politika

V čem bude spočívat vítězství Ruska?

Pokud se podíváme na mapu Eurasie, můžeme identifikovat tři hlavní oblasti, ve kterých se Američané „usadili“.

Především je to Evropa – hlavní citadela, hlavní opora Spojených států mimo Severní Ameriku. Území je prostě přesycené vojenskými základnami. Hlavními v regionu jsou Německo, Británie, Francie. V Evropě Američané mají i celou zástupnou armádu – Ukrajinu.

Za druhé, je to Blízký východ. Zde je hlavní oporou Spojených států Izrael. Místodržící amerických zájmů.  Američané se však také usadili na četných legálních i nelegálních základnách v Sýrii, Kataru, Iráku, Saúdské Arábii, atd. Turecko, ač je to silný hráč a člen NATO, díky Erdoganovi přesto vyčnívá z čistě proamerické agendy.

No a nakonec – Dálný východ, kde Spojené státy promítají svou moc přes Japonsko, Jižní Koreu a také Tchaj-wan.

Co se právě teď děje ve světě? Svět se dělí na sféry vlivu. To znamená, že Eurasie se musí zbavit vlivu Spojených států. Zcela a úplně. To znamená, že dokud budou Američané přítomni na euroasijském kontinentu, boj proti nim bude pokračovat.

Spojené státy samy pojmenovaly, kdo jsou jejich nepřátelé: Rusko, Írán, Čína a KLDR. Obecně nelžou, protože každá z těchto zemí je odpovědná za svůj vlastní sektor „vytlačení“ Spojených států z Eurasie.

Jako první s tím 24. února 2022 začalo Rusko

Já osobně to všechno považuji právě za boj s NATO, cílem je oslabit NATO s „minimálním“ úkolem – vytlačit Američany z NATO a „maximálním“ úkolem – zlikvidovat celé NATO (ideálně tak, aby se rozpustilo bez vojenského střetu).

Írán je zodpovědný za vytlačení USA z Blízkého východu. A „operace“ začala 7. října.

Čína a Severní Korea jsou třetím prvkem. A s největší pravděpodobností začnou své operace podobné těm ruským a íránským. Navíc úplně stejně jako Rusko a Írán – ne přímým střetem s Američany, ale za pomoci nějakého zástupce. Možná, že tímto zástupcem budou sami Severokorejci, kteří se vydají do Jižní Koreje.

Je nutno také dodat, že Rusko pomáhá vytlačit Spojené státy i z Blízkého východu (prostřednictvím operace v Sýrii, která začala již v roce 2015, ale může brzy vstoupit do nové fáze), a také je může pomoci vytlačit z Dálného východu.

To, co se nyní děje na západě naší země, je tedy jen malou epizodou velké konfrontace, která právě začíná. A vítězstvím bude okamžik, kdy všechny americké základny opustí Eurasii.

Proč Čína tolerovala akce Spojených států a proč otevřeně nepomáhá Rusku

Když Američanka Nancy Pelosiová drze odletěla na Tchaj-wan, vypadalo to jako facka Číně.

A mnozí si pak ze „slabosti“ Číny buď dělali legraci, nebo se upřímně obávali, že neprojevila sílu a odhodlání.

Pokud však přijmeme za pravdu „konspirační teorii“, kterou jsem popsal výše, pak spousta věcí zapadne.

Stručně řečeno, pokud předpokládáme, že Rusko, Írán, Čína a KLDR společně naplánovaly nemyslitelné – zcela vytlačit Američany z Eurasie, pak Rusko je zodpovědné za evropský směr, Írán je zodpovědný za Blízký východ a Čína a KLDR musí vyhnat Američany z Japonska, Jižní Koreje a Tchaj-wanu.

Pokud tedy takové spiknutí skutečně existuje, pak je celkem logické, proč Čína okamžitě nespustila operaci na Tchaj-wanu, jak již pár let všichni očekávají. 

Navíc na to čekali sami Američané. Navíc to chtěli, připravovali se na to a na to, že Čína bude rozhodnější – dokonce zinscenovali provokaci s Nancy Pelosiovou.

Čína se však zdržela unáhlených kroků, protože bylo důležité zatáhnout Spojené státy do dlouhého a vyčerpávajícího konfliktu, o kterém Spojené státy samy neměly tušení. Vždyť válka na Ukrajině jim připadala jako snadné vítězství.

