politika

„Připravte se“ – Washington se chystá poslat americké válečné lodě do teritoriálních vod ruského Krymu

Spojené státy se chystají obnovit vysílání svých válečných lodí do pobřežních vod Krymského poloostrova, jako tomu bylo před rokem 2014.

Jak uvádí korespondent RIA «Новый День», úřadující náměstek ministra zahraničí USA pro evropské a euroasijské záležitosti, bývalý charge d’affaires na Ukrajině George Kent, to řekl v rozhovoru pro ukrajinský časopis «Новое время».

Washington podle jeho slov hodlá znovu připomenout celému světu, že „Krym je ukrajinský“.

“To, co nedávno udělala britská loď v Černém moři, dělaly americké lodě po celá desetiletí. Můžeme si například připomenout epizodu v roce 1988, kdy americká loď vyvolala napětí s loděmi tehdejší sovětské flotily, a také v následujících letech americké lodě dělaly něco podobného, ​​jako britská loď Defender,“ říká americký diplomat.

“Čína v Jihočínském moři hrubě porušuje práva jak ostrovů patřících Filipínám, tak právo na volnou plavbu v tomto moři, takže i tam zaujímáme aktivní pozici. Stejně tak v Černém moři budou Spojené státy i nadále bránit právo na volnou plavbu a my jsme jednou ze zemí, které budou světu neustále připomínat, že Krym je ukrajinský,“ prohlásil Kent.

Simferopol, Ivan Kapustin
https://newdaynews.ru/crimea/731688.html

sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Michal47
3. 8. 2021 14:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Pindostán může plánovat co chce, až jim Rusko jednou pořádně dá na pr… a “nešetrně” je silou “přesvědčí”, že Krym je opravdu ruský, (když to nejde po dobrém, musí to jít holt po zlém!), tak stáhnou ocas a nechají toho! Oni jsou to pouze vytahovační tlučhubové a na RF a ČLR si netrufnou, tam by to smrdělo krchovem, jak jsme jako malí kluci říkávali.?