doprovodu, ale zrovna tak my jsme monitorovali všechny akce NATO. Podle zpráv západních médií doprovázelo let našeho prezidenta (samozřejmě na velkou vzdálenost) osm letadel NATO. Ale nemělo to žádný vliv.

Už jsem v jednom článku psal, že Kaliningradská oblast je jedním ze dvou zranitelných míst Ruska. Měli bychom očekávat jakékoli provokace proti této oblasti, s cílem donutit Rusko k akcím, které Západ potřebuje. A v tomto ohledu je Putinova osobní návštěva tohoto regionu nanejvýš důležitá.

Je naprosto jasné, že se nepřipravují jen oni. Naše úřady si jsou dobře vědomy rizik spojených s polohou Kaliningradské oblasti a také dělají vše pro to, aby je snížily na minimum. Takže prezidentovo přání osobně vidět, jak tato práce probíhá, je celkem pochopitelná.

Pro obyvatele Kaliningradské oblasti je osobní návštěva prezidenta tím nejdůležitějším faktorem ve věci důvěry, že Rusko v této oblasti žádné problémy nepřipustí. Na pozadí cvičení NATO je to dobrý uklidňující faktor.

Je legrační, že téměř současně s touto návštěvou se náš ministr zahraničních věcí nebál vydat se do jiného doupěte. Tam pronesl spoustu silných prohlášení. Nedivil bych se, kdyby Putin během své návštěvy Kaliningradu vyslovil několik zajímavých myšlenek, které pak budou analyzovat v médiích po celém světě. Ale o tomhle stojí za to mluvit samostatně, což určitě udělám.

Ale v každém prohlášení je kromě bezprostředního významu (otevřeného i skrytého) důležitým faktorem i místo, kde jsou proneseny. V tomto ohledu je Kaliningradská oblast, ze všech stran obklopená zeměmi NATO, výbornou platformou, která jim má připomenout, že Rusko je pro ně příliš tvrdým oříškem.

Obecně, aktivita našeho prezidenta v poslední době, v kombinaci s výroky, které slyšíme téměř v každém jeho projevu, naznačuje, že naše země jednoznačně mění metodiku svého jednání. Už se nebojíme jednat otevřeně a nevěnujeme pozornost reakci a hysterii, která zaznívá na Západě ohledně našich kroků.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://1url.cz/6ugES

sdílet na

46 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Ladislav 💤
26. 1. 2024 04:39
Ohodnotit příspěvek :
     

👍Bravo Rusko!🇷🇺 Bravo, tak se musí na válečné parchanty! Tvrdě a zase jen tvrdě!

Albi
26. 1. 2024 06:08
Odpovědět  Ladislav 💤

No – vzhledem k té doprovodné fotce bych soudila, že Gosudar narazil na své mantinely.
Připadá mi na ní ustaraný ve smyslu “Probůh, co mám dělat s těmi pitomci, když dokážou jen válečně vyskakovat a ještě blbě?” 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Juraj
26. 1. 2024 08:13
Odpovědět  Albi

Ten kto má starosti vyzerá ustarane, to si naozaj týmto výrokom objavil Ameriku.
A “Probůh, co mám dělat s těmi pitomci, když dokážou jen válečně vyskakovat a ještě blbě?”…….myslím, že vie čo má robiť s pitomcami, čo už od roku 2000 viac krát dokázal. Udivuje ma, že usudzuješ o náraze Gosudara na svoje mantinely. Práve naopak, článok hovorí o tom, že na žiadne svoje mantinely nenarazil.
Государ работает!

