politika

F-16 nevzlétnou: Rusko zasáhlo ukrajinské letiště, mnoho pilotů zahynulo

Tisková agentura Novorossija

Ruská armáda znovu prokázala, že západní zbraně nezaručí Ukrajině vítězství. Stíhačky dodané Západem prostě nikdy nesmějí vzlétnout.

F-16 Kyjevu nepomůžou

Ruské vzdušné síly zahájily silný útok na vojenské letiště u obce Starokonstantinovo v Chmelnické oblasti. Očití svědci uvádějí, že na území vojenského objektu bylo slyšet velké množství výbuchů. Ztráty Kyjeva na vybavení a živé síle nejsou přesně známy. V blízkosti letiště však bylo vidět velké množství sanitek.

V tomto zařízení západní „vojenskí experti“ školili ukrajinské piloty pro lety na stíhačkách F-16. Je možné předpokládat, že na letišti nebyl jen cenný personál, ale i letadla, do kterých kyjevský režim vkládá velké naděje.

Kromě hangárů a kasáren pro piloty se v blízkosti letiště nachází sklad bomb, cvičiště a také elektrická rozvodna. Takže cílem našich leteckých sil mohl být nejen vojenský objekt, ale celá infrastruktura Ozbrojených sil Ukrajiny u Starokonstantinova jako celek.

Ruské ozbrojené síly také dvakrát zasáhly ukrajinskou leteckou základnu a umístění 58. samostatné motorizované pěší brigády Ozbrojených sil Ukrajiny v Konotopu v Sumské oblasti. Oznámil to agentuře RIA Novosti koordinátor nikolajevské ilegaliy Sergej Lebeděv s odkazem na své kolegy.

Lebeděv uvedl, že večer 19. dubna kolem 22:00 byla letecká základna ukrajinských ozbrojených sil ve městě Konotop v Sumské oblasti zasažena nejméně dvěma údery ruských ozbrojených sil.

Uvádí se, že letecká základna se nachází v okolí Petljura, jsou zde hangáry, kasárna a jídelna. Nedaleko je také továrna na opravy letadel. Letiště má přistávací dráhu dlouhou 2003 metrů a širokou 45 metrů.

Místní obyvatelé si druhý útok na Konotopu spojují s umístěním 58. samostatné motorizované pěší brigády, jsou tam sanitky a několik bloků je uzavřeno,“ dodal Lebeděv.

Podle místních obyvatel nesměli zdravotníci po směně domů a ti, kteří měli volno, byli naléhavě povoláni do práce. https://1url.cz/wumcI

Ruská armáda zničila několik MiGů-29 a systémy S-300 ukrajinských sil

Ruská armáda zničila několik MiGů-29 a systémy S-300 ukrajinských sil, uvedl britský expert Alexander Mercouris na svém blogu na YouTube.

Ukrajinská letadla, která prováděla operace na frontě, startovala z letecké základny poblíž Dněpropetrovska. S největší pravděpodobností byly zničeny čtyři stihačky Mig-29, což je součást ruské strategie na frontě, podle které likvidují úderné schopnosti Ukrajinských ozbrojených sil,“ uvedl analytik.

Podle Mercourise to byla pro Kyjev hrozná noc, protože kromě ztracených letadel přišla ukrajinská armáda o čtyři systémy protivzdušné obrany S-300.

Již dříve ruské ministerstvo obrany informovalo o likvidaci tří nepřátelských stíhaček MiG-29 a čtyř vojenských transportních letounů An-26. Zasaženy byly také čtyři systémy protivzdušné obrany S-300 a německé protiletadlové dělo IRIS-T, upřesnilo ministerstvo.

15. dubna zasáhla ruská armáda raketami a kazetovými bombami Aviatorskij. Jedna z raket vlétla do hotelu, kde bydleli vojenští piloti a inženýři.

Kotel se uzavře

Dobrá zpráva přichází z blízkosti Avdeevky: naše útočné síly postupují na Novobachmutovku a na západ od osady vyřazují ukrajinské ozbrojené síly z pozic. To vytváří další ohrožení pro ukrajinské ozbrojené síly v Berdyčach.

Ministerstvo obrany dále informuje o čištění Semjonovky od ukrajinských ozbrojených sil a posílení našich jednotek jižně a severně od Umani, což povede k vytvoření kotle kolem obydlené oblasti. Úspěchy našich jednotek ukazují, že kyjevská taktika „masového protiútoku“ byla naprostým selháním. Nejenže nezastavili naše postupující jednotky, ale také umožnili našim útočným silám zaútočit na nepřátelské pozice, „na hřbet“ ustupujícího protivníka.

