politika

Dvě „Dýky“ Putina pošlou americkou letadlovou loď ke dnu

Vlad Serov

Jen nejvyšší představitelé Ruské federace a někteří zahraniční špioni vědí, kolik stojí hypersonická střela Kinžal.  Každý ale ví, že stavba letadlové lodi USS Gerald R. Ford stála americkou vládu 13 miliard dolarů. To nezahrnuje výzkum a vývoj v hodnotě téměř 5 miliard. 

Setkání těchto dvou high-tech produktů lidstva bude skutečně tragické, protože jeden je předurčen zničit druhý.  Tolik peněz – a v troskách!

Můžeme na to jít i z druhé strany. Protože všemožná různá hodnocení pomáhají lépe porozumět tomu, co se děje. Letadlová loď amerického námořnictva má na palubě 4-5 tisíc živých duší, z nichž více než dvě třetiny jsou vysoce kvalifikovaní specialisté. Dalších 1-2 tisíce lidí pluje ve skupině doprovodných lodí. 

A starý zlomyslný Biden poslal k izraelským břehům hned dvě letadlové lodě najednou. Jednoduchá aritmetika vykresluje hrozné obrazy ztrát.

Existuje celá řada důvodů, proč jsou Spojené státy nuceny právě teď držet dvě lodě ve východním Středomoří. 

A jedním z nich je bohužel připravenost zahájit třetí světovou válku, ovšem podle amerického scénáře. To je, když Blízký východ hoří od okraje k okraji a Američané za velké peníze bombardují jedny v zájmu druhých a třetím prodávají zbraně, aby se mohli chránit před čtvrtými. Velký byznys na válce!

Ale někde ne tak daleko na severu je Rusko, které má v tomto světě své vlastní úkoly. A tím hlavním pro dnešek je zabránit Západu v rozpoutání té velké války. Problém je ale v tom, že zdrojů na to je zjevně nedostatek, pokud mluvíme o přímé konfrontaci. Proto vynalézavý a prozíravý Putin před mnoha a mnoha lety v tichosti zahájil program hypersonických zbraní. Což se nyní vyplatí.

Jak říkají esa leteckých sil, jedna raketa Kinžal stačí pro americký torpédoborec a je jedno, kam ho zasáhne. Pro cíl, jako je letadlová loď, budou zapotřebí dvě “dýky”. Ke zničení veškeré americké „síly“, která se nyní potlouká kolem arabsko-židovského konfliktu, bude stačit tucet hypersonických střel. A ty ruské letectvo už má, ale ve skutečnosti mnohem více. A jsou tu nosiče – právě teď jsou MiGy-31K s “Kinžaly” na bojové hlídce nad Černým mořem. Lze jen litovat americké námořníky, kteří se stali rukojmími této složité situace.

Vzali a dovlekli dvě letecké skupiny do Středozemního moře. Chci říct, že to není hrozba – co teď řeknu a o čem vás budu informovat – ale na můj pokyn letecké síly Ruska zahajují trvalé hlídky v neutrální zóně vzdušného prostoru nad Černým mořem. Naše letouny MiG-31 jsou vyzbrojeny systémy Kinžal, ” řekl ruský prezident 18. října. na tiskové konferenci v Číně.

▪️
Schéma jasně ukazuje zasaženou oblast raketovým systémem Kinžal – až 2000 km a při rychlosti rakety až 10-12 Mach.

Analytici NATO odhadli dosah od hlídkové oblasti MiG-31I/K nad Černým mořem po americkou letadlovou loď umístěnou ve východním Středomoří na 1100 km. 

Při průměrné rychlosti 9 Mach se střela „setká“ s letadlovou lodí asi za 6 minut.

▪️
Jedna taková střela může vážně poškodit letadlovou loď nebo ji dokonce potopit, protože díky své obrovské rychlosti prorazí trup lodi a exploduje uvnitř. Je zřejmé, že pro zaručené zničení budou použity 2-3 rakety “Kinžal”.

