politika

Larry Johnson: “Celý svět to viděl”

Bývalý zaměstnanec CIA Johnson: Ozbrojené síly Ukrajiny odhalily světu velké tajemství.

Ukrajinské ozbrojené síly ukázaly světu selhání zbraní NATO a odhalily zranitelnost Spojených států, řekl bývalý důstojník CIA Larry Johnson v rozhovoru pro kanál New Rules.

„Jmenujte mi jednu zbraň, kterou Spojené státy dodaly Ukrajině a která díky svým vlastnostem přiměla země světa říct: „Proboha, viděl jsi to? Ten HIMARS musíme mít, to 155mm dělo musíme získat!“ Nebo „Podívejte, jaký pozoruhodný tank!“ Každá zbraň, kterou USA a NATO Ukrajině dodaly, se na bojišti neosvědčila,“ řekl Johnson.

„Selhání zbraní NATO na Ukrajině ukázalo naprostou zranitelnost Spojených států!”

“A viděl to celý svět,” uzavřel Johnson.

Ukrajinští vojáci vedou již pátý měsíc protiofenzívu ve směru Južnodoněck, Artěmovsk a Záporoží a vrhají do boje brigády vycvičené NATO a vyzbrojené zahraniční technikou. Jak poznamenal Vladimir Putin, od začátku protiofenzívy ukrajinské ozbrojené síly ztratily více než 90 tisíc lidí, více než 550 tanků a téměř 1900 různých obrněných vozidel.

https://1url.cz/HuVbr

sdílet na

15 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ModrýKlokan
12. 11. 2023 01:52
Ohodnotit příspěvek :
     

To jsou další dementní žvásty dalšího americkýho retarda a parchanta. Válka neprobíhá podle předpokladů z úplně jiných důvodů, než to pako tvrdí. S kvalitou jednotlivých zbraní to má společnýho velice málo. Západní drony, Himarsy, Sekery, český Vampiry, Dany, polský Kraby, Scalpy, Excalibury, radary, satelitní spojení… atd. … to všechno se standardně i nadstandardně osvědčilo. Některý záměrně dodaný šrot kvůli laciné likvidaci se samozřejmě neosvědčil, nebo se ani nedostal na frontu. To hlavní, co se neosvědčilo, je celkové “mozkové myšlení”, řízení a velení války západními politiky a armádami. Z anglosaských blbců a kreténů Hannibala nevyrobíš ani na politickým školení mužstva v Ramsteinu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
12. 11. 2023 06:15
Odpovědět  ModrýKlokan

Jak se prosím osvědčil HIMARS? Trvalo měsíc,než jim Rusové začali rušit GPRS…a bez GPRS Americké zbraně netrefí vůbec nic…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ModrýKlokan
13. 11. 2023 13:36
Odpovědět  Veny232

To jsou přece dvě rozdílná témata. Kvalita Himars a kvalita ruských REB. Obojí je kvalitní a proti ruský REB se Himars neprosadí. Pokud soupeř v jiné válce nebude vlastnit ruský REB, Himarsy udělají násobně větší paseku, než standardní ruský MLRS (Grady, Tornada). Samozřejmě jsme ještě taky nemluvili o reálným rozdílu mezi kvalitou a menší kvalitou s násobným rozsahem výroby.

Vidím, že alternativa má stejně zaslepený fanatický myšlení jak eurohujeři. Bez politických předsudků ani ránu. Hele štětku na záchodě máš určitě omotanou českou vlajkou, viď?

Jo a o Himarsech běž vykládat příbuzným těch hromad mrtvých, který má na svědomí, ty chytráku.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel
12. 11. 2023 10:25
Odpovědět  ModrýKlokan

koukám ty jsi prošel několika školeními a výsledek jeden velký podpapírák

ModrýKlokan
13. 11. 2023 13:40
Odpovědět  Pavel

O čem to meleš lojzo? Jaký školení? Mávání vlajkama a fanatismus v očích moc války nevyhrává.

jirik
12. 11. 2023 03:44
Ohodnotit příspěvek :
     

 Bezprostřední reakce na přednášku Ing. Blahynky
26 minut
https://www.youtube.com/watch?v=e6OzJv5IDfo

12. 11. 2023 06:12
Ohodnotit příspěvek :
     

