politika

Německé ministerstvo zahraničí oznámilo přání mrznout až do úplného zamrznutí, Putinovi navzdory!

Německá ministryně zahraničí Annalena Berbocková uvedla, že “Nord Stream 2” nelze uvést do provozu. V rozhovoru pro televizi ZDF to vysvětlila tím, že ropovod zatím nesplňuje evropská pravidla.

Berbocková uvedla, že koaliční dohoda vyžaduje, aby “Nord Stream 2” vyhovoval evropské energetické legislativě. „Za současného stavu není možné provoz ropovodu schválit, protože zatím neodpovídá evropským pravidlům,“ citovalo ministryni zahraničí vydání T-online.

Berbocková je spolupředsedou Strany zelených a kritizovala “Nord Stream 2” během kampaně do Bundestagu. Jak již bylo dříve uvedeno, tato otázka nebyla přímo zmíněna v koaliční smlouvě se sociálně demokratickou stranou, která se rozvoji projektu nebránila.

Po prohlášení Berbockové vylétla cena plynu ke 1400 dolarů za tisíc metrů krychlových.

“Nord Stream 2” byl dokončen v září a je připraven ke spuštění. K tomu musí být potrubí schváleno německými a evropskými regulátory. Německo se musí rozhodnout do 8. ledna 2022, poté to bude další dva měsíce zvažovat Evropská komise, která má právo lhůtu prodloužit do 8. května 2022.

Zdroj

sdílet na

4 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pavel
14. 12. 2021 10:20
Ohodnotit příspěvek :
     

To už jsou skuteční fanatici, to zde již jednou bylo. Horší je, že jsme plně v jejich područí a nerýsuje se žádná skutečná síla v této zemi, která by nás z tohoto područí vysvobodila. Můžeme si za to ale částečně sami, dovolili jsme léta, aby nám vládli a zastupovali nás takoví jací nám vládnou. Jo, za pohodlnost a možnost nepřemýšlet se platí. A to teprve vše začíná.

Michal47
14. 12. 2021 12:02
Odpovědět  Pavel

Ano máte pravdu to jsou už stejní, ne-li ještě horší fanatici, než byla ta zrůda hitler! Pokud tento teutonsko-fašistický hnědý mor znovu napadne vojensky Svazový stát RF/RB bude se tam chovat ještě hůře genocidně, než ta hitlerovská vražedná sebranka v letech 1941-1945! Rusko je znovu porazí za cenu obrovských obětí na životech a zničené infrastruktury, ale z Evropy udělají jeho jaderné zbraně neobyvatelnou spoušť s x-miliony mrtvých! Přeživší budou závidět mrtvým!!!!

Kuky
15. 12. 2021 13:05
Odpovědět  Pavel

Co jsme si za ta uplynulá léta navolili to máme v upevněných,vládních pozicích a nevěřím ,že bez revoluce zde v budoucnu,,cinknuté volby” situaci změní.

kdovi
14. 12. 2021 12:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Je i druhá možnost “ropovod zatím nesplňuje evropská pravidla.” Pak bude nejlepší změnit ta evropská pravidla.