politika

Krátce o globální situaci (prosinec 2023)

V očekávání projevu Vladimira Putina 14. prosince bych rád vyvodil nějaké závěry. Abych tak řekl, abychom označili bod na linii historického procesu, ve kterém se nyní nacházíme.

Něco málo o USA

Západ postupně dochází k uvědomění si smutného faktu – rozdrtit Rusko se nepodařilo a již se ani nepodaří.

Pro Západ je válka ve východní Evropě jako kufr bez rukojeti – nedá se přenášet (docházejí zdroje, nejsou peníze na podporu), ale zahodit ho nelze (ztráta reputace). Ale na zahození stejně dojde a raději dříve než později. Téma se pro americké voliče stalo příliš toxickým a prezidentské volby už jsou za dveřmi.

Kromě toho, Spojené státy se musí zaměřovat na několik konfliktů – východní Evropa, konfrontace s Čínou v jihovýchodní Asii, konflikt na Blízkém východě. Ještě ke všemu Venezuela se také rozhodla protáhnout svaly a vrátit si ropunosná území Guyany.

Pro pochopení situace, ve které se Spojené státy nacházejí, si lze představit osamělého nemocného medvěda grizzlyho, kterého napadla smečka mladých a silných vlků. Výsledek bitvy je jasný.

Proč nemocného? Protože ve Spojených státech panuje bezprecedentní politická nestabilita. Rating současného prezidenta je níž než podlahová lišta. V Kongresu demokraté a konzervativci nemohou rozdělit peněžní toky, čímž se zpomaluje financování externích projektů. Mezitím v zemi dochází k inflaci, ekonomickému úpadku a poklesu životní úrovně (až k likvidaci střední třídy). Dedolarizace rychle zachvátí celý svět. Slavný tiskařský stroj se stává zbytečným.

A co u nás?

Po nejdůležitějších schůzkách se Si Ťin-pchingem, kde byly zřejmě dohodnuty plány na demontáž hegemonie USA a vybudování multipolárního světa, se Vladimir Putin intenzivně zapojil do budování Euroasijské ekonomické zóny. Odletěl na jednání do Emirátů a Saúdské Arábie a následující den se setkal s íránským prezidentem.  Společná prohlášení po jednání naznačují, že probíhá usilovná práce na vývoji společných, spravedlivých pravidel hry v rámci budoucího globálního ekonomického klastru.

Sankce nezabraly, ekonomika žije a dokonce vykazuje růst. Vlastenecké nálady si znovu vybojovaly své oprávněné místo a pomalu, ale neúprosně vytlačují liberálně-prozápadní lobby. Chtěl bych samozřejmě, aby to probíhalo rychleji, ale tady je vše v rukou Prezidenta a ten ví nejlépe, jakou rychlostí je potřeba provádět zásadní změny.

Dalším důležitým a pozitivním bodem je, že se pomalu začínají rýsovat kontury budoucí státní ideologie. Svědčí o tom dekrety hlavy státu a řada rozhodnutí dalších státních institucí (zejména dekret o zachování a posílení tradičních ruských duchovních a mravních hodnot a rozhodnutí uznat hnutí „duha“ jako extrémisty). Vlastně samotné téma potřeby zavést státní ideologii se už do veřejného diskurzu dostává i prostřednictvím řady předních médií.

Globálně – ve svých prohlášeních dal prezident jasně najevo, že Rusko se přeorientovává ze Západu na Východ.  Zde je třeba poznamenat, že v tomto kontextu „Východ“ není Čína. „Východ“ je území Střední Asie a Blízkého východu, včetně části Afriky – území budoucí ekonomické zóny. Tato zóna bude samozřejmě zahrnovat i „kolegy“ ze SSSR.

Proč potřebujeme tuto změnu orientace? Minimálně alespoň proto, že v rámci budoucího regionálního ekonomického sjednocení (bez účasti Západu) se posouváme z pozice koloniální země-čerpací stanice závislé na Západě do pozice „prvního mezi rovnými“.

A co Evropa?

Nic dobrého. Bez levné ruské energie se zhroutila i německá ekonomika (největší v EU). Můžeme začít truchlit nad vzkvétající Evropou, kterou jsme viděli v 80., 90. letech a ještě na přelomu století. Už není. Den rozpadu Evropské unie a s ní i NATO se blíží. Po rozdělení sfér ekonomického vlivu mezi USA, Anglií a Ruskem (co přesně a kdo získá, je zatím otázkou) v nárazníkové zóně zůstane „území volného lovu“. Postavení zemí, které se v něm ocitnou, bude nezáviděníhodné, zvláště s ohledem na nekontrolovaný příliv imigrantů z jihu.

Těšíme se na projev Vladimira Putina na tradiční velké tiskové konferenci 14. prosince, která bude spojena s Přímou linkou (odpovědi na otázky Rusů). Jsem si jistý, že přednese světu spoustu zajímavých věcí.

Naše věc je spravedlivá, vítězství bude naše!

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://1url.cz/pu410

sdílet na

98 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
ijn
8. 12. 2023 01:15
Ohodnotit příspěvek :
     

nedokáže-li VVP denacifikovat Anglossasy KoZa, tak za 20 let zase vyvolají konflikt mezi Slovany, zdroje KoZa dochází, ale lstivost a msta nacistů je věčná…!!!

pedro
8. 12. 2023 09:19
Odpovědět  ijn

Jde o to, že už je tolik pokusů o zničení Ruska, že se jeden může podařit (rozvrat zevnitř) a pak bude se Slovany ámen. Jejich nenávist ke Slovanům je strašná a my jsme s nimi, to nechápu, tu naši blbost. Ještě je živíme i když víme, že sem vozí to co oni nepozřou. Shnilá zelenina a ovoce je jen malý příklad. Smutné je to, že to Češi kupují a drží huby.