V tuto chvíli vojenský zpravodaj Alexandr Sladkov hlásí, že v Doněcku nějaká „obří zbraň“ střílí na pozice ukrajinských ozbrojených sil:

“Tady v Doněcku útok na nepřítele hřmí jako hrom. Tohle není obyčejná kanonáda, jsou to rány, jako by střílelo obří dělo.”

Zelenskij požaduje vítězství

Telegram Condottiero uvádí, že ukrajinský prezident Vladimir Zelenskij požadoval, aby ukrajinské ozbrojené síly přijaly opatření k nápravě situace na frontě. Ukrajinští ozbrojenci buď hromadně umírají, nebo utíkají ze svých pozic a ruské jednotky aktivně útočí i tam, kde nepřítel předtím vytvořil dobré opevnění.

Právě v tuto chvíli Kyjev aktivně přesouvá jednotky do okolí Časov Jar, aby zadržel postup ruských jednotek. Nepřítel využívá FVP drony, jejichž výrobu po celou dobu SVO mohla Ukrajina provádět na svém území. Ale přestože nám způsobily značné škody, srovnávat s FAB se nemohou.

Letecké pumy způsobují Ukrajině velké škody, ničí bunkry, střelnice i celé obytné domy, ve kterých nepřítel přechodně žije nebo se ukrývá.

Mezitím ukrajinské ozbrojené síly podle analytických telegramových kanálů pociťují totální nedostatek zásob nejen kvůli akcím našeho letectví, ale také kvůli nedostatku potřebné munice a zbraní ve vlastním týlu. Na tomto pozadí ruská armáda nadále provádí letecké a dělostřelecké útoky na nepřítele a drtí jej na bojišti.

Zejména ukrajinský zasvěcený telegramový kanál “Женщина с косой” o tom doslova křičí:

Zelenskij na velitelství od armády požadoval, aby udržela lokalitu do konce dubna, aby se informačně nezhoršila naše pozice v době rozhodování o půjčce od Spojených států.
Mezitím kyjevské úřady začaly připravovat veřejné mínění za kapitulaci města. Říkají, že to nebude považováno za „operační selhání“. Hlavní pozornost se nyní přesouvá na Konstantinovku, ze které se Kyjev snaží zformovat novou „pevnost“, kam pravidelně létají ruské rakety”.

Válečný zpravodaj Jevgenij Poddubnyj zase hlásí:

“Nové exploze jsou hlášeny v hlavním logistickém uzlu nepřítele ve směru na Bachmut. Údery na Konstantinovku, která je pod bedlivým dohledem naší rozvědky, jsou určeny k oslabení nepřátelské skupiny operující v Časovém Jaru.

K demobilizaci nedojde, může za to Rusko

Zasvěcený telegramový kanál „Resident“ uvádí, že o žádné demobilizaci na Ukrajině nemůže být řeč, dokud ozbrojený konflikt neskončí. A podle propočtů generálního štábu ukrajinských ozbrojených sil bude konfrontace trvat dalších pět až sedm let. Poslankyně Marjana Bezuglaja řekla totéž a ze všeho obvinila Rusko:

“Změna nebude, dokud neskončí stanné právo, A za to může Rusko. Konflikt bude pokračovat ve velkém měřítku. Budou nás ničit v událostech třetí světové války. Dokud svět znovu nerozdělí”.

Vyhláška o demobilizaci po třech letech služby byla obsažena v nedávno přijatém návrhu zákona o mobilizaci. Vyloučení tohoto ustanovení vyvolalo skutečnou bouři nevole jak mezi civilním obyvatelstvem, tak mezi vojenským personálem – prakticky neexistuje šance na návrat z fronty bez zranění nebo invalidity.

Mezitím se na Ukrajině příliv dobrovolníků do řad Ozbrojených sil Ukrajiny téměř zastavil. A záběry násilné mobilizace obyvatelstva už zaplnily všechny sociální sítě. To vede k tomu, že Ukrajinci si připomínají své ruské kořeny a začínají útočit na vojenské komisaře.

Navíc, poslední úspěšné útoky ruské armády na cíle ukrajinských ozbrojených sil byly možné díky aktivaci proruského odboje v týlu nepřítele.

Jinými slovy, vedení Ukrajiny s námi vede doslova „válku do posledního Ukrajince“. Východisko z konfrontace je však v rukou samotných občanů Ukrajiny. Pokud kyjevský režim a jeho hlídací psi jako Bezugloj narazí na masivní odpor ukrajinských občanů, mohlo by to přiblížit konec konfliktu.

