politika

Nulandová: ruský prezident Vladimir Putin má v úmyslu zapsat se do historie obnovením Sovětského svazu

Náměstkyně ministra zahraničí USA pro politické záležitosti Victoria Nulandová v úterý uvedla, že Washington má obavy, že ruský prezident Vladimir Putin se hodlá zapsat do historie obnovením Sovětského svazu.

„Obávám se, že on (Putin), jako projekt svého odkazu, ve skutečnosti usiluje o znovuvytvoření Sovětského svazu, a kdo ví, jestli se jeho apetit uspokojí snědeným, nebo jestli se rozhodne jít ještě dál? ..> Takže si myslím, že jednota zde, <…> ve Spojených státech, jednota na Ukrajině, jednota s našimi spojenci a partnery v NATO, stejně jako významné důsledky [agrese proti Ukrajině], o kterých mluvíme, jsou tak důležité a ukazují, že jsme absolutně připraveni,“ řekla na slyšení před zahraničním výborem amerického Senátu.

Nulandová varovala Rusko před uskutečněním plánů invaze na Ukrajinu a varovala, že konfrontace s modernizovanou ukrajinskou armádou ve srovnání s rokem 2014 bude stát hodně krve. 

“Je mnoho důvodů, proč by si nikdo z nás neměl přát válku. Bude to extrémně krvavé a těžké pro Ukrajinu, ale také extrémně krvavé a těžké pro Rusko,” vysvětlila diplomatka.

Argumentuje také tím, že vnímání Ruska ze strany Ukrajinců se v posledních letech výrazně změnilo. 

“Myslím, že nyní míra podpory a přátelských citů vůči Rusku mezi Ukrajinci dosáhla historického maxima 12% … nebo tak nějak,” dodala Nulandová sarkasticky.

https://bit.ly/3m8RzUb

sdílet na

7 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
zdena
9. 12. 2021 11:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak může baba, co si nevidí ani na špičku nosu, zastávat takovouhle funkci ??? Ta je úplně mimo mísu….. :O

krtek
9. 12. 2021 11:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Pani Nulandová se velmi mílí, kdyby něco škaredého vzniklo na popud USA mezi Ukrajinou a RF, aby se nedivila reakcí občejných lidí. Nepočítám do toho fašistický AZOV, který by byl začištěn.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Luboš
9. 12. 2021 12:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Jestli existuje zlo, tak má xicht Nulandové. Pohled jen pro silné žaludky.

BB Rad
9. 12. 2021 16:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Jedna z mnoha Goebbels News propagandistů ,ale kapku psychicky narušená . Je vidět že má skutečně veliké mezery ve vzdělání ,protože kdyby ne , tak by věděla že dnešní politika USzupostánu je jen pokračováním doktoríny ,kterou její předchůdci načrtli v
50 – 60tých let . Dulles & spol. Tento systém razí i v dnešní době – jak přes kopírák ?%. Jenže lidé kteří chtějí čtou – a vědí své – . Politici polovina neví ( nechce vědět – to je přece na Erasmu neučili ) a druhá se drží koryta ať to stojí , co to stojí .

KarelDar
9. 12. 2021 16:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Naštěstí je na světě málo takových pičí, jako je Nulandová…

TTT
9. 12. 2021 20:00
Ohodnotit příspěvek :
     

S tou podporou mezi Ukrajinci asi bude velký rozdíl mezi lidmi na ruskojazyčném území a někde na Haliči. Podle toho čísla někdo udělal Nulandové průzkum tak, aby jí udělal radost.

josef
9. 12. 2021 23:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Baba zapomíná že nabýt ruska tak na UK mluví polsky nebo německy .Sovětský svaz časem vybuduje expert z USA nebo Německa protože v Rusku Leninové došli- nejsou na skladě !