Pavel z Moravy
8. 12. 2023 10:26
Odpovědět  pedro

Pedro – Orel much nelapá. Rusko nemusí zajímat naše malá kolonie ve středu Evropy. Ta si bohužel vybrala svůj osud sama. A také si ho sama vyžere, o tom ať nikdo nepochybuje. A to, že Putin má již svého nástupce vybraného a podle mne ne jednoho nepochybuji. A určitě to bude ruský vlastenec.

pedro
8. 12. 2023 13:16
Odpovědět  Pavel z Moravy

To je sice pravda, Rusko bude mít hranice se Slovenskem a jejich základny v celém bývalém Československu tutově Rusy serou. Je to dost blízko. Kdyby mělo Rusko základny s jaderkami třeba v Panamě, tak se redneck posere i hubou.

eFPe
8. 12. 2023 13:31
Odpovědět  pedro

Pedro, nemusí- pokud přenechají Halič Polsku a podkarpatskou Rus Madarsku, pak nemusí.

eFPe
8. 12. 2023 13:24
Odpovědět  pedro

Teď mně to trklo. Víte co anglosasy nejvíce děsí? Že Slované jim ukázali, že pokrok a rozvoj , blahobyt vlastního lidu lze zvládat i bez vykořisťování jiných, v zabírání území jiným, bez vyvražďování jiných kultur. Ukázali světu, že to umí vlastní pílí. A tím jsou lepší, dokonalejší než oni. A to krmí tu jejich nenávist. Zkuste mi říct, kde se vzala nenávist Římanů ke kartágincům? Hm?

Jana
9. 12. 2023 21:03
Odpovědět  eFPe

Byli lepší, to Římané nemohli spolknout.

Putinovec
8. 12. 2023 15:16
Odpovědět  pedro

Něco už se rýsuje . https://1url.cz/hu42z

Markýza
8. 12. 2023 15:37
Odpovědět  Putinovec

Zajímavá myšlenka, ale v praxi podle mě neuskutečnitelná. Tak, jako nebyli potrestáni zdaleka všichni oddaní hitlerovci, frankovci, maoisti, polpotovci a komunisti…..jsem původem textilačka a ve třídě jsem byla odbornice na rozšmodrchávání velejemných přízí a říkám vám – některé zauzlovance nerozmotáte a je lepší je zapracovat do struktury.
Což ovšem žádá jinou strukturu.

Boomer
8. 12. 2023 17:51
Odpovědět  Markýza

..nebo zauzlovanec prostě vystřihnout, zahodit, přízi navázat a smířit se s drobným defektem, který po čase přestanete vnímat, lepší je drobná jizva, než vystouplé znamínko na tváři…

Markýza
8. 12. 2023 18:06
Odpovědět  Boomer

Nebo. Ale drahou přízi raději přeci jen zapracujete i s uzlem 🙂

Boomer
8. 12. 2023 19:14
Odpovědět  Markýza

..tohle mi absolutně nesedí, odmítám za drahou přízi uznat tzv. profesionály vládnutí, kteří se dokáží uplacírovat kdykoli kdekoli. Poznal jsem je skrz na skrz v období sametu i několika letech po něm, a za jediný přijatelný pohled na ně považuji pohled skrz křížek na optice…

Markýza
8. 12. 2023 20:57
Odpovědět  Boomer

Njn. Ale funguje to tak, žejo. Že jsme drahá příze všichni, bez ohledu na naše skutky.

Gales
8. 12. 2023 20:14
Odpovědět  Boomer

Boomer ty si udělej uzel z lněného provazu za krkem a pověs se.Ukončíš si trápení s myšlením o imaginárních věcech.

Boomer
9. 12. 2023 09:27
Odpovědět  Gales

.. ubožáku, ty si ani nedovedeš představit, jak mě život těší, jak si užívám, když beru co mi dává, takže žádné trápení, ale plnou parou vpřed!

Ovšem tebe bych klidně sfouknul jako svíčku, ani bych se při tom nezastavoval, hňupů jako ty je na světě pořád víc, než je pro ten svět zdrávo…

Gales
9. 12. 2023 11:00
Odpovědět  Boomer

Tak skoč do Macochy,při pádu se nemusíš s nikým zastavovat a bavit se s hňupama.No né?

Putinovec
8. 12. 2023 22:09
Odpovědět  Markýza

Ona je to součást hry . Vytvořit pnutí ve státu , donutit lidi vyjít do ulic a , tak jako v 89 přeformátovat stát . Tehdy do západní kolonie , dnes do RU 2 rajchu .
Ti dosazení blbečkové , to je jen dráždidlo na býka .

JoFa
8. 12. 2023 18:41
Odpovědět  Putinovec

Pozrel som si to, ale príde mi to podobné ako Blahynkov projekt. Mám pocit že tieto výkriky sú nerealizovateľné takouto formou. Ak chceme aby boli úspešné, tak tieto projekty by mali byť prediskutované odborníkmi a vyladené tak, aby boli predostreté určitou politickou platformou a potom majú šancu na úspech. Inak sú to pokusy, názory, snahy, ilúzie.Treba tomu dať proste reálnu podobu.

All
8. 12. 2023 12:38
Odpovědět  ijn

Vždyť USA se ničí sama už nyní.Anglosaský svět se zhroutí sám do sebe,rozbije se a zajde.My se musíme připravit na obrodu všeho a začít zase sami od sebe od začátku,od spolupráce rodin,obcí a malých měst dál a dál a vrátit se tam,kam patříme odjakživa.

xyz
8. 12. 2023 19:59
Odpovědět  All

Jen aby ta obroda nezačala zase konfiskací soukromých majetků.

jogín
8. 12. 2023 22:58
Odpovědět  xyz

Jasně, Bakala nesmí přijít o prachy.

Ivo
9. 12. 2023 00:51
Odpovědět  xyz

Ta konfiskace za těch třicet let proběhla. Půjde tedy jen o vrácení do původního stavu.

Markýza
9. 12. 2023 09:46
Odpovědět  Ivo

Kde začíná “původní stav”? Ani vznikem planety Země ne……

Jaris
9. 12. 2023 06:55
Odpovědět  xyz

Mate na mysli nakradenych nebo podfukem ziskanych majetku? Tak ty by definitivne mely byt znarodneny a vraceny statu.