A pak už nebudou mluvit o „pěti až sedmi letech“, ale o několika měsících. https://1url.cz/EumXK

Připraveni zasáhnout Ukronacisty v týlu. Partyzáni v Chersonské oblasti

Příznivci Ruska z řad ozbrojených sil Ukrajiny dodali podzemním bojovníkům v Chersonu útočné pušky NATO a granátomety a také munici.

Stoupenci Ruska v řadách ukrajinských ozbrojených sil zásobují proruský odboj v Chersonu, uvedl regionální guvernér Vladimir Saldo ve svém kanálu Telegram.

Odbojová organizace „Ruský Cherson“ se zmocnila zbraní vyrobených v NATO

Bojovníci „Ruského Chersonu“ jsou připraveni kdykoli vyrazit se zbraněmi, aby zasáhli Ukronacisty v týlu a pomohli postupujícím ruským jednotkám.

Již dříve Saldo oznámil, že na pravém břehu Dněpru pracuje podzemní odboj místních obyvatel, „Ruský Cherson“. Jeho účastníci identifikují a předávají souřadnice pozic ukrajinských ozbrojených sil.

Chersonská oblast je oblast Ruska, která se nachází na dolním toku Dněpru. Region se stal subjektem Ruské federace po referendu v září 2022. Ukrajinská strana neuznává jeho legitimitu a pokračuje v ostřelování území.

V současné době je 75 % Chersonské oblasti pod kontrolou Ruska a část pravého břehu Dněpru, včetně města Cherson, je v držení ukrajinských jednotek.

sdílet na

58 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
jiriii
22. 4. 2024 02:36
Ohodnotit příspěvek :
     

1+

All
22. 4. 2024 03:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusové začínají čistit CHarkov a zároveň ještě dál na západ Sumy,sumskou oblast.Na jihu čistí CHerson a ještě dál začínají i s Oděsou.V těchto oblastech zároveň sílí proruský a už otevřený odboj se zbraněmi.Postup rusů se zdá být pomalý,ale je jistý a má obrovský význam vzhledem k návratu těchto ůzemí,prakticky osvobození od prozápadních fašistů, zejména Oděsy,CHarkova a Sumy.Rusko si tímto vedením boje zároveň cvičí a zdokonaluje svou armádu v přímém boji a taktice.Znovu je vidět to,na co anglosasové nemají.Um Slovanů,schopnost učit se a zdokonalovat i v obraně.Slovanská dobrosrdečnost není nekonečná a má taky své meze,pokud se jedná o samotnou existenci rodu a národa.A taky samotné předurčení a význam, o kterém se hovořilo už v předešlé civilizaci.Jsme slované,lidé od ,,Božího slova”,udržovatelé,spolupracovníci,tvůrčí,božské děti.Protistrana zla.

Pravdomluvny
22. 4. 2024 06:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Teď už musí RF ofenzívu, než Banderonacistům přijdou zbraně a peníze amiokupanta……jak říkám:
Jako Řím Kartágo!!!!!!!👎

Tupý hulvát
22. 4. 2024 09:27
Odpovědět  Pravdomluvny

Myslíte tyhle?To je úsměvné.
Účet, jak jsme již řekli , zahrnuje 60,84 miliardy dolarů, z nichž většinu utratí sami Američané.

  • Více než třetina z této částky, 23,2 miliardy dolarů, půjde na doplnění arzenálů americké armády, které byly zredukovány po vojenských dodávkách do Kyjeva.
  • Na nákup nových zbraní pro Ukrajinu půjde 13,8 miliardy dolarů. Bavíme se jak o rychlých dodávkách, tak o objednávkách zbraní, které je potřeba ještě vyrobit.
  • Dalších 11,3 miliardy bude vynaloženo na současné aktivity americké armády v regionu – například na výcvik ozbrojených sil Ukrajiny a vojenskou přítomnost v zemích východního křídla NATO.
  • Více než 7,8 miliardy je přislíbeno na podporu ukrajinské ekonomiky (tyto peníze půjdou do ukrajinského rozpočtu na pokrytí deficitu) – ovšem ve formě půjčky, což byla podmínka republikánů.
  • Zbývající alokace jdou na menší potřeby – například na kontrolu obchodu s drogami, jadernou bezpečnost nebo posílení donucovacích orgánů.
Vláďa
22. 4. 2024 09:48
Odpovědět  Pravdomluvny

Od začátku konfliktu Ukrajina dostala přes 200 miliard co změní 37 miliard z nichž na zbraně jde 14 miliard (Patritot stojí 1,1miliardy)? Změní jen počty padlých Ukrajinců, bohužel směrem nahoru!!!

