politika

A když už, tak NATO s tím nemá nic společného: Američané chtějí, aby Evropa poslala vojáky na Ukrajinu

Vyslání evropských vojáků na Ukrajinu přinese zemím účastnícím se této operace jen výhody, přesvědčují američtí experti v článku pro Foreign Affairs. Podle jejich názoru Rusko nebude riskovat konfrontaci s tak vlivnými silami. No, a hlavně NATO s tím nebude mít nic společného.

Evropa – ale ne NATO – by měla poslat vojáky na Ukrajinu

Ruské jednotky zrychlují ofenzivu a vyhlídka, že prolomí ukrajinskou obranu, představuje pro Evropu vážnou bezpečnostní hrozbu, kterou nelze ignorovat. Ruské vítězství na Ukrajině by naplnilo revizionistické aspirace prezidenta Vladimira Putina a posílilo jeho víru v údajné slabiny Západu.  

Aby se tedy situace na Ukrajině vážně změnila, evropské země by se neměly omezovat pouze na mluvení. Měly by tam poslat své vojáky, vyzývají američtí autoři Alex Crowther, Jahara Matisek a Phillips P. O’Brien.

Evropané musí dát Rusku jasně najevo, že Evropa je připravena bránit územní suverenitu Ukrajiny.

V Evropě bylo prolomeno tabu. Ještě před několika měsíci by bylo pro evropské lídry nepředstavitelné navrhnout vyslání evropských vojáků na Ukrajinu. Ale 26. února francouzský prezident Emmanuel Macron řekl, že nasazení evropských sil na Ukrajinu nelze „vyloučit“. Od té doby se ke sboru připojili další evropští úředníci; Finský ministr obrany a polský ministr zahraničí oba navrhli, že síly jejich zemí by mohly skončit na Ukrajině. Tyto komentáře v kombinaci se stávající podporou takových opatření v pobaltských státech ukazují, že existuje rostoucí blok zemí otevřených přímé evropské intervenci ve válce.

Tyto výbušné komentáře jsou poháněny měnící se dynamikou konfliktu.

Evropské jednotky by mohly vést jak nebojové, tak bojové operace, aby zmírnily tlak na Ukrajinu. Většina evropských metropolí by byla ochotnější přihlásit se k přísně nebojové misi, přiznávají autoři.

Evropské síly by mohly převzít logistické funkce, jako je údržba a opravy bojových vozidel. Tím, že evropské síly zůstanou na západ od řeky Dněpr (přirozená bariéra chránící velkou část Ukrajiny před ruským náporem), prokážou, že tu nejsou proto, aby zabíjely ruské vojáky, a rozptýlí tak nevyhnutelná ruská obvinění z evropské agrese.

Evropské síly se však nemusí omezovat pouze na opravy a výcvik. Mohou například posílit schopnosti protivzdušné obrany nasazením personálu a poskytnutím vybavení – nebo dokonce převzít velení a řízení.

Riziko eskalace napětí bude minimální, protože evropské síly budou mít malou šanci zničit ruské vojenské piloty, kteří vypouštějí munici především ze vzdušného prostoru Běloruska a samotného Ruska, přesvědčují o své pravdě Američané.

Baterie protivzdušné obrany pod evropským velením zároveň uvolní další ukrajinské jednotky k posílení sil přímo v blízkosti frontové linie.

Další bojovou misí je hlídkování v úsecích ukrajinské hranice, kde se ruské jednotky nenacházejí, především na pobřeží Černého moře a na hranicích s Běloruskem a Podněstřím. Ochrana “křídel” uvolní přes 20 tisíc ukrajinského vojenského personálu (spolu se zbraněmi a střelivem) pro frontovou linii. Navíc se tím sníží pravděpodobnost otevření nové fronty podél těchto linií.

A konečně, evropské síly mohou pomoci zajistit tři zbývající ukrajinské přístavy v Černém moři, které jsou životně důležité jak pro ekonomiku země, tak pro globální potravinovou bezpečnost. A přítomnost evropských vojáků zvedne morálku ukrajinského národa a přesvědčí je, že budoucnost země je nerozlučně spjata s Evropou.

Hlavní otázkou je, zda Rusko skutečně použije jaderné zbraně, pokud evropské jednotky vstoupí na Ukrajinu. Dá se říci, že je to a priori nesmysl, protože na území Ukrajiny již operují speciální operační síly západních zemí, jsou přesvědčeni autoři.

