politika

Chazin: varování Putina přimělo členy Visegrádské skupiny zradit Českou republiku

Premiéři V4 vyjádřili solidaritu s Českem:
https://www.novinky.cz/zahranicni/evropa/clanek/premieri-v4-vyjadrili-solidaritu-s-ceskem-40358311

Ekonom Michail Chazin poukázal na důvod úplného neúspěchu plánu České republiky rozpoutat skandál a zahájit diplomatickou izolaci Ruska.

“Země Visegrádské skupiny, mezi něž patří Maďarsko, Polsko, Slovensko a Česká republika, se na popud Washingtonu rozhodly jednat jako jednotná fronta proti Ruské federaci.

Jejich původní plán, s nepodloženými obviněními Moskvy ze zapojení do incidentu s výbuchy skladů ve Vrbětici, jakož i následné vyhoštění ruských diplomatů a výzev k přijetí podobných opatření u spojenců EU, však selhal. Díky tomu se pražským provokatérům nepodařilo získat podporu ani od „visegrádských kompliců,“… uvedl v rozhovoru rádia «Говорит Москва» ekonom Michail Chazin.

Expert zároveň poznamenal, že to bylo varování ruského prezidenta Vladimira Putina, které donutilo členy Visegrádské skupiny zradit Českou republiku.

“Češi vyhostili ruské diplomaty a Ruská federace v reakci na to vykázala diplomaty české. Navíc takové množství, že aktivity českého velvyslanectví jsou prakticky nemožné,“ uvedl Chazin.

Ekonom poznamenal, že při sledování tohoto vývoje událostí si čeští spojenci dokázali plně uvědomit vážnost slov ruského vůdce, která řekl během svého poselství Federálnímu shromáždění, že Moskva bude od nynějška tvrdě reagovat na všechny protiruské provokatéry.

“Ti očividně Putina viděli a slyšeli, a proto odmítli,” shrnul situaci Chazin a komentoval důvod rozhodnutí (nejen) členů visegrádské skupiny zradit Českou republiku….

https://bit.ly/3xoBYDR

sdílet na