Stojí za povšimnutí, že tyto střely se „naučily“ zasáhnout nejen statický cíl, ale také pohybující se cíl – „a jsou vynikající v potápění velkých lodí za pohybu“.

Odstrašující faktor „Kinžal“ tedy opravdu nebude zbytečný.

Verze: útok Hamásu je provokací pro návrat Spojených států na Blízký východ

Při zkoumání důvodů nečekaného a extrémně brutálního útoku Hamásu na Izrael stojí za pozornost verze izraelského politologa Simona Tsipise, vyjádřená v rozhovoru pro řadu médií.

▪️Krvavé události ze 7. října se podle Tsipise staly grandiózní provokací třetí strany s cílem vrátit Spojené státy na Blízký východ. Včetně nového pokusu o svržení Bašára Asada, zatímco Rusko je zaneprázdněno konfliktem na Ukrajině.

Výpočet Washingtonu je podle Tsipisa založen na skutečnosti, že pokud se do konfliktu zapojí Hizballáh, bude do něj nevyhnutelně zatažen nejprve Libanon a poté Sýrie. To se stane záminkou pro intervenci USA. 

Tsipis věří, že právě za tímto účelem, Pentagon táhne dvě úderné skupiny letadlových lodí k břehům Izraele a Libanonu. 

A okamžitou „likvidaci“ Asada budou muset provést americké jednotky.

Odstrašující faktor „Kinžal“ musí mimo jiné odradit Spojené státy od toho, kdyby chtěly pod rouškou konfliktu mezi Izraelem a Palestinou svrhnout Bašára Asada a vytlačit ruský vojenský kontingent ze Sýrie.

Pro Pokec24 přeložila Janinna

https://t.me/EvPanina/11466
https://1url.cz/HuRtl

sdílet na

39 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Teuton
25. 10. 2023 06:51
Ohodnotit příspěvek :
     

Víte, co si o tom všem myslí podpraporčík Michal Kimg- čong- Čoudelka, vrchní principál BIS, Bezpečnostní informační služby, a soudní expert na použité prezervativy ? Raději to ani nechtějte vědět, zase byste si mysleli, že je Čoudelka naprostý hňup a příslušníci BIS totální a absolutní pitomci. Jo a sklady ve Vrběticích prý zapálili Šimon a Matouš, dodatečně BIS zjistila !

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Vlastimil Čech
25. 10. 2023 10:46
Odpovědět  Teuton

Ten BIS, to jsou ti čučkaři?

Pijack
25. 10. 2023 11:12
Odpovědět  Vlastimil Čech

Je to jen bývalá StB – přejmenovaná na Buzny a Idioty Státu (BIS) 🙂

Teuton
25. 10. 2023 16:03
Odpovědět  Vlastimil Čech

Z BIS se strašně dobře utahuje a dělá sranda, protože její náčelník, podpraporčík Čoudelka, vypadá a působí jako totální vemeno. Nezapomenu, jak v jednom TV pořadu lidem radil, jak správně naložit okurky a uvolnit zarezlý šroub. Tohle není šéf tajné služby, ale kokot a klaun.

Gales
25. 10. 2023 11:17
Odpovědět  Teuton

Včera dopoledne nešel Pokec. – Zpráva: České weby ohromil útok hackerů. Mimo provoz jsou stránky policie,min.vnitra a dopravního podniku. Hádejte který z těchto webů ovládá Pokec.