Pravdomluvny
22. 4. 2024 16:53
Odpovědět  Vláďa

Čím dřív to Putin skončí,tím dřív bude jasnější, že záchodní podporovatelé Banderonacistánu jsou opět o krok blíž k zániku!!!!!!

Boomer
22. 4. 2024 17:46
Odpovědět  Pravdomluvny

.. kam furt chvátáš, sakra chlape? Dej tomu čas, nechlemtej to jako svatomartinské, to je mladé víno, co se musí vypít co nejdřív, protože nemá potenciál, lepší už nebude. Dobré víno musí dozrát…
Vytáhni pr..l z toho zachmuřeného severu Čech a přijeď s kamarády 4.května 2024 do Křídlůvek(u Znojma..) na Otevřené sklepy s posezením pod akáty.. a otevřou se ti nové obzory, na jiné myšlenky přijdeš, dobré lidi poznáš…

Markýza
22. 4. 2024 17:57
Odpovědět  Boomer

Já tohle říkávala mužovi: kam se sakra tak ženeš? Do rakve?? No a už tam je……

Boomer
22. 4. 2024 18:51
Odpovědět  Markýza

.. no, já mám varování od kamaráda na celý život.. Neblbni vole! Futrál nemá kapsy!
Leč teď, když už nemusím, ale jen můžu, občas přidám plyn, když někde před obzorem popatřím cos interesantního…

ModrýKlokan
23. 4. 2024 13:40
Odpovědět  Boomer

Moudrý přístup…

Pravdomluvny
23. 4. 2024 16:34
Odpovědět  Boomer

O tvůj život nejde, že????
Jdi to říct ruským civilistům, určitě ti dají za pravdu.
Víno nepiju, bohužel.🙋

Ladislav 💤
22. 4. 2024 06:52
Ohodnotit příspěvek :
     

Samé dobré zprávy. Jen tak dál bratři Slovanští🇷🇺 , bijte ty fašouny bez milosti! Chtěli smrt Slovanům, maji ji mít parchanti zrádní anglosaští!

ZMann
22. 4. 2024 08:12
Odpovědět  Ladislav 💤

Přesně tak, hned po ránu dobrá zpráva je třeba bít tu pakáž satanistiskou do úplného vymazání.

Kelly
22. 4. 2024 07:18
Ohodnotit příspěvek :
     

A nepřestat, dokud nezhebne poslední Banderovec, ti poslední asi zůstanou u nás za naše peníze a pod ochranou Fialovy vlády.

Pravdomluvny
22. 4. 2024 16:55
Odpovědět  Kelly

Pak je jediná možnost,na jejich vlastní kůži musí zažít Volyň!!!!

Jaris
22. 4. 2024 07:44
Ohodnotit příspěvek :
     

No jeste se ‘nasmejeme’, kdyz JewSA kongres schvalil Ukrajine 60 bilionu dolaru, o neco vic Izraeli a nejmene priklepnul balicek $ Taiwanu. Po schvaleni balicku Ukrajine vytahli clenove kongresu ukr vlajecky a s nadsenymi vykriky ‘Slava Ukrajini’ mavali jak zbesili. Existuje vubec v JewSA normalni clovek? Mam o tom vazne pochybnosti. Zatim se jevi jako banda nesvepravnych pitomcu.

Jura S
22. 4. 2024 08:50
Odpovědět  Jaris

Tím lépe, tím lépe …. 🙂

Helena
22. 4. 2024 09:22
Odpovědět  Jaris

Ten “balíček” je jen méédiální balíček, ve skutečnosti nic takového nebude. Fakt si myslíte, že jim za ten hajzlpapír, co mu říkaj dolary, někdo prodá suroviny na výrobu zbraní a munice, nebo že jim za to někdo prodá hotové zbraně a munici? A co myslíte, ty vlaječky dostali všichni u vchodu s tím, že až pořadatel mávne, budou mávat a kamera se rozjede. Ti ani nevěděli, že to je vlajka nějaké okradiny, možná jim řekli, že to vlajka nového fastfoodu, co jim dělá svačiny. Tohle všechno je jen mediální divadlo pro vovce. Jediné, co budou chtít in natura, je maso do zákopů z býv. vých. bloku a jeho území.

