politika

Oleg Makarenko. Kroniky ruské izolace: k ŠOS se připojí 10 zemí najednou

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan odletěl do Soči, aby s Vladimirem Putinem probral různé důležité záležitosti. Setkání trvalo přes čtyři hodiny. Bylo o čem diskutovat – americký svět se rychle hroutí a země, které bývaly na oběžné dráze Spojených států nebo Británie, spěchají odplout od potápějící se lodi.

Nedávno jsme diskutovali o expanzi BRICS. Kromě BRICS, který je orientován na ekonomiku, však my a Čína máme také polovojenskou organizaci ŠOS, Šanghajskou organizaci pro spolupráci. Na rozdíl od bloku NATO, jehož jediným úkolem je zničit státy nezávislé na USA, je ŠOS obranným blokem. 

ŠOS má dva hlavní úkoly.

1. Kolektivní obrana proti nepřímé americké agresi v podobě terorismu, separatismu, lidskoprávních aktivit, extremismu a obchodu s drogami. Čerstvým příkladem je podpora Kazachstánu, ve kterém se západní agenti v zimě snažili proměnit protesty kvůli plynu v plnohodnotnou oranžovou revoluci.  Dovolte mi připomenout, že operaci na ochranu Kazachstánu provedla Organizace smlouvy o kolektivní bezpečnosti (CSTO, vzácněji Taškentský pakt), ale ŠOS také prohlásila, že je připravena v případě potřeby zasáhnout.

2. Mírové, vyjednané řešení bolestivých otázek, které by za jiných okolností musely být řešeny vojenskou silou. Příkladem jsou Indie a Pákistán, které se v roce 2017 současně připojily k ŠOS, aby snížily pravděpodobnost vzájemného ozbrojeného konfliktu.

Nyní, když USA přesvědčivě prohrávají zástupnou válku na Ukrajině a když USA udělaly novou kritickou chybu tím, že rozpoutaly studenou válku s Čínou o Tchaj-wan, dalších 10 států okamžitě požádalo o členství v ŠOS (odkaz).

Za prvé jsou to ropné země Blízkého východu – Egypt, Spojené arabské emiráty, Sýrie, Katar a Saúdská Arábie. Ještě nedávno by „odpadlictví“ Kataru bylo překvapivé, ale v roce 2022 mohou na straně Spojených států zůstat buď beznadějní závislí lokajové, jako je Japonsko, nebo chamtiví blázni, jako je Finsko. Katar není ani jedno, ani druhé. Přátelit se s USA je nemožné, je snazší se přátelit se zběsilým šakalem než s americkým politikem. A Katar nechce být dalším americkým sebevražedným torpédem, jako Ukrajina. Zbývá tedy jedna možnost – připojit se k bloku civilizovaných zemí Eurasie, tedy k ŠOS.

Za druhé, do ŠOS chtějí vstoupit Myanmar, Kambodža a Nepál. V Rusku se o těchto zemích ví málo, protože jsou v části zeměkoule, která nás málo zajímá, ale mají velký strategický význam. Například Myanmar se nachází mezi Čínou a Bengálským zálivem, zatímco Nepál je mezi Čínou a Indií.

Za třetí, o členství v ŠOS požádaly Arménie a Ázerbájdžán. Tady je vše jasné – po nedávné zradě Západu si Arméni uvědomili, že geografie jim nedává jinou cestu, než se přátelit s Ruskem. Ázerbájdžán se zase nechce ocitnout v choulostivé situaci, kdy Arménie je zahrnuta do největšího bloku světa, ale Ázerbájdžán zahrnut není. Kromě toho Ázerbájdžán vyvodil správné závěry z historie vztahů Turecka se Spojenými státy. Ázerbájdžánské elity nepotřebují oranžovou revoluci v Baku.

ŠOS i předtím byla velmi velká, ale nyní ve svém novém složení bude přímo dominovat na mapě Eurasie. A mimochodem, všimli jste si, že někam zmizeli blogeři, kteří v březnu křičeli o izolaci Ruska, o tom, že je údajně celý svět proti nám?

olegmakarenko.ru

Pro Pokec24 přeložila Janinna.

https://bit.ly/3d7xThD

sdílet na

36 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Ladislav
8. 8. 2022 06:19
Ohodnotit příspěvek :
     

♎💤 Ani jsem netušil že nějaký ŠOS existuje? Opět bravo Rusko a Čino! 😀

8. 8. 2022 08:46
Odpovědět  Ladislav

Nevěděl? Vostudo.

