politika

Na ukrajinské frontě se rozmohl takový nešvar

Forbes: V ozbrojených silách Ukrajiny se objevil nepříjemný trend – ukrajinské jednotky „začaly mizet“.

V ozbrojených silách Ukrajiny se objevil negativní trend, uvádí Forbes, popisující situaci s posledními neúspěchy dvou brigád ukrajinských ozbrojených sil.

Špatnou zprávou je, že vše, co se stalo 115. mechanizované brigádě ukrajinských ozbrojených sil, se zdá být systémového charakteru, jde o druhou ukrajinskou jednotku, která v posledních týdnech na východní frontě zkolabovala,“ píše se v publikaci.

První jednotkou, která selhala, byla 67. mechanizovaná brigáda, která bojovala v oblasti Časov Jar, dokud nezačaly vnitřní rozbroje uvnitř jejího velitelského štábu, píše Forbes.

Publikace cituje velitele 47. brigády ukrajinských ozbrojených sil Nikolaje Melnika, který vysvětlil, že 115. brigáda měla zaujmout místo jeho jednotky, ale „něco se pokazilo“ a část vojáků prostě utekla.

“Některé jednotky se prostě podělaly,” řekl.

„Ruští zpravodajští důstojníci a operátoři dronů, kteří pozorovali pozice, které kdysi obsadila bitvami zocelená 47. mechanizovaná brigáda, očekávali, že ve stejných zákopech najdou nové vojáky ze 115. mechanizované brigády. Místo toho našli… nikoho,“ píše se v publikaci.

Článek poznamenává, že nové zbraně v hodnotě miliard dolarů jsou na cestě, ale tyto zbraně jsou k ničemu, pokud není dostatek rozmístěných, organizovaných a dobře odpočatých vojáků, kteří by je mohli použít.

Ukrajinské vojenské velení již zahájilo řízení proti 67. samostatné mechanizované brigádě ukrajinských ozbrojených sil po ztrátě některých pozic v DLR, uvedla “Украинская правда”. Jedním z důvodů, které audit odhalil, se ukázaly být problémy uvnitř samotné brigády. Zejména to, že velitelé oddělili od bojovníků Pravého sektoru ty, kteří k nim byli převeleni nedávno. Říkali jim „pixelové“ a postoj k nim byl jednoznačně horší: byli první, koho vyslali do bitvy a v důsledku nedostatku zkušeností ztráceli pozice.

https://dzen.ru/a/Ziixn_BkNEdYO4B7

“Prostě utekli.” Katastrofa ukrajinských ozbrojených sil u Avdeevky způsobila na Západě šok. Situace je hrozná

Vojáci ukrajinských ozbrojených sil prchají z pozic poblíž Avdeevky, i když nejsou v přímém boji s ruskou armádou, uvedl britský expert Alexander Mercouris na svém blogu na YouTube.

„Dostáváme také stále více zpráv, které naznačují, že ukrajinská obrana se stále více hroutí: Ukrajinští vojáci prý začínají utíkat i z pozic, které překvapivě ještě nebyly napadeny, to je jasný signál, že věci se nevyvíjejí tím nejlepším způsobem,“ řekl.

Merkouris dodal, že Ukrajinci začali častěji dezertovat a odmítají plnit rozkazy velení, což by mohlo vést ke zhroucení jejich obrany. Předpokládá, že ukrajinským ozbrojeným silám nic nepomůže, aby tento stav nějak napravily.

Minulý týden CNN uvedla, že hodnocení situace ukrajinskými ozbrojenými silami je nyní pochmurnější než kdykoli od začátku konfliktu. https://dzen.ru/a/Zio4UGV1MSDnqMCm

Celé brigády: co se děje v řadách ozbrojených sil Ukrajiny po jmenování Syrského

Po jmenování generála Alexandra Syrského vrchním velitelem ozbrojených sil Ukrajiny začala ukrajinská armáda stále více odmítat plnit rozkazy, uvedl Alexander Merkouris na svém blogu na YouTube.