Koneckonců Rusko si nemůže dovolit vstoupit do války s několika evropskými zeměmi současně – natož zahájit jadernou válku. A protože evropské síly budou působit mimo území NATO a mimo alianci, žádné ztráty si nevyžádají reakci podle článku 5 ani nezatáhnou Spojené státy do konfliktu.

Nepřítelem Ruska nebude NATO, ale koalice evropských zemí, které se snaží postavit bariéru otevřenému ruskému imperialismu, uvádí materiál.

https://russian.rt.com/inotv/2024-04-23/-A-esli-chto-to
Originál

Vyslání vojáků na Ukrajinu nevěstí pro Evropu nic dobrého – The Spectator

V poslední době někteří evropští politici stále častěji začínají mluvit o vyslání svých vojáků na pomoc Kyjevu, píše The Spectator. Vojenští analytici také uznávají, že se objevil celý „blok zemí“, které jsou otevřené přímé evropské intervenci v rusko-ukrajinském konfliktu. Zároveň tvrdí, že rizika takového kroku jsou značně zveličená.

Koneckonců, pokud země budou jednat jménem Evropy a ne NATO, pak článek 5 nevstoupí v platnost. Evropští vojáci navíc rozhodně nebudou posláni do vřavy do totální bitvy s Rusy.

Vše však není tak jednoduché, jak se to snaží předstírat, uvádí publikace.

Ani s logistikou Evropané Kyjevu nepomůžou, protože na Ukrajině vše funguje v tak chaotických rytmech, že to vyvolává bezradnost. A co se stane, až pytle s těly zamíří do Evropy? Pokud budou na Ukrajině evropští vojáci přítomni, stanou se legitimním cílem ruských raket.

V dnešní době si evropské země od vojenských ztrát odvykly. Dokonce i během západní kampaně v Afghánistánu většina evropských zúčastněných zemí neztratila více než 50 lidí. Pokud si tedy představíme, že evropské ztráty na Ukrajině se začnou počítat na stovky či tisíce, pak začnou exponenciálně narůstat výzvy ke stažení vojsk.

sdílet na

75 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
24. 4. 2024 00:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Nejvyšší čas poslat banderům na výpomoc jenerála Pepana a všechny šmuelový pucfleky co si u nás hrají na vládu.
P.S. Ale funguje to hezky, ne že ne. Mikron pootevřel Overtonovo okno a už ho šmejdi otevírají čím dál víc. Panebože, to jsou řepy vylízaný!
Oni si vážně myslí, že: 
Rusko nebude riskovat konfrontaci s tak vlivnými silami, a že:
prokážou, že tu nejsou proto, aby zabíjely ruské vojáky, a rozptýlí tak nevyhnutelná ruská obvinění z evropské agrese, nebo že:
Rusko si nemůže dovolit vstoupit do války s několika evropskými zeměmi současně – natož zahájit jadernou válku?
Rusko hraje vabank vy idi-oti, to vám ještě nedošlo?! Takže si dovolí a když bude muset, tak zahájí! Nebo jak si vy vyprázněné lebky vykládáte opakovaná Putinova varování o použití všech prostředků, včetně jaderných, pokud bude ohrožena existence Ruska?!
Rusko není Irák a Putin není Bidet, vy ubozí vymatlanci!
Větší urážka, než když mají idi-oti ostatní za idi-oty, snad ani neexistuje!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
24. 4. 2024 01:59

Tím, že evropské síly zůstanou na západ od řeky Dněpr …. prokážou, že tu nejsou proto, aby zabíjely ruské vojáky …. ”

A co tam tedy budou dělat? Rozdávat koláčky? To už tu jednou bylo a nějak se to neosvědčilo.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
24. 4. 2024 02:26

A ještě dotaz – proč se hrdinné NATO vzdává takové šance “rozptýlít tak ruská obvinění z evropské agrese“?
Že by se snad něčeho obávalo? Snad dokonce Ruska – obra na hlinných nohách? Divné!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
24. 4. 2024 14:07
Odpovědět  Albi

🙂

Ladislav 💤
24. 4. 2024 06:53

👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍 věřím jen🇷🇺!