20 tisíc sankcí, hromada zbraní, půl roku času – a je to, Rusko nebude. Jenže uběhly skoro 2 roky, Američané jsou nuceni lhát, že Rusko slábne, ale ve skutečnosti slábne jen Evropa, tedy jejich hlavní bašta.

Navíc je Američanům líto vzdát to co začali, proto pokaždé, když se v tunelu objeví nějaké světlo, nějaká naděje na porážku Ruska, dál posílají zbraně, peníze, zdroje…

Tím pádem v tom uvíznou natolik, že neví jak se dostat ven. Podaří se jim to, ale bude to taková reputační rána, že to NATO možná neustojí.

A nyní, po tomto spoutání Spojených států na Ukrajině, začíná druhá fáze – Blízký východ. Američané k němu přistoupili s rozpočtovým deficitem ve výši 2 bilionů dolarů, se státním dluhem, který každých pár měsíců roste o bilion, a s darmožroutem v podobě Ukrajiny, kterého zatím nelze opustit.

Ale ani Izrael nelze opustit.

Čína přitom má vše pod kontrolou. Stále ukazuje, že není nijak zvlášť připravena někomu otevřeně pomáhat, zapojovat se do konfliktů, atd.

Zdá se, že dává Američanům najevo:

– Nebojte se, utrácejte prostředky na Ukrajinu a teď taky na Izrael. Na Tchaj-wanu bude vše v klidu, dokud tento konflikt sami nerozdmýcháte. VŠE JE POD VAŠÍ KONTROLOU.

Ano, falešný pocit kontroly je to, co pasivita Číny dává Američanům. A ti se nyní snaží držet zpátky od velké války na Blízkém východě, ale pokud se jim to nepodaří, finanční a zdrojová díra začne exponenciálně narůstat.

A teprve potom, ve třetí fázi, se otevře další konflikt – na Tchaj-wanu, v Jižní Koreji a Japonsku. Spojené státy k nim přistoupí na pokraji bankrotu. I když, spravedlivější by bylo říci, že už jsou v bankrotu, protože vytvářet nové bilionové dluhy za účelem splacení starých je bankrot.

Další vývoj událostí? Spojené státy si budou muset vybrat, kterého vepříka zaříznou. Protože neexistuje způsob, jak by všechny tři utáhly. A jejich pohroma je v tom, že bez ohledu na to, jakého „spojence“ opustí, bude to znamenat:

A) jejich úplná porážka v daném směru (evropském, na Blízkém nebo Dálném východě) s následným stažením amerických jednotek z tohoto regionu.

B) těžká reputační rána, která ovlivní i další dvě oblasti

C) možnost pro Rusko-Írán-Čínu bojovat už ne ve třech směrech, což dále zhorší pozici Spojených států.

Pokud jsem zašel příliš daleko, teď už stručně:

Myšlenkou „antiamerické osy“ je „vařit žábu pomalu“, aby se zabránilo tomu, že bude cítit nebezpečí a vyskočí z kotle s předčasně. Američané si mysleli, že jsou nejchytřejší a že to jsou oni, kdo „pomalu vaří Rusko“. Ale ne, nad tím vším se rýsuje mnohem větší a strategičtější Euroasijský plán.

A mimochodem, aby se zabránilo odhalení tohoto plánu, Rusko, Čína a Írán se ze všech sil snaží popřít, že si navzájem pomáhají. Dokonce i sami Američané právě nedávno „přišli na to“, že existuje nějaká „osa zla“ z těchto tří zemí. I když se tato osa zformovala už dávno, byla prostě dovedně zamaskovaná.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://1url.cz/PuVAU
https://1url.cz/SuVA9

sdílet na

69 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Ladislav 💤
13. 11. 2023 02:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Blbci! Na Rusko nikdo nemá a nikdy mít nebudou!

Gales
14. 11. 2023 15:34
Odpovědět  Ladislav 💤

To je proto že Putin je rafinovanej a hlupci tupci nerozumí jeho strategii.Už z toho onemocněl i ukrajinskej premiér Fiala.

13. 11. 2023 06:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Podobně jak Musk řekl Iránu (ve srandě, tongue-in-cheek, jak oni řikaj):
Proč si ti Rusové nedaj tu svou zemi dál od těch našich (mírovejch) základen?

