politika

Dmitrij Jevstafjev: Rukopis režisérů Buči. Informační válka mezi Hamásem a Izraelem

Obě strany palestinsko-izraelského konfliktu vedou extrémně špinavou humanitární a informační válku, řekl kandidát politických věd Dmitrij Jevstafjev.

„Studoval jsem války na Blízkém východě,“ řekl expert v rádiu Sputnik, „a řeknu vám toto: Nikdy jsem neviděl nic humanitárně špinavějšího a informačně špinavějšího – tolik absolutně špinavých padělků, absolutní dezinformace. Tam jsou hlavním cílem, zdůrazňuji, na obou stranách – civilisté, civilisté. Ve skutečnosti se později ukáže, že počet zabitých militantů a vojenského personálu je srovnatelný a bude mnohem nižší než počet zabitých civilistů na obou stranách”.

Jevstafjev vyjádřil názor, že za mnoha úniky informací stojí organizátoři provokace kyjevského režimu v Buče.

„V mnoha věcech, v mnoha zprávách je pro mě zřejmý rukopis režisérů v Buče – té kyjevské, kterou se snažili na nás pověsit. Navíc tento rukopis vidím na obou stranách v informační válce a je extrémně špinavý i na poměry Blízkého východu, to už je nějaký plnohodnotný krok do pekla. Ale je naprosto jisté: tamními režiséry jsou lidé, kteří se podíleli na informačních a politických manipulacích a dezinformacích týkajících se Ruska v souvislosti se speciální vojenskou operací. To je zcela zřejmé. Struktura námětu je úplně stejná. Všechno je stejné jako Buča, jen vynásobeno třemi. A je tam přidáno takové množství negativních emocí, že je to prostě děsivé,“ – řekl Dmitrij Jevstafjev.

Jak informoval EADaily, den předtím izraelská média oznámila, že v kibucu Kfar Aza byla nalezena těla více než 200 zavražděných obyvatel, včetně 40 dětí a kojenců se známkami stětí.

11. října, se ukázalo, že primárním zdrojem byla novinářka Nicole Zedek, která přiznala, že těla popravených neviděla, a celý příběh jí řekli vojáci IDF.

Nicole Zedek, korespondentka izraelské zahraniční vysílací stanice i24News, hovořila v reportáži o ohavném zločinu v kibucu Kfar Aza. Po několika hodinách však přišlo vyvrácení od představitelů Tel Avivu, kteří tvrdili, že o ničem nevědí. Novinářka se začala ospravedlňovat tím, že jí to řekli vojáci, kteří byli ve stresu z toho, co se děje, a nedokázali přesně popsat, co viděli.

12. října – Ozbrojenci z radikální palestinské skupiny Hamas během útoku skutečně sťali izraelské děti. Tuto informaci potvrdil mluvčí Izraelských obranných sil (IDF) Jonathan Conricus, uvádí BBC News.

Hamás reagoval na materiály televizního kanálu i24 a odmítl nařčení z masakrů a stětí dětí. Zástupci skupiny uvedli, že cílem vykonstruovaných obvinění je zakrýt izraelské zločiny v pásmu Gazy.

https://1url.cz/quGSZ

sdílet na

14 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
janle57
12. 10. 2023 23:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud se do téhle záležitosti vloží vojensky Írán,Egypt a další arabské státy,pak se můžeme
v brzké době připravit na cenu 1 litru benzínu nebo nafty cca 100,-Czk,co to přinese našemu
ekonomicky tak silnému státu a hlavně lidem,co topí plynem,si každý soudný člověk domyslí,
ještě,že tady máme soudruha prezidentčíka,který to všechno svede na Putina.

Jaris
12. 10. 2023 23:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Cert, aby se v tom vyznal! Cetla jsem, ze pripad statych deti je lez.

Albi
12. 10. 2023 23:44
Odpovědět  Jaris

Lež i pomluva – a pomluva je taky lež, jinak by to nebyla pomluva – mají tuhý život, nebo spíš jsou nesmrtelné.
Vzpomeň na případ kuvajských dětí, vyházených z inkubátorů – autorka dcera amerického velvyslance, údajně očitá svědkyně!

ModrýKlokan
13. 10. 2023 00:27
Odpovědět  Albi

@ Jaris, Albi

Zdravím dámy. Západ je říše lží… masméééééédyjím nevěřím ani slovo, ani písmeno.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Ivo
13. 10. 2023 00:10
Ohodnotit příspěvek :
     

tak mají teď amíci dost napilno. Ukrajinu,Thajwan a ještě k tomu Izrael. Zelenskému řekli že zbraně došli tak uvidíme jestli doopravdy. Beze zbraní si mohou zapakovat základny domů za oceán a dát už pokoj.

Kelly
13. 10. 2023 06:53
Ohodnotit příspěvek :
     

toto vše pochází od Goebbelse, to on položil základy současné lživé západní propagandy, oni jsou jen jeho žáci, at´ si to přiznají, pořád se jen opakuje dokola ten mechanismus lži o útoku tzv. polských vojáků na vysílačku v Gliwicích.

Tupý hulvát
13. 10. 2023 09:13
Odpovědět  Kelly

To tedy Goebbelsovi nepřišijete,to bychom měli krátkou paměť!

janle57
13. 10. 2023 10:09
Odpovědět  Kelly

ne nadarmo se říká současné ČT: Goebbels24,jako žáci pana Goebbelse se svému
učiteli nejen vyrovnají,ale v mnoha věcech ho překonávají,své by o tom mohli
povyprávět zuřiví reportéři ze stanice Prima Fake News Matyáš Zrno a Patrik
Kaizr,těm nestačí mít plechové žaludky,určitě je mají z chrom-vanadiové oceli.

ModrýKlokan
13. 10. 2023 17:03
Odpovědět  janle57

@ Janle

Čau kolego, souhlas. Matyáš Zrno je fakt případ, vždy jsem ho sledoval zcela nevěřícně. Mentálně postižený žák pomocné školy předstírá zahraničního reportéra, západní civilizace nemá fakt žádné dno.

Kdyby Valachová nezavedla inkluzi, tak by Zrna vyhodili i ze zvláštní školy. Vyžaduje trvalou asistenční službu. S obtížemi překoktá a poplete i čtecí zařízení. Blééééééé

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
13. 10. 2023 18:47
Odpovědět  Kelly

Dávno před Goebbelsem už na to přišel jinej pán, wiki to má i česky, o když ne tak podrobně jako E.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Edward_L._Bernays

Frank1
13. 10. 2023 13:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Spina na spinu. Komu verit?

Janaz
15. 10. 2023 09:32
Odpovědět  Frank1

Tým dvom krajinám a ani ich páničkovi rozhodne nie.

Prodost
13. 10. 2023 17:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Základní chybou(sic!) je projekt/program sionismu, jehož prvním krokem se stal vznik Izraele, což je neskutečný podvod, k němuž nemělo nikdy dojít. Už první jeho prezident David Ben Gurion byl přímo přesvědčen, že právě Palestinci jsou potomky tzv. biblických Židů, neboť ti současní jsou především turkičtí Chazaři, o čemž možná ani většinově nevědí. A že prý fatální selhání zpravodajských služeb? Proboha!!! Nepřipomíná Vám to 11. září 2001? Nestalo se něco takového také zrovna před 50 roky, Jomkipurská válka, pamatujete? Podvod, potom podvod, zase podvod, lež a neskutečně drzá arogance a brutalita. A proto otázka: Jsou to vůbec lidé. Kdo je jejich bohem? a) Mamon? Nebo osobně b) Satan? b) je správně!

Administrátor
P.A.Semi
14. 10. 2023 02:39
Ohodnotit příspěvek :
     

V předvečer (údajného) útoku Hamas na Izrael bylo na Slunci napsáno velké JEW, ale nevím jistě, v jaké souvislosti… (je také možné, že je nad tím něco arabsky? nevím…)

Nyní se zdá, že ten nápis pokračuje, postupně: “JEW game Gaza”, Gaza psáno hebrejsky a nepříliš čitelně tam bylo dnes… (nebo v tom najdu ještě něco??)

πα½