Krize UKRAJINApolitika

300 let hlouposti: Kedmi předpověděl čtvrté rozdělení Polska po vyslání jednotek do Lvova

Dobrodružství Varšavy se zavedením mírových sil na západní Ukrajinu neskončí pro Poláky ničím dobrým.

Zdálo se, že Washington je k této myšlence skeptický, ale také to vypadá, že Biden ji během své návštěvy Polska “mlčky” podpořil. V každém případě lze takové závěry vyvodit z vyjádření samotného prezidenta USA a některých vysokých polských představitelů.

Varšava byla varována, že je Američané bránit nebudou, protože taková operace nespadá pod pátý článek charty NATO o společné obraně. Poláci se však na vlastní nebezpečí a riziko mohou pokusit rozpoutat toto dobrodružství a již shromažďují jakousi koalici. 

Dánsko a Litva už přislíbily, že vyšlou své vojáky. 

Varšava podstupuje velké riziko, když pořádá takovou přímou provokaci a může narazit na tvrdou reakci Ruska, která následně povede k dalšímu rozdělení Polska.

Tento názor sdílel na kanálu “Solovjev LIVE” bývalý šéf izraelských speciálních služeb, vojenský expert Jakov Kedmi a snažil se vyhodnotit hrozbu, kterou představuje polská armáda. 

Poznamenal, že Varšava formálně nevznesla územní nároky vůči Ukrajině, ale za iniciativou s mírovými silami je zjevně dlouhodobá touha obnovit historickou spravedlnost (jak se mnozí Poláci domnívají) a vrátit své bývalé země.

Problémem Varšavy je, že její analytici a stratégové mají špatný přístup k hodnocení potenciálních hrozeb. Pokud polská armáda vstoupí do konfrontace s Rusy, může se tento konflikt rychle přesunout na území Polska. Spojenci v NATO přitom pravděpodobně nebudou vyhledávat potíže a to i přes zmíněný článek charty aliance. Nikdo nechce jadernou válku a přímý střet s účastníky speciální operace zvýší hrozbu globálního konfliktu na nehoráznou úroveň.

„Polsko se snaží mnohem aktivněji zapojit do dění na území Ukrajiny. K čemu to může vést? V horším případě ke čtvrtému dělení Polska. Vojenské operace mezi polskou a ruskou armádou se může s vysokou pravděpodobností změnit ve střet mezi Ruskem a NATO. Nikdo nepotřebuje takový vývoj událostí a především Poláci ne. Ale Polsko je již známé svou geopolitickou hloupostí. Za posledních tři sta let udělalo ty nejhloupější, nejneuvěřitelnější chyby, které nejen ohrozily existenci polského státu, ale také třikrát vedly k jeho zániku. Zvládnou to tedy počtvrté. Dobře. Tak to i bude, když pošlou svou armádu do Lvova,“ varoval expert.

Kedmi zdůraznil, že Rusko na takový zásah nemůže nereagovat a Poláci s Dány či jinými cizinci se ihned po překročení hranice stanou legitimním cílem úderu.

https://bit.ly/3IGqKPh

sdílet na

20 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Frank
27. 3. 2022 09:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Pšonci byli aktivní vždy. Obsadili naše pohraničí dříve, než Wehrmacht. Jsou to odjakživa nespolehliví šmejdi.

Anonymní jméno komentáře
27. 3. 2022 11:32
Odpovědět  Frank

naprostý souhlas

Janaz
27. 3. 2022 17:30
Odpovědět  Frank

Nech to už bol Churchill či niekto iný, ale trefne ich nazval “hyenami Európy”. Denacifikáciu by potrebovali ešte viac ako Ukrajina.

jirka52
27. 3. 2022 10:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Není co dodat. Poláci jsou v mnohém podobní Ukrajincům a co se týká snahy o expanze na cizí území jsou ještě horší. My jsme to zažili také. Oni kdysi nadbíhali i Hitlerovi aby je zaštítil, ale ten Slovany nesnášel stejně jako Židy. Nyní to stejné zkouší s Amíkama, ale ti také nemají ten správný zájem o jejich podrazy. Jejich zájem je likvidace Ruska.Tak to zkouší i s námi a dalšími slabými státy něco slepit z lejna. A naši “hrdinové” se třesou blahem, že by si mohli konečně vystřelit na Rusa. Přitom netuší, že by to také mohl být výstřel sebevražedný. To se jim nesmí dovolit !!!

Pavel
27. 3. 2022 11:00
Odpovědět  jirka52

Poláky nic neodradí, oni jsou prostě zfanatizovaní a zaslepení nenávistí, stejně jako naše ubohoučká mainstreamová banda. Nu, kdo chce kam, pomožme mu tam.

Albi
27. 3. 2022 11:05
Odpovědět  jirka52

Tak tak! “Dánsko a Litva už přislíbily, že vyšlou své vojáky.” – náš premiér v tom bude jistě taky víc než aktivní.

