politika

Globalistům ukázali na dveře. Neslavný konec „zelené agendy“

Konsatantin Dvinskij

Právě teď v Dubaji probíhá každoroční tzv. „klimatický summit“ COP28. V našem (ruském) mediálním prostoru je tato událost pokryta dost špatně. V zásadě je logické, že globalistická shromáždění, dalo by se říci, nebudou mít přímý dopad na vnitřní záležitosti Ruska. Klimatický summit v roce 2023 je však zajímavější z jiné stránky – jako jasná ilustrace rostoucí izolace „kolektivního Západu“ od zbytku světa. 

Svého času globalisté přišli s „zelenou agendou“, když se vůbec neřídili „starostí o planetu“ (to byla jen zástěna), ale touhou překonat rostoucí zpoždění v tempu rozvoje Západu ve srovnání se zeměmi jihovýchodní Asie. Jejich plány ve stylu „očekávání“ a „realita“ jsem podrobněji prozkoumal zde: 

https://dzen.ru/a/ZE9zE7_9zkJN7JpU

Jedním z nástrojů pro nastolení „zelené“ diktatury byly mezinárodní klimatické summity, jejichž účelem bylo ukládat zemím různé druhy závazků. Od roku 1995 (tedy téměř okamžitě poté, co bylo globální oteplování uznáno za „vážnou hrozbu pro lidstvo“), se začaly scházet klimatické konference OSN (COP, Konference smluvních stran), kde se od účastníků vyžadovalo jen „platit a činit pokání“. 

„Ekologické“ šrouby byly utahovány postupně. V roce 1997 byl přijat slavný Kjótský protokol o snižování emisí. Navíc se objevil koncept „práv na emise CO2“ a vyhlídky na zavedení restriktivních kvót. Jednoznačné odůvodnění úrokových sazeb a konkrétních lhůt však zatím neexistuje. Dalším vývojem bylo uznání antropogenního faktoru (tj. lidské činnosti) jako hlavní příčiny oteplování. To vedlo k vypracování mnohem ambicióznější dohody. 

Jakýmsi završením tohoto procesu bylo přijetí Pařížské dohody z roku 2015, která je v současnosti ústředním dokumentem projednávaným v rámci COP. Jeho cílem je zabránit tomu, aby průměrná roční teplota planety překročila do roku 2100 více než 2 °C, a poté ji zastavit na 1,5 °C. 

V roce 2019 se Greta Thunberg objevila na pódiu s příběhy o svém „ukradeném dětství“. A konečně v roce 2021 tzv „Glasgowský klimatický pakt“, který souhlasil s omezením používání uhlí a zastavením dotování fosilních paliv. Mimochodem, největším nadšencem tohoto nápadu byla EU – ten region je na zdroje celekm dost chudý. 

To vše vyvrcholilo se začátkem energetické krize v Evropě, která se rozšířila do zbytku světa. Již summit COP27 v Egyptě v roce 2022 ukázal naprostou osamělost Západu v jeho tvrdohlavé „víře“ v „zelenou agendu“. Závěrečná deklarace neobsahovala slib opustit všechna fosilní paliva, na čemž Evropská unie trvala. Pokud politické elity EU neudělaly žádný závěr z díry, do které kolektivně spadly (výsledek si zajistily energetickými sankcemi proti Rusku), pak zbytek světa ucukl z globalistických plánů jako od moru. 

Současný summit v Dubaji tuto situaci jen posílil. Západ vrátil požadavek na postupné vyřazení fosilních paliv zpět na stůl. To se však setkalo s nejtvrdší kritikou. “Absolutně ne,” odpověděl saúdský ministr energetiky princ Abdulaziz bin Salmán a obvinil Západ z pokrytectví. Bylo by naprosto nemyslitelné představit si takovou rétoriku ještě před pár lety. 