Ladislav
8. 8. 2022 10:45

♎💤 Omlouvám se, ale opravdu navěděl. 😤

8. 8. 2022 14:23
Odpovědět  Ladislav

Ježíííš jaký omluvy? Jenom si dělám prču. Něco jako když do sebe chlapi v hospodě nebo v práci jen tak šijou, ať je nějaká sranda.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
9. 8. 2022 09:44

My víme, však tam máš hned mečbol.

Lev Prchala
8. 8. 2022 10:57

Nikdo nemůže vědět všechno,to by nebylo co se učit..-)

Pavel K
9. 8. 2022 09:42

Tak já se přiznávám že jsem na tom jako Ladislav, také ne. 😢🤓
Ale zase vím a to jsem zjistil celkem brzo, kde nechal tesař díru. 🤣🤣🤣

Pavel K
9. 8. 2022 09:43
Odpovědět  Pavel K

Ještě tedy nevím jak Láďa. Nechci za něj mluvit.

Pijack
8. 8. 2022 09:55
Odpovědět  Ladislav

Snad si nemyslíš, že tě o ŠOS budou informovat protektorátní média ČT a ČRo, nebo vládní weby jako I-dnes a Seznam. 🙂

Pavel K
9. 8. 2022 09:46
Odpovědět  Pijack

Když jeden chce najde si i sám. Někdy i po čuchu.

Ratus
8. 8. 2022 12:06
Odpovědět  Ladislav

Přiznám se,že já také ne.Jaký je originální název?

8. 8. 2022 14:21
Odpovědět  Ratus

Je ve druhém odstavci článku který komentujete.

Aleš
8. 8. 2022 08:52
Ohodnotit příspěvek :
     

USA oplotit jak říši zla a EU oplotit jako říši liberálního fašismu. Ať se zhroutí.

Frankie
8. 8. 2022 09:00
Ohodnotit příspěvek :
     

A co na to Bidet? Pochopil stařík při své demenci, co se to děje?

Lev Prchala
8. 8. 2022 10:57
Odpovědět  Frankie

On je Apríl?????.-)

ijn
8. 8. 2022 09:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Včera jsem jel kolem Kelheimu sklad BMW, a tam není volné místo pro nové BMW, totéž u Neuburgu pro Audi desetitisíce aut v polích, kam chtějí prodávat, když lidé ignorují ceny až milión za nové OA nedají, čínské je za polovic, ale není to značka,………??? Hyperinflace je cíl EU!!! ČR vede!!!

Teuton
8. 8. 2022 10:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Možná se k vám také doneslo, že Pimprlové divadlo Michala Koudelky, přesněji BIS, Bezpečnostní informační služba, připravuje novou halucinační pohádku. O tom, jak agenti z Vrbětíkova znásilnili a na vojína degradovali podpraporčíka Koudelku. Premiéra má být na Vánoce.

Zmatený
8. 8. 2022 10:17
Odpovědět  Teuton

Ten doživotní plukovník ti ale leží v žaludku :o). Co ti provedl, hajzlík jeden americkej?

Ladislav
8. 8. 2022 10:48
Odpovědět  Zmatený

♎💤 Netřeba se ptát! Je to parchantský podvraťák!

Teuton
8. 8. 2022 10:48
Odpovědět  Zmatený

Rád si z toho komického jantara dělám srandu, protože se vůbec nechová jako šéf zpravodajské služby, ale jako ředitel kabaretu. A asi to tak vidí i řada jeho podřízených, respektive přezdívka Kokotek nebude náhodná. Z Mosadu, FSB či CIA bych si srandu dělat nedovolil, z bé-bé-bé- BIS Michala Čoudelky ale jo !!!

Lev Prchala
8. 8. 2022 11:00
Odpovědět  Teuton

Zprincezny čOUDelkové si zase tropíš šprými?????.-)))
Chlapče,ty rosteš pro “””šibenici”””,řekl by mOUDrý a “”””””””pravdomluvný”””””””” Wenzl lahvička.