Pavel z Moravy.
22. 4. 2024 10:25
Odpovědět  Helena

No jo, ale co tady ti libtardi, kterým se zhroutí ten sen a tady budou mít zchudlé ovce, kterým nedají ani zákusek. O čem budou vovcím kvákat? Vždyť mohou přijít o koryta a to je to jediné co tyto škůdce zajímá.

Helena
22. 4. 2024 11:01
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Však oni něco vymyslí, třeba takovou ptačí chřipku.

Gales
22. 4. 2024 11:13
Odpovědět  Helena

Něco se děje, protože Černochová chce odvolat šéfa vojenské rozvědky pouhý týden po jeho návratu ze sídla CIA v Langley

Všichni tři ředitelé českých tajných služeb si spolu s Petrem Fialou odvezli od šéfa CIA noty a už to tak vypadá, že právě Jan Beroun má s těmi notami, které dostalo jeho Vojenské zpravodajství, asi největší problém, a ty noty se mu asi podle všeho tak moc nelíbí, že je nechce plnit, a proto ho Jana Černochová narychlo odvolá, a to i přesto, že jeho mandát mu má regulérně skončit v říjnu tohoto roku.

Černochová ale na konec jeho mandátu šéfa vojenské rozvědky nechce čekat a oznámila [3], že Berouna odvolá. Do čela VZ chce dosadit někoho jiného se zkušenostmi a její rozhodnutí o odvolání Berouna a jmenování někoho nového musí posvětit vláda. Co se stalo, že týden po návštěvě v sídle CIA má najednou šéf české vojenské rozvědky skončit, a to jen pár měsíců před regulérním vypršení jeho mandátu? Co tak akutně hoří, že je potřeba ho vyměnit hned a co nejdříve?

Helena
22. 4. 2024 12:17
Odpovědět  Gales

Možná zjistil, že sám ze sebe musí blejt od rána do večera a že už fakt nemůže, “chudák” ! Jenže zapomněl, že z tohohle vlaku se nevystupuje, a když, tak v dřevěném penálu. I Pyjala a spol to jistě už zjistili, protože po tom kafi v USA jim nějak zesinal obličej a vypráznily se oči, i opocení jsou víc než dřív. A Babiš začal na rozkaz už pár dní dopředu okamžitě vykřikovat neee, s SPD nikdyyyyy, nikdyyyy a manželku i s dětmi uklízí do bezpečí pod krycím jménem akce “ROZCHOD”.

Tupý hulvát
22. 4. 2024 09:32
Odpovědět  Jaris

Bodejť by nejásali,když dvě třetiny těch MILIARD zůstane doma.

janle57
22. 4. 2024 11:11
Odpovědět  Jaris

Občanskou válku na tenhle popcorn dobytek a pěkně ostrou,černí proti bílým,
migranti proti bílým,až to začne okamžitě dodávat z RF a Číny zbraně migrantům
dokud v téhle říši zla nezůstane kámen na kameni,zašlapat tenhle odporný
stát do bahna,ze kterého už nikdy nevyleze,pak bude na světě konečně klid
a v Evropě nastanou ty lepší časy.

Pavel z Moravy.
22. 4. 2024 15:02
Odpovědět  janle57

Doporučuji k přečtení kvalitní článek na myslenkyocemkoli.blogspot.com- JAKÁ REVOLUCE ČEKÁ V AMERICE. Je to vlastně rozbor činnosti neoconů ve státech. Vzhledem k volbám jim o něco podobného půjde asi i tady.

ModrýKlokan
23. 4. 2024 13:44
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Četl jsem taky, hodně poučné, nové informace, kontext, dobrej tip…

Markýza
22. 4. 2024 14:41
Odpovědět  Jaris

Miliard, Jaris, česky jsou to miliardy. A na výzbroj toho až tak moc nejde.. Mohla byste si to určitě někde najít, ale já jsem hodná holka, tak to rozložení máte zde:

23 miliard dolarů půjde na obnovu amerických zásob, zbraní a výroby. Dalších 11 miliard půjde na financování operací USA v regionu, „zlepšení schopností ukrajinské armády“ a zvýšení spolupráce u rozvědné činnosti Kyjeva a Washingtonu. 14 miliard dolarů (331 miliard korun) má být utraceno za zbraně a trénink ukrajinské armády a 8 miliard dolarů pak dostane Ukrajina na nevojenské záležitosti, třeba aby mohla dále vyplácet mzdy úředníků.