Přijímající strana, tzn. Spojené arabské emiráty, zastoupené šéfem státní společnosti ADNOC, uvedly, že „neexistují žádné vědecké důkazy“, které by naznačovaly, že je potřeba postupně vyřadit fosilní paliva, aby se omezilo globální oteplování na 1,5 °C. Takové opatření nezajistí udržitelný rozvoj, „pokud nechcete vrátit svět zpět do jeskyní“, protože “Svět bude i nadále potřebovat zdroje energie.” 

Dalším tématem, které Západ neustále prosazuje, je opuštění, když ne všech fosilních paliv, tak alespoň uhlí. Dovolte mi připomenout, že pevné palivo bylo „kriminalizováno“ již v roce 2021 v Glasgow. V této otázce se však právě teď vytvořila jakási fronta z Ruska, Číny a Indie, které odmítly podepsat dokument zavazující k urychlenému uzavření stávajících uhelných elektráren. 

Obecně je požadavek Západu na úplné opuštění uhlí nejen absurdní, ale také zcela pokrytecký. V současnosti tak Rusko, Indie a Čína představují přibližně 70 % celkové roční spotřeby uhlí ve světě, tedy asi 5,5 miliardy tun. V Indii přitom výroba uhlí představuje 72 % výroby elektřiny, v Číně – přes 60 %, v Rusku – 22 %. To znamená, že Peking a Nové Dillí v podstatě jsou vyzývány spolu s uhlím také odmítnout i průmysl. 

Západ sám o sobě přitom není tak „čistý“. O růstu těžby a využití nejšpinavějšího hnědého uhlí v Německu ani nemluvím. Ale i ve Spojených státech tvoří uhelná energie přibližně 17 % energetického mixu. 

Pokud jde o Rusko, nedávno jsem podrobněji zkoumal „uhelnou otázku“ v kontextu nedávno aktualizované suverénní klimatické strategie. Naše země je zkrátka v zásobách uhlí na 2. místě na světě (po USA). A je nerozumné úplně opustit jeho používání. Mnohem účelnější by bylo investovat (což se děje) do modernizace tepelných elektráren na uhlí. 

Inu, klimatické summity na úrovni OSN byly dříve spíše pmlácením prázdné slámy a nyní ještě více. A to, co se nyní děje v Dubaji, je toho jasným potvrzením. S největší pravděpodobností ve výsledku bude přijata ta nejefektivněněji znějící deklarace, která nikoho k ničemu nezavazuje. V rámci multipolárního světa se budou vytvářet energetické strategie na úrovni makroregionů. Plán globalistů zavést univerzální pravidla pro celý svět zcela selhal. 

https://dzen.ru/a/ZXRadUPzWyl7Pa9P

Překlad a zvýraznění Peter 008

sdílet na

50 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Slovan
9. 12. 2023 20:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Se kluci drží za ruce, jakoby chtěli společně skočit z útesu. 🤣 🤣 🤣 🤣 🤣

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jsladin
9. 12. 2023 21:45
Odpovědět  Slovan

No my a KoZa jsme těsně před odrazem, kluci se na to dívají a ptají se:Jsou na tom západě opravdu tak blbí?

Slovan
10. 12. 2023 09:11
Odpovědět  jsladin

Dávám za pravdu.

PENNYS
10. 12. 2023 19:37
Odpovědět  Slovan

ALESPON SE NEOBJÍMAJÍ A NELÍBAJÍ JAKO TEPLOUŠI Z usa A eu

Slovan
10. 12. 2023 21:22
Odpovědět  PENNYS

👍 👍 👍 😊

9. 12. 2023 21:57
Odpovědět  Slovan

Áááále prdlajs. Je to příprava na nabevzestoupení, to tě nenapadlo?
P.S. Všímáš si té absence smyslu pro srandu? Myslím ty mínusy. Tak jsem ti tam loup jeden plus, abych potěšil.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
9. 12. 2023 22:49

Jenom jeden mínus? Koukejte se snažit bl.bánci, chci jich mít víc než Pavluša! Nebo se aspoň drobet vzdělejte v politice, byste věděli, jak koná premiér, šmudlíci:
https://echo24.cz/a/HPsrz/zpravy-svet-slovensko-fico-budu-zadat-velvyslance-usa-zdrzel-vyjadreni-vstupuji-vnitrnich-zalezitosti

Gales
10. 12. 2023 15:37

Můžeme čekat že k nám přijedou prokurátoři ze speciální prokuratury ze Slovenska.Vykulenec je přijme.