“Zatím není jasné, proč všichni tito vojáci prostě odmítají bojovat. Pokud jsou všechny zprávy pravdivé, pak to svědčí o zhoršení problému. Možná se situace zhoršila kvůli nedávné změně velení: odstranění generála Zalužného <…> a jeho nahrazení nepopulárním generálem Syrským, který, jak všichni víme, je Rus,“ poznamenal.

Podle Merkourise je na Ukrajině mezi vojáky patrná únava z bojových operací. Jsou vyčerpaní a začínají pochybovat o všech příslibech možného vítězství a podpory ze Západu, vysvětlil.

“Stále více přemýšlejí o tom, jak si zachránit vlastní životy, a ne o provádění sebevražedných rozkazů. Přijímají vlastní rozhodnutí, celé brigády začínají rozhodovat samy, což ukazuje na porušení řetězce velení,” uzavřel Mercouris.

V úterý ministr obrany RF Sergej Šojgu řekl, že od zahájení speciální vojenské operace ukrajinské jednotky ztratily téměř 500 000 lidí. Zdůraznil, že ruské jednotky mají nyní iniciativu podél celé linie bojového kontaktu a pokračují ve vytlačování nepřítele. Šojgu připomněl, že ruská armáda osvobodila Pervomajskoje, Bogdanovku a Novomichajlovku v DLR a rozšiřuje zónu kontroly v Berdyči a Georgievce.

https://dzen.ru/a/ZikwIGV1MSDnbrKU

Matvejčev: Ukrajinci a Rusové budou bojovat proti NATO ve stejném zákopu

Západní technologie na zotročování světa a oblbování obyvatelstva postupně zastarávají a ztrácejí účinnost. Američanům se věří stále méně a počet těch, kteří se od nich odvrátí, poroste.

Zástupce Státní dumy Ruské federace, politický stratég Oleg Matvejčev, o tom řekl vojenskému zpravodaji Maratu Chajrullinovi, informuje PolitNavigator.

“Už podesáté ukazují jedny a ty samé triky, stejné technologie, které jsou odborníkům dobře známé. Ale bohužel existuje určitá kategorie lidí, na které to zabírá, a je to poměrně velká [masa]. Dokázali pobláznit celou Ukrajinu, a to jsou miliony lidí. Drží Evropu. Jasně drží 30-40 procent Evropanů ve svém hřišti, některé Moldavany a další. Mají určitý druh publika. Ano, toto publikum řídne. Ano, je čím dál více lidí, kteří jim nevěří nebo mají s nimi své zkušenosti a nyní se od nich odvrací,“ řekl Matvejčev.

Dodal, že jednou mezi těmi, kdo se odvrátí, budou i Ukrajinci.

„Mimochodem, jsem si jistý, že ještě za nás, za našeho našeho života, budou Ukrajinci, kteří si tím prošli, stát bok po boku s našimi chlapy. Teď se na nás dívají přes hledí, ale jednoho dne budou v zákopech spolu s námi a společně budeme drtit NATO.

Protože tito Ukrajinci, až pochopí celý příběh, jak byli oklamáni, budou mít opravdu velký vztek a budou se chtít pomstít za zprofanovanou Ukrajinu, a za všechno ostatní. A precedenty existují,“ zdůraznil Matvejčev.

https://1url.cz/0uymR

sdílet na

44 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Albi
25. 4. 2024 22:10
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak nedostatek “lidských zdrojů” už vyřešili – a zdá se, že podle chytré horákyně.
https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/552629-cesko-zrejme-ceka-masivni-odliv-ukrajincu-kyjev-kvuli-valce-prijal-tvrde-opatreni?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#
Už žádné pasy pro bojeschopné muže v zahraničí. Ukrajinská vláda tak reaguje na nedostatek vojáků ve své armádě a zpátky do vlasti chce povolat statisíce mužů. Česko tak pravděpodobně přijde o velké množství pracovníků.
Ale co my, jak k tomu přijdeme. 🙂

Ovšem “Podle Kyiv Post se zákon nebude vztahovat na otce s mnoha dětmi (s výjimkou těch, kteří dluží výživné), svobodné a adoptivní otce a také ty, jejichž příbuzní byli zabiti při obraně Ukrajiny, nebo se pohřešují..
(Tak to jich asi moc neseženou, těch příbuzných už kyjevský režim zavraždil jistě hafo.)