Jaris
8. 12. 2023 02:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Aby se Rusko dal uspesn rozvijelo zalezi na tom, kdo se uchopi vlady po Putinovi. Ze ma Rusko spousty vnitrnich nepratel s prozapadnim myslenim snad nemusim psat. Ti jsou vetsim nebezpecim nez vnejsi zhovadili zapadni nepratele. Je treba, aby se vlady uchopil rusky vlastenec.

jiří
8. 12. 2023 08:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Biotechnologická společnost z Kalifornie s názvem Senomyx se specializuje na vývoj potravinářských aromat s využitím potracených embryonálních buněk pro výrobu potravinářských chemikálií. Výzkum společnosti Senomyx zaměřený na použití potracených lidských fetálních buněk „HEK293“ jako zvýrazňovače chuti byl zveřejněn v roce 2002 v časopise Pubmed, po kterém společnost podala několik patentů.
https://vitazstvosvetla.org/ktore-spolocnosti-pouzivaju-potratene-ludske-plody-v-potravinach/

Frank1
8. 12. 2023 08:28
Odpovědět  jiří

Dobrou chut! Zrudnost KoZa se neda komentovat!

Slovan
8. 12. 2023 08:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Čo V.V. Putin robí, dobre robí. Rád ho poslouchám, proto se už teď těším na 14. prosince.

Efpe
9. 12. 2023 08:22
Odpovědět  Slovan

Co bude?prima linka s prezidentem?

Slovan
9. 12. 2023 09:24
Odpovědět  Efpe

Ano. 👍👍🙏🙋‍♂️

Frank1
8. 12. 2023 08:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Cas, kdy KoZa bude opet pozadovat dodavky surovin z Ruska se blizi. Co udela Rusko? Ma vetsinou uz nasmlouvane dodavky jinam! Nemusi poptavku ani brat vazne, protoze KoZa se sam odriznul od surovin z Ruska. O takove nespolehlive zakazniky nemaji Rusove zajem, kdyz vsude jinde poptavka je! Nedavno nas Tajwanec provokoval Cinu na Tajwane. Ted tam jede delegace EU.
Nebude jen stacit, vymenit politiky na zapade…

Pavel z Moravy
8. 12. 2023 10:29
Odpovědět  Frank1

Nu moje žena říkala již před rokem, že zápaďáci přijedou žebrat v předklonu do Ruska o dodávku surovin.

Slovan
8. 12. 2023 14:40
Odpovědět  Pavel z Moravy

…..coý jim nebude dělat problém, bo to mají nacvičené, tam je to folklór.😊

Markýza
9. 12. 2023 15:05
Odpovědět  Pavel z Moravy

Jen ať se pěkně ohnou. Stejně nikomu nic jiného časem zřejmě nezbude – právě tu poslouchám Štefce, který rozebírá situaci kolem Kaliningradu a blbých nápadů KoZy, že by jako zablokovala Rusům Balt. Jenže ti mají na Baltu snad trojnásobek bojových plavidel, než v Černém moři – proč? Protože jak nám ta Arktida zvolna roztává, narazili na svém šelfu na ložiska ropy/plynu. Prý tak bohatá, že by stačila celému světu na 150 let……ve světle tohoto poznatku se pak jeví jinak i Putinovo laškování s OPECem, že?

PENNYS
8. 12. 2023 08:39
Ohodnotit příspěvek :
     

 SVAZ LOPAŤÁKU A KRUPÁČISTU – ZALOŽENY OD ROKU 1029
POŽADUJE OD ČESKÉ VLÁDY
VÝSLUHY V DUCHODOVÉM VĚKU JAKO MAJÍ POLICISTÉ A VOJÁCI.
DUVOD: NAŠE VYNIKAJÍ ŘEMESLO STÁTU ODVÁDÍ NAPRUMĚRNÉ VÝSLEDKY
KDY NAŠI TĚŽCE PRACUJÍCÍ LOPAŤÁCI UMÍRAJÍ ,TAK AK SI TO VLÁDA PŘESTAVUJE- UDŘENÍ
AŽ K SMRTI.TÉŽ POŽADUJEME OCHRANU OSOBNOSTI JAKO MAJÍ NAŠI PREZIDENTI
SVAZ LOPAŤÁKU A KRUPÁČISTU
DOUFÁ ,VKLADNÉ VYŘÍZENÍ NAŠI ŽÁDOSTI
S POZDRAVEM
V.Flaška
ČEST NÁM A PRÁCI KLID

ModrýKlokan
8. 12. 2023 13:36
Odpovědět  PENNYS

Za Kokovidovej teror by si ti uplacení titulovaní paznechti zasloužili akorát lopatou do xichtu.

Frank
8. 12. 2023 08:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Zločinecké USA jsou obr na hliněných nohou. Když Putin s Araby dohodne platby za ropu v národních měnách, tak ekonomika USA jde rázem úplně do řiti.

Pijack
8. 12. 2023 10:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Zelensky nedokázal odolat falešnému vábení Borise Johnsona, tehdejšího premiéra Velké Británie. Loni v dubnu bylo v Turecku před podepsáním příměří, ruské tanky se na to konto stáhly od Kyjeva, všechno se mohlo ukončit. Ukrajina by nepřišla o Doněckou oblast, neproběhl by masakr desítek, ne-li stovek tisíc lidí, kteří ať dobrovolně, nebo nedobrovolně odešly na frontu, Ukrajina by měla svou neutralitu a tedy pozici, z které by mohla těžit. Boris Johnson přesvědčil Zelenského, že podpora Západu bude neutuchající a že Ukrajina díky tomu Rusko porazí. Zelenskyj uvěřil a příměří nepodepsal. A Západ už couvá. Po podepsání příměří mohl přijít ukrajinský mír, protože Ukrajina by měla silnou vyjednávací pozici. Teď bude pro Ukrajinu k mání jen ruský mír. Pokud ten zmetek Zelensky nebude chtít i nadále posílat obyvatelstvo na smrt. Je to známka chování psychopata. Všichni to vidíme. Jen slouhové USA to vidět nesmí. Řekl bych, že to nechtějí vidět dobrovolně, aby se dočkali slibovaného pozlátka. Jak psychopat Zelensky, tak u naši slepí politici se pozlátka beztak nedočkají.

