politika

… A nebyl žádný “NOVIČOK”!

Rakousko potvrzuje zprávu OPCW o Skripalovi za zfalšovanou Brity, odhaluje lži a krytí Financial Times

Zpráva Financial Times, která poprvé odhalila dokumenty OPCW, se objevila 9. července. Podrobnosti o tom, jak noviny vymýšlely interpretaci OPCW, která potvrdila ruské zapojení v útoku “Novičokem”, lze přečíst zde .

Rakouská kopie souboru OPCW nyní potvrzuje, že šlo o zkreslení chemického vzorce a dalších důkazů, které OPCW shromáždila. Spolupráce novinářů s tajnými službami při falšování důkazů proti Moskvě v příběhu “Novičoku” zůstává citlivým tajemstvím.

Tajné zprávy OPCW (Organizace pro zákaz chemických zbraní) o krevních testech Sergeje a Julie Skripalových neodhalily žádné stopy ruského původu , žádné stopy “Novičoku” a žádné důkazy na podporu britských tvrzení o ruském chemickém útoku.

https://www.sott.net/article/439046-Austria-confirms-OPCW-report-on-Skripal-faked-by-Brits-exposes-Financial-Times-lies-and-cover-up

Vyšetřování ve Vídni čtyřmi rakouskými ministerstvy, zpravodajskou agenturou BVT a rakouským státním zastupitelstvím ukázalo, že tajné zprávy OPCW o krevních testech Sergeje a Julie Skripalových, jejichž kopie byly předány rakouské vládě, neodhalily žádný Novičok.

Rakouské ministerstvo zahraničí a Bundesamt für Verfassungsschutz und Terrorismusbekämpfung (BVT), domácí zpravodajská agentura rovnocenná s MI5 nebo FBI, potvrdily pravost dokumentů.

Rakousko tento týden oficiálně potvrdilo, že tvrzení britské vlády, že Novičok – ruská chemická bojová látka, byl v Anglii v březnu 2018 použit GRU, ruskou vojenskou zpravodajskou službou, byla britským výmyslem.

A nyní pár otázek: Proč byly uvaleny sankce na Rusko?, kdo bude odpovědný za hloupé demarše vyhoštění diplomatů?, a kde je ten zázračně oživlý Skripal?

Spousta nepříjemných otázek ohledně případu Skripal.

https://bit.ly/2ENPqu7

sdílet na

4 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Editor
4. 8. 2020 01:07
Odpovědět  Janinna

Před časem jsem to s jedním takovým probíral. Položil jsem mu záludnou otázku, aby mi vysvětlil pár drobností. Zaprvé, binární bojové látky jsou proto, protože se až na místo použití dopravují obě složky odděleně a teprve v okamžiku nasazení se smíchají. Typicky v dělostřelecké munici s chemickou binární náloží až v okamžiku výstřelu projektilu se vevnitř rozbijí přepážky, rotací se obě součásti promíchají a při nárazu se obal rozbije a výsledná sloučenina se odpaří do okolí. Takže že by někdo z Ruska vezl do UK lahvičku od kosmetiky se smichaným výsledným produktem je holý nesmysl. Dále pak za druhé by mě zajímalo technické provedení kontaminace těch dveří. Vzhledem k toxicitě sloučeniny je nemožné, že by přišel frajer, vytáhl z kapsy sprej a dveře postříkal, protože by to bylo poslední, co by udělal. I kdyby se to dalo vysvětlit tak, že přijde jeden a nacáká na ty dveře první prekurzor, přijde druhý a dá tam druhou složku, tak ten druhý by musel mít na sobě protichemický oblek.

Editor
4. 8. 2020 01:17
Odpovědět  scipio

Teho obleku se nemůže zbavit, že ho na veřejném záchodku sundá a hodí do koše. Asi by toho druhého někdo musel odtamtud odvézt, takže by musel být taky vystrojený do protichemického. Ve městečku, kde je za rohem chemická voj. základna Porton Down budou ulice asi dost prošmírované kamerami. Takovou dvojku by někdo musel na kamerách najít. Nikde se nenašlo auto, kde by byla kontaminace. Ty případné člověky v chem. obleku by musel někdo někde odmořit, takže kde je odmořovací sada proti novičoku a její zbytky? To není běžný chlornan v roztoku se smáčedlem jako na vojně. Kde jsou pozůstatky po odmoření? Každý, kdo zažil chemické cvičení s blbým slzákem a simulovanými bojovými látkami moc dobře ví, kolik čištění je třeba, aby zmizel alespoň ten cvičný smrad merkaptanů a merkaptidů, o CS plynu ani nemluvě, brečelo se ještě ráno druhý den. Technické provedení útoku tak, jak tvrdí služby UK je pohádka, jak si Jeníček s Mařenkou představují chemický atentát. Marvel ať to natočí, bude to kasovní trhák !