politika

Americká zpravodajská služba obvinila Rusko z útoků „řízenou energií“

Podle americké zpravodajské komunity je Rusko odpovědné za záhadné incidenty s americkými zaměstnanci v zahraničí, kteří byli údajně napadeni „řízenou energií“.

Útoky byly prováděny pomocí mikrovln nebo jiných forem „řízené energie“ a je za ně odpovědné Rusko, domnívá se zpravodajská komunita, uvádí TASS s odkazem na Washington Post.

Nejmenovaný vysoce postavený představitel americké administrativy vysvětlil, že je nutné zajistit, aby „bylo všechno správně pochopeno“. Zároveň nemohl poskytnout důkazy o vině Ruska.

V květnu americká publikace Politico uvedla, že ruské vojenské zpravodajské služby GRU mohou být odpovědné za takzvané akustické útoky proti americkým diplomatům na Kubě, kde proti nim údajně používají nějaký druh „řízené energie“.

Pentagon dříve zahájil vyšetřování útoků „řízenou energií“ na vládní úředníky. Oběti hlásily, že najednou začaly pociťovat záchvaty nevolnosti, zaslechly nějaké „hrozné zvuky“.

Předpokládá se, že takové útoky, které způsobují řadu příznaků, včetně poškození mozku, je extrémně obtížné dohledat, protože zařízení použitá k útoku mohou být velmi malá. Současně příznaky útoků často připomínají projevy různých nemocí.

Na začátku června na jednání v Senátu USA ministr zahraničí Anthony Blinken uvedl, že americké úřady nemají informace o tom, kdo je odpovědný za řadu záhadných incidentů s americkými úředníky v zahraničí.

https://bit.ly/3w6HBVu

sdílet na

1 Komentář
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
BB Rad
28. 6. 2021 12:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Opět mentální průjem nějakého “ nejmenovaného “ zdroje s cílem testování médií-lidí ,jestli už nezapomněli na neuvěřitelný žvást ,který vypustili US zupáci již dávno tomu. Goebbelsácký hnus se opět šíří světem médií