politika

Nemá globální elita strach?

Přes neustále se hromadící problémy působí američtí politici navenek klidně. Copak nevidí, jak se jejich útulný americko-centrický svět rozpadá? Vidí. Ale stejně budou do poslední chvíle předstírat klid.

I když se pro Američana situace vyvíjí velmi špatně a on nezná východisko ze vzniklé situace, stále se musí usmívat. Taková je jejich kultura. Nebudeme rozebírat zda je to dobré nebo špatné, ale je to tak. Není nic falešnějšího než americký úsměv. To je přesně ten druh úsměvu (ostentativní klid a sebevědomí), který nyní vidíme. Vlasy jim už vstávají hrůzou na hlavě, ale nalepený úsměv jim z tváře nemizí. «It’s OK!»

V poslední době nic nešlo hladce a vůbec ne podle plánu Američanů. 

Zjevná neochota mnoha zemí uposlechnout pokynů z Washingtonu, parlamentní krize (dolní komora dlouho bez řečníka, země bez rozpočtu), reptání v Evropě, řeč V. Putina na fóru v Soči, útok na Izrael, vítězství proslovenské (a ne proamerické) strany na Slovensku, rostoucí ceny ropy, rostoucí sazby Fedu, obrovský státní dluh, selhání protiofenzívy v jejich “oblíbené” zemi. Probíhající „festival neposlušnosti“ v Africe, Asii, Latinské Americe… V tomto výčtu by se dalo ještě dlouho pokračovat.

Říci, že se američtí politici bojí, neznamená nic. Propadají panice. Projevuje se v jejich nervozitě, v jejich rozporuplných prohlášeních, v jejich hněvu na všechny kolem, v jejich zběsilých pokusech najít cestu ven. Při absenci správné reakce na situaci…

Jen Jean-Pierre je klidná: prostě neví, co se děje. Šťastná….

Jejich sázka nevyšla. Vsadili všechno na válku blízko našich hranic, na izolaci Ruska, na jeho udušení – a nevyšlo to. Nastražili past, do které, jak se zdá, sami spadli. Za 30 let zapomněli, jak pracovat delikátně, kompetentně a profesionálně. Jsou zvyklí tlačit. Jsou zvyklí se považovat za globální elitu, kterou problémy “Indiánů” nezajímají. A teď nikdo z jejich politiků nechápe, co dělat dál.

Opakují obvyklé mantry o „řádu a pravidlech“, nadouvají se, vyhrožují, “usmívají” a s hrůzou si uvědomují, že už to dál nejde. Nikdo se jich nebojí! Spojené státy už nejsou vůdcem, hegemonem ani světovým policistou. Ale žádný plán “B” nemají, prostě nepředpokládali, že by ho mohli potřebovat. Očekávali, že vše dopadne jako obvykle. 

Usmívají se. Říkají «ОК». Drží postoj. Biden se k reportérům hrdě otočí zády a odejde. Nemá jim co odpovědět.  Oči Blinkena těkají, Sullivan se rozčiluje. Šéf Pentagonu Austin se vykresluje jako moudrý stratég, který ví všechno dopředu. Ale ví jen to, kolik peněz bylo přiděleno pro potřeby jeho oddělení, a neví, jak se z této obtížné situace dostat: za celou svou kariéru se s takovými problémy nikdy nesetkal. Ví, jak rozdělovat peníze na projekty, ví, jak dodávat zdroje do konfliktních zón. To je vše. Pokusil se zavalit problém penězi, ale nefungovalo to. Nic jiného nezná.

Americký establishment s hrůzou sleduje, jak jeho obvyklé nástroje ztrácejí autoritu. Všichni se smějí „objektivním médiím“, jen líní nespílají MMF, nikdo si neváží „mezinárodních“ komisí a výborů. 

Jen Scholz, Macron a Ursula se stále věrně dívají do očí majitele a čekají na jeho příkazy a lahůdky z jeho rukou.  Jako v manéži. Ale neumí dělat nic, vůbec nic. Nebyli dosazeni proto, aby přemýšleli a hledali východisko, ale aby vystupovali. „Výkonní sekretáři jsou dobří jen ve dnech vítězství…“ (film „Sedmnáct zastavení jara“). A dny vítězství skončily…

Vše je tedy «ОК». Politický “Titanic” se pomalu noří do temných vln, ale orchestr v salonu stále hraje foxtrot. 

https://1url.cz/MuVx6

sdílet na

17 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
David
13. 11. 2023 00:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Zatímco se do podpalubí hrne voda, na horních palubách se stále ještě tančí. Všeho do času…

Markýza
13. 11. 2023 14:56
Odpovědět  David

Na to je přeci rozkošný vtípek. Nemůžu sem vkládat uložené obrázky, tak popíšu: Titanic už je pr.delí pod vodou, příď ční k černému nebi , na přídi Fiala (ale mohla by to být Uršule, Joe a každý další) a povídá: proč mi pořád tvrdíte, že se potápíme? Já vidím, že stoupáme!
Tož tolik k tomu jestli a jak se jelity bojí 😎

Pendergast
13. 11. 2023 00:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Ano, státní elitě nevychází nic, ale globalistum teď všechno hraje do karet z čehož tedy radost nemám…

Albi
13. 11. 2023 01:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Nemá globální elita strach? Má. Tak ji nechme, ať se bojí. Bude pro ni jen prospěšné poznání, že žádný strom neroste do nebe. A kdo ví, třeba ji to i trochu zlidští. Neměla by takovou šanci zahodt.