IRAN bases.jpg
Albi
13. 11. 2023 11:44
Odpovědět  primak

Dobrá připomínka. 🙂 🙂 🙂

Buchtík
13. 11. 2023 07:08
Ohodnotit příspěvek :
     

Blízký východ. Zde je hlavní oporou Spojených států Izrael. Místodržící amerických zájmů.

Tady pan Kamas na to má poněkud odlišný názor, čí zájmy kdo kde podpírá:
https://www.youtube.com/watch?v=SvWF-w8rx0M

Gales
14. 11. 2023 15:38
Odpovědět  Buchtík

Sem si nevšiml že si to sem dal a dal jsem to,níž, taky.

Markýza
13. 11. 2023 08:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Zajímavý článek a připadá mi, že hodně blízko skutečnosti.

All
13. 11. 2023 10:16
Odpovědět  Markýza

IN.Trefa.

Putinovec
13. 11. 2023 08:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to jen částí scénáře . Ten skutečný úpadek hnUSA a tím i fašistické organizace NATO , nastane během jedné klíčové fáze . HnUSA se rozpadnou vnitřně . N a tento proces , je už plně zaděláno . Můžeme to sledovat i z pohledu toho , že konglomerát států , které hnUSA a anglistán pase , byl finančně , politicky , hospodářsky a vojensky doveden ke krachu , takže nebude schopen zasáhnout , ve prospěch centra řízení .
A pokud to proběhne v souladu se scénářem popsaným výše , tak to bude rychlý , živelný a v MÍŘE možností bezpečný pád kolosu , pro zbytek planety .

Spam Janka
13. 11. 2023 10:07
Odpovědět  Putinovec

zaujimave je ze ten vnutorny rozpad si sposobili a sposobuju sami……cela ta agenda LGBT++, BLM, zvysena migracia, ktora zvnutra nici krajinu, rozdelenie USA…….vsak keby to Rusi chceli, lepsie by to nenaplanovali.Ja chapem, ze v urcitej miere demokrati potrebovali posilnit svoj elektorat, ale aj tak……nicenie soch a celej kultury, na ktorej stoja……nie su nahodou tiez agenti Putina??:-))

Ferko
13. 11. 2023 11:25
Odpovědět  Putinovec

Myslím, že se mýlíte. Pokud USA zbankrotují, stáhnou s sebou všechny, kteří používají jako platidlo dolar. Tím myslím petrodolar, tedy vlastně téměř všichni, kdo nakupují ropu. Proto se také snaží státy BRICS urychleně od petrodolaru odstoupit.

José
13. 11. 2023 12:04
Odpovědět  Ferko

Ano přesně tak, jen doplním, že pokud USA zbankrotují, odneseme to opět my – vezmou nám i to, co nemáme.

pedro
13. 11. 2023 12:46
Odpovědět  José

Proto nás 34 let vysávají, rozkrádají, ničí, aby přežili. Na náš úkor, východních zemí, se zachránil západ před krachem. My už meleme taky z posledního, díky “kámošům” potkana havla padneme na držku s nimi. Vzali nám úplně vše, ale totálně nás vybrakovali i zničili naši budoucnost, mládež, hospodářství, ještě jim platíme válku na ukrajině. Zrádců si tady nakoupili hafo, počínaje chartisty.

Jaris
14. 11. 2023 05:44
Odpovědět  pedro

Proto je treba nove znarodneni a vzit tem zlodejskym kreaturam vse, co nakradli. Kdyz to slo uz jednou, musi to jit i podruhe.
Dale je treba sestavit skupinu silnych pravniku, aby vymohli reparace na zlodejskych helmutech ze sajrajtu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
14. 11. 2023 10:11
Odpovědět  Jaris

Jaris naprosto souhlasím, ale když si vezmu že váš příspěvek tuna visí už 4,5 hodiny, že jste nebyla napadena údernickou dvojkou, která je “prý, na tyto KECY” velmi háklivá. Holt jste zvolila jiný podtón vyjádření, já bych byl a NÉ jednou za velmi podobný názor rozsápán na kusy, že by si pes kůrku ode mne nevzal. Nechápu proto, že není vidu ani slechu. Neskutečnéééé 🤣🤣🤣🤣🙋‍♂️

Pavel z Moravy
14. 11. 2023 10:27
Odpovědět  Slovan

Po namáhavé duševní práci, kdy nám troubelínům museli vysvětlit jak to vše co říkají je obdivuhodné, spinkají. Měj se.