Slovan
10. 12. 2023 17:01
Odpovědět  Gales

To jako žádat o politický azyl? 😊

Markýza
10. 12. 2023 18:55
Odpovědět  Slovan

Dělejte si pr.delky! Jen aby to tak nedopadlo 😎

Slovan
10. 12. 2023 18:58
Odpovědět  Markýza

Tak pr.delky ty já rád a klidně ať to tak dopadne. 😊

PatrickStone
11. 12. 2023 00:18
Odpovědět  Markýza

Toho plešatého Nagykoko.. tam už máte. Príde čas keď ho budeme žiadať vydať a súdiť ho za to ako nás odzbrojil

Slovan
10. 12. 2023 09:12
Odpovědět  Peter 008

Peter přesně, lidi jsou různí a různé koníčky maj…….😊

Skeletor
10. 12. 2023 08:37

To se jen kluci sázejí, skočí KoZa z toho útesu teď nebo až za chvilku.

Slovan
10. 12. 2023 09:08

Ahoj Milane, za ten plus ani neděkuji, ale za co děkuji, je to, že máš smysl pro humor. Když jsem to foto včera spatřil, tak mě hned napadlo, že napíši nějakou blbost (srandu), álé kdéépáák nebylo pochopeno. Nevadí, a to jsem tam dal paňáky a ani to nepomohlo. Škoda i ten humor se vytrácí.

10. 12. 2023 14:50
Odpovědět  Peter 008

No, s uložto už máme po pyči. Naštěstí mám staženo něco kolem tisícovky filmů+seriálů, ale stejně mě to štve. Tenhle týden jsem si chtěl stáhnout “Případy bratra Cadfaela”, že najuknu do středověku, a tak jsem to vlastně zjistil. A jinde nejsou k mání. FastShare sice není špatný, ale oproti uložto tam mají… no nic. Kulový.

K tomu smyslu pro humor, recesi a sarkasmus – myslím, že se z mladších ročníků nevytratil ani nezdegeneroval, neb vytratit či zdegenerovat může pouze něco, co původně mám; co “vlastním”.

Dle mého zdegenerovali mlaďasové a to tak, že velice velmi, a v jejich placatém myšlení už na něj v jejich digitalizací do hladka vyhlazených mozkových závitech nevybylo místo. Zkrátka naše potomstvo valem debi.lní na úroveň umělé “inteligence”, která sice všechno (co do ní nacpali) zná, všechno (co do ní nacpali) ví, ale jinak jen bl-bá jak zahradní trpajzlík. Umělohmotnej.

Naštěstí ne všechno. De.bilní. Potomstvo. Takže to, doufejme, těch pár procent odolných ve finále, až se ten duševní svinčík vymete a myšlení začne nabírat švunk zpátky do vyváženého stavu, v dalších generacích zvrátí.

Slovan
10. 12. 2023 11:09
Odpovědět  Peter 008

Zdravím Peter, no co na to říci. Zřejmě také asi hodně záleží v jakém prostředí člověk vyrůstá a samozřejmě když je někdo bručoun, tak co sním blbcem ať se sežere. Pak je tu také namyšlenost, kastace, těmto lidem je humor “lůzy” povrchní, že ano. Někdo chodí denně do putyky, tak je u nóblesů ožrala, ale že doma v kotelně leje první ligu to není pravda. Pak vyleze ze sklepa nahoru a při špatné pohledu svoji starý ji preventivně v opojení propleskne. Co se týče filmů, to nestahuji bo je to furt někde v TV. Kdysi jsem si koupil DVD mám k tomu cca 100 dývídýček Hard and Heavy a šedesátá léta beagbítu, no a už ani nevím kolik tomu je to let co jsem to naposledy pouštěl. Máte pravdu, že daný film stačí shlédnout tak jednou za rok. Ještě k tomu humoru, jsou lidi se kterými si sednete na první pohled a pak ti důležití Hogo Fogo, tam radši mávnu rukou a hodím zpátečku. Zrovna asi před deseti dny jsem se potkal ve frontě na kasu sklukem a začal na mě pokřikovat sranda hlášky, tak jsem mu nezůstal nic dlužem a opětoval. Bavili jsme celou frontu i prodavačkua tak to má být. To vám pak ani nevadí, že za půl košíku nákupu platíte skoro patnác set.