Staník
24. 4. 2024 08:38

Nejen, že Rusko hraje vabank, ale s každou další eskalací Západ přinutí Rusy, aby se opravdu nezastavovali na západní hranici Ukrajiny. Je třeba si také uvědomit, že Rusko je v tomto konfliktu samo jen zdánlivě, např. s Čínou je podepsána smlouva o vzájemné vojenské pomoci, kterou Rusko zatím nevyužilo. Myslím, že i Čína, ale třeba i Írán a většina Afriky ví, že se hraje vabank i o ně. Dementnost politiků KoZa skutečně nemá hranic…

24. 4. 2024 13:44
Odpovědět  Staník

Ani KLDR bych co spojence nepodceňoval. Zrovna včera Koblížek odpálil pár raket směrem k Japonsku jako nácvik jadernýho úderu. Dokonce bych řekl, že je na něj jako na spojence po vojenské stránce mnohem větší spoleh než na Kitaj, která musí chtě nechtě lavírovat. Na druhou stranu zřejmě právě z toho důvodu rozvázala Koblížkovi ruce – když, a kde, ona nemůže, Koblížek rád vypomůže. Na to ušáci v těch svých počtech často zapomínaj, že Koblížek nabídl Rusku už před rokem krom zbraní i živou, jak pracovní, tak vojenskou sílu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy.
24. 4. 2024 14:09

Moje řeč. Severní Korejci budou spojenci nejvěrnější. Řekl bych, že si je Rusové považují a za ruskou pomoc jim to také Korejci odplácejí.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Slovan
24. 4. 2024 15:21
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Korejci jsou jiní frajeři než my, ti si spojence váží. Taky se nám to vymstí, jen mě štve že se s těmi hnusy svezeme.

Staník
24. 4. 2024 15:35

Naprostý souhlas👍. Nabídka 500 tisíc vycvičených vojáků od Koblížka už je dávno na stole.

Standa
24. 4. 2024 15:45
Odpovědět  Staník

Ovšem, musíme si uvědomit ,že neumí rusky a mají jiné zvyky a mentalitu.

Pravdomluvny
24. 4. 2024 19:37
Odpovědět  Standa

Pro Korejce je amiokupant nepřítel jako pro RF

Slovan
24. 4. 2024 20:17
Odpovědět  Pravdomluvny

Příteli omlouvám se ale doposud jsi mi nevysvětlil, jak je možné že máš prodejnu Rabbit stejně daleko jako já, přitom jsi z druhého konce republiky. Já mám rád pořádek nic víc. Jen to nechápu. Děkuji za odpověď. 😊🙋‍♂️

Staník
24. 4. 2024 21:25
Odpovědět  Standa

Nemyslím si, že by na úrovni nějakého velení neuměli rusky.

Pipa
25. 4. 2024 14:05
Odpovědět  Staník

Ale ty by bylo asi těžké udržet na západní hranici Ukrajiny!

Pipa
25. 4. 2024 14:02
Odpovědět  Staník

Dnes už nejen Rusové konečně pochopili postoj západu ve 2.sv.válce! Faleš a faleš a zase faleš! Ono to tehdy prostě nějak nešlo se postavit na stranu nacistů proti Rusku.Tehdy ještě ne, ale dnes už bez problémů.Zájem tehdejších a dnešních nácků je totiž stále stejný!

Antonín Körber
24. 4. 2024 09:48

..rus nikdy žádné vabangy nehraje,někdy se musí riskovat nebo říci hned pravdu to trochu pozdržet…ovšem né tak,jako to dělají u nás-pozdržet to tak dlouho,až se na to zapomene nebo se to překroutí…řeknu Vám jak to je,je to buď jednání slovanské-upřímné! a nebo anglosasko-germánské – neupřímné a tečka…..a tak to bylo i s kelty,ti nikdy neměli rádi proto germána a přetrvává to dnes i v Anglii dodnes/ir-angličan,veliký rozdíl !/..

katango
24. 4. 2024 10:33
Odpovědět  Antonín Körber

Vabank. Znamená to mj sázka o všechno. O co jiného teď jde? Bojujou o své bytí či nebytí.

24. 4. 2024 13:52
Odpovědět  Antonín Körber

Slovansky upřímné… ukři, pšonci, chorvati, Pražáci (ne Pražané! nezaměnovat !!!) a Brnáci to zajisté ocení.

Standa
24. 4. 2024 14:09

Nech Pražáky na pokoji, burane! My jsme vyhlásili občanskou neposlušnost na Václaváku už 23.03.Ty jsi krmil slepice a králíky. ale my ten Václavák zaplnili! Volal jsi alespon DEMISI u vás na návsi?