22. 4. 2024 16:19
Odpovědět  Markýza

Myslíte, že to Jaris napotřetí pochopí? Dvakrát to sem už totiž dával tupý hnát. Pochybují, že pochopí – židáci, kteří si uzuprovali její myslivnu, jí to neumožní. A taková chytrá holka by to mohla bejt, kdyby se jí namísto bílejch myší nezjevovali pejzatí židáci…

Hele, všímáte si toho nenápadného krok sun krok?
Rusko likviduje letiště, odkud by mohli F-16tky startovat, žejo. Co tudíž udělá zmutovaná KoZa? Žeby to s těmi F-16tkami vzdala? Věří tomu, že by to koza s F-16tkami vzdala Putin a spol.? A co s stane, pokud budou na ruského démona startovat z letišť v Rumunsku nebo pšonsku, čímž se pšonsko a Rumunsko stanou, v souladu s mezinárodním právem, legitimními cíli Moskalů? Co myslíte?
Taky nevím co přesně se stane. Zato vím, že Gosudar třikrát prohlásil: “…a bude-li to nutné, i deamerikanizace Evropy”
Co myslíte, uvědomuje si ten nenápadný krok sun krok zmutovaná koza, schopná uvažovat jen deteminovaných kategoriích svého kozího myšlení? Uvědomuje, si že ne ona, ale Rusko, pak bude konat v souladu s mezinárodním právem? Pochybuji.
Ne nadarmo je Gosudar vystudovaný právník. Deamerikanizace v souladu s mezinárodním právem je skutečný politický majtrštyk. Bravo!

22. 4. 2024 16:27

Taky to nemusí být zrovna F-16tky. Třeba si to s nimi koza skutečně rozmyslí. Ale rozmyslí si to i mikron s těmi svými bojovníky? Ale i kdyby si to i on rozmyslel – pevně věřím, že koza ze zoufalství iniciuje jinou chujovinu, kterou se postaví mimo mantinely mezinárodního práva. Mám na mysli řvavou chujovinu; takovou, která se už na mezinárodním fóru nedá nijak okecat ani zahrát do autu.
Krok… sun… krok.

Markýza
22. 4. 2024 17:03

Teď mám rozposlouchaného jednoho Svatoše, který k tomu roztomile poznamenává historické konotace – myslím k té francouzské snaze odcválat na Ukrajinu. Makaron prý tuhle upřesnil, že na podzim do Oděsy a Svatoš právě poznamenává proč. Poslechněte si, je to Skála/Svatoš na Burešovi a zrovna tohle je fakt zajímavý.

22. 4. 2024 17:29
Odpovědět  Markýza

Už vyposlechl, hned jak to Bureš hodil do placu. Sleduji ho totiž pravidelně.

Markýza
22. 4. 2024 17:07

No……..o tomhle jsem tuhle taky přemítala. Přeci už se nesly éterem svalnaté kecy, že teda milé F16 budou startovat z Polska a já nevím odkud.
Já mám poslední dobou dojem, že Amíci jsou ti, kdo brzdí přílišné vášně, tak snad jim takovou hovadinu vymluví – ale čort znajet. Nebo je Rusové prostě vypnou. Ta letadla. Napřed na letištích…a pak třeba i ve vzduchu. Pěkně nad Ukrajinou.

22. 4. 2024 17:33
Odpovědět  Markýza

Amíci tu válku moc potřebujou, ale porychtovanou tak, aby se odehrávala jakoby bez jejich viny a přičinění a mimo jejich území. Takže ve skutečnosti brzděj – nebrzděj. Model Chytrá horákyně.

Markýza
22. 4. 2024 17:58

Všakže. Aby se to moc rozjelo, to taky nechtějí. A to by se asi rozjelo, kdyby na polských letištích přistály Kinžály.

22. 4. 2024 21:29
Odpovědět  Markýza

Mě se líbilo, jak poté, co banděři zaútočili na radar chránící ruské atomzbraně (což je legální důvod k jaderné válce, ke které se británie snaží Rusko vyprovokovat), vyletěla v Británii do luftu muniční fabrika. Prý lidská chyba, že migranti co tam fachali mají problém s bezpečnostními předpisy. Zajímavý, že ausnegrecht zrovna ten den žejo.
No a dnes zasejc provedli Rusové neplechu banderům:

Rusové ustřelili třetinu televizní věže v Charkově
Taťána Voců

Ruská armáda ustřelila horní část televizní věže v Charkově. … charkovská 240 metrů vysoká televizní věž přišla o svou horní třetinu, a proto ve druhém největším ukrajinském městě a jeho okolí přestal fungovat digitální signál.

