politika

Michail Chazin: „Hlavní otázkou je, kdy se bude Kábul opakovat v Kyjevě, Sofii, Berlíně, Paříži,..?”

Michail Chazin si je jistý, že starý svět skončil, musíme se připravit na nové těžké výzvy.

Ekonom a analytik poskytl rozhovor na toto téma běloruskému kanálu YouTube “1prof by”.

“Před pár týdny Američané s hlasitým hlukem uprchli z Kábulu. Hluk a šum byly tak silné, že každého zkušeného člověka nedobrovolně napadla myšlenka: není to speciální PR akce zaměřená na vysvětlení lidem kolem, „co se stane, co bude?“.

Z mého pohledu Spojené státy daly každému jasný signál: všichni ti, kteří počítají s tím, že za prohlášení přátelství se Spojenými státy americkými a boj za svobodu a demokracii, chtějí získat od USA peníze – žádné další peníze nedostanou.

A od této chvíle jsou všechny závazky USA omezeny na smlouvu. Plníte své smlouvy a my vám vyplácíme peníze v souladu se smlouvou. Smlouva není uzavřena nebo se neplní – Spojené státy již nemají žádné další závazky.

Takže klíčová otázka, která vyvstává: kdy se bude Kábul opakovat v Kyjevě, Sofii, Aténách a poté v Paříži a Berlíně? Někdo možná řekne, že se to opakovat nebude, ale zvláště pro ně paní Nullandová, která kdysi rozdávala sušenky na Majdanu, řekla, že v žádném případě se situace z Kábulu v Kyjevě opakovat nebude. Poté si nejzkušenější začali v Kyjevě balit kufry. Musíte pochopit, že svět, starý svět, skončil.

Spojené státy řekly na rovinu: nikomu nic nedlužíme.

A teď je otázka: kdo bude všechny živit? A konkrétně, z jakých peněz budou žít lidé, střední třída, kterou Američané vytvářeli v průběhu několika desetiletí?

Pokud světové trhy podporované emisí dolaru skončí, pak končí i střední třída.

A to je zásadní otázka při popisu dnešního trhu práce. A z tohoto důvodu jsem s velkým zájmem přijel do Minsku, na konferenci o trhu práce, abych na toto téma promluvil. Protože my, na rozdíl od nich, máme šanci realizovat alternativní scénář, bez horečné recese. A mimochodem, přesně o tom mluvili Lukašenko a Putin v Moskvě a Mišustin o tom s běloruskou vládou hovořil zde. A v tomto směru, doufám, budeme pracovat.“

https://bit.ly/39qS2dm

sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Dany
22. 9. 2021 09:52
Ohodnotit příspěvek :
     

V Praze ne?