Skeletor
24. 4. 2024 16:20
Odpovědět  Standa

Nic proti tomu, ale čeho jste dosáhli. Nějaké ukazování se, jací jsme hrdinové. Fialenko se vám vysmál i s celou pětidemolicí. Takže pro příště, až něčeho dosáhnete, teprve potom se chlubit.

Pipa
25. 4. 2024 14:07
Odpovědět  Skeletor

Odpověd přímo “sebezničujíci”

24. 4. 2024 19:39
Odpovědět  Standa

Když nevíš, jaký je rozdíl mezi pražákem a Pražanem, tak aspon stul pysk, panelácký ouško.
Hele, demonstrační hrdino, co kdybys mně pobublal do ovárku, jak se ta tvá občanská neposlušnost projevuje v praxi? Že bych se něčemu přiučil a bylo by by nás víc a nemuseli bychom se bát šmuela nic.
Nebo ta tvoje neposlušnost spočívá v tom, že si občas zahulákáš na Václaváku “demisi!” a pak z toho žiješ až do dalšího hulákání?
Za bé je správně, že.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pravdomluvny
24. 4. 2024 19:40
Odpovědět  Standa

Co jsi vyhlašoval ty pindale Pražskej????!!!!
Stal jsi tam jako špatně nahoněnej ču…..ák na svatbě a tleskal sedmilháři Rajchlovi!🤡

Miroslav
24. 4. 2024 23:19
Odpovědět  Standa

Já si myslím, že borec nechtěl urazit slušné Pražáky a dik nebojacnym a slušným a hrdým Pražákum že demonstrovali za zbytek nespokojených Čechů

25. 4. 2024 20:58
Odpovědět  Miroslav

Pražáci jsou náplava – domorodci jsou Pražané; Pražani. V tom je právě ten rozdíl.

jsladin
24. 4. 2024 12:09

A s čím tam ti evropští hrdinové půjdou, na toho Rusa. Železo už jsme dodali a shořelo na ukr. těch posledních 20 tanků, nové vyrobit neumíme a u všech evropských armád je to podobné. A potom dáme Rusku signál, že si už může zabrat v Evropě co bude chtít.

24. 4. 2024 14:04
Odpovědět  jsladin

Mám bobky, zda KoZa ještě stále nemá nějakou dobře utajenou řeleznou zásobu. Začíná mi totiž bejt čím dál podezřelejší to halasné vytrubování jak je KoZa se zbraněmi na huntě. Tak jen doufám, že mi to skřípe proto, že jsem od přírody nedůvěřivej k věcem přespříliš stavěným na světlo.

Pavel z Moravy.
24. 4. 2024 14:17

Něco utajeného určitě mají, když tak vyřvávají jak jsou na tom zle. Ale stačit to nebude. Já mám stále větší pocit, že by to byl pro ty naše a západní dementy šok, kdyby to Vladimír skutečně naplno rozjel. Oni stále nechtějí věřit, když jim Vladimír říká, ať si nezahrávají, že to pro nás může dopadnout velmi zle. A já jsem přesvědčen, že by to byl fofr, jak by nás Rusko spláchnulo i bez jaderek.

Slovan
24. 4. 2024 15:30
Odpovědět  Pavel z Moravy.

No za sebe, jsou chvíle kdy i mě hrabe a říkám si už aby to bylo, tohle je někdy na boudu. Jen jediné přání mám před skonem, vidět a slyšet, vychutnat si ten kvíkot našich swyníí až je budou rovnat.

katango
25. 4. 2024 10:11
Odpovědět  Slovan

Hrábnout může každému.

Taky si říkám, už aby to bylo.

Slovan
25. 4. 2024 10:30
Odpovědět  katango

Teď mi řekněte, nebude to hezké, když vás nebude bolet hlava? Vše zlé a starosti budou tytam!!

24. 4. 2024 19:50
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Taky si myslím, že nebude. Rozes-rali toho přespříliš. A rozesí-rají ostopéro dál. Dokonce si myslím, že by už nestačilo ani všechno to, co už banderům vyexpedovali. Akorát by to dýl trvalo. V každým případě pokud KoZa spáchá v plný zbroji do konce května zčistajasna z ukroúzemí útok na Rusko, nebudu překvapenej.
P.S. Zato KoZa z překvápka nevyjde.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pipa
25. 4. 2024 13:54
Odpovědět  Pavel z Moravy.