Teuton
8. 8. 2022 11:09
Odpovědět  Lev Prchala

V demokratické zemi si z veřejně činné osoby člověk dělat legraci může. Navíc si o to to srandovní jelítko – Michal Čoudelka – doslova koleduje. Hej, Čoudelka, už jsi si dnes konečník namazal kokainovou pastou ? Prý je to na hlavní čučkárně v pražské Nárožní ulici obvyklá a zavedená praxe.

Lev Prch
8. 8. 2022 11:41
Odpovědět  Teuton

Dorazí-li pornoJanda, bude následovat eurovnotný program 😉

Lev Prch
8. 8. 2022 11:41
Odpovědět  Lev Prch

A bude POHODA, KLÍDEK A KAKÁČEK 😆

Teuton
8. 8. 2022 17:52
Odpovědět  Lev Prch

Na hlavní čučkárně v pražské Nárožní ulici to prý dovedou solidně rozjet i s ovcema a kozama.

Lev Prch
8. 8. 2022 18:17
Odpovědět  Teuton

To byli na školení u musulmanů z CIA???Ovce kozy na i slepice(a nemyslím ty z havlolejnolahvárenských jELIT),to jsou jejich úchylný zvyky 😡😡😡😡

ZMann
8. 8. 2022 19:35
Odpovědět  Lev Prch

Kde je zalezlej ten řiťopich nějak o něm není slyšet.

Pavel K
8. 8. 2022 21:21
Odpovědět  ZMann

V (!) a dělá 💩💩💩 🤣🤣🙋‍♂️

Gales
8. 8. 2022 10:12
Ohodnotit příspěvek :
     

https://www.youtube.com/watch?v=b2CsFNykDhg – Pražští demokradi v akci.

Lev Prchala
8. 8. 2022 11:01
Odpovědět  Gales

Inu demokracie,že????
Kdyby velebila podporovatele nacistů,vlastizrádce a udavače Havla,to by byl klaka ve stoje!

Nadia369
8. 8. 2022 12:39
Odpovědět  Gales

Vrana k vrane seda, rovny rovneho si hleda.Klobouk dolu pred tou mladou zenou. Ma odvahu, ktera chybi min. polovine ceskeho naroda.

Pavel K
8. 8. 2022 14:46
Odpovědět  Nadia369

No paní je statečná, to se jí musí nechat. To video je pár týdnů zpět staré. Ale když už na něj došlo tak při mém prvním zhlédnutím mě vytočilo, to vyskakování svazáckého urválka od Pospíšilů,toto je za povšimnutí, jak chce paní hned soudit as zavřít. No a utekl nějaký ten čas a byl tu Dozimetr. No a buzna v tom hezky namočený. Tak to jsem měl radost, jak tokový šmejd posílá někoho do kriminálu. Tfuj špína teplá.

Helena
8. 8. 2022 14:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Amíci už musí být v hodně velkým srabu, když tak zmateně a rychle lítají po světě z místa na místo a kde nic tu nic. Nikomu se na jejich příkaz už válčit nechce. Každý je odstrašen Afgánistánem a teď nepovedenou akcí na ukr., kde jejich “dary”, jim kamarádíčkové vzali, místo aby naplno válčili s Rusama prodávají je dál, nejspíš i do Ruska. Amíci jsou v koncích, jejich bezcenné dolary už nikdo nechce, už nemůžou nabízet ani moc. A nikdo jim nedá ani vorla. Jedinou jejich nadějí je, že se Evropa na jejich nátlak sama zničí a oni tu budou moci aspoň trochu rabovat.

Fanny
8. 8. 2022 17:45
Odpovědět  Helena

Tady už není co rabovat,všechny státy bývalého ostbloku jsou vykradené rozprodané,teď už i rozhádané,všechno co nakráčeli už prožrali.
Nenapadá mě nic,co by si ti Amíci v té Evropě ještě mohli vzít,Německo už jim patří,napadá mě jediné:otroky.

ladislav
8. 8. 2022 18:42
Odpovědět  Fanny

Ale ještě je co krást. Domy a pole .A ve městech byty obyčejných lidí. Ty svině chtějí lidi ožebračit o všechno co mají.