A podívejte se, jak premiéra Fialu hodnotí jiní. Určitě s tím budete souhlasit a ještě se pobavíte. Tak otevřená a upřímná slova by si pan premiér za rámeček nedal. :-))).

https://www.facebook.com/1547887836/videos/497139841751247

Albi
27. 3. 2022 11:08
Odpovědět  Albi

A po poučení i trochu umění. Lupo Anetta – Fialovo kolečko.
https://www.youtube.com/watch?v=FMsqktONzFk

volfik
27. 3. 2022 10:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Jen taková úvaha. Lvov patřil kdysi opravdu k Polsku (to se po válce celé šouplo na západ). Pokud by Poláci opravdu chtěli zpět část svých území, možná by místo šílené nenávisti k Rusku, měli sednout k jednacímu stolu a uzavřít smlouvu o “přátelství” s Ruskem. Rusku by možná vyhovovalo, kdyby žást západní Ukrajiny přešla k Polsku (na základě “mírové smlouvy” s Ruskem) a šlo by to bez zatažení NATO a bez poslední svétové války.

Albi
27. 3. 2022 11:16
Odpovědět  volfik

Možná. Ale to by se zas hrdinsky nezviditelnili. Dnes je přece žádoucí hlavně a především Rusko přímo vyzmizíkovat. Jen tak je možné vejít na věčné časy do (těch správných) dějin.

BB Rad
27. 3. 2022 11:20
Odpovědět  volfik

Jojojó , tak to by šlo ,ale vzhledem k tomu jasnému nezájmu ZIOn-Ussorlosupů to je úplně vyloučeno ! To by potom nastal MÍR a klid zbraní a z podstaty věci – NEPŘÍPUSTNÉ – !! Kdo bude živit Amícké hnusy z VOJ.PRŮM.KOMPLEXU Evropo ???
Jen za poslední krátký čas už se vlády * homo debilicus EU * zavázali koupit americký sh…t za miliardy & miliardy $$$$ Na tomto je postavena ekonomika Usbanana state * toť vše co umí a zbytek- vědce, odborníky, odborníky , tak to nic to si koupí za zelené papírky na bonbóny ( jaké to jsou ale hlavičky, pane doktore Ing.etc.etc etc.etc)* Život na úvěr je tak snadný pane VACHMAJSTER *

zdena
27. 3. 2022 11:55
Odpovědět  volfik

to Poláci nedokážou, protože co Polák, to uzlíček vzteklých emocí…. jak se zmíníte o Rusku, zatemní se jim mozek….. staletí usilují o Veliké Polsko a nadvládu nad okolními krajinami, i v době anšlusu nás zabrali dřív než Němci, jak byli nedočkaví … v Polácích dřímou imperiální ambice, ale mají tu smůlu, že nejsou dost ukáznění, protože emoce jim vždycky všechno pokazí…. prostě jsou moc hrrrrr….. a to se nevyplácelo ani ve středověku, natožpak dnes….

Evix
27. 3. 2022 20:21
Odpovědět  zdena

Oni jsou tak vychovávaní od školky, všechno bylo Polsko, jak mi před 3 roky tvrdil jeden Polák.
Nás zase vychovávají k podbízivému životu Němcům, ti za nic nemůžou, to byli nějací Nacisti, kteří se vypařili. Poláci jsou vychovaní jako nacionalisti, kteří by měli jít kam je vláda pošle. Jenže jak Rusko začalo tu speciální operaci, či jak to nazývají, tak byli zděšení, že budou rukovat.
Nás prostě vychovávají jako pracovní sílu, jsou tu fabriky snad z celé EU. A jezdí k nám za prací Poláci i z 80 km vzdálené oblasti. Autobus jim jede ve 4:10 minut.
Je to jen jiná situace z 30 let minulého století.
Prostě se jednou za 100 let vydá Evropa do Ruska aby dostala nakládačku. A ta doba je teď.

Editor
27. 3. 2022 17:25
Odpovědět  volfik

Co třeba použít mozek! Slouží k přemýšlení a ne jenom jako výplň lebky. Rusko nechtělo na své hranici s Ukrajinou jednotky NATO. Pokud by západní část Ukrajiny přešla pod Polsko, přešla by pod NATO a ta základna s raketami by byla prakticky na minutový dostřel do Moskvy. Fakt bez zatažení NATO? Blbost na entou. Úvaha totálního trouby!

volfik
27. 3. 2022 19:50
Odpovědět  scipio

Inu každý nemůže být takový chytrák jako vy. Byla to jen úvaha, jejíž podmínkou by byla právě dvoustranná dohoda Ruska a Polska, jak jsem v úvaze uvedl. To, že jste to nepochopil, je váš problém a urážky hovoří spíše o vás, než o mě. Je mi jasné, že v reálu k takové dohodě nikdy nedojde, protože Poláci něčeho takového nejsou schopni. Howgh.

Editor
27. 3. 2022 20:42
Odpovědět  volfik

Základní premisa je, že Polsko je součástí NATO, tudíž by se zase NATO přiblížilo k Rusku, čemuž se Rusko snaží zabránit. Opravdu asi mozková dysfunkce, jinak to nejde vysvětlit. Smlouvou s Polskem by se Rusko dostalo do situace, které se snaží zabránit. Fