politika

„Neuvěřitelná nespravedlnost“ – Putin požadoval vytvoření palestinského státu

Musíme usilovat o mír na Blízkém východě, kterého lze dosáhnout pouze vytvořením palestinského státu.

Ruský prezident Vladimir Putin to prohlásil během setkání s iráckým premiérem Mohammedem Al-Sudanim, informuje PolitNavigator.

“Palestinská otázka je v srdci každého člověka, který žije v tom regionu a v srdci každého, kdo vyznává islám. A to, co se děje v posledních desetiletích, je vnímáno jako projev nespravedlnosti, pozvednutou na neuvěřitelnou úroveň.

Protože zpočátku, když padlo rozhodnutí vytvořit Izrael, šlo také o vytvoření státu Palestiny. Izrael, jak známo, vznikl, ale Palestina jako nezávislý stát se nikdy nezhmotnila.

Navíc část země, kterou Palestinci vždy považovali za prvotně palestinskou, je okupována Izraelem, v různých časech a různými způsoby, ale hlavně s pomocí síly,“ řekl Putin.

Zdůraznil, že mechanismy k vyřešení tohoto konfliktu byly vytvořeny, ale v posledních letech je Spojené státy začaly opomíjet a snažily se problém vyřešit po svém.

„Musí se usilovat o to, aby se minimalizovaly ztráty mezi civilním obyvatelstvem – dětmi, ženami, starými lidmi. Pokud se muži rozhodnou bojovat, ať bojují mezi sebou. Nechte děti a ženy na pokoji. To platí pro obě strany.

Není známo, zda bude možné situaci v blízké budoucnosti uklidnit, ale musíme o to usilovat, protože rozšíření zóny konfliktu může vést k hrozným následkům,“ dodal ruský prezident.

Poté se slova ujal irácký premiér Mohammed Al-Sudani, který poznamenal, že činy Palestinců byly oprávněné.

„Svět tento problém ignoroval a teď se všichni diví, proč se to stalo, proč Hamás přistoupil k odporu. Palestinský lid trpěl roky a desetiletí pronásledováním, útlakem a nedodržováním všech mezinárodně přijatých rezolucí.

Rozhodli se (Izrael) přerušit dodávky vody a elektřiny nejen proto, aby ponížili lidi, kteří tam žijí, je to urážka celého lidstva. Dnes musí mezinárodní společenství otevřeně potvrdit, zda vůbec existují nějaké principy, které budou regulovat tuto situaci a situaci ve světě, nebo nic takového neexistuje.

Proto na vás, pane prezidente, apeluji, jako na prezidenta země, která je stálým členem Rady bezpečnosti OSN, abyste přišel s iniciativou na příměří a skutečné řešení palestinského problému. Protože nemůžeme předvídat důsledky těchto výzev,“ řekl Al-Sudani.

“Pozice Ruska nevznikla dnes, ale v průběhu desetiletí. Vždy jsme podporovali rozhodnutí Rady bezpečnosti OSN, mám na mysli především vytvoření nezávislého palestinského státu. To je kořen všech problémů,“ dodal Putin.

https://1url.cz/5uGgb

sdílet na

16 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Markýza
12. 10. 2023 20:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Nezhmotnila baťuško, nezhmotnila. A proč? Protože ji Filištínští odmítli. Prej že nebudou sdílet zemi s nějakými hnusnými Židy.

Janaz
12. 10. 2023 22:00
Odpovědět  Markýza

Ty si aj videla, aké veci obsahoval ten návrh?

Albi
12. 10. 2023 23:21
Odpovědět  Markýza

Není žid jako žid, ale pokud bychom byli postaveni před “dohodu” přenechat část Čech (+ Moravy a Slezska) pro Sudetské “vyhnance” – souhlasila bys, nebo odmítla?
That is a question!
Protože jistě nemusí být Sudeťák jako Sudeťák a propaganda může tvrdit, že v “české kotlince” sídlili Germáni před námi.