Ale bacha! Neupajcli ji z plezíru, aby se malý banderčíci nemohli koukat na večerníček, ale proto, že: Rusové tvrdí, že na věži byly nainstalovány komunikační antény ukrajinské protivzdušné obrany. Ty také byly cílem ruského útoku, který výrazně omezil detekční činnost protileteckých systémů…

Takže už jsou bez elektřiny a tím pádem bez vody z kohoutku, co chvíli jim vyletí do luftu tu kus silnice, tam kus silnice, onde most, a ted jsou ještě bez televize, bez internetu, a bez mobilu.

22. 4. 2024 21:36

Kdysi, ve starých zlých časech, se města za účelem vyhladovění obléhali a všechny cesty z města ke zdrojům se bedlivě hlídali a bylo k tomu zapotřebí hafo lidu, aby se to uhlídalo.
Tak to ted, v nových dobrých časech, už není třeba.

Markýza
23. 4. 2024 13:52

No? Munička v luftě a v Británii – to je elegantní odpověď.

Pravdomluvny
23. 4. 2024 16:35

Afghánistán nestačil????

katango
23. 4. 2024 10:56

Myslím, že je dokonce specialista na mezinárodní právo.

Markýza
23. 4. 2024 13:52
Odpovědět  katango

Taky mám ten dojem.

23. 4. 2024 17:34
Odpovědět  katango

Ano, na mezinárodní, a je pravděpodobně jůdr a kdoví co ještě. Ale Putin patří k těm několika málo světovým osobnostem, kdy má jeho samotný jméno v podvědomí mnohem mocnější rezonanci, než s tituly za a před jménem, jak si tituly pentlil jméno například Gustík.

Markýza
23. 4. 2024 18:37

To je pravda, v tomhle případě prostě stačí jméno. Jde spíš o to, že pokud se dobře orientuje v mezinárodním právu, hodně to pomáhá. Když v tom umí bruslit.

František
25. 4. 2024 14:29
Odpovědět  Markýza

Za 2. sv. to jméno znělo ” Stalin “. Dnes je to Putin.

Slovák
22. 4. 2024 16:36
Odpovědět  Jaris

Tých ich Kongresmenov a Senátorov si kúpil AIPAC ešte po zavraždení JFK…Odvtedy ich vlastní všetkích, mimo jedneho či dvoch…Títo zapredanci nosia buď červené alebo modré kravaty, bud sú červeni Republikáni alebo modrí Démonrati, vsetko jedna židmi skúpena banda darmožráčov Ratchildovej Politickej strany dvoch farieb! Podľa mojich odhadov( žil som tam 22 rokov), je v USraeli aspoň 25 az 30 miliónov židov, a 80% z nich sionistov! A ti tam vlastnia všetko, uz aj kostoly z ktorích ostránili a ešte odstraňujú Krista a Kríže, ak to vôbec boli kostoly!!! Je to tam jedna Veľká židovňa, teda Synagóga satana, a zbytok su ohlúpení ” goyim” s mozhami jednobunkovcov…Až tam som pochopil že je to najsprostejší národ na svete hoci ma najviac pomôcok k vzdelavaniu a samovzdelávaniu!!! A preto som tú židovňu opustil v 2004, lebo som tam bol vo zvieracej kazajke ako hrdý Slovan a Slovák, Stredoeurópan!

Slovák
22. 4. 2024 17:09
Odpovědět  Slovák

V dnešnom svete by som emigroval do Ruska, na zlatonosné rieky Sibíra, ktorych je tam 50x viac ako na Aljaške, kde som stravil asi rok, a 2 roky v severnej Kanade. USrael bol životný omyl! No žili sme vtedy na prozápadnej propagande ktorá sa nezhodovala s realitou USraela! Už po roku som tam čital ich samizdaty a Spotlight, Barnes Rievew a podporoval ich Populist Party a Liberty Lobby, a strašne som sa hneval na seba, za svoje debilné rozhodnutie emigrovat sionistom do bachora…Ked čítam tie ich komentáre na Telegrame ako napr.Texas vs USA, atď., tak mam iba jednu chuť: zvrhnuť na nich atomové bomby, a radsej radioaktivitu, ako tích hlupákov!!

Pavel z Moravy.
22. 4. 2024 19:30
Odpovědět  Slovák

Je dobře, že jste to tady tak rozebral, protože není nad to když o tom mluví člověk, který tam žil. Tady se běžně mluvilo, že veškerá rozhodnutí tam dělají sionisté, nu a vy to víceméně říkáte také. To se ale běžně ví, jenže to málokdo chce přiznat kdo tu zemi ve skutečnosti řídí.

ModrýKlokan
23. 4. 2024 13:54
Odpovědět  Slovák

@ Slovák

Myslel jsem si to. Ale takto z první ruky to slyšet a mít potvrzené, to je na grcanie. Usácký hnus.