Boomer
14. 11. 2023 11:15
Odpovědět  Pavel z Moravy

.. Jaris spřádá své sny o znárodnění na opačné půlce zeměkoule, tudíž ve vzdálenosti bezpečné pro ni a také pro nás. Vy jste blízko, naštěstí lze reálně předpokládat, že ani vaši současní komunističtí vůdcové se o nějaké druhé znárodnění pokoušet nebudou. Hrozilo by jim totiž nebezpečí, že by z vaší strany zase přišly nějaké požadavky na opětovné rozdělení již nakradeného. Na socialismus můžete zapomenout, chystají pro nás něco ještě horšího. Při opakování stejných chyb nemůžete očekávat jiné, lepší výsledky. Přestaňte se hrabat v beletrii, to jsou jen autorské fikce, někdy více, někdy méně, ale vždy mimo reálný život.
On i ten váš oblíbený Žíznivý pirát byl ve skutečnosti zouplna jiný…

Jaris
14. 11. 2023 11:34
Odpovědět  Boomer

Co je tak nebezpecneho na znarodneni a zadost o konecnou kompenzaci od nemcouru? To nejsou sny, ale spravedlivy pozadavek na kterem meli uz davno pracovat cesti pravnici.
Ano, ziju sice na opacne pulce zemekoule, ale stale mam ceske obcanstvi, tudiz si osvojuji pravo na nazor.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
14. 11. 2023 13:06
Odpovědět  Jaris

Co by tak mohlo být asi nebezpečného na znárodnění? Hm,hm, přemýšlejme…..copak asi…….těžká otázka, ale zmáknete to, já vám věřím!

Boomer
14. 11. 2023 16:29
Odpovědět  Markýza

.. s přihlédnutím k touhám znárodňovacím by jeden mohl získat pocit, že k protinožcům Jaris emigrovala až po Slavném sametovém listopádu…

Markýza
14. 11. 2023 17:04
Odpovědět  Boomer

Buď – anebo neměla ničehož nic ku znárodnění. Já jsem jen zvědava, jestli přijde na ty důsledky.

Markýza
14. 11. 2023 18:17
Odpovědět  Jaris

Němčourům jsme znárodnili Sudety a na oplátku nežádali kompenzace.
Já se vás ovšem ptala, co je na znárodňování špatného jako na takovém.
Právo na názor neupírám ani své vlkové – a ta teda nemá občanství žádné 😉 Vám jsem nic neupřela – naopak, žádám upřesnění.

Pavel z Moravy
15. 11. 2023 09:43
Odpovědět  Markýza

My znárodnily Sudety? Nebyli tady náhodou pozváni, nepatřila tato oblast vždy Koruně České? Nu, vidím, že si se současnými rozkolníky státu asi rozumíte.

Joe Arp
15. 11. 2023 10:01
Odpovědět  Pavel z Moravy

Tato hláška hodná drogově závislé mě taky zarazila, no neodvážil jsem se dotázat, clona proti slunci hned podrážděně bzučí. Jen počkej brzy dorazí její “přítel po boku”, ten nás vykráká za ušiska.

Dulcinea1
14. 11. 2023 18:32
Odpovědět  Jaris

To teda ani omylem.

Dulcinea1
14. 11. 2023 18:30
Odpovědět  Jaris

Pravnici ?? ☺☺☺

Dulcinea1
14. 11. 2023 18:30
Odpovědět  pedro

A vy ste boli kde, ze ste im to dovolili?!!

Putinovec
13. 11. 2023 12:51
Odpovědět  Ferko

Já bych to formuloval jinak . Zasáhne to především oblast anglosasko – sionistického konglomerátu .
A k tomu dojít musí . Aby mohlo být vybudováno něco nového , tak to staré se musí zbourat .
Potom se plně ukáže , jak je který národ tvořivý .

Dulcinea1
14. 11. 2023 18:35
Odpovědět  Putinovec

Tych narodov je uz tak malo. Ani to najdolezitejsie uz nemaju 100% svoje !