José
25. 10. 2023 07:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Britové si myslí něco jiného, ale vzhledem k tomu, že nejméně od února loňského roku se Britové mýlí neustále – a nebo záměrně?
https://warnews247.gr/vretaniko-ypam-achristos-o-yperichitikos-kinzhal-echei-kakes-epidoseis-stin-oukrania/

Mike
25. 10. 2023 08:05
Odpovědět  José

Já jsem si ten článek přečetl a nejvíc mě zaujalo, že ti diskutující – Řekové, – mají na situaci úplně stejný názor jako my tady na Pokecu a nebojí se použít i jadrnější výrazy. No a při té příležitosti mně napadá, proč už tenhle svět nenakopal ty kreatury s dvouma závitama v mozku – a sice vraždit a loupit, do prde:le. Myslím, že kdybych šel stát od státu, našlo by se dost takových, kteří by se této radostné procedůry rádi zúčastnili.

jiří
25. 10. 2023 11:23
Odpovědět  Mike

A to je právě, to KDYBY. Co se tak po různu bavím, tak lidi jsou zalezlí ve své ulitě(mě to netýká, nechtějí slyšet, nechtějí vidět) a čekají na nějakého “spasitele”, který to rozjede a když nebude nic hrozit a bude to pro ně výhodné, pak se možná přidají.

Boomer
25. 10. 2023 08:40
Ohodnotit příspěvek :
     

.. současný vývoj nasvědčuje, že i přes veškeré hypermoderní technologie, stále zůstává jako finální faktor ozbrojeného konfliktu počet bot nasazených pro dobytí a zajištění konkrétní oblasti.
Můžete bombardovat ostošest, vybombardovat to do pravěku, ale jednoho dne do té vybombardované krajiny musíte poslat pozemní jednotky, a může se stát, že nebudete stačit utíkat..

José
25. 10. 2023 08:49
Odpovědět  Boomer

Viz Korea, Vietnam, Afganistán…

Albi
25. 10. 2023 10:07
Odpovědět  José

Korejci, Vietnamci, Afganistánci byli primitivní lidé – pardon – zvířata (navíc (primitivní) a věděli, že zabitu budou tak jako tak, ale mj. měli svou hrdost, aby se nenechali dobrovoně zotročit.
Na rozdíl od Evropanů (a o Evropu NÁM musí jít především), kteří by svým odporem přišli o své hamburgery, Cocacoly, mobily, počítače i gauče, a ještě by se dočkali nadávek od svých “vlád” a EU.

Evropané “do toho” nepůjdou. To raději zvolí ty hamburgery a statut ubohé, všemi “zrazené” oběti. 🙁

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
José
25. 10. 2023 10:42
Odpovědět  Albi

A až začnou muslimové v Evropě budovat chalífát, ani tak to Evropany nevzbudí, jenže pak už bude pozdě.

katango
26. 10. 2023 10:26
Odpovědět  José

Oni už budujou.

PENNYS
25. 10. 2023 08:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Bylo by už na čase aby USS dostaly zavyucenou at od jakekoliv země ktera alespon muze potopit jejich slavnou letadlovou lod!! Irák nebo Pakistan ,nebo Kim,mají moznost ukazat USS ze jejich okoli nemaji co delat!!

unor 2022
25. 10. 2023 09:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Jeden nevychovany nevzdelatelny darebak dokaze terorizovat celou tridu slusnych deti.
Ale jen do okamziku, nez se najde jedno, ktere se mu postavi. Pak se vedle nej postupne zacnou stavet dalsi a dalsi. A era uz jen vyhrozujiciho darebaka a jeho jednoho, dvou, prisluhovacu je u konce. Co rikate, prisluhujici premiere ceske vlady?

Albi
25. 10. 2023 10:12
Odpovědět  unor 2022

Je spokojen. Poslanci po třetí za sebou vyjádřili důvěru v jeho “vedení”, PePa poslouchá jak hodinky a rétoricky zajišťuje tu správnou demokracii – co víc si může přát?

Standa
25. 10. 2023 10:34
Odpovědět  Albi

Stačilo to v PS.Řekl 70 ,,úspěchů” jejich vlády. Hlavně , že PePa podepsal nyní vítězně Chartu 77!

