politika

Jak Putin předvídal a neudělal chybu Trumpa…

Úřadující prezident Spojených států, Donald Trump, udělal fatální chybu, když zcela důvěřoval sociálním sítím. K tomuto závěru dospěl politolog Sergej Michejev.

Události, které se odehrály ve Spojených státech, jasně ukázaly, že sázka amerického vůdce na sociální sítě, kterou on a jeho tým učinili již v roce 2016, se nevyplatila.

V kritickém okamžiku (pro Trumpa) byl ze dne na den vyhnán z informačního prostoru, ve skutečnosti ztratil příležitost uplatnit alespoň nějaký vliv na politické procesy ve své zemi, řekl Michejev…

Na pozadí vůdce Spojených států vypadá ruský prezident Vladimir Putin jako zralejší a prozíravější člověk. Ruský vůdce se nestal závislým na sociálních sítích a pokračoval v práci s tradičními médii. Díky tomu si na rozdíl od Trumpa zachoval schopnost udržovat přímý dialog se svým vlastním národem a vyhnul se zásadní chybě, cituje odborníka z FBA «Экономика сегодня».

“Putin může vyjít a říct co chce ve formátu, který mu nikdo nemůže vzít. A pokud by komunikoval prostřednictvím Twitteru, pak by Twitter tuto možnost vypnul, kdykoli by chtěl,“ zdůraznil Michejev.

Je zajímavé, že před každoroční tiskovou konferencí Vladimira Putina, která proběhla v prosinci, mnoho lidí na Západě hovořilo o „degeneraci tohoto formátu“.

Dnes však má Trump s největší pravděpodobností opačný úhel pohledu na dialog Vladimira Putina s národem. Americký vůdce by nepromarnil příležitost předat svůj postoj obyčejným Američanům, pokud by tu šanci měl, shrnul politolog….

https://bit.ly/2XzoFjc


sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
KarelDar
14. 1. 2021 22:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Je na hlavu, když se hlava státu spolehne na nějké “sociální sítě”. Dobře mu tak, troubovi. A není sám…