politika

Debka: Kreml dal Bennettovi jasně najevo, že dohoda s Netanjahuem o Sýrii již neplatí

Signály z Moskvy:

Izraelský web Debka s odvoláním na „diplomatické zdroje v Moskvě“ píše, že zprávy ruských médií o zachycení 7 z 8 raket izraelského letectva během útoku 19. července na cíle poblíž Aleppa jsou zprávou pro izraelskou vládu.

Podle těchto zdrojů tím Rusko dalo nové izraelské vládě jasně najevo, že dohoda mezi Vladimirem Putinem a Benjaminem Netanjahuem, podle níž si Moskva „nevšimla“ izraelských útoků na pozice proiránských milic v Sýrii, již není platná. A od této chvíle Rusko nebude zavírat oči před operacemi izraelského letectva v Sýrii.

20. července oznámila syrská státní agentura SANA, že v pondělí 19. července ve 23:37 zaútočila izraelská letadla na cíle v oblasti Al-Safir v jižní části provincie Aleppo v severní Sýrii.

Zpráva SANA uvedla, že k odrazení útoku byla použita syrská protivzdušná obrana, která údajně sestřelila „většinu raket“.

Tuto informaci potvrdil zástupce vedoucího ruského Centra pro usmíření válčících stran v Sýrii kontradmirál Vadim Kulit. Sdělil agentuře TASS, že sedm z osmi řízených střel na jihovýchodě Aleppa odrazily komplexy Pancir-S a Buk-M2 ruské výroby.

https://bit.ly/3ix8L2N

sdílet na