Honza 1966
13. 11. 2023 12:16
Odpovědět  Putinovec

Jenomže, chlapci a děvčata, asi tak více než tři čtvrtiny obyvatel toho hnusu NATO, kolektivní západ, zlatá miliarda atd, nebude vítat nástup nového zřízení, jeho proroků, poučených o KSB a znalých složitých superstémů řízení společnosti. A bude se bránit. Co s námi uděláte? Jestli donutit strachem, jak před sto až padesáti lety, stejně pořád bude v lidech myšlenka, že se to dá zvrátit, Maďarsko 1956, u nás 1968, Polsko celé osmdesátky, celosocialistický blok 89-90. Budete muset zlikvidovat většinu obyvatel a pak si tady žít sami. Možná je to váš cíl. Dolfek by zbledl závistí. Tak se konečně pusťte do toho, nechte plkání a přejděte od slov k činům, slibujete to už dlouho a já bych rád zažil tu poslední bitvu. Vzplane?

Putinovec
13. 11. 2023 12:55
Odpovědět  Honza 1966

Řekl bych to asi takto . Každý člověk má a bude mít možnost podporovat takový proces , na který je mravně nastaven . A podle toho sklidí svoje ovoce .
Na všechny bez vyjímky tlačí okolní prostředí . A pokud tomuto , tlaku nějaká část biosféry není schopna odolávat , tak zaniká .
A možná by jste se měl zamyslet nad tím , kdo lidstvu ty šmakulády , které výše popisujete , předepsal do svého receptu .

Pavel z Moravy
13. 11. 2023 13:37
Odpovědět  Putinovec

Putinovče myslím, že tomuto a jemu podobným nemá cenu odpovídat. Ti jsou již dávno zotročeni ve své mysli tímto prapodivným liberálním elementem. A vymýšlejí si tak nehorázně, že by se i Orwell podivil.

Dulcinea1
14. 11. 2023 18:39
Odpovědět  Putinovec

Blizka setkani pateho druhu cesky dabing !!

Boomer
13. 11. 2023 13:01
Odpovědět  Honza 1966

.. no jasně že nevzplane, na to si vsadím! S tímhle materiálem, co tu povětšinou mlátí prázdnou slámu a nostalgicky vzdychá nad byvší socialistickou idylou? Nemají jasno ve vlastních myšlenkách, tím taky nedokážou myšlenky proměnit v činy. Ptám se jich každou chvíli, co by dělali v prvních třiceti minutách revolučního požáru, odpovědí jsou jenom fráze, ponejvíce o vládě odborníků nebo mimořádných volbách, aby pak mohli remcat o dalším, blíže nespecifikovaném volebním podvodu. Neshodnou se ani čtyři u stolu v hospodě, natož tisíce v bitvě o svoje lepší zítřky… bez vůdce ani prd!!!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Honza 1966
13. 11. 2023 13:17
Odpovědět  Boomer

Vsadím se, že nikdo z nich, kromě okopávání záhonků z donucení vlastní panímámy(tedy jestli nějakou mají, nebo měli) nikdy nic pořádného nedělal. Jsou to určitě chlapi jaksepatří, hrudník 115, bicepsy 45, stehna 60, pas 80, výška 180, váha 95. Ale spíš hrudník 90, bicepsy 25, stehna taky 25, pas 182, výška 165, váha 145. Infartkózní figura, chodící kolem zdi. Ale vyzbrojeni nenávistí až za hrob. Co by teď asi dělali, kdyby sice proběhla změna systému(89), ale ještě neexistovala digitální technologie a sítě? To bych chtěl vědět a vidět.

Boomer
13. 11. 2023 15:16
Odpovědět  Honza 1966

..asi tak nějak, dva z nich mám očmuchané do detailu, včetně vizáže a tady jste trefil na 100%. Jednoho oslovuji “Lojová koule”, druhého “Vemeno”.
Nebýt digitalizace, scházeli by se několikrát do roka na Džbánu, ukazovali si fotky z mladých let v Lidových milicích a dojatě slzeli, jak ta Jiřinka krásně recituje veršíky z Rudých zpěvů S. K. Neumanna…

Joe Arp
13. 11. 2023 17:18
Odpovědět  Boomer

Nechtěl jsem už nikdy na tebe reagovat ovčárské Podvemeno potrkané při přebíhání kolejí lokomotivou, ale zřejmě se rád předvádíš, budu ti tedy do budoucna dle tvého přání sekundovat, ubohý narcisi! U toho Džbánu bys možná rád pingloval, aby ses stal opět člověkem bulíku! Tvůj napříště věrný Kolínský!