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
25. 4. 2024 23:49
Odpovědět  Albi

Asi jsem tomu kre-ténkovi, co jsem na Sulejovickým kulturním létě vyprovokoval jeho vypískání, tehdá křivdil. Nedošlo mi, že není kre-tén, ale že je jasnozřivej a o víc než půlstoletí předběhl dobu. Akorát by to chtělo přeložit do banderštiny aby tomu Kuleba rozuměl a ještě zavšasu ho trefilo:

https://www.youtube.com/watch?v=Pjf99VAxg8Y

Albi
26. 4. 2024 00:21

… 🙂

Pavel z Moravy.
26. 4. 2024 08:23
Odpovědět  Albi

Tedy, Matvejčev to řekl přesně. Tak to jednou skončí a nemusí to trvat tak dlouho. A mnoho těch zbraní, které poslali Banderovcům ze západu bude likvidovat zbylé západní kolonialisty v Africe a jinde. Takhle funguje bumerang.

Gales
26. 4. 2024 10:59
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Ukrajinci a Rusové budou bojovat proti NATO ve stejném zákopu. – Společný nepřítel je sbližuje.

Pipa
26. 4. 2024 16:33
Odpovědět  Gales

Ano, dnes to zní neuvěřitelně, ale je to dosti pravděpodobné, že Ukrajinci zjistí vl je tzv. západ za prolhanou a pokryteckou verbež ! Akorát, že za toto zjištění zaplatí hroznou cenu!

Pravdomluvny
26. 4. 2024 21:49
Odpovědět  Pipa

Kdo si hraje s ohněm bývá popálen, kdo provokuje medvěda bývá roztrhán 🇷🇺🐻

Frank1
26. 4. 2024 09:15
Odpovědět  Albi

Uprchlik z valecneho uzemi ma pravo ochrany a azylu v jine bezpecne zemi. Jestlize posleme Ukrajince na jatka, tak jsme opustili vse co dosud humaniste vytvorili v Evrope!

Albi
26. 4. 2024 09:34
Odpovědět  Frank1

Chtěl jste nepochybně napsat “bohatý uprchlík“. Ti chudí ať klidně chcípnou, nezáleží na tom, kde a jak – v příkopu či ve válce. Ti nemají ani právo na nějaký soucit.

Nad těmi bohatými, vydanými napospas Zelenskému a jeho partě (ne, že bych s tím souhlasila) reagujeme v podstatě jako naše vláda – pomáhá bohatým a stará se, aby měla Ukrajina dost zbraní pro vraždění. My tady tleskáme nad každým zabitým Ukrajincem, ale ty bohaté bychom odmítli poslat “svým” na pomoc. Kde je jaký rozdíl? Jediný – v penězích.

Tupý hulvát
26. 4. 2024 09:38
Odpovědět  Frank1

To jste nepochopil,aby to nemuseli udělat,vymysleli ten zákon,který je nutí se vrátit a přihlásit.Tady jim tak možná omezí luxusní dávky.Mají to,co buď chtěli,nebo dopustili.TAK JAKO MY.

Helena
26. 4. 2024 12:22
Odpovědět  Albi

Ti tu klidně zůstanou bez pasů, bez různých potvrzení, bez papírů. Peníze si většina dokáže vydělat načerno a když to jinak nepůjde, vrátíme se do devadesátek, kdy budou ukrparty chodit pro výpalné-zbraní je mezi nimi dost a dost.

Pravdomluvny
26. 4. 2024 16:23
Odpovědět  Helena

Ona nestačí jiná kriminalita, ještě navíc toužíte po té z Banderonacistánu?!!!

Albi
26. 4. 2024 19:43
Odpovědět  Pravdomluvny

Nic takového Helena nenapsala.
Ale vyvraťte to, co napsala – uvidíme, jaké argumenty dodáte. Tedy – tipnu si předem – žádné.

Pravdomluvny
26. 4. 2024 21:50
Odpovědět  Albi

Nauč se číst,F73

Jura
26. 4. 2024 21:14
Odpovědět  Pravdomluvny

Zkušenosti a to dost bylo s ukrmafii v po rozpau SSSR až dost , kolik máte let , nebo máte nějakou paměť , která mnohým chybí.