Mac
25. 10. 2023 09:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Vždy jsem tvrdil, tvrdím a budu tvrdit, že za vším zlem na Zemi jsou armády agresivních států, potažmo národů. Politici jsou často psychopaté, ale bez armád by mohli jen naprázdno vykřikovat. Nikdy nepochopím uvažování (pokud nějaké je) gumy, která jde splnit pokyn k často nesmyslnému vraždění a nevzepře se. Ale to je podstata gumy. Nemyslí (nemá čím), nechá se ovládat a neumí nic, než to, k čemu je vycvičena. Pak stačí pár válkychtivých generálů a průšvih je na světě. Vrátil bych se k historicky osvědčenému … pokud už má jít o nějakou konfrontaci, ať spolu bojují vůdci. Od toho jsou přece vůdci, měli by být i takto nejlepší.

Albi
25. 10. 2023 10:23
Odpovědět  Mac

Co je na tom nepochopitelného?
Stačí jen uvažovat obrácený postup – nejdřív je tu myšlenka (plán) a ti neviditelní vlivní, kteří řídí svět, k jejímu provedení vytvoří nástroje – armády, Pak zajistí potřebné “vedení”, schopné plán provádět. Jak? Podle pokynů – dodáváním správných informací.

Podle definice, kterou asi neznáte: “ŘÍZENÍ je INFORMAČNÍ proces”.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
25. 10. 2023 10:37
Odpovědět  Albi

Všehoschopné…takové korouhvičky , jako je ta na Hradě!

Standa
25. 10. 2023 10:41
Odpovědět  Standa

Předmět: : Já se picnu! Takovou komedii fakt nevymyslíš… !?!?!?
Tak toto je už opravdu výsměch všem a pohrdání všemi lidmi v naší zemi,
kteří ještě věřili, že se
dovedeme poučit z historie !!!

Já se picnu! to je degenerovanej šmejd bez skrupulí !!! Tohle fakt
nevymyslíš…!?!?!?
Prezident Pavel dodatečně podepíše Chartu 77
<https://medium.seznam.cz/…146>

<https://medium.seznam.cz/…146>Na
dodatečném podepsání Charty 77 se na festivalu Trutnoff dohodli bývalí
disidenti s týmem prezidenta Petra Pavla. K samotnému aktu by mělo dojít
28. října 2023 před slavnostním předáváním státních vyznamenání. Podepsání
Charty 77 by mělo završit přijetí Petra Pavla mezi osobnosti, které
zasvětily svůj život boji za demokracii.

Standa
25. 10. 2023 10:46
Odpovědět  Standa

V roce 1977 mi bylo šestnáct let. *Tehdy jsem Chartu 77 skutečně podepsal,
ale jenom sám pro sebe v soukromí domova.* Ani rodičům jsem o tom neřekl.*
Snil jsem o nespoutaném životě v undergroundu.* Bohužel, za mých studií mi
režim neumožnil chartu podepsat oficiálně, stejně jako mnoha jiným. Nyní
bych chtěl tento dluh splatit,“ říká prezident Pavel a neskrývá, že se na
samotný akt velice těší.
„Máme po 20 letech demokratického prezidenta a jeho podpis by určitě pod
Chartou 77 neměl chybět,“ uvádí Otto Rákosník, jeden z bývalých disidentů,
který celou akci vymyslel, a dodává: „Je snadné někoho soudit kvůli tomu,
co napsal v osmdesátých letech do životopisu nebo co se rozhodl studovat.
Ale co ví veřejnost o tom, jaký pan generál skutečně byl a jaké zastával
vnitřní postoje?“ pokládá Rákosník řečnickou otázku, aby si posléze sám
odpověděl tak, že mnohdy je vnitřní a neokázalý protest cennější než
vystupovat proti režimu otevřeně…Viděli jste takového křiváka?Podepsal, ale pod peřinou.