Pavel z Moravy
13. 11. 2023 17:50
Odpovědět  Joe Arp

Jo, předvádění, to je jeho, na víc totiž nemá.

Joe Arp
13. 11. 2023 18:06
Odpovědět  Pavel z Moravy

Popátrám po jeho vizáži jak inzeruje, bude to chlap jak hora, s dobře ošetřeným chrupem, na tajňačku očkovaný tak 4x a ego až do nebe (odkud spadnul), velmi spokojený, super zázemí, obložený knihami ( všechny s kopyrajtem babi), nesmiřitelný nepřítel 60 a 70tek, už tenkrát v odboji. Krásné je žít v jeho stínu, vrhanému až za obzor.

Boomer
13. 11. 2023 18:38
Odpovědět  Joe Arp

.. jo, Pepiku, naskakujete spolehlivě na drc, jen aby vám nepopraskaly varixy, bylo by po srandě. Pracujte na sobě, bumbrlíčci, vyžrat se a potom skučet, to není žádné umění, ale kdo vás má tahat v rakvi?! Snad jedině koulet, to by šlo…
A pravidelně očkovaný jen proti tetanu, to mi stačí, doživotní imunitu proti lidské blbosti mám vrozenou…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
13. 11. 2023 18:46
Odpovědět  Pavel z Moravy

..inu, kdo se tu chlubí, kolik má knih? Jenže na vašem myšlení to nijak zvlášť není poznat. Jeden z vás tří přátel v triku měl možnost se přesvědčit, jak doopravdy vypadám a sesypal se na hromádku, že před kamerama neéééé!!!! Logika žulové kostky…

Pavel z Moravy
14. 11. 2023 09:41
Odpovědět  Boomer

Jednu dobu jsem si myslel, že vy lepšolidé jak je vidět i z vašich přezdívek byste možná mohli být také pro společnost užiteční, ale hrubě jsem se mýlil. Jste pouze sebestřední a egoističtí tvorové, ale pochybuji, že byste tedy něčím zvlášť vynikali kromě vašeho předvádění. Jo, knih mám dost, také muziky a filmů, tak už alespoň nemusím číst, poslouchat a dívat se na ty srá.goroviny co dorazily s tím vaším kapitalistickým lepšozítřkem. To vše přenechám vám lepšolidem. Užijte si připravovanou budoucnost, to bude vaše parketa. Ten scénář pro otroky je napsaný přímo pro vás, všechny nadutce, kterých se tu najednou zjevilo jako kobylek. Nevím, co to s vámi lidé je, že máte tak rádi pouze sami sebe a druhé vidíte jako svoje poskoky. Asi jste se již takoví narodili. Je fakt, že toto je přesně svět pro vás, tak si ho užijte, také o něho jednou přijdete. Tak se mějte.

Boomer
14. 11. 2023 11:21
Odpovědět  Pavel z Moravy

.. je marné vám vysvětlovat, že moje kulturní zájmy jsou mimo rámec vašich představ co je a co není kultura. Stejně tak je marné od vás očekávat, že budete myslet jen za sebe a zdržíte se podsouvání svých představ jiným.
Víte o mě prdlajs, ale víte, na co se dívám, co čtu a co poslouchám. A co takhle mi napsat, co budu mít dnes k obědu, ať to máme kompletní? ;o)))))))

Pavel z Moravy
14. 11. 2023 12:00
Odpovědět  Boomer

Já se vám nesnažím nic podsouvat a ani urážet. Nikdy bych to nedělal nebýt sám napadán. Nedělal jsem to v celém svém životě, nemám zapotřebí to dělat ani teď. Ale nemám rád, když za mne chce myslet někdo jiný, asi tak jako vy to také nemáte rád. Každý prostě máme své vidění zítřků. Já si nemyslím, že zde může znovu být socialismus, tak mi to také nepodsouvejte. V takové zdemoralizované společnosti, která vzešla ať se to komu líbí nebo ne ze základu kapitalistické moci nebude jednoduché přesvědčit společnost, že morálka, slušnost, spravedlnost a poctivost mohou být nastoleny pouze změnou myšlení jedince. Ale tady je velká většina lidí, myslících pouze na sebe a své požitky, ti druzí je absolutně nezajímají, možná pouze jako zdroj odírání. A to, že se určité podvraťácké síly jak z tábora kapitalismu tak socialismu spojily, aby zde stvořili tento odporný paskvil člověčenství já nepochybuji. Pořád jsem ale zastáncem spravedlivější společnosti a tu vidím v socialismu se zralými a vzdělanými jedinci. Pokud to je utopie, tak je, ale já své postoje neměním.