Helena
13. 11. 2023 08:20
Odpovědět  Albi

Tyhle bestie se nikdy nezmění, NIKDY!! Dokud se jich svět nezbaví, nikdy nebude na naší krásné planetě klid.

Frank1
13. 11. 2023 09:01
Odpovědět  Albi

Naivko! Nevis, co je to za bestie!

Putinovec
13. 11. 2023 09:01
Odpovědět  Albi

Pjakin by řekl , že provozují cargo kult . Pokoušejí se řídit procesy tak , jako dříve a nechápou přitom , že došlo ke změně objektivní skutečnosti , kdy je potřeba řídit jinak . Jsou v pozici idiota , který věří tomu , že tentokrát už tu zeď hlavou prorazí . A tak i oni , když to nejde silou , tak zkusí ještě větší sílu .
V zamlčení zůstává to , že tak marnotratně spotřebovávají zdroje , kterých už tak mají nedostatek .
Ve skutečnosti se jim prodloužila doba dožití , protože po likvidaci Ruska , byl na řadě západní konglomerát . Tím , že Rusko znovu roztahuje svoji harmoniku o další země a národy , tak tím došlo k narušení všech plánů Globální elity a k časovému skluzu , což znamená , že přicházejí stále se zrychlujícím tempem o schopnost řídit globální procesy .
A to znamená odstavení do kouta .

Lostris
23. 11. 2023 16:24
Odpovědět  Putinovec

Nejen to, jejich bezstrukturní řízení začne být pomalu viditelné pro masy.

Pavel z Moravy
13. 11. 2023 10:45
Odpovědět  Albi

Albi, tyto bestie nemůžeš změnit. To nejde, ti jsou vychováni k tomu, aby pohrdali druhými lidmi. Vždyť to dělají přímo u sebe doma. Usazují se v klubech tzv. elit. Jejich vlastní člověk je pro ně méně než lejno.

Albi
13. 11. 2023 11:34
Odpovědět  Pavel z Moravy

Šanci dostaly. Jak s ní naloží je na nich. A některé šance přicházívají jen jednou.

Frank1
13. 11. 2023 08:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Cas pracuje pro BRICS. V EUhnii nejsou zadne suverenni staty, jejich vlady pracuji pod rizenim z USA a z Londyna. Jsou to loutky Sionistu. Vyznacuji se ztratou reality, nafoukanosti, rusofobii a nenavisti ke svemu obyvatelstvu.
Neciti se uz dobre. Vidi, ze propaganda a realita se rozbihaji stale rychleji.

Jura S
13. 11. 2023 10:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Strach ? Měli by se třást a zdrhat….Kopnout do medvěda se obecně v přírodě nevyplácí, zvlášť když má tak obrovský les. Už i ten Africký lev se nenechá odrbávat a nemluvě o Čínském tygrovi… Židácká politika “papírků” tištěných dle libosti, podpořená historicky válečnými hordami Alglosasů prostě přestala fungovat, ten medvěd, lev, tygr toho mají plné zuby, furt se nechat odpadkama krmit v kleci…. teď jim holt ty klece rozkopávají a začne honička na věznitele, a to bude cákat krve… 🙂

pedro
13. 11. 2023 13:09
Odpovědět  Jura S

Anglosasové si předčasně vyžrali zdroje a ještě kus cizích zdrojů, protože si mysleli, že se jich celý svět bojí. Plýtvají neskutečně a najednou jim zdroje už nikdo nedá, musí je krást v Sýrii, jinde si to už nedovolí, Iráčané jim napadají základny. Rozpoutají třetí světovou, anebo skončí v bídě, což si moc zaslouží. Myslím si že za A je správně, nenažranostižel.

Jura S
13. 11. 2023 13:47
Odpovědět  pedro

Ale hnUSA zjistila, že by se dala ještě vykrást EVROPA… samo jen bez slovanů… Když ti zlobiví černoušci nechtějí že… Proto drát vede z Temelína k helmutům , slovani jsou poddajní a pracovití…. No tak je VYKRADEM – gryndýlem, Uhnijí, povolenky na CO2, prášek na praní, hovna…na kde co, zákaz výroby kdečeho…

Helena
13. 11. 2023 13:55
Odpovědět  Jura S

B I N G O !!!

pedro
13. 11. 2023 16:14
Odpovědět  Jura S

Ano, tak to je, nenažranostižel.

Gales
13. 11. 2023 11:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak kde je ta pravda?…… https://www.youtube.com/watch?v=SvWF-w8rx0M