Pavel z Moravy.
10. 12. 2023 09:08
Odpovědět  Slovan

Pavlíku, také jsem ti lupnul plusku. Moc prosím, řekni vždy všem, že je to ironie, vtípek, srandička, kouzlo osobnosti, myslím tvojí a nenech kluky a holky tápat v nejistotě jak to myslíš. A to už jsi tady na Pokecu tak dlouho. Přeji ti chutný obídek a dobrou zálivku.

Slovan
10. 12. 2023 09:49
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Ahoj, já jsem v pohodě, mám tuna čtyř letou vnučku, je s ní legrace. Kdybys viděl jak furt dachmá naši kočku, ta je z mí hotová. Jinak to byl z mé strany průzkum kolik dostanu mínusů. Však jsem tam dal čtyři pajduláky, kolik bych jich tam měl ještě dát? Pak je mi tu spíláno do inkluzáků dloubalem. No a správná připomínka, že nejsem žádný smrkáč a každého muší trknout, co ten Slovan zase si dělá prdelky. To je celej on, to mu je podobný, to je vůl. A NIC. Mrtvo.

katango
12. 12. 2023 11:32
Odpovědět  Slovan

Malý děti jsou úžasný. Jejich city jsou ještě krystalicky čistý. Jejich pohled na svět je otevřený a nezkreslený. Jejich jazyk se vynalézavý. Ráda si s nimi povídám. Bohužel vlastní vnuky nemám a bohužel je asi mít nebudu, i když, co je na světě jisté? Daně a smrt.

Jaro Jaroslav
10. 12. 2023 13:55
Odpovědět  Slovan

Sú iba Rudý protipól Modrého Zapadu= kterí už skočili do útesu menom IskraHell…

Frank
10. 12. 2023 15:46
Odpovědět  Slovan

Kluci se drží za ruce a je v tom symbolika, kterou nepochopí jen blbec.

Slovan
10. 12. 2023 16:54
Odpovědět  Frank

Já to říkám pořád a povídejte to někomu, kort když spousta těch blců není schopno rozeznat ironii. A to přesto, že muší znát názory pisatele, který je tuna denně píše.

Gales
10. 12. 2023 16:55
Odpovědět  Slovan

Politicky Halík.Myslete politicky….

Slovan
10. 12. 2023 17:54
Odpovědět  Gales

Jj to tedy myslím, snažím se…🤣🤣🙋‍♂️

Pavel z Moravy.
10. 12. 2023 18:15
Odpovědět  Slovan

Je zajímavé si někdy pustit i stará videa. Teď mi syn pouštěl video s F.Ringo Čechem z roku 1997. Nu a co tam 8 roků po převratu Franta říká. Nic převratného, ale na tu dobu dost troufalého když říká, úplně všechno, totálně všechno je tady rozkradeno a rozebráno. A na světě se to bude hrozně řezat a mlátit. Už tehdy uvádí určité příklady jak ti parchanti rozkrádali zemi. Říkal to před 16 roky a podívej se na situaci dnes. S vytuněným národem to ani nehne, tak již té většině vymyli kokosy, naposledy tím sajrajtem co do nich vstříkli.

Slovan
10. 12. 2023 19:01
Odpovědět  Pavel z Moravy.