Dulcinea1
14. 11. 2023 18:43
Odpovědět  Pavel z Moravy

Presne tak, lepsie by som to ani ja nenapisala ! ☺

Markýza
13. 11. 2023 13:57
Odpovědět  Boomer

Ještěže tak. Já o žádné vzplanutí Poslední Bitvy fakt nestojím, mně se tu pořád ještě líbí a notabene – mám pět vnoučat a ráda bych, aby se dožila dospělosti. A jak by k tomu přišla moje milovaná vlková, co? Aby zahynula chůďátko v nějakých Posledních Bitvách.
Ostatně soudím, že mamička Země by se od nás už dávno oklepala, kdybychom byli taková verbež, jak to někdy vypadá.

Boomer
13. 11. 2023 15:22
Odpovědět  Markýza

.. já vás uklidním, žádná taková bitva není v plánu, ony se totiž celospolečenské bitvy tu i tam zvrhávají mimo rámec režisérského záměru. Vše proběhne relativně klidně, ale bolet to bude jen nás kmány, jako vždy předtím, to si pište…
Proto taky jako jednu z prvních občanských povinností zrušili ZVS(Základní Vojenská Služba).

Joe Arp
13. 11. 2023 17:29
Odpovědět  Boomer

Když toto predikuje ovčárské Podvemeno, je to směroplatné! Bitva není v plánu, protože zrušili ZVS, dedukce hodná génia a “tahouna tohoto webu”. Kdyby nebylo digitalizace my kmáni jeho moudrostí nepolíbení…hrůza domyslet.

Boomer
13. 11. 2023 18:41
Odpovědět  Joe Arp

.. Pepiku, kvůli tobě to ale nerušili, ty jsi se za dva roky nenaučil nic, jen kroutit volantem a dnes máš problém na kolečko dosáhnout přes svůj přední airbag. Cirkusoví medvědi jsou na tom líp…

Joe Arp
13. 11. 2023 19:33
Odpovědět  Boomer

No je pravdou, že přes pupek mám půlku toho, co ty přes stehno plus šířka tvý nevymáchaný huby, ale nějak s tím žiju. Kroucení volantem je odpovědná práce na rozdíl od lumenů co musí každou chvíli mačkat knoflík, že neusnuli, jinak skončí u vexlu jako ty. Zas mě někdy pobav moudrá sovo…

Boomer
14. 11. 2023 11:25
Odpovědět  Joe Arp

..ale musím uznat, že to svítivě zelenožluté triko ti moc sluší, Pepiku. Vpadáš v něm jako lehce nedozrálý Honeydew..

Joe Arp
14. 11. 2023 19:56
Odpovědět  Boomer

Boompari řekl jsem pobavit, tohle je fakt slabota. Do příště nastudovat novou komickou scénku!!!

Dulcinea1
14. 11. 2023 18:44
Odpovědět  Markýza

Pozrite si ten film Blizka setkani pateho druhu, at vite voc bezi, soudruzi.

Frank1
13. 11. 2023 08:54
Ohodnotit příspěvek :
     

USaci lezou do pasti ve dvou konfliktech. To nevydrzi.

Pijack
13. 11. 2023 10:01
Odpovědět  Frank1

A ještě chtějí přidat třetí na Tchajwanu. Najednou dostali bobky a Bidet chce jet na setkání s Čínským prezidente Si. Číňané si mohou amíky namazat na chleba. Stačí jen málo – setrvat na svých diplomatických pozicích a USA budou za sebou už jen trousit trus. 3 války v jednom nezvládnou. Moc machrují.

13. 11. 2023 13:22
Odpovědět  Pijack

Biden se setká ve středu s Xi v San Francisku. Proto to tam berou z jedné vody načisto, všichni houmlesácí musej pryč, všechno se spláchne.