Vše nasvědčuje, že se toho dočkáme!

Albi
24. 4. 2024 20:16

I kdyby měli (jakože asi nemají), pak Ukrajině je nepošlou.
https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2024/04/zapadni-vybaveni-z-oveho-balicku.html#
Západní vybavení z nového balíčku pomoci Ukrajině je již v Polsku
Zdá se však, že Kyjev by se zatím radovat neměl. Na internet totiž unikly dokumenty, které ukazují, že západní vojenská technika, jež na Ukrajinu přichází, vyžaduje vážné opravy. Konkrétně se ve zprávě Žytomyrského obrněného závodu píše, že k uvedení amerických BMP do provozu je zapotřebí velké množství vstřikovačů a svíček. Specialisté to vysvětlují tím, že západní technika byla před odesláním na Ukrajinu příliš dlouho skladována. Navíc podmínky, v nichž má být používána, mají k ideálu, mírně řečeno, daleko.
Je třeba dodat, že Západ na Ukrajinu téměř nikdy neposílal nové vybavení. Ve většině případů ukrajinské ozbrojené síly obdržely buď vyřazená bojová vozidla, nebo tanky a BMP, které už v době odeslání vyžadovaly závažné opravy. Ukrajinští vojáci si proto v četných rozhovorech pro západní média opakovaně na stav dodávané západní techniky stěžovali.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
25. 4. 2024 20:59
Odpovědět  Albi

Staník
24. 4. 2024 15:36
Odpovědět  jsladin

Kamení cestou posbírají dost😂.

Gales
24. 4. 2024 12:59

Ruská střela nerozlišuje kdo je odkud a z jaké aliance.Je určena k likvidaci nepřítele.Zkrátka,agóň a job tvoju mať.

Pipa
25. 4. 2024 13:56

A proč nám nadáváte do idiotů, když si v podstatě myslíme totéž?

mis12
26. 4. 2024 10:27

Hoší z USA musíte jít příkladem pánové Crowther, Jahara Matisek a Phillips P. O’Brien v čele. My tady v Česku po 30 letech užívání vašich hodnot brzy budeme třít bídu a vysereme se na ty vaše hodnoty a ty naše aktuální podpindonosníky pošleme na brigádu do vysazování lesů.

Pravdomluvny
24. 4. 2024 05:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Banderonacistán si zaslouží jediné: zánik!!!!!!!

Pavel
24. 4. 2024 06:31
Odpovědět  Pravdomluvny

Jen Banderovci? A co ti všichni, co tyto “běsi ze záhrobí” oživili a tu bestii krmí penězi,zbraněmi a municí?! Včetně těch našich a nejen politiků,ale i těch ovcí co lační po Ruské krvi! Pálilo nás dobré bidlo,tak jsme si nechali ukrást “hadrákem”zemi, pak naše potomky a teď nás chtějí ještě hnát jako potravu pro děla na Rusa a naši zemi proměnit v poušť jako Gazu.Hlavně že máme mobily,internet a sociální sítě! Že za nějaký čas nebudeme mít co do huby, pokud to přežijeme, to ovcím nedochází!

Petr
24. 4. 2024 08:32
Odpovědět  Pavel

Tohle by se mělo pouštět na us-seznamu a bruselke čt v hlavním vysílacím čase pořád dokola! A ještě bych tam připsal, že bude otevřen speciální koridor na frontovou linii pro politiky a jejich potomky.

Pravdomluvny
24. 4. 2024 17:59
Odpovědět  Pavel

Ty mají brány Tartaru otevřený taky…..nikoho,kdo podporuje Banderonacistán nešetřit,je to naziškodná a ta se LIKVIDUJE!!!!!!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Ladislav 💤
24. 4. 2024 06:53
Odpovědět  Pravdomluvny

👍👍👍👍👍👍👍

Ladislav 💤
24. 4. 2024 12:03
Odpovědět  Pravdomluvny

👍👍👍 a to brzký!

Aleš
24. 4. 2024 07:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Podpora fašistického režimu Ukrajiny je odporný zločin.

Standa
24. 4. 2024 08:03
Odpovědět  Aleš

Nesnáším barvy žlutou a modrou!

Ladislav 💤
24. 4. 2024 12:05
Odpovědět  Standa

Já to samé, vše co mělo jen náznak u mého oblečení, je v kontejneru!