Albi
26. 1. 2024 08:48
Odpovědět  Juraj

Omlouvám se, pořád zapomínám, že k mnoha příspěvkům mám připojit poznámku “ironie” – tak alespoň dofatečně. 🙂

Ale po pravdě – spíš za tím je, že tou poznámkou nechci urářet ty více chápající.

zdendulka
26. 1. 2024 10:11
Odpovědět  Albi

to ti už ted nikdo nezdlábne…

Albi
26. 1. 2024 10:57
Odpovědět  zdendulka

Je mi to jasné a taky úplně jedno. 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
26. 1. 2024 12:26
Odpovědět  Albi

Jojo. Ať se na světě vrtneš kam chceš, všude narazíš na pitomce. 🙂

Albi
26. 1. 2024 15:19

Nějak se přemnožili, zdá se, Buď je za tím Covid, nebo Jóžin z bažin.
Měli bychom se poohlédnou po nějakém práškovacím letadle. 🙂

Slovan
26. 1. 2024 17:32
Odpovědět  Albi

Tak st…..zkušená a divíš se čemu že čemu?!! Já bych ti mohl být zářným příkladem snad nééé.

Helena
26. 1. 2024 08:37
Odpovědět  Albi

Vezměte si, že drží ve svých rukou osud planety Země. A zcela jistě si uvědomuje svoji tíhu zodpovědnosti. Zodpovědnost má i za ty americké, anglické a západní magory, hlupáky, idioty. Opravdu tomu člověku není co závidět. Br, mám husí kůži, když si představím co má Putin na svém hrbu a jak takovému člověku musí být těžko, přetěžko.
Amíci jen ztrácejí své otroky po celé Zemi a jsou vyděšení, že trochu zchudnou – nic jiného je v jejich omezenosti nezajímá – dolar je na dně – nikdo už ho nechce.

Albi
26. 1. 2024 08:50
Odpovědět  Helena

Platí má omluva výše Jurajovi 🙂

Eva
26. 1. 2024 09:41
Odpovědět  Albi

Vaši “ironií” asi tak nějak nepochopil nikdo z nás.

Joe Arp
26. 1. 2024 10:12
Odpovědět  Eva

Tak jen za sebe a hlavně za své Evííííí!

26. 1. 2024 12:37
Odpovědět  Eva

Pak mají ti “mnozí z nás” vážný kognitivní problém. Ale kdyby jen tak, bylo by to ještě v cajku. Horší je, že jakmile vycítíte vy, “mnozí z nás”, příležitost přifouknout si ego a o někoho se otřít, neleníte, čapnete příležitost za pačesy, a okamžitě se o něj otřete, byť byste ho znali z jeho příspěvků, takže dobře víte – tedy pokud nepatříte k oné Semiho podprůměrně inteligentní polovině národa -, že střílíte do vlastních řad. A to už je horší problém, protože už ne pouze váš. U nás na vsi se takovým elejntům říká, pro jejich nutkání invére se do někoho srát a roze-sírat, výstižným pojme sr-áči.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
26. 1. 2024 17:36
Odpovědět  Eva

Když nevím tak se radši zeptám nééé, než začnu střílet, žé? My co byli na vojně víme, ratata ta ta stůj nebo lehni.

zdendulka
26. 1. 2024 10:09
Odpovědět  Albi

to je ilustrační foto – ne dokumentární – a bud si jistá, že si to pan Putin užívá, protože je to duší lovec….. jeho musí těšit, že jim může zhořknout jejich triumf 🙂 🙂 🙂 fotka je vybraná blbě, to je fakt, le není dokumentární… nicméně se zdá, že to byl úmysl přispěvatele, šoupnout sem zrovna tuhle divńou fotku…..

Albi
26. 1. 2024 11:06
Odpovědět  zdendulka

Vím, že je ilustrační, právě proto.
“Vybírač” asi patří do skupiny těch, kteří přísně hlídají Gosudarův zdravotní stav a pečlivě evidují jeho smrtelné choroby. Seznam už možná bude kompletní a jiná není na obzoru (dokonce i Covid zklamal) , tak nějaká ta starost se hodí. 🙂

jiří
26. 1. 2024 20:11
Odpovědět  zdendulka

comment image

Ladislav 💤
26. 1. 2024 11:07
Odpovědět  Albi

Nediv se, propaganda pracuje! Když dají foto našich starých “politiků” tak tam vrazí jejich fotku co byli za svobodna a jim je kolem sedmdesáti! Viz. třeba Chrchla, který je pověšen na zdi v kašdém kanclu u odss!