Standa
25. 10. 2023 10:51
Odpovědět  Standa

*Prezident Petr Pavel se od mládí připravoval na kariéru předsedy
vojenského výboru NATO* a neuvážený podpis pod dokumentem, který byl
nenáviděn komunistickým režimem, by mohl jeho cestou za kariérou
zkomplikovat. Právě díky svému cílevědomému studiu měl příležitost stát se
šiřitelem svobody a demokracie v globálním měřítku pod záštitou NATO. Chicht…válečný zločinec z Jugoslávie..
*Představitelé českého disentu* si tuto skutečnost uvědomují a prezidenta
Petra Pavla *už dávno berou jako člověka ze svého středu*. Dodatečné
podepsání Charty 77 tak bude důležitým aktem, který *potvrdí *postavení
prezidenta Petra Pavla jako osobnosti, která, stejně jako Václav
Havel, *zasvětila
svůj život boji proti útlaku a totalitnímu zřízení.CHÁPETE TO?

Standa
25. 10. 2023 11:26
Odpovědět  Standa

Tady ten bezchakterní člověk řekl naprosto jasně , že do KSČ vstoupil , jako karierista a se sebezapřením a proti svému svobodnému přesvědčení byl předsedou ZO KSČ…..Zajímalo by mě , jak mluvil před ostatními a na schůzích a jak se přetvařoval.Je to na blití.Konspirační byt v Záběhlicích..
Tohle je na Hradě!Tam demonstrace( občanů) zakázal aby,, měl klid na vládnutí”! FUJ!

Pavel z Moravy
25. 10. 2023 12:01
Odpovědět  Standa

Nu vidíte a to jste zde nabádal, že strýčinkové, tetičky, babičky, dědečkové krom rodičů mají s mládežníky hovořit a přivézt je k normálnímu zdravému vývoji. Chápete, že ani za 50 roků zde nebude společnost schopná rozlišit dobro od zla a pokrytecké kariéristy a lháře od slušných lidí, když budou ta děcka v tomto žít? Do prd.elky, stále si něco nenalhávejme. Mamánci jsou z většiny zmršeni a my s tím nemůžeme nic udělat. Skončí to tak jak to skončit má. A můžete se třeba rozkrájet. To je realita, to už není Orwell.

Helena
25. 10. 2023 12:16
Odpovědět  Standa

Myslím, že emerika už ztratila 1. místo jako země neomezených možností. No, aspoň v něčem jsme první.

Mac
25. 10. 2023 17:10
Odpovědět  Albi

Mluvil jsem o myšlení vojáků … to je pro mě nepochopitelné. Jinak řečeno – jsi bez mozku, psychopat, kterého baví zabíjení, staň se vojákem. Potřebujeme je? Pořád se bavím o tom, že mám na mysli armády agresorů.

Boomer
26. 10. 2023 19:29
Odpovědět  Mac

.. zabíjet musí i příslušníci armády obránců a navíc se musí v tomto ohledu snažit víc než útočníci, jinak budou poraženi. Principy vojenského výcviku nerozlišují stranu a její možnou pozici v konfliktu.

Vaska
25. 10. 2023 09:46
Ohodnotit příspěvek :
     

no pro doplnění (aby to došlo i tupcům) ještě poslat do Syrie ruské posádce Zirkony (to je podobné udělátko)

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
janle57
25. 10. 2023 09:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Velké letadlové lodě v éře hypersonických střel jsou naprosto zbytečné zbraně s minimální
životností a jsou jen tím nejlepším terčem pro rakety typu Kinžal nebo Zirkon,nějak jsem
přeslechl na TV Goebbels24 nebo Prima Fake News jakoukoliv zmínku o jejich protiraketové
obraně před těmito střelami,asi budeme muset požádat 30ti letého nejlepšího vojenského
analytika Visingra,aby nám to,díky svým nezměrným zkušenostem,vysvětlil,zatím nám
zuřiví reportéři Patrik Kaizr a Matyáš Zrno ale budou svorně hlásat,že jsou naprosto nepotopitelné.

Standa
25. 10. 2023 10:16
Odpovědět  janle57

Mají perimetr 500 km. Velitelské a řídící stanoviště je na jednom z doprovázejících křižníků. Minimálně několik zásobovacích lodí + torpedoborců ,minolovek atd. Min. 2 ponorky.Automatické zaměřování podle radarů ganů 6 000 ran za min.Ovšem satelity zjistí raketu už při odpálení.

jiří
25. 10. 2023 11:33
Odpovědět  Standa

Nezapomínal bych na REB a troufl bych si říct, že Rusové jsou v tom nejlepší.