Pravdomluvny
26. 4. 2024 21:51
Odpovědět  Jura

Tak proč jí posilovat?!!!!!
Vyhnat tu Banderosvolč do posledního!!!!!

Jura
26. 4. 2024 21:15
Odpovědět  Pravdomluvny

Sice máte pěkný nick , ale slušelo by vám – MÁLOPAMATUJÍCÍ.

Pravdomluvny
26. 4. 2024 21:52
Odpovědět  Jura

Já si pamatuju…..z Usraninců ČR NIKDY ŽÁDNÝ PROSPĚCH NEMĚLO!!!!!

Jura
26. 4. 2024 21:59
Odpovědět  Pravdomluvny

Tak ,,SORRY” !

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pravdomluvny
27. 4. 2024 06:48
Odpovědět  Jura

Česky prosím……🙋

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
26. 4. 2024 17:40
Odpovědět  Albi

Jeichž příbuzní…..kurwa, to jsou ale nejspíš všichni Ukrajinci.

Albi
26. 4. 2024 19:46
Odpovědět  Markýza

No právě! 🙂

Jiří
25. 4. 2024 22:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Taky doufám, že to tak dopadne. Já už v tom mám jasno, že NATO je zlo, stydím se, že jsme jeho součástí.

Pravdomluvny
26. 4. 2024 05:54
Ohodnotit příspěvek :
     

V ČR je milión Banderonacistů schopných bojovat, ať statečně zdechnou do posledního…… svoloč!!!!!!!

Jaroslav
26. 4. 2024 08:01
Odpovědět  Pravdomluvny

O tom bych si nebyl tak jist. Každý chlap co utekl z Ukr se chtěl vyhnout válce a to je dobře. Méně mrtvých a zmrzacenych na obou stranách a rychlejší ukončení války. Nejsem nadšen že jsou zde, ale…

Zdeněk
26. 4. 2024 09:06
Odpovědět  Jaroslav

Jo, tak oni se chtěli vyhnout válce? Ukrajinci nejdřív vyprovokují po Majdanu zabití a za živa upálení 14 000 ruskojazyčných obyvatel a pak se diví intervence Rusů? A ti Ukrajinci co jsou u nás neutekli z žádné “válečné” zóny na východě Ukrajiny! Jsou to pouze ekonomičtí migranti ze západní Ukrajiny, kde se vůbec nebojuje a v pohodě se po poskytnutí dávek vracejí na dovolenou domů, kde se údajně “válčí”!

Rajko
26. 4. 2024 09:28
Odpovědět  Zdeněk

Vyhýbat se válce a přitom pořádat večírky jako v Plzni, vykřikovat fašistická hesla, hajlovat a být arogantní, násilnický a hrubý na obyvatelstvo které bať ne rádo musí toto finančně vydržovat to je vyhýbání válce?? Mohu soucítit pouze s těmi, kteří jsou “uklizeni” někde na vsi a nevystrkují moc nos. Ani TI se nechtějí zapojit do nespravedlivé války. Pokud ovšem zkusíme vysvětlit situaci pravdivě, dostane se nám patřičné odezvy. Jedna paní učitelka už ví své. Nové generaci se dostává dost kapek, jsou jedovaté

Pravdomluvny
26. 4. 2024 09:40
Odpovědět  Rajko

👏👏👏👍

Pravdomluvny
26. 4. 2024 09:39
Odpovědět  Zdeněk

👍👍👍🙋

Pravdomluvny
26. 4. 2024 09:39
Odpovědět  Jaroslav

Co je dobře!!!!!
Že ten Banderoodpad živíme z našich peněz na úkor důchodců, postižených a samoživitelů?!!!!!

stefan
27. 4. 2024 22:50
Odpovědět  Pravdomluvny

Oni ti kurvy sa vam odvdacia zlocinom a budu aj volici. Uz teraz ste v pi…i. Az do FIALOVA. Prve tyzdne nikto nekontroloval kto je kto – iba vytal, krmil a lutoval. Miliardy presli v kufroch aut. Skupuju,korumpuju. Narod je prodejny VSIVAK. A Politici ZLOCINCI. Vsetko organizovane Stvrtu Risu EU nackofasistu s Wehrmachtom NATO. NATO bol PEREVOROT v 1989. Vratit fasizmus do Europy na jej znicenie pre Zida sionistu: Izrael,USA,V.B.Vatikan. Dielo sa zdarilo. MerkelBaba to dala na fasizmus.