…….a taky tam říká, já už tu nebudu, ale vy si ještě zastřílíte…….

Spam krpo
11. 12. 2023 16:39
Odpovědět  Slovan

A co ty, Slovane, moc to bolelo ?

ijn
9. 12. 2023 20:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Green Deal je jenom zástěra pro falešné zelené (ETS) peníze, jako hlavní vydírací nástroj politiků=vlád,….. k slibovaným (občas zaplaceným kotlíkovým) dotací k ovládání voličům,……dokonce zelené úvěry nutí managmenty k pokoře, GD vytváří prostor pro korupci grandiózních rozměrů,…..všechny intriky okolo podvodu s CO2 nakonec KoZa zničí, bez podvodů neumí KoZa přežít

unor 2022
9. 12. 2023 21:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Zapad prohral v okamziku, kdy zacal delat hlupaky z vlastnich lidi na nichz stoji jeho existence. Tem trem staci divat se a vzit si z toho ponauceni.

sergej
9. 12. 2023 23:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Globální parazit a víte kde jste?
https://odysee.com/@studio.Klatovy:c/Apokalypsa19st_5_FOTO_misun_12_07_117min:f?sunset=lbrytv

Frank1
10. 12. 2023 09:23
Ohodnotit příspěvek :
     

Plan globalistu mel zadrzet vyvoj v Rusku, Cine a v Indii. Pod zaminkou lzi o klimaticke krizi potrebovali poskodit ekonomiku techto zemi odstavenim uhelnych elektraren. To se jim uz nepodari.
Podarilo se jim to ovsem na KoZa i vypinanim atomovych elektraren v Nemecku.

All
10. 12. 2023 09:23
Ohodnotit příspěvek :
     

I zelení začali výt s hlupáky politiky za peníze a sami tak začali podporovat nerozvoj.Klimatické sumity se zelenou agendou jsou další podvody a ohlupování lidí globalisty, zejména ,,kolektivním západem”,jak píše Dvinskij.Ty jejich klimatické konference ostuda,slety hlupáků poníženě vyjící s vlky.Konec dvacátého století a začátek 21.století je vrcholem podvodů a ovladání lidí Země nejhorší sebrankou zločinců pod pláštěm Ko-l-záp. Nejvíce snad ze všech doplacíme na KOZU my tady v ČR,vše zničeno,rozebráno,rozkradeno největšími vykrystalizovanými hlupáky co vůbec nic neumí,jen ničit vlastní hospodářství,jako to dělá Fiala s partou zločineckých uskupení stran ODS a TOP až po piráty,ale i ANO-protože Babiš tyky patří k nim,za ,,covidu” se plně odhalil.Nejvíce zločinců na obyvatele má i ČR,co vůbec nejsou stíháni a souzeni,protrože sedí v parlamentu a fialové vládě,zločinecké vládě.

Slovan
10. 12. 2023 19:04
Odpovědět  Peter 008

JÓ, tak si to přepočítejte na občana a ono to bude pintlych.

Jura S
10. 12. 2023 10:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Já si dokonce dovolím na fyzikálních základech tvrdit, že ÚSTUP UHLÍ právě vykonává ono lokální sucho a vedra, protože srážky se přerozdělily vlivem zvýšené čistoty vzduchu ! Uhelné elektrárny vždy produkovaly i “polétavý PRACH”, kolem něhož se koncentrovaly v mracích kapky a ty pak celkem rovnoměrně spadly na široké území. Ovšem “prachové lapače” z ovzduší tuto složku vzaly, naštěstí to lokálně zachraňují malé zdroje – ty ale netopí v létě. Proto v “sterilní” atmosféře se vlhkost jen přesunuje a vysype se lokálně, kde se vytvoří pro to tlakové podmínky – typicky hory. Snad i zelený krerín chápe, že prší jen na jedné straně And a za kopcema je poušť… Proto za místní horka a povodně mohou ZELENÍ FAŠISTI, kteří bojují proti uhlí… naopak, musíme odstranit lapače prachu uvést ovzduší do rozumného stavu…

jiří
10. 12. 2023 14:01
Odpovědět  Jura S

No, rozhodně nechci zpět dobu, ve které se říkalo: “Alespoň vidíme,
co dýcháme”. Já bych ty sucha, vedra, přívalové deště a tornáda, přičetl “mašinkám”, jako je HAARP a podobně.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jura S
10. 12. 2023 15:20
Odpovědět  jiří