Z toho si nic nedělej Larry…celý Svět to už dávno tušil…
Už když drony z Jemenu napadali Saudy…tak svět pochopil že Americká PVO netrefí ani vrata od chléva…
Později nás Trump svými superchytrými Tomahawky nenechal na pochybách…když jich z 60ti,30cet v poušti zabloudilo 😀
Už tehdy Svět tušil,že s Americkými zbraněmi není něco v pořádku…
Že Pentagram,Lockhead, DARPA,atd celý obranný rozpočet rozkradli…a místo toho dodali zbraně uplácané z hlíny…a nabarvené Hollywoodem…
Celý ten Moloch USA požral sám sebe…obr na hliněných nohách…
Ale napráskal by jim i Kim a ani by nepotřeboval pomoc…

Autor
12. 11. 2023 07:18
Ohodnotit příspěvek :
     

No, západní … ale co.

Hlavní příčinou je – kupodivu – sám systém. Systém naprostého sobectví, který nevyhnutelně vedl k uzákonění korupce v USA. Takže se tam oficiálně jmenuje poradní služby, zprostředkování, konzultace a bůhví jak ještě. A vkradlo se to i k nám. Proto mají USA nejdražší zbraně, přičemž si troufnu odhadnout, že kdyby se odstranila korupce – cena by byla na úrovni cca jedné třetiny současné ceny. Navíc to snižuje kvalitu výrobku, musí se ušetřit …
Za druhé všechno bylo jinak než mělo být. Už rok a půl mělo Rusko klečet na kolenou, spínat ruce, líbat americké zablácené botky a .. místo toho zůstalo stát a ještě zvedlo hlavu.
Mám pro Rusy jednoduchou radu – chtějte vždy přesný opak toho, co Američané a prakticky se nemůžete splést.
Za třetí kvalita amerických zbraní sice není tak špatná, ale špatné je, že si myslí, že to je všeřešící. Příklad Ruska dnes ukazuje, a bylo to i za Druhé světové v podobě Sovětského svazu, že mnohem důležitější než cokoliv jiného je stabilní REÁLNÁ ekonomika, která je schopna vyrobit to, co stát potřebuje a kdy to potřebuje.

Standa
12. 11. 2023 07:31
Odpovědět  Peter 008

Více méně ,, státně řízená ekonomika včetně průmyslu” Ne kapitalistický chaos , kdy malé ryby jsou požírány a pak velká jedna druhou!

Autor
12. 11. 2023 07:58
Odpovědět  Standa

V Rusku je nyní jednoduché pravidlo – nesplníš státní zakázku VPK (pro vojáky), tak přicházíš o svoje a bude tam jiný – minimálně – manažer. Jsou již desítky “výsledků” a desítky návrhů. Vše přes soudy. V první řadě jsou takto zasaženy podniky se jakoukoli západní zahraniční účastí. Navíc funguje jednoduché pravidlo – dobrá, když jsi to privatizoval za tisíc rublů, tady máš tisícovku a … PADEJ A BUĎ SPOKOJENEJ!

Dulcinea1
12. 11. 2023 14:02
Odpovědět  Peter 008

Vy vsetci, co sem pisete s tymi Vasimi prispevkami ste tiez taky druh vojnovych stvacov!! Preco stale vypisujete o zbranisch, co by bolo keby boli atd. Nemate inu temu? Ako zabranit zbrojeniu? Ako by tie prachy, co savynakladaju za zbrane A armady po svete, sa mohli pouzit na nieco potrebne, uzitocne, krasne. Nieco pre vsetkych, a nie zbrane ktore su proti ludom!!!! Skoda, stsle som cakala ze sa tu nirkto taky najde…zbytocne, viem. Ale nadej vraj zomiera posledna…. Tak len tolko. Pekny zvysok dna.

PeterStuyvesant
12. 11. 2023 07:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Já teda nwm co slyšel Larry Johnson ale já slyším jen, ty F35 musíme mít stůj co stůj, Bez ohledu na ten sukces, v HQ Lockheed Martin, Raytheonu si mnou ruce.

Frank
12. 11. 2023 08:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Já to zkrátím. US armáda a potažmo celé NATO jsou v prdeli.

Jura S
12. 11. 2023 10:44
Odpovědět  Frank

KOZA má tuberu… 🙂

Gales
12. 11. 2023 16:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukronacisti a jejich pomahači už nevyřvávají že prolomili frontu ale chválí se že dosud drží postavení. Za chvíli se začnou stahovat do předem připravených pozic.