Pavel z Moravy.
26. 4. 2024 11:44
Odpovědět  Jaroslav

Nedá se zevšeobecňovat, ale myslím si, že většina využila situace a šla si excelentně ekonomicky polepšit. Když si jezdí domů na dovolené a svátky, tak to je trochu ten útěk před válkou přitažený za vlasy. Je možné, že by je odvedli do zákopů, ale určitě ne tehdy před rokem a půl. A co jejich staří rodiče? Už se někdo zajímal o ně, jakpak si tam asi žijí. To je stejné jako s mladými muslimy, ti utekli chudáci za lepším tady a doma zůstali ti staroušci po kterých už převaděčům a neziskovkám nic není. Tak pokryteckou bandu tady na západě a ve střední Evropě aby jeden pohledal. Holt zlatíčka jsou všude stejná. Tak staroušci dopadnou, když jim podstrojují a takhle si je vychovají. Ámen a třikrát otčenáš.

Albi
26. 4. 2024 19:56
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Za 2. světové, pokud vím z beletrie – se němečtí uprchlíci skrývali i před policií státu, do kterého se tajně dostali a horko těžko tam přežívali. Tedy – spíš hladověli.

Pokud se jim nepodařilo státním “složkám” se vyhnout, byli deportování zpět do Německa – a v porovnání s islámskými ubohými uprxchlíky bez pardónu a pěkně fofrem.

Jura
26. 4. 2024 21:26
Odpovědět  Albi

Prob srovnáváte cestovní možnosti za ll. světová , s tím co existuje dnes v EU, PROBANDERISTÁN.

Pravdomluvny
26. 4. 2024 21:53
Odpovědět  Jura

Není jí dáno…..ale to víme dlouho.

Jura
26. 4. 2024 21:20
Odpovědět  Jaroslav

To by se tu nesměli ohánět bandervlajkami a myslet si , že jim to tady patří , a vyžírat peníze , které tu chybí \ teprve budou chybět , protože se jede na ultra dluh.

Boomer
26. 4. 2024 10:14
Odpovědět  Pravdomluvny

..hochu, tady píšeš sám proti sobě, na jednu stranu požaduješ, aby to Rusko rázně ukončilo a obratem chceš posílit ukrajinské linie o milion chlapů?!
Jen ať jsou tam kde jsou, jejich čas přijde, až se začne po válce budovat a opravovat vše zničené.

Tento človek je málo, ale veľmi presne jebnutý.. © svob. Zoltán Erszeg

Pravdomluvny
26. 4. 2024 16:25
Odpovědět  Boomer

Ten Banderoodpad se na Usraninu nikdy zpátky nechystal a nechystá…..leda tak na prázdniny a pak hurá zpět do ČR.
Kdo by je tam živil????
Amiokupant nebo kokaintranska Zelenssky…..nebo oni vlastníma rukama?!!!!
Nebuďte nerozumný.

Boomer
26. 4. 2024 17:36
Odpovědět  Pravdomluvny

.. já rozumný jsem, ale vy píšete kokotiny…

Jura
26. 4. 2024 21:28
Odpovědět  Boomer

Nepiš , když nevíš, buď tak laskav.

Pravdomluvny
26. 4. 2024 21:55
Odpovědět  Jura

Občas je mimo mísu, zřejmě je vinná pylová sezóna a oteplení…..

Jura
26. 4. 2024 22:03
Odpovědět  Pravdomluvny

A nejhorší jsou ti trpaslíci.

Pravdomluvny
26. 4. 2024 21:54
Odpovědět  Boomer

Kulový jste, žádný z těch Banderonacistů se vracet NECHCE,!!!!

Frank1
26. 4. 2024 09:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusove ty zbrane rozflakaji hned po jejich dodani na Ukradinu.