JoFa
8. 12. 2023 10:40
Ohodnotit příspěvek :
     

A co u nás?
Táto časť by sa dala použiť aj na Česko a SR citujem: “Proč potřebujeme tuto změnu orientace? Minimálně alespoň proto, že v rámci budoucího regionálního ekonomického sjednocení (bez účasti Západu) se posouváme z pozice koloniální země-čerpací stanice závislé na Západě do pozice „prvního mezi rovnými“.” akurát nebudeme prví medzi rovnými ale narovnaní medzi rovnými.
A co Európa?
Nárazníková zóna budeme my a vy,Polsko Maďarsko- bývalé štáty EU. Dnes už nepochybujem o tom že Rusi obsadia celú Ukrajinu, je to najlogickejšie riešenie z hľadiska nielen ďalšieho vývoja Ukrajiny ako súčasti Ruska a celej Európy.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
8. 12. 2023 11:10
Odpovědět  JoFa

..a pro mě je zase vývoj globální situace konečnou odpovědí na otázku, kterou mám v hlavě už hodně dlouho.. k čemu byl a stále je Číně potřebný Hong Kong? A tím se můžu posunout k teoretickému řešení dalšího problému, kterým bude Tchaj-wan.
Teprve poté bude možno se realisticky zabývat osudem části Evropy, ležící na západ od hranic Ruské federace…

JoFa
8. 12. 2023 13:01
Odpovědět  Boomer

Tchajwan nie je ruský projekt a preto by som to nedával celkom do súvislosti s vývojom v Európe. Každý kontinent si musí prejsť reorganizáciou a to už som niekde čítal a súhlas, takže očakávam, že aj tam sa niečo bude diať, no s vyvojom v Európe by som to nespájal, koniec koncov, Čína neriešila konflikt ani v Európe, ani v Gaze a ani v Afrike, zatiaľ sa snažia z týchto konfliktov iba vytažiť, takže ani Rusi sa im nebudú do problému ďalekého východu starať. Rusi sa pri riešení už spomenutých konfliktov angažovali dosť a to že Irán zatiaľ nezmobilizoval moslimov a nezaútočil, je tiež podľa mńa ruský vplyv ale so židmi ešte arabi neskončili…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
8. 12. 2023 15:07
Odpovědět  JoFa

.. završením SVO bude Evropa dočasně odstavená a Rusko spolu s Čínou a Indií budou řešit problematiku vstupů a výstupů v Tichomořské oblasti, k tomu jim poslouží Hong Kong a podle situace v USA taky možná Tchaj-wan. Teprve poté bude na pořadu dne vyhladovělá Evropa…

JoFa
8. 12. 2023 15:13
Odpovědět  Boomer

Máte zrejme lepšie info ako ja. Uvidíme, ja som odkázaný prevažne na médiá.

Boomer
8. 12. 2023 17:43
Odpovědět  JoFa

..ale tohle je pouze výsledek mojí abstrakce, snažím se prostě jen přemýšlet jak bych to dělal, být Ruskem, Čínou a Indií, jak bych se snažil v první řadě prospět svojí zemi, svým lidem a do budoucna eliminovat efekty, které by mohly moji zemi a moje lidi ohrozit. A z tohoto pohledu mi vychází Evropa jako dočasně nedůležitá.
A když na to potom kouknu z pohledu Evropy, je mi jasné že se beze mne(Evropy..) Rusko, Čína a Indie klíďo píďo nějaký ten čas obejdou. A jestli jim kdy budu stát za povšimnutí, tak to záleží především na tom, co udělám sám se sebou(s Evropou..). Jako Evropa jsem se totiž v posledních několika letech totálně historicky znemožnil…

JoFa
8. 12. 2023 17:55
Odpovědět  Boomer

Áno, to máte pravdu. Sme znemožneni voči východu a vyzdvihováni západem. Zase bližšie k tej idiocii a tá fakt má čas..

Markýza
8. 12. 2023 15:33
Odpovědět  Boomer

No ale k tomu to nějak směřuje od začátku, stačí sledovat poletující siločáry. Evropský skanzen – si vzpomeňte. Mně osobně nejenže nevadí – já si myslím, že to pro nás bude jen zdravý. Pětset let ženeme pokrok kupředu, máme nárok na trochu toho oddechu – ať se snaží jiní. Kreativní potenciál Evropy tím rozhodně nezmizí – naskladní se tu spousta zajímavých myšlenek, které jednou přijdou světu vhod. Za kdy netuším, ale jednou jo.

JoFa
8. 12. 2023 15:39
Odpovědět  Markýza

Súhlas. Mojou myšlienkou a odpoveďou pre vás je, že nemusíme sa nikam ponáhľať, dôležité je aby ľudia žili spokojnejšie, ten pokrok nám neunikne, nemáme sa kam hnať. Spomalením a uvedomením si seba, súvislostí, svojej existencie, čo vlastne skutočne potrebujeme a ďalšie, sú otázky, na ktoré sme si v tomto zhone nestihli odpovedať a pritom sú tak dôležité.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
8. 12. 2023 17:18
Odpovědět  JoFa

Jojo. Potřebujeme se začít zabývat tím skutečně důležitým.

JoFa
8. 12. 2023 17:22
Odpovědět  Markýza

No a k tomu potrebujete zmenu systému a nie len vy.