Řikám “rozumné dávkování” ! Kolik prachu se zvedne ze SAHARY , když jsou bouře a dorazí až do Evropy a sníh je pak červený a přes sklo aute není vidět ? to jsou stovky miliónů tun… tolik uhlí se tu ani nespálí…

Slovan
10. 12. 2023 17:07
Odpovědět  jiří

jiří mám na to stejný názor. Kurrwi jedni zlý, nedobrý.

Jaro Jaroslav
10. 12. 2023 13:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Globalistickí zotročovatelia nikde a nikdy nehovoria o našom terajšom ” Jaguárom Slnku” plnom ŠKVŔN a erpucií, ktorých magnetoplazma zahrieva po priamych zasahoch Zemskú starosferu a vetry atmosféry, čím vzniká to že často horúcejšie vetry zatláčajú studene z pólov k Rovniku a naopak, čo vyvoláva nahle horúčavy, suchá a lesné požiare a oproti zasa depresie, búrky a tornádá, cyklóny a záplavy so zosuvmi pôdy! Prečo si Globalisti nechali postaviť pred OSN v Jew Yoke City ŠELMU APOKALYPSI, Jaguára skríženého s Orlom na jeseň 2022 ??? Vieme co tá solárna ŠELMA symbolizuje!!!

Jaro Jaroslav
10. 12. 2023 14:00
Odpovědět  Jaro Jaroslav

Nezapomínám na 5 vesnic Hodonínska, kam jsem jezdíval z Holíče na Moravské vínka…Měl sem tam mnoho přátel kdysi…

Jaro Jaroslav
10. 12. 2023 14:00
Odpovědět  Jaro Jaroslav

Jsou po lokální apokalypse= tornádu…

Slovan
10. 12. 2023 17:22
Ohodnotit příspěvek :
     

I když Havlíčka moc nemusím, tak za utření Tajvance 100 bodou.

@doktoregg To nemá chybu 😂 😂 😂 😂 . – YouTube

Slovan
10. 12. 2023 17:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Takhle na ně na swyněě 👍👍👍👍

@doktoregg Tak to je velký frajer 👏 🇨🇿 . – YouTube

Pavel z Moravy.
10. 12. 2023 18:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Mamrdi z EU se již snaží o postupnou likvidaci plynových kotlů. A tak to půjde se vším, prostě nás likvidují. A my v tom profláknutém vězení národů stále jsme. To je neuvěřitelné, kdyby vám třeba v manželství dělal partner nebo partnerka takové zvrácené kusy jako tito totální dementi z EU, už by byl téměř každý rozveden. A tady nic. Dokonce nic ani ze strany Maďarů nebo Slováků. Kurdyna všichni jsou pod.ělaní, že asi o něco přijdou. To je fakt tragické. Orbánovi tam nedávno z EU vzkazovali, že může z EU odejít, čímž mu vlastně naznačili, že si Maďarska neváží a ono žádná odpovídající reakce. Já už bych měl připravenou přihlášku do BRICSU a výpověď do Bruselu. Takové nejednoznačné kroky dle mne vedou k tomu, že ta banda v EU si myslí, že ta unie je nepostradatelná. Teď když jsou ty lodě železné, tak ti chlapi jsou fakt dřevění. Už se to přizdisr.áčství člověku ani nechce komentovat.

Administrátor
P.A.Semi
12. 12. 2023 01:28
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak aspoň odněkud Dobré Zprávy… (ještě že aspoň někdo má rozum… za chvíli se jim ten domeček ze lží a podvodů rozpadne…)

πα½