Pravdomluvny
24. 4. 2024 18:03
Odpovědět  Standa

Pokud jde o žluto modrou s obrázkem Sv.Jana Křtitele (historický znak města Teplice) mi nevadí…….fábor Banderonacistánu by měli veřejně pálit stejně,jako kdysi vlajky s hákenkrajcem 😡🤮

Petr
24. 4. 2024 08:35
Odpovědět  Aleš

A po zásluze musí být také odměněn. A to nejlépe “pro zatím” lidovými soudy, před které postavíme i nynější soudy.

Pravdomluvny
24. 4. 2024 18:04
Odpovědět  Petr

Trest bude jen jeden…..a NEPODMÍNĚNÝ!

Ladislav 💤
24. 4. 2024 12:04
Odpovědět  Aleš

👍👍👍ano je! Neomluvitelný!

František
24. 4. 2024 08:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Až jim Rus vypne třeba celou Paříž, nebo Berlín a přestane jim fungovat všechno elektrické, tak zkrotnou. Putin na atom spoléhat nemusí. Má mnohem mocnější a nepříjemnější zbraně. Co se bude dít v Paříži bez elekriky???

Staník
24. 4. 2024 08:45
Odpovědět  František

Přesně tak. Jenže KoZa je tak technicky omezená, že jim vůbec nedochází, že Rusko má natolik ničivé a technologicky vymazlené zbraňové systémy. Oni vývojově zamrzli opravdu někde padesát let zpátky. Oni opravdu nechápou, že dosud existují jenom proto, že Slované mají charakterově úplně jiné vlastnosti a Vladimir Vladimirovič má stale s KoZa velkou míru trpělovisti a stále se dokaže soucitně dívat na tu velkou míru hlouposti, arogance, bezohlednosti Západu.

Frank1
24. 4. 2024 08:59
Ohodnotit příspěvek :
     

USA pomoci svych vazalu a loutek ve vladach strci Evropu do valky, ktera Evropu znici. Tak to ma zloduch naplanovane. Znici jejich konkurenta a ukonci jejich hrozne sny, ze se Evropa osamostatni od US nadvlady a da se dohromady s Ruskem a Cinou. Prvni naznaky se uz objevily, proto Americane takto reaguji.
Sami se stale citi v bezpeci jako v 1. a 2. svetove. Druzi budou krepirovat , ne oni!

Pijack
24. 4. 2024 10:10
Odpovědět  Frank1

Vysrat se NATO !!!!!!!!

Frank1
24. 4. 2024 09:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Zkousi to stale znovu a znovu a otviraji stale vice Overtonovo okno. Mysli si, ze Rusove reagovat nebudou.

Antonín Körber
24. 4. 2024 09:18
Ohodnotit příspěvek :
     

..Hloupější úvahy jsem nečetl !!!,..voják z EU nemá s NATO nic společného?,to může opravdu napadnout jen Amerického mimozemšťana,ti ostatní jsou již zcela nepříčetní..

Boomer
24. 4. 2024 09:44
Odpovědět  Antonín Körber

..tady jste trochu mimo pochopení organizační a velitelské struktury NATO. Ne všechny jednotky všech členských zemí jsou přímo podřízení centralizovanému velení NATO!!
Ďábel bývá skryt v detailu…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Antonín Körber
24. 4. 2024 11:06
Odpovědět  Boomer

..to potom je automaticky vyhlášení války té účastnické země a je to pro ni tragédie sama..

Boomer
24. 4. 2024 11:15
Odpovědět  Antonín Körber

..ovšem NATO může od takové války dát oficiálně ruce pryč. Ať krvácí plebs…

Noobody
24. 4. 2024 14:49
Odpovědět  Boomer

To Boomer 24. 4. 2024 11:15
I by dalo, protože pro aktivaci článku 5 zřizovací smlouvy NATO se výslovně píše o podmínce napadení smluvního státu NATO cizí mocí. Ten by v případě vyslání vojska kterékoli země svazku NATO na Ua však nemohl být aktivován právě pro neexistenci napadení účastnického státu.

Boomer
24. 4. 2024 18:24
Odpovědět  Noobody

.. ten článek ovšem dává každému členovi prostor pro vlastní uvážení způsobu a míry svojí účasti…

24. 4. 2024 20:07
Odpovědět  Boomer

Přesně tak

Horňák
24. 4. 2024 09:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Kde jsou ti hrdinové co pořádali na ruských hranicích vojenské cvičení na zastrašení Ruska?