Markýza
8. 12. 2023 17:52
Odpovědět  JoFa

Ono se to vystříbří 🙂

JoFa
8. 12. 2023 18:12
Odpovědět  Markýza

Ano to je jedna z možností, som napudený niečo zmeniť, zatiaľ som nedokázal ani ho.no v tomto smere, ale váš koment mi dodal optimizmus..Neviem ako sa tu dávajú tie usmievavé hovn.á, ale dal by som pár.
Na druhú stranu, môžeme tu začať všetci behať s čiapkou z alobalu a vystŕíbřit si i řiť

Markýza
9. 12. 2023 09:53
Odpovědět  JoFa

Tak víte co – vždycky je jednodušší začít se změnami jaksi zevnitř ven, ono se to odrazí. A nejenže jednodušší – vlastně je to jediné funkční. Jako s těma debilníma elektomobilama: kdyby to nechali tak, postupně by si lidi kupovali hybridy, zvláště ti ve městech, trh by se nějak přizpůsobil……jenže to se vždycky najdou nějací, co chtějí měnit svět (k lepšímu, samozřejmě! Vždycky jen k lepšímu) a ve své vášni začnou vymejšlet (třeba tu elektromobilitu), čímž to celé spolehlivě zabijou.

katango
9. 12. 2023 11:30
Odpovědět  Markýza

Jak zčne někdo vykládat, že je něco pro vaše dobro, vemte bič a i s tím dobrem ho žeňte pryč!

Markýza
9. 12. 2023 13:57
Odpovědět  katango

Já na to odpovídám – jo ty cheš moje dobro? Nedám! svoje si najdi!

Markýza
9. 12. 2023 15:07
Odpovědět  Boomer

No jen aby……jak jsem vejš psala Pavlovi, zrovinka tu poslouchám Štefce a jeho poznatky kolem Baltu – však si poslechněte:
https://1url.cz/pu4lY

Boomer
9. 12. 2023 21:34
Odpovědět  Markýza

..tuhle oblast sleduji už od okamžiku, kdy Polsko začalo koketovat s průplavem skrz Viselskou kosu. Už tehdy dalo Rusko najevo, že v této oblasti kein spaß mehr!
Ovšem v té době ještě bylo NATO jako celek i Polsko jako jeho část pevné v kramflecích. Leč čas oponou trhnul a Rusové učinili protiopatření, zdánlivě nesmyslně na jiných místech, ale to už je pouze moje teorie, spojená s osobou Víti Bouta, kterou jsem prezentoval jinde…

JoFa
8. 12. 2023 10:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Ešte pripojím krátko zo situácie zo SR. Dostali sme darček v podobe progresívneho zhromaždenia zapredancov Slovenska, platených zo zahraničia, ktorí kričali z tribúny o vlastenectve. Ak si pozriete videá https://www.infovojna.bz/article/video-pred-uradom-vlady-protestovali-privrzenci-progresivno-liberalnej-opozicie nenájdete tam jedinú zástavu Slovenska a okrem infantilných transparentov tam zaviala len jedna zástava ÉU. Toto sú naši “vlastenci”-kvičia, lebo prichádzajú o Sorošovské výplaty.
Je zaujímavé porovnať protesty počas Covid šialenstva a tento protest, máme aspoň prehľad o množstve slovenského hnoja medzi nami.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Helena
8. 12. 2023 14:20
Odpovědět  JoFa

Slováci, držíme vám palce, nenechte ty progresivistické sviňuchy uspořádat majdan. Asi se Sereš zastavil i na Slovači a pohrozil progresivistickým mafiánům, že s nimi bude zle, jestli Fica nesundají a nevyštvou. Tady to vypadá, že Pávkovi Sereš pohrozil, aby rozvrat urychlil a aby fofrem zavedli korespondenční volbu, že jim dodá korespondenčních hlasů, kolik bude potřeba, aby se udrželi serešáci u moci a dokonali rozvrat ČR. SLOVÁCI DRŽÍME VÁM PALCE. NAKOPEJTE TĚM ŠIMEČKOVCŮM A ČAPUTOVCŮM P. R. D. E. L. E.

JoFa
8. 12. 2023 14:35
Odpovědět  Helena

V prvom rade by ste mali mobilizovať svoj národ ! Držať palce a fandiť môžete potom. Žiadny ďalší majdan u nás tak skoro nebude, toto sú výkriky do tmy zdochýňajúceho sorošovského odpadu, Fico ma dnes takú podporu, že keby boli volby dnes, dostal by ešte viac. Nie som jeho fanúšik, iba popisujem situáciu.
Vy musíte v prvom rade myslieť, ako zmeniť situáciu v Čechách, my vám môžeme prísť akurát na protesty a podporiť vás-aj to by možno pomohlo. Ja vidím problém v tom, že nemáte vhodnú stranu pronárodnú/ vlasteneckú/ odborníkov, Babiš a ani Okamura, vás z biedy nevyvedú, vy potrebujete podporu Ruska a tú si musíte získať.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Helena
8. 12. 2023 14:44
Odpovědět  JoFa

Tady se čeká, až budou čecháčkové mít totálně holé zadky a rýt držkou v zemi/i podnikatelé-dosud trochu bohatí/. Proto tu taky Sereš hluboce mluvil Pávkovi do duše-jistě s kudlou usambasády v zádech, aby sešlápli plyn a rozvrat urychlili. Vy jste si to na Slovensku už vypili do posledného poháriku. Vás už asi nikdo rohlíkem neopije.

JoFa
8. 12. 2023 14:49
Odpovědět  Helena

Zaujímal by ma názor vás Čechov na Paroubka, čo ja viem ho dostali z vlády smiešnou kauzou a je aktívny vo svojich vyjadreniach. Nemohol by byť použiteľný ako líder pre presadenie takejto vlasteneckej strany?
Možno sa mýlim, ale nemohol by byť Ing. J. Paroubek vhodnou českou alternatívou Fica na Slovensku?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
8. 12. 2023 15:27
Odpovědět  JoFa

Ak chcete zmenu, opýtajte sa Fica na názor, či je Paroubek vhodným kandidátom pre soc. demokraciu v Čechách, ak áno, tak vám Fico príde rečniť na tribúnu a podporí ho verejne. Uvažujte, ak chcete Fica môžete ho mať, ale Babiš a Okamura to nie sú! Takto sa robí prevrat vážení, Paroubek= Fico a ideme na to…Zorganizujte si protesty a oslovte aj Slovákov a zmeníte to. Dejte mi lidi a já změním váš svět.