Markýza
13. 11. 2023 17:05
Odpovědět  primak

Celý SF? Na to nemá Kalifornie dost vody, řekla bych.

Dulcinea1
14. 11. 2023 18:45
Odpovědět  Frank1

To predsa vsetci dufame !

Pijack
13. 11. 2023 09:57
Ohodnotit příspěvek :
     

V čem bude vítězství??? To je špatná otázka. ONO už vítezství je !!! Rusko totiž vyhrálo tento konflikt tím, že dostalo odvahu proti rostoucímu nacizmu v Kyjevě (nikoliv na Ukrajině) zasáhnout. Ten zásah a odvaha je parametr vítezství. Kdyby Rusko nezasáhlo, svět by je viděl jako poražené, minimálně slabé. Jejich odvaha se stala vítězstvím.

Markýza
13. 11. 2023 17:11
Odpovědět  Pijack

To s vámi naprosto sohlasím. Exempla trahunt. Půl světa už mělo dost toho, jak Amíci všude strkali rypáky a kladli základny jako otrávená vejce – ale nikdo dost odvahy a dost síly k otevřenému střetu. Jenže když už se ten někdo našel………….jediné, co mě v tom všem trochu znepokojuje je, zřejmě spasitelský komplex, který se v Rusku etabluje. Ne že by neměl základy, ne že by neměl opodstatnění – ale k ničemu dobrému to nevede.
Jen doufám, že VVP půjde dobrým příkladem i v tomto – vždycky na mně působil jako někdo, kdo (paláce-nepaláce) pořád vnímá reál.

Gales
13. 11. 2023 11:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Budeme z toho ,,voľaký zmetený!…… – https://www.youtube.com/watch?v=SvWF-w8rx0M

Pijack
13. 11. 2023 11:42
Odpovědět  Gales

Kdo je Pavel Kamas? Dlouhé, plané, nevýznamné plkání. Fakt mám z toho v hlavě guláš. Ten internet by měli zakázat (řekla moje stará sousedka) 🙂 🙂 🙂

janle57
13. 11. 2023 12:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Veškeré úspory zdejšího plebsu okamžitě uložit do rublu a jüanu,dřív než se koruna úplně
sesype a v nouzi nejvyšší soudruh Fiala a jeho věrní vyhlásí přechod na Euro s výhodným
směnným kurzem 1 EUR = 40 CZK,-,bez referenda a pouze s odklepnutím 108 zrádců
v parlamentu,rázem bude po úsporách a může nastoupit US okupační armáda,která zajistí,
aby měli zdejší vlastizrádci klid.Jak známo úspory mají ponejvíce starší a rozumní lidé,
kteří se bojí zítřku,čummobilové již teď žijí od zdi ke zdi a vůbec jim nevadí,že jejich
děti brzy budou plakat hlady.

Pavel z Moravy
13. 11. 2023 13:41
Odpovědět  janle57

Nu, Janle, věřte tomu, že už o tom přemýšlí. Dokonce bych si na to i vsadil.

Helena
13. 11. 2023 13:43
Odpovědět  janle57

Noo, ani nevíte, jakou máte pravdu. Všechno to, co píšete, má být konečná třešnička na zápaďáckým dortu. Přesně to se stane – i s tím kurzem – přesně tak.

Markýza
13. 11. 2023 17:26
Odpovědět  janle57

Tak to mně řekněte, kde ty ruble sehnat. Zkoušela jsem to loni – měla je pouze Centrální banka, a to v tak omezeném množství, že bych tam musela jezdit obden, abych se trefila.

Markýza
13. 11. 2023 17:28
Odpovědět  Markýza

Tak jsem to teď zkontrolovala – na letišti, prý. No skvělý, ne? Předpokládám, že v tamní směnárně, kde vám jich tak jako tak nedají milion, že.

Markýza
13. 11. 2023 17:34
Odpovědět  Markýza

No, po dalším pátrání je snad někde ve směnárnách. A ve Spořce (což je má banka) prý z vlastního účtu lze něco vyměnit za cizí měnu – zkusím se zeptat, jak to je.

Jaro Jaroslav
15. 11. 2023 00:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Po páde komunizmu a ZSSR, vo svete sa začali diať divné veci…Mám dojem že bude koniec tejto, teda ďalšej skorumpovanej civilizácie!