politika

Bild: Německo se tajně připravuje na jadernou válku

Německé letectvo a jeho partneři v NATO provádějí tajné cvičení. Tato cvičení jsou nácviky manévrů v případě jaderné války, píše německý deník Bild. V Německu se konala tajná cvičení německých vzdušných sil a spojenců NATO za účelem provádění vojenských operací s použitím jaderných zbraní.

Zdůraznili, že cvičení se účastní bombardéry Tornado, které jsou schopné nést jaderné zbraně. Manévry se provádějí na letecké základně Nerfenich, kde lze skladovat americké vodíkové bomby.

Nyní se předpokládá, že jaderné hlavice jsou umístěny na německé základně Büchel. Tam se koná cvičení, v rámci kterého se procvičuje obrana letiště pomocí komplexů Patriot.

Zároveň v rámci cvičení probíhají práce na dodávkách jaderných zbraní do letadel. 

Němečtí novináři naznačují, že v současné době země NATO jasně chápou hrozbu jaderné války visící nad světem. Německo se tak chce tajně připravit na rozsáhlý konflikt s využitím jaderných zbraní.

Německo zároveň nemá vlastní jaderné zbraně, není zahrnuto v takzvaném jaderném klubu. V současné době mají atomové a vodíkové bomby Rusko, USA, Čína, Velká Británie, Francie, Indie, Pákistán, Izrael a KLDR.

Publikace konstatuje, že situace ve světě se vážně zhoršila po odstoupení USA od smlouvy INF, jakož i kvůli údajnému rozpadu START-3.

„Nebudeme váhat.“ Sivkov pohrozil, že v případě války Ruská federace vypustí jaderné střely na USA

Doktor vojenských věd Konstantin Sivkov komentoval společná jaderná cvičení Německa a Spojených států.

“Pokud je to skutečně pravda, pak německou politiku řídí velmi nekompetentní lidé, možná, ne zcela duševně zdraví. Nacvičování vedení jaderné války v Německu je sebevražedným krokem,” uvedl odborník
v rozhovoru pro NSN.

Sivkov také připomněl, že Rusko má ve výzbroji takové zbraně, které změní území potenciálního nepřítele na radioaktivní poušť.

„Ruská ponorka “Kalmar 4” má šestnáct raket každá s deseti hlavicemi,“ poznamenal expert. Dodal, že mluvíme pouze o jedné lodi, zatímco Rusko jich má třináct.

„Pokud je (pouze jedna loď ze 13) vypustí na Německo, pak Německo fyzicky přestane existovat a na tom místě bude radioaktivní poušť. 160 jaderných výbuchů,“ řekl doktor vojenských věd.

Za „nepřátele německého lidu“ a „úplné pitomce“ označil ty, kteří plánují z Německa udělat divadlo jaderné války.

Sivkov také zmínil, že pokud USA plánují vést jadernou válku na území jiné země, Rusko bude muset zasáhnout USA a „přeměnit kontinent na radioaktivní poušť“. 

„Jedná se pravděpodobně o přání Američanů vést jadernou válku v Evropě, zejména na území Německa v rámci koncepce malé jaderné války,“ říká expert.

Poznamenal také, že ruské vedení vydalo dokument, podle kterého, pokud mluvíme o zásahu na území Ruska, nebo jeho spojenců, může RF proti agresorovi použít jaderné zbraně. 

Sivkov vyjádřil názor, že USA chtějí zahájit jadernou válku na území jiné země. Za tímto účelem vytvořili jaderné hlavice malého kalibru, zdůraznil specialista.

“Mohou si hrát s malou místní válkou na území jiného státu, ale my nebudeme stát jako na slavnostním ceremoniálu – na Spojené státy vypustíme všechny střely najednou,“ řekl Sivkov.

Smlouva o odstranění raket středního a kratšího dosahu byla z iniciativy USA pozastavena 2. srpna 2019. 
Po startu rakety USA v prosinci loňského roku vyzval generální tajemník OSN Antonio Guterres k nové dohodě o kontrole zbraní.

Ruské ministerstvo zahraničí dříve prohlásilo, že je nemožné vrátit se ke smlouvě INF po vystoupení USA.

https://bit.ly/2SWFz9h
https://bit.ly/358tFii

sdílet na

3 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
rudolf
17. 10. 2020 21:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Válka se blíží! Je třeba strašit lidi, když to nedělají massmedia, tak na tom dřou tihle paktovači z náckama.

rudolf
17. 10. 2020 21:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Pardon “s nácky”

Editor
17. 10. 2020 22:10
Odpovědět  rudolf

Stačí se jenom podívat, kdo začal s rozmísťováním jaderných zbraní na dostřel potenciálního protivníka.