26. 1. 2024 12:24
Odpovědět  Albi

Hmm… Mě tam připadá, jakoby si myslel “a vy mě taky…”
Tady máš další působivý tah Putina: https://www.michalapetr.com/

Albi
26. 1. 2024 15:27

Už jsem četla, odkázala ho Markýza u vedlejšího článku.
Zatím dobrý …“. (Ještě jim zbývá několik pater) . 🙂

26. 1. 2024 21:29
Odpovědět  Albi

A co myslíš, bouchne to? Nebo to jen tiše zaknourá?

jirik
26. 1. 2024 07:03
Ohodnotit příspěvek :
     

SVĚT: Patříte k obětem, kterým bylo poškozeno zdraví po aplikaci genových injekcí? Či vám snad zemřel někdo blízký po injekci nebo kvůli špatné covidové politice, která odmítala léčit? Byli jste kvůli velmi dlouhým lockdownům poškozeni finančně? Byli jste pokutováni za nenošení roušek či napadeni policií za nedodržování restrikcí, případně za účast na demonstraci? Jste obětí zvůle covidfašismu? Dovolávali jste se spravedlnosti, ale marně?
Pokud jste na některou z úvodních otázek odpověděli kladně, pak máte šanci se domáhat spravedlnosti v rámci celoevropských žalob. Na celoevropské úrovni se však nemají řešit jen oběti politické zvůle, ale také ti, kteří za touto zvůlí stáli.
Všichni lidé, kteří jsou ochotni se kampaně zúčastnit, by měli zaregistrovat své kontaktní údaje zde na webu MWGFD.

https://cz24.news/smrtici-vakcinacni-injekce-vyzva-vsem-postizenym-chysta-se-spolecna-zaloba-vsech-evropskych-obeti-covidovych-restrikci-a-ockovani/

původní zdroj – https://www.mwgfd.org/2024/01/aufruf-an-alle-zur-europaweiten-einreichung-von-strafanzeigen/

Jaris.
26. 1. 2024 09:04
Odpovědět  jirik

To je sice hezke, ale dnes neni aprila. Tahle akce je predem urcena k zameteni pod koberec ac bych se moc rada pletla.

zdendulka
26. 1. 2024 10:16
Odpovědět  Jaris.

Tak to se tedy pleteš, ale aspoň sis rýpla, že ?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaris.
27. 1. 2024 08:23
Odpovědět  zdendulka

Vsak jsem take napsala, ze bych se rada pletla. Nicmene neverim, ze by se vsichni hlavni vinici dostali alespon pred soud. Vase nadeje vam neberu. Cas ukaze.

jirik
26. 1. 2024 12:22
Odpovědět  Jaris.

podobnou aktivitu realizoval i Reiner Fuelmich, ale jeho “pracovní skupina” byla infiltrována…..

zdendulka
26. 1. 2024 10:17
Odpovědět  jirik

skvělé !

Kelly
26. 1. 2024 07:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Je zde u nás spousta lidí, co za Rusko půjdou válčit v případě potřeby, my už těch podrazáckých evropských hodnot máma tak akorát plný zuby, poslat pár desítek Yenkees do věčných lovišť, to je vstupenka přímo do nebe, a když tam na Muslimy čeká 70 panen, tak na nás alespoň 100 panen.

Joe Arp
26. 1. 2024 10:15
Odpovědět  Kelly

Tak voni maj těch panen dost, páč to fikaj už od 9let, to u nás máme problém, kde vzít a nebejt pedofil.

Slovan
26. 1. 2024 17:39
Odpovědět  Joe Arp

Já už nefikám, rouvnou to tam sypu!!