Markýza
9. 12. 2023 15:09
Odpovědět  JoFa

Já nevím. Je to sice reálpolitik, to jo, ale mému nosu vždycky hrubě nevoněl. Nejspíš to bude hajzlík prodejná, nebo tak něco.

Helena
8. 12. 2023 15:59
Odpovědět  JoFa

Paroubek? Ten se ale stáhnul z veř. života, co mu ta jeho pizda přiřkla sexy mozek. Jediní, kdo by se mohli chopit změny je SPD s Triko. SPD není jen Okamura, je tam spousta jiných slušných lidí, např. Radim Fiala, dr. David……………Ale mééédia proti nim tak jedou, prezentují je jako extremisty, populisty a co já vím co ještě. Takže vovce čumící jen na sorostv o SPD neví nic. Takže zase jste o krok dál.

JoFa
8. 12. 2023 16:07
Odpovědět  Helena

A teraz otázka pre vás. S kým urobí OkamuraSPD vládu? Babiš je ich, inak by útočili hlavne na neho, veď už má cez 30% podľa preferencií. Dochádza vám to?
Sledujete situáciu v Holandsku? Ten kto vyhrá nemusí vládnuť!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
8. 12. 2023 16:50
Odpovědět  JoFa

Je to len úvaha ale: Paroubek s Ficovou podporou by zobral Babišovi hlasy a potom by mohla byť koalícia s SPD reálna aj keď neštandartná.
Babiša treba zavreť do basy a vygumovať z politiky.To je škodná.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
JoFa
8. 12. 2023 17:14
Odpovědět  Helena

K tomu Paroubkovi ešte, má už svoj vek a tie jeho sexavantýry podľa mńa skončili, keď si uvedomil, že je už prostě starý / to čaká každého chlapa, ktorý si lásku nekupuje/, takže jediné čo ho môže nasrať je nevera tej jeho mladice, ale s tým musí počítať.
Takže, ak by som rozmýšlal ako on, asi by záležalo na tom, ešte dokázať svojim malým deťom, že je nie len dobrým otcom, ale urobil všetko pre ich budúcnosť a snažil sa očistiť svoju minulosť.
Aj Fico má svoju minulosť, nebuďme zase idealisti.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
F.Zaruba
8. 12. 2023 18:10
Odpovědět  JoFa

Hluboké šuple ? Probůch jen to ne.🥶

JoFa
8. 12. 2023 18:19
Odpovědět  F.Zaruba

Iná alternatíva?, skúste byť kreatívnejší. Akú alternatívu ponúknete a ako ju presadiť?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
katango
9. 12. 2023 11:32
Odpovědět  JoFa

Paroubek měl celý život papalášské manýry a jak řikala moje babička, moudrá prostá žena, chtěl z každýho hovna skrojek. Toho nikdy!

JoFa
9. 12. 2023 12:58
Odpovědět  katango

Ak chcete použiť Fica na propagáciu, tak to musí byť niekto zo soc. demokracie, najlepšie ľavicový extrém, ktorý bude raziť proruskú, vlasteneckú a slovanskú ideológiu s prihliadnutím k sociálnym istotám.

JoFa
9. 12. 2023 13:06
Odpovědět  JoFa

V ďalšej fázi by mal robiť transparentnú politiku, ktorú momentálne razí naša vláda, všetky kroky prezentujú vo videách a poskytujú info o ďalších a to sa deje na všetkých ministerstvách, čo je podľa mňa zatiaľ veľmi ľúbivá politika pre ľudí, tí majú prehľad a sledujú ich aj alternatívne média, takže sú pod drobnohľadom, uvidíme ako to bude ďalej, ale dôvera zatiaľ stúpa ak to neposer.ú.

katango
9. 12. 2023 14:07
Odpovědět  JoFa

Paroubek s papalášskými manýrami a šuplíkem na úplatky?

Markýza
9. 12. 2023 13:56
Odpovědět  katango

No to je nádhera, to vaší babičky rčení! Můžu používat? 😀

katango
9. 12. 2023 14:08
Odpovědět  Markýza

Ó ano, bude mi ctí.

Pavel z Moravy
8. 12. 2023 10:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak se zdá, tak Zelenáč je již schopen všeho. Na Ukrajině v obchodních centrech a jinde visí plakáty, které vyzývají k mobilizaci dětí, starců i žen. Kupříkladu plakát s nápisem pro ženy, Nezapisuj se na manikůru, zapiš se do armády. Je vůbec možné, že takového tvora ještě nechají řídit tuto zemi. To jsou ti Ukrajinci tak zfanatizovaní? A co naši milí liberálové pod vlajkou pětikoalice, též jste takhle vytunění bez vlastního myšlení, že jednáte jako trotlíci?

Pijack
8. 12. 2023 11:17
Odpovědět  Pavel z Moravy

Zelí si hraje na autokrata a přitom je to terorista. Taliban je proti němu dětská skupinka na táboře.

eFPe
8. 12. 2023 13:34
Odpovědět  Pijack

Poslyšte, kolik lidí udrží pořádek na vsi, ve městě- myslím tím takové ty lumpy, jak to bylo v pádu 3 říše, kteří v posledních dnech věšeli na kandelábry ty kteří nebyli odhodláni bránit rajch? Protože až ty masa lidí dokáže přemoci, pak bude klid. Zatím si myslím, že na Ukrajině nevládne Zelenskij, ani USA, ale strach.