Pijack
24. 4. 2024 10:07
Odpovědět  Horňák

Sedí v kavárnách a nahrávacích studiích. Bojují perem a dezinformacemi. Berou za to naše daně. Je to jejich obživa… jejich vysnění tlustí generálové by nedoběhli ani ze zákopu do zákopu 🙂

Horňák
24. 4. 2024 09:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Vstup evropských vojáků na území Ukrajiny dává Rusku právo bombardovat jejich logistiku v mateřských zemích.

skeptik
24. 4. 2024 10:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Co ještě musí Američani udělat, aby evropským užitečným idiotům došlo, že jsou užiteční idioti?
Ale možná to ví, ale nevadí jim to.

katango
24. 4. 2024 10:35
Odpovědět  skeptik

Oni si myslí, že jsou užiteční a že za to budou odměněni.

Antonín Körber
24. 4. 2024 10:55
Ohodnotit příspěvek :
     

..a opět,americká zástupná válka,až se mezi sebou vymlátíte,my si příjdeme vy volové pro výdělek,..jenže tentokráte první bomba spadne na USA a svět zachrání Mexico,to okradli USA nejvíce,výhodou je,že má s USA obrovskou hranici,kterou musí američani hlídat,..pokud na této hranici budou rusové,tak svět vyhrál a je zachráněn,možná už tam jsou…američani mají co dělat,aby postahovali z celého světa armády…jenže kdo ví?,třeba ti mocipáni mají v úmyslu obětovat Ameriku…to,co dělají s Evropou je podezřelé,..nezdá se Vám,že Nový Zéland a Austrálie jsou trochu bokem?….kdo ví,napoví !!! ….

Slovák
24. 4. 2024 15:05
Ohodnotit příspěvek :
     

Podľa mňa, Rusko by malo zabrať celú U’ krajinu, boli a su to ich územia! Čím ďalej Západ a nemcov od seba, tým lepšie pre Rusko! A pobaltské štaty buď neutralizovať, ale zabrať tiež, keď si nevážia Rusov a ich láskavosť, že im dali slobodu! Tu im dali nato, aby sa chovali kultivovane, priateľsky a mali dobré vzťahy s každým, a nie stať sa nacistickymi kolóniami…A možno to vyjde tak.Verím že USrael upadne do hlbokeho chaosu okolo volieb v Novembri, a mozno Obcianskej vojny a rozpadu…USrael je tak polarizovaný, že len iskra a su vo vojne medzi sebou!!! A tesné voľby to tam vyvolajú!!! Biden ich zaplavuje emigrantami, a už nevedia kam z konopí!!! Verím že Rusku sa uvolnia ruky v Európe, aspoň tej bývalej, vychodnej, a mnohé krajiny sa odhodlajú k BRICSu, ako živorit pri Zapadnej Európe…Dnes už každý normálny človek vidí kde sú hodnoty a kde je chaos a deštrukcia!

Staník
24. 4. 2024 15:41
Odpovědět  Slovák

V Lotyšsku zakázali na školách jako druhy jazyk ruštinu. V Rize žije víc rusky mluvících obyvatel, než Lotyšů. Nacisti se ukazali i tam. Je třeba, aby Rusové byli opravdu důslední.

Pepa
24. 4. 2024 16:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud si někdo myslí, že tam Rus bude sedět a válčit s Evropskou armádou do posledního Rusa, tak je hodně mimo realitu. Prostě tam hodí pár taktických hříbků a bude klid. A ještě se bude chvástat, jak zachránil životy – použije stejnou “logiku”, jako Američan ve WW2 hahaha. Všichni ti rusobijci typu Vořechka nebo Afroameričanová si nadělají do kalhot a půjde se jednat o míru. Co taky jiného. Tato montovna Něměcka má zásoby jídla sotva na 14 dní, nemáme antibiotika, natož nějaké plynové masky, jodové tablety, pláštěnky…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pipa
25. 4. 2024 13:56
Ohodnotit příspěvek :
     

Americké sviňárny jsou nebetyčné a nekonečné!A to je dnes náš “největší přítel a oltář” ke kterému se chodíme modlit a zpovídat! Je to hnus velebnosti ! Americkej hnus !