Gales
26. 1. 2024 19:41
Odpovědět  Joe Arp

Praktičtější a technicky proveditelnější bude se pokropit panenskou močí.No né?

Joe Arp
26. 1. 2024 20:01
Odpovědět  Gales

Takže vypukne sběr moči v MŠ.

stan
26. 1. 2024 08:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin a Rusko jasně ukázalo, že se nebojí a to je jedině dobře.Na ty sráče z NATO působí jedině síla a tu Rusko v tuhle chvíli má.A Rusko bude pořád sílit. Ty vlhké sny chciválků jsou opravdu jen snem.

Gales
26. 1. 2024 11:00
Odpovědět  stan

Praktičtější a technicky proveditelnější bude se pokropit panenskou močí.No né?

Jan
26. 1. 2024 09:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Čas od času se jen tak ze zvědavosti podívám na zprávy na Seznamu. Pochopitelně vím kdo Seznam vlastní a já tam už dlouho mám zakázaný vstup. Na rozdíl od jiných, kteří vidí cenzuru poslední dva roky, já mám s informační blokádou zkušenosti už zhruba dvacet let. Takže si nedělám žádné iluze. Přesto mne vždy znovu překvapí primitivní úroveň diskuse na seznamu, kde jsem se jen tak pro zajímavost podíval na stejný článek o letu Putina do Kaliningradu. Na desítky hlupáků připadá občas jeden vzácný rozumný a duchapřítomný názor. Toho tam asi cenzor nechává pro vytvoření iluze “svobody projevu”. Vždy znovu nevěřícně kroutím hlavou, zda je možné aby se sešla v diskusi taková tlupa primitivů anebo zda se jedná o jednoho zaplaceného provokatéra pod různými nicky. Pokud ovšem se nejedná o jednoho zaprodance, nýbrž skutečné osoby, pak to zcela vysvětluje, proč se po třiceti letech po převratu nacházíme v dnešním hnoji.

msot
26. 1. 2024 09:44
Odpovědět  Jan

Ono těch, kteří nemají v hlavě exkrementy už bez banu na seznam nechodí. Mám tam také doživotní ban a jsem na to hrdý. Při tom měli tu drzost poslat mi mail s “novými možnostmi”.

Gales
26. 1. 2024 11:02
Odpovědět  msot

Mně zabanovali po druhém příspěvku a tak na ně se*u.

Helena
30. 1. 2024 06:44
Odpovědět  Gales

No, já jsem se tam také dlouho neohřála….

Albi
26. 1. 2024 11:10
Odpovědět  msot

Nové možnosti? Tipnu si – “zaplať za kařdý povolený komentář”? 🙂 :

Helena
26. 1. 2024 10:05
Odpovědět  Jan

Vítejte v klubu skoro všude zabanovaných nafurt. I já se bavím silně řízenou diskuzí na S.

Slovan
26. 1. 2024 11:40
Odpovědět  Helena

Úplně jednoduše, vše je placeno. Jedněm říkám ROZTLESKÁVAČI (provokatéři), to jsou tací co prudí a jdou opačným směrem, než je většina na daných stánkách. A tihle jsou všude, hlavně bořit, ničit, bonzovat. Já jsem si tuhle hru na chvilku zahrál na PP a samozřejmě jsem se profláknul zcela amatérsky. Zapomněl jsem přelogovat na ten “správný” nick a chlapci se na můj účet vesele bavili, že jsem to podělal. Tím se vlastně zase tak prozradili oni, že to tam takhle funguje. Kdo tam byl dá mě zřejmě za pravdu.

jiří
26. 1. 2024 15:01
Odpovědět  Jan

Podle mě je většina těchto “diskutérů”, UI chat-bot.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Karel
26. 1. 2024 11:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin je záruka dalšího rozvoje Ruska a jeho věhlasu ve světě. Putin ví, co dělá a dělá to dobře.

jiří
26. 1. 2024 15:36
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

jiří
26. 1. 2024 19:38
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image