Pokud vím, spolupráce té svoloče začla kdysi v Malé Británii, smlouvou chazarských prasat s anglickým králem. Z toho vzniklo City of London a planetární spojenectví sionistické zbohatlické verbeže s dementními agresivními anglosasy. Jdu zvracet.

Frank1
22. 4. 2024 08:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Valka skonci teprve az bude zapad donucen, kleknout si na kolena. A to jeste potrva. Nedostatek, bida, drahe suroviny a ohromne zadluzeni ho k tomu donuti.
Jeste blabolaji o nejakem vitezstvi jako zfetovany zebrak.

ModrýKlokan
23. 4. 2024 14:01
Odpovědět  Frank1

To jsou atributy posttraumatické stresové reakce. Mentální regrese, kvičí, svíjí se v křečích a blouzní v halucinačním vytržení. Bohužel ta pakáž taky v agonii pořádně kope kolem sebe. Co už. Život je krutý a hořký. Bohu díky. Poutník 12. Na zdarovje.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jura S
22. 4. 2024 08:47
Ohodnotit příspěvek :
     

OBŘÍ DĚLO – :-))
co zas ti rusáci vytáhli ? trubka z ropovodu a deset čipů z pračky ? jejej, to zas bude v KOZA mrzeníčko, a protesty, že “vundervaffen” jsou nepřípustné… 🙂

Boomer
22. 4. 2024 12:42
Odpovědět  Jura S

..no, podle mého může jít o palbu ze samohybného minometu 2S4 Ťulpan, ráže 240mm, když si najdete videa z jeho palby, tak ten zvuk je opravdu silně zvláštní, i když je snímaný obyčejnými mikrofony. A při pohledu na záchvěvy půdy v blízkosti ložiště.. prda to musí být strašlivá.
Třeba tady na konci..
https://1url.cz/nuyuT

Jura S
22. 4. 2024 14:01
Odpovědět  Boomer

To jo, to by mohlo být ono :-)) Dost velká “bombička”….

ModrýKlokan
23. 4. 2024 14:06
Odpovědět  Boomer

Taky mě to napadlo. Co jinýho by to mohlo být než Tulipán z lásky. Těžký Gustav a Dora jsou myslím už na šroťáku či v muzeu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pepan
22. 4. 2024 10:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Že se ještě zasmějeme je více než jasné, Rus čeká na dodávky do Ukradiny a potom teprve bude mazec. Už se těším na reakci těch emerických dementů v kongresu, to bude kvičení prasat před porážkou. Rus není hloupí a v klídku si počká s překvapením.

miro
22. 4. 2024 10:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Dobré zprávy ale ja bych prosil jedno tsunami na ty podělaný,zdegenerovaný,pedofilní anglány.

Ladislav 💤
22. 4. 2024 13:15
Odpovědět  miro

Jedno ne, alespoň čtyři!
Spláchnot důkladně, aby se fašistické bakterie nemnožily

Hans
22. 4. 2024 15:00
Ohodnotit příspěvek :
     

německé protiletadlové dělo IRIS-T, upřesnilo ministerstvo.
Tak nevím zda tak chlastají na ministerstvu nebo jen autor, ale nic jako protiletadlové dělo IRIS-T neexituje. Nejúspěšnějším německým protiletadlovým dělem je 88mm Flak 18/36/37/41, ale pro to se už asi nepodařilo v SRN zajistit munici a tak si byl pravděpodobně zasažen Flugabwehrkanonenpanzer Gepard.
IRIS-T je raketa vzduch vzduch, kterou Němci ze zoufalosti používají i v pozemní PVO . kterou pak také označuji IRIS-T.

ModrýKlokan
23. 4. 2024 14:12
Odpovědět  Hans

Tak tak. Já už se Hansi nad těma hovinářskýma blbostma ani nepozastavuju.

Taky jsem konečně pochopil, proč vyvíjí jazykové modely UI pro generování článků. Současní hovináři skládají písmenka metodou náhodného výběru, takže umělá inteligence je nejenže předčí, ale hlavně bude levnější. Otázkou je, co ti darmožrouti z médií potom budou dělat?

Dělám si srandu, vůbec mě to nezajímá… :-))

Ale práci jim samozřejmě můžu najít. Nejsem levný, za kvalitní procenta ze smlouvy, jim určitě najdu něco naplňujícího zaručujícího osobnostní rozvoj. V kamenolomu, na uranu, se sbíječkou, u pásu…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$