Autor
8. 12. 2023 11:55
Odpovědět  Pavel z Moravy

Bohužel, to je “normální”. Ono se to nezdá, ale podívejte se , jak se změnily samotné podstaty myšlení jen naší společnosti. Když to vezmu jinak, přes jiný, ale zásadní problém, tak počátkem tisíciletí ještě nebyla žádná šance lidi v většině dostat tak, jak se to povedlo s kovidem … Tehdy se nechaly očkovat řádově jen tisíce, za kovidu sta tisíce a možná i miliony …
Je to to, co tady omílám stále – je nutno, teda bylo, hlídat to, co se děti učí, co jim tam lejí do hlavy a hlavně číst, jak pro “zábavu” tak i pro “sebevzdělání”. Zkrátka je to manipulace.
Znal jsem jednoho mladšího kluka, který dělal u nás v práci, ale před tím byl v reklamní agentuře. Sice si vydělal, ale nebavilo ho to, když věděl co vlastně propaguje za lež, a pokusil se odejít. Ale nikde, ani u nás, si nevydělal ani zdaleka tolik a tak nakonec se do té agentury vrátil …
Takže nic osobního, jen byznys. A z morálního hlediska se ten kluk aspoň pokusil nedělat to, s čím nesouhlasil, ale vše kolem něho ho nakonec porazilo. nejspíše hlavní roli hrála jeho manželka.
LIdi budou raději dělat “byznys”, než aby měli čisté svědomí …

Slovan
8. 12. 2023 12:07
Odpovědět  Peter 008

A to je ono, kdyby byly nějaké právní a zákoné mantinely, tak se tu pak nemohou provozovat kdejaká nemorální swynstva. To se nedá jinak, buď budou nějaké společenské hranice daného státu, nebo tady mude kočkopes všeho druhu a všude samá levárna. Tady máte něco “morálního” od naší vlády a pan Vích se diví, že je to snad úmysl. Tohle já na netu píši min. pět let. Já blbej zedník s třemi VŠ.

Vích (SPD) Obrana nakupuje kulomety MINIMI za cenu tří automobilů | ParlamentniListy.cz – politika ze všech stran

Pavel z Moravy
8. 12. 2023 13:52
Odpovědět  Peter 008

Já to Petře vím, proto mám obavy, že s tímto lidským materiálem v tomto stavu myšlení nejde nic moc dělat. Dle mne jsou již 2 generace ztracené. Nejsem pesimista i když to tak může vypadat, jsem absolutně normálně uvažující realista, který se dívá, poslouchá a vytváří si svoje názory. Nesnažím se je kopírovat. Tady by se okamžitě muselo začít s výchovou mladých generací úplně jinak. Takhle k tomu přistupuje Putin, protože neexistuje jiná cesta obrody. Liberální plutokratický globál, představovaný většinou tzv. uměleckou galérkou a všeobecně kavárnou s krytím těch nejmocnějších segmentů kapitálu ovšem tím, že ovládá celou sféru politického života na západě určuje pravidla. Bez změny systému nelze nic udělat. Je úplně zbytečné už o tom cokoliv psát. Pokud lid nepochopí o co jde, nikdy se nic nezmění. Ten lid musí být ale vyzrálý. Ale řekněte mi jak může být vyzrálý, když sám nechce. To nemá řešení.

Autor
8. 12. 2023 18:33
Odpovědět  Pavel z Moravy

To je hluboký omyl. On lid, teda lidé, ve své podstatě nechtějí být vyzrálými víc, než aby se “nějak dobře uživili”. Platilo to vždycky a ve všech dobách a zemích v historii. Pokud se lidé začali skutečně bouřit záleželo pak na tom, kdo se “postavil” do čela odporu. A u nás bylo několik příkladů, kd se lidé dokázali pozvednout, ale ve své podstatě, když odmyslíme jen okamžité “rebélie”, je to dlouhodobý proces.
Bohužel vždy, stejně jako prakticky vce všech zemích a ve všech dobách, se najdou zrádci. Španělé by zdaleka tak snadno nedobyli Jižní Ameriku a Karibik, kdyby se tam nenašli zrádci z řad místních i “elit”. Nebo snad někdo vážně bere to, že odhodlaní lidé s kopími, noži a”kameny” by nedokázali aspoň množstvím zavalit těch pár conkvistadorů? Za ně bojovali např. i přívrženci jednoho bratra vládce Inků, který se nedostal k moci.
Husité byli zrazeni svými “bratry a bývalými spolubojovníky”, kteří si už “nahrabali dost”. Jedním z příkladů je národní obrození, které pozvedávalo český národ pomalu, ale jistě. A stejně bylo zneužito, ale výsledek nakonec přetrval. Bylo zneužito těmi, co si chtěli urvat větší kousek moci.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Autor
8. 12. 2023 18:35
Odpovědět  Peter 008

O tom obrození a tom procesu je F.L. Věk a také knihy a seriály podle nich od Vladimíra Neffa.

Pavel z Moravy.
9. 12. 2023 09:50
Odpovědět  Peter 008

Co z toho potom Petře plyne, že člověk není potom schopen stvořit vyspělou a zároveň hodnotově důstojnou společnost. Pokud jedinec nebude důstojný a zralý, potom ani celek není možno přesvědčit, že ty základní lidské hodnoty jako vzájemná úcta, vzájemná spolupráce, lidskost a slušnost se celku vyplatí. Točíme se stále v kruhu. Určité vrstvy chtějí profitovat z druhých těch tzv. dle nich podřadnějších vrstev společnosti, chtějí moc a peníze. Nechtějí společnost zdravou, duchovně vyspělou a bohatou jak materiálně tak především duchovně. A nezlobte se, ale bez změny systému a nastavení základních lidských pravidel ve společnosti spolu s duševním rozvojem jedince je vše marnost. A jestli jak říkáte, oni ti lidé nechtějí být vyzrálými, tak ani k hluboké změně nemůže dojít.

katango
9. 12. 2023 11:35
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Tak. Zralý a důstojný jedinec si nebude půjčovat u Home Creditu či jiných pofidérních společností na nové auto/smartfoun/dovolenou/vánoční dárky! Takový jedinec je hrozbou pro stát. Pro tento stát.

