politika

Pokud chcete ukázat Rusku kde je jeho místo, budete trpět sami: Rada federace reagovala na hrozby českého diplomata ohledně cen plynu

Evropská unie je i nadále závislá na ruském plynu, protože není možné úplně přejít na zelené zdroje elektřiny, řekl RBC senátor Vladimir Džabarov v reakci na prohlášení českého zvláštního vyslance pro energetickou bezpečnost Václava Bartušky ohledně plynové krize v Evropě.

“Není jasné, s jakou zelenou energií počítá. Zelená energie je otázkou budoucnosti a velmi vágní,“ vysvětlil ruský politik.

Džabarov poznamenal, že dnes je směs uhlovodíků velmi žádaná v mnoha rafinérských oblastech petrochemického průmyslu.

Podle senátora je chybou Bartušky také to, že mluví jménem celé Evropy. 

Džabarov pochyboval, že všechny země EU jsou solidární s hrozbami českého politika. Upřesnil, že prohlášení Čecha vypadá vůči Rusku nepřátelsky.

Senátor Sergej Cekov se drží podobné pozice. Bartuškova slova podle jeho mínění nepovedou ke skutečné akci. Ruský senátor je označil za mělká a hloupá.

“Evropští představitelé hluboce nerozumí procesům vztahů mezi Evropou a Ruskem. Máme zájem o spolupráci. Bartuška chce postavit Rusko na místo, a Evropa a Česká republika přitom budou také trpět,“ zdůraznil poslanec.

Evropská plynová krize je důsledkem přechodu na zelenou energii, dodal. Cekov navíc dospěl k závěru, že současná situace v Evropské unii ukazuje, že Evropa se bez ruského paliva neobejde.

Bartuška dříve vyzval Evropu, aby se přestala s Moskvou „párat“ a ukázala, že vede plynovou válku, jejímž cílem je prosadit své postavení na trhu a prokázat nadřazenost. Český politik udal, že plynová krize vznikla neochotou dodavatelských zemí akceptovat skutečnost, že EU hodlá zcela přejít na zelenou energii a zbavit se závislosti na ropě a plynu.

Vyjádření Bartušky zde: https://www.pokec24.cz/politika/zvlastni-velvyslanec-ceske-republiky-pro-otazky-energeticke-bezpecnosti-vyzval-evropu-aby-vyhlasila-rusku-plynovou-valku/

Situace na evropském trhu s plynem se v posledních týdnech prudce zhoršuje, dnes se ceny přiblížily své historické hranici – 1,2 tisíce dolarů za tisíc metrů krychlových. Odborníci připisují nástup krize několika faktorům: nízké míře vytíženosti evropských podzemních zásobníků plynu, omezené nabídce hlavních dodavatelů a vysoké poptávce po LNG v Asii.

https://bit.ly/3uxoxQM

sdílet na

5 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Drak
3. 10. 2021 01:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Kolář, Novotný, Hřib, Vystrčil, Bartuška… To nejsou náhodná vystoupení blbečků. To je koordinovaná snaha, co nejvíc popudit Rusko a zcela zdemolovat vzájemné vztahy mezi Rusy a Čechy, které se navzdory úporné propagandě poamerických smraďochů nedaří zcela zničit. Čechům i Rusům je zřejmé, že v obou státech se nacházejí duševní mrzáci, kteří se nechají anglosaskou pakáží zneužít k jakékoliv špinavosti. To, že tito mrzáci pronikli i do politických stran a vlády, je varováním a lidé si nesmí nechat diktovat , jak mají žít a myslet, od odpadu společnosti.

Anonymní jméno komentáře
3. 10. 2021 12:27
Odpovědět  Drak

Bartuška je bezcharakterní a hloupej jako celá opožumpa

Vladimír
3. 10. 2021 02:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Řekl bych, že Němci to už Bartuškovi vysvětlí, tak jako to vysvětlili Ukrajincům… 🙂

Dany
3. 10. 2021 13:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Proč se mluví Češích? To, že nějaký proamerický idiot prohlásí nějakou lež neznamená, že je to názor občanů ČR. Jsme hodně zdegenerovaný a zdemoralizovaný národ. Snad jsme i na špici EU. A není u nás síly, která by tyto lidi poslala na převýchovu. Do lágru na doživotí a 12 hod. denně pracovat.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
josef
3. 10. 2021 23:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud byly v padesátých letech procesy se škůdci národa, mají tito Tchaiwanci kliku že doba se změnila! A my ostatní smůlu ,že na nás strana a vláda sere zvysoka a neumí se nás zastat !

Naposledy upraveno$ s uživatelem$