František
25. 10. 2023 13:27
Odpovědět  Standa

Nemají nic, co by je zachránilo. Dýky útočí z velké výšky kolmo shora na cíl. To nezjistí žádný radar. Amíci to zjistí až na nafukovacích člunech, stačí li se na ně někteří dostat.

25. 10. 2023 10:36
Ohodnotit příspěvek :
     

Říkám to pořád ,Amerika a Británie jsou jen země Lží…celé stojí jen na Hollywoodu…
Ale skutečnost je taková,že pár rodin vlastní všechno a stamiliony lidí na ně Otročí…
To vše kryje Hollywood Americkým snem,který neexistuje. Který je jen fikce, nehmotná pomyslná mrkev na Osly.A stejné je to s jejich armádou…
Kromě zastaralého šrotu, který je dnes už v podstatě nebojeschopný, nemají nic!
Nemají jediné UFO,nemají žádné kontakty na Mimozemštany…ty udajní zrádci jako Asange a další…to je jen komedie Hollywoodská naživo. Křoví které z nich má vzbuzovat obavy…ale ve skutečnosti ještě nezvládli ani Mach 5+…nemají ani hypersonické střely…
Dovedete si představit,kdyby Americká špína měla takovou technologii? Nedalo by se s nima vydržet, okupovali by celý svět. Každého nepohodlného by zavraždili…nepozorovaně.
A neutíkali z Afghánistánu jako spráskaní psi…
Jediné co mají je 11 letadlových Necek, rezavých…které jim už dnes nestačí ani na šikanování zemí třetího světa…
Pár ponorek, které jsou ovšem bojově v konvenční válce ,bezvýznamné.
A to je všechno,zbytek je jen halda šrotu a negramotných Amerických dětí,s mizerným výcvikem.

jiří
25. 10. 2023 11:43
Odpovědět  Veny232
Honza 1966
25. 10. 2023 12:04
Odpovědět  Veny232

Jasně, Rusové jsou ve zbraních desítky let před západem, mají všechno nejlepší, nět analoga. Západ snad má ve výzbroji dvojplošníky, koně a pušky předovky. Západ asi jen zoufale kopíruje ruské počítače a angičtina je jen zparchantělá ruština, jediný opravdový jazyk. Gratulujeme, vyhrál jsi titul kretén roku, klíčenku a drobné upomínkové předměty zašleme po tvém poslání kontaktní adresy

Pavel z Moravy
25. 10. 2023 15:38
Odpovědět  Honza 1966

Už jste zase dorazil rozdávat moudra. Jedno je jisté. Zbraně ty tedy měli Rusové v každé době na úrovni a nejlepší. Ale na to jste ještě příliš mladý, abyste o tom mohl něco vědět. Ale co mne se.re více je, že Venyho napadáte, aniž by vám k tomu dal jakoukoliv záminku. To oslovování, kterým jste zakončil svoji slohovou práci si nechte pro svoji rodinu. Tady jste ve společnosti rozumných a vyzrálých jedinců, toto si zkoušejte někde u vás na Seznamu nebo kde vegetíte.

Pavel z Moravy
25. 10. 2023 15:42
Odpovědět  Honza 1966

A vám, že už bude za 2 roky 60 let. No tě bůh, já se asi picnu.

Pavel z Moravy
25. 10. 2023 15:31
Odpovědět  Veny232

V jednom máte Veny pravdu absolutní. Ti kdyby byli absolutně vyzbrojení, tak by tady už liberální sluníčka žra.li ty broučky, jezdili na kolobkách a spali pod krabicí, ti by tady tedy spolu se svými liberálními poskoky udělali pěkný fičák. A my bychom už asi nepsali, leda tak ze záhrobí.