Markýza
9. 12. 2023 15:21
Odpovědět  katango

Zas pomalu…..jak to říkal Elánius, když uviděl sama sebe v minulosti? Žasnul, jaký byl blbec, ale pak si uvědomil, že býti blbcem byl jeden z kroků, kterými dospěl až k tomu, co je teď 😉
Vzpomínám si, jak po plyšáku začly chodit takový ty “pani Božena Nemrcouchová! Vyhrál jste druhou/první cenu!” Sousedi celý vyvalený, my s mužem jsme čuchali lumpárnu rovnou….no a dneska? Tuhle mi povídá sousedka, která tehdy hezky nalítla, jak že jí nabízeli cosi (a to už poměrně sofistikovaně) a na to že jim neskočí. Není nad vlastní zkušenost.
Však si vemte, že už zmizely i ty hordy cesťáků, co ještě před patnácti lety dvakrát do týdne opruzovali u vrátek.

katango
10. 12. 2023 11:32
Odpovědět  Markýza

Obávám se, že řada lidí nezmoudří. Nezmoudří tak, aby si nepůjčovali. Jednak proto, že spousta z nich toho není intelektuálně schopna. A dost lidí taky proto, že jim z nějakého důvodu není dost dobré, kde jsou a co jsou, a chtějí být více a výše.

V podstatě to je jakási odnož cargo kultu. Koupím si (hnusnou, leč příšerně drahou) kabelku Louis Vuitton a rázem se ve svém vnímání sebe sama posunu výš. Nebo se snažím vecpat se mezi “lepší” společnost a tam jsou ty statutární symboly potřeba. Bez nich tam nelze přežít. Plno nespokojených manželek si ovšem neuvědomí, že k statutárním symbolům patří i mladá dlouhonohá blondýna.

Osoby toužící se posunout “výš” a být v “lepší” společnosti najdete napříč všemi společenskými vrstvami. I mezi kolegy lékaři je jich dost a dost. V této souvislosti bych vzpomněla výrok mého manžela, který asi před rokem prohlásil, že bychom si podle příjmů mohli dovolit žít mnohem nákladněji než žijeme. Jenže jemu náš způsob života vyhovuje a mně taky.

Vždycky nakonec dojdeme k onomu rozdílu mezi “být” a “zdát se”. Já dávám přednost bytí. Spousta lidí si raději půjčí na zdání se.

8. 12. 2023 12:26
Ohodnotit příspěvek :
     

Americká soukromá rezervní banka,musí být položena na lopatky,a její majitelé pověšeni…to je dávno jasné.

Jaris
9. 12. 2023 07:14
Odpovědět  Veny232

Tak bez bryli jsem vas komentar cetla takto: ‘Americka soukroma rezervni banka byla polozena na lopatky a jeji majitele poveseni…’ Nemohla jsem te dobre zprave uverit, tak jsem si nasadila bryle a dostavilo se vystrizliveni. 🙂

zuzana
8. 12. 2023 15:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Zelenskyj přiznává, že Ukrajinská protiofenzíva selhala

https://aktax.cz/zelenskyj-priznava-ze-ukrajinska-protiofenziva-selhala/

zuzana
8. 12. 2023 16:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Q) The Storm Rider: Zprávy ze dne 8.12.2023

https://aktax.cz/q-the-storm-rider-zpravy-ze-dne-8-12-2023/

Autor
8. 12. 2023 19:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Asi to zapadne. Na této stránce je video z návštěvy Putina s velkými poctami. Jedna věc je o tom slkyšet, vidět obrázky, ale druhé je aspoň něco vidět ve videu. Tady je to prostě vidět.

Je to nyní 15. článek včetně videí od shora …

https://dzen.ru/geopolitika_civilizacii

PremekJ
8. 12. 2023 20:13
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak jest. Kostky byly vrženy. Starý svět plný temnoty skončí, probudíme se do éry světla v lidských duších. Chazarské zlo zmizí a již se nevrátí. Budeme osvobozeni a plnými doušky budeme dýchat svěží dech vitální Země a tvořit společně pro všechny, co potřebují. Lidé si budou své věci řídit sami, směr ukáže rada moudrých. Nebudou parazité, nemoci, strach, zůstane jen moudrý respekt a schopnost vyhýbat se tomu, co není lidské. Tak pravil Člověk.

Slovan
8. 12. 2023 20:14
Ohodnotit příspěvek :
     

To jsou mi názory na Slovensku

Fašista #smer #fico #blaha #mazurek #republika #rusko #uhrik #kotleba – YouTube

jogín
8. 12. 2023 23:10
Odpovědět  Slovan

Problém máme s množstvím d*/mentů tady, viz výsledky voleb.

vlastimil.dorotik@ictbenefit.cz
9. 12. 2023 18:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Psal jsem už před rokem, že Rusko nakonec bude děkovat USA, že mu vytvořily dnešní mezinárodní podmínky, aby opět mohlo logicky a legitimně táhnout Evropou a opět rozšířit si tak svůj vliv. Rusko zcela logicky musí využít vytvořené situace a vrátit rozložení světové moci zpátky na počátek 90. let, jinou možnost nemá (to, že Ukrajina bude nekompromisně pod kontrolou Ruska, o tom žádná). Na nás samotných dnes záleží, jestli se ještě nějaký čas necháme drancovat a vykořisťovat našimi kolonizátory\a protektory a budeme tak živit chřadnoucí a skomírající západ a nebo se iniciativně přihlásíme k Rusku a požádáme je, aby nám pomohlo získat neutralitu (nepatříme ani na západ, ani na východ, jsme svébytný střed Evropy). Jinak po čase stejně spadneme do sféry ruského vlivu, ale už jen jako vydrancovaná, vyždímaní, zubožená a lehce ovladatelná země, takže zase jen novodobá kolonie Ruska. Neutralita naše budoucnost v novém světovém řádu prosazovaném Ruskem a jeho partnery v Asii a zbytku světa. 

katango
10. 12. 2023 11:33

Souhlasím.

Btw zdá se, že se zde vyskytují dva vytrvalí mínusovači všeho. Zajímavé. No, jeden si musí vydělávat na svůj chléb a mnozí i na kaviár k tomu chlebu.