Jaro Jaroslav
15. 10. 2023 02:10
Odpovědět  Albi

Polovica Nemecka boli Slovanské územie! A kedysi, Rusi, ovladali celú Európu! Vikingovia,Varyagovia( Varangians= Varan= Drak a mali Drakati lode, Vatan bol Odin= Jeden boh po Rusky), Normani= Severania, Etruskovia, atď, boli Rusi!!! Až z nich vznikol zdegenerovaný odvar “Vikingov” Nórov,Švédov a Dánov…Tak ako aj Zapadný Slovania= zdegenerovaný odvar Rusov…Indické staré spisy jasne píšu kde ležala Slávrada( Slávratta)- Raj Slovanov! A Slovanské noviny o tom často píšu, a aj o tom, ako Rímske zidokresťanstvo znicilo nasu starú vieru, lebo vsetky náboženstvá sú príroda a astronomické cykle vesmíru! A ja vam poskytnem zdarma štúdiu: jaro.jaroslav57@gmail.com A teraz koncia 2 veľké galakt,cykle! V roku 2033 tu uz bude Novus Ordo Seclorum, Boží novy poriadok! A je to Aj Veľký Jubilejný rok Krista-Syna a Slnka, Jeho 2.Príchod!!!

Jaris
12. 10. 2023 23:48
Odpovědět  Markýza

Zrejme jste, Markyzo, zapomnela, ze zidi jsou okupanti a ne jen tak lecjaci. Zpusoby, jake pouzivali a stale pouzivaji vuci domacimu obyvatelstvu jsou takove, ze by lecktery esesak ci gestapo bledli zavisti. Nakonec maji Palestinci pravdu, ze nechteji s hnusnymi parazitickymi zidy sdilet zemi.

Mike
13. 10. 2023 00:20
Odpovědět  Markýza

Špatně Markýzo, pokud vím, Jeruzalém je svatým městem jak pro židy, tak pro muslimy, tedy i Palestince.

Jaro Jaroslav
15. 10. 2023 02:22
Odpovědět  Mike

Nie, je to ASTRONOMICKE MESTO A MENO! Yeru’ shala’im je v doslovnom preklade: Západy Draka/ Dračie Západy- ako je zapad slnka! Máme iba jedny Kozmické Hodiny na meranie Precesneho roku o cca 25,920 rokoch! Keď Orión stúpa na oblohe po 12,960 rokov, tak suhvezdie Draka klesá po 12,960 rokov, a vice versa! A sme na prelome, ked bude Drak stúpať od 2074! V 2033 je 2.Príchod Krista-slnka, slnko bude znovuzrodene z LONA Mliecnej drahy= Nebeskej bohyne a kráľovnej! Jej Grotto/ Lono je na východe, a je to biblický Raj/ Eden a Paradise! A po svete je aspoň tucet znamych kópií tohoto Raja a Lona v Mliecnej dráhe s Čiernou dierou-kde je ZLATO, píše Genesis 2:8-14…Mezopotamia je Prvým príkladom, v sútoku Tigrisu a Eufratu, kde lezal aj Babylon= Babí lono…Manhattan ostrov je dalšou kópiou Raja, kde Eva dala svoje ” chlpaté? JABLKO” Adamovi aby pocala…A zid nazval Jew Yoke City ako ” Big APPLE- JABLKO”! Aj Jablcny Avalon v Anglicku= Ava’s lono,teda Evino lono! A odpočíva na falickom Eve+reste…Beth-lhm je muzska brana slnka, a Yeru’ shala’im je yonicka,zenska brana a lono= Cierna roklina v bohyni nebies…

13. 10. 2023 01:40
Odpovědět  Markýza

No a máte to. Proto Markýza . A dík za starost 🙂 🙂 🙂

Markýza
13. 10. 2023 09:03

Jo dík. No tak to jsme dva – je pravda, že chodit si zaplavat do senkrůvny je taková mírně masochistická radost………

Jaro Jaroslav
15. 10. 2023 01:51
Odpovědět  Markýza

Tí hnusný židia nemajú pôvod v Palestíne/ Filištíne, ale v Hadích kultúrach Mezoameriky, a chazarski Nazi= AshkeNazi= nacisti, severne od Kaspickeho mora( ine meno pre Čierne more)! Vsetci nosatí Indiáni Ameriky sú Semiti, a ich jazyky sú Semitské! Hlavne skupina Naguatl z mena Naga= kobrahad! Aj nosatý židak tancuje hadí tanec, Nagila- naga! Poslem štúdiu zdarma, kazdému, kto chce poznat pravdu o židoch a chazaroch: jaro.jaroslav57@gmail.com A chazari sú AshkeNazi, ash je popol v holocauste, ale oni sú Nacisti, s narečím Nemcov= Jiddiš , s ktorými sa delia nielen o jazyk, ale aj nacistické gény a brutalitou! A títo dominujú v Čaganáte IskraHell, az 80%! IsRaEl znamena nové,panenské(Is) slnoko( Ra) a el je boh,alebo der či the, on/ ono/ ona…A Veĺky Precesný rok/ Anno Magnus u zidov v kalendari, sa delí na 5 vekov slnka po 5,184 rokoch! A prave nas 5.vek slnka končí, je tu vek Sata- juga= Satana, a satanski zidochazari sa ZBLAZNILI do nicenia a apokalypsi= katastrofy sveta, lebo končíme ako civilizácia bieleho cloveka! V zlatom veku zavladne zltý Číňan! Zid a cigan( gana-naga) parazituju na nas zhora a zdola spolocnosti, nechcu robit, lebo vedia že všetko bude znicené!!! V 2033.

Jaro Jaroslav
15. 10. 2023 01:59
Odpovědět  Jaro Jaroslav

V roku 2033 je Novus Ordo Seclorum, ale aj Veľký Jubilejný rok Krista, Jeho 2.Príchod! Ich,zidovska biblia píše,že nikto nepozna ten deň a hodinu, no nepíše ze nikto nepozná mesiac a rok! Oba sú v tej biblii, ale farár a ani rabín vam nepovedia kde! No predsa v Enneade Deviatich bohov Podsvetia( Xibalbe-Siedmych)!!! Zid je na negativnej polarite sveta, v tme a na strane skazy a satana! Každý Talmudista je satanista a satan!!! Talmud je Smrť, doslovne prelozene, s gematriou 84! Císlo 8= život, a číslo 4= Smrť, takže ideme zo zivota do smrtí, a žid tvrdí,že v každej smrti začína nový život! Preto vrazdia, obetujú, popravujú, a vyvolavajú hrozné vojny!
Štúdia, co sa deje v nasom svete: jaro.jaroslav57@gmail.com

All
12. 10. 2023 23:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Ten problém už existuje 50 let a nikdo jej nevyřešil,vůbec nikdo.Z palestinské Gazy se stal jakýsi koncentrák s lidmi tam namačkanými jako sardinky,ideálně připravený kotel papiňák k použití velkého výbuchu,až přijde ta vhodná chvíle.Přišla,je to tu a doplatíme na to i my,pokud hlupáky necháme vládnout s přiblle nastavenými kvotami,ať si ty teroristy a náboženské fanatiky berou ti,co je vytvořili,dále tvoří a podporují.

Jaris
12. 10. 2023 23:50
Odpovědět  All

Zruste Izrael a bude po terorizmu.

Pavel
13. 10. 2023 12:30
Odpovědět  All

Alle, my už jsme dojeli, toto je poražený národ. S 80 až 90 % nechápavců se nedá nic dělat. Vždyť je to vidět denně v přímém přenosu se skutečností. Tak si to tak neberme. Je to dáno. Tento národ nemá důstojnost a o tom to je. Jen naiva tady může věřit ve změnu. A to nejsem pesimista, ale realista.

Pavel z Moravy
13. 10. 2023 13:31
Odpovědět  Pavel

No tak věřte, víra vaše vás zachrání, ale myslet se nemusí.

janle57
12. 10. 2023 23:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud tzv. organizace OSN,pod kontrolou USA, povolí vytvoření samostatného palestinského státu
na úkor území Izraele,bude po problému,to ovšem mezinárodní židovská mafie,pod patronací
Hotdoglandu a jeho evropských otroků nikdy nedovolí,z toho logicky plyne,že se to bude muset vybojovat vojensky,co z toho pro celý svět,ale hlavně pro nás kouká, si každý inteligentní člověk, až na preidentčíka Pávka,Fialu,Rakušana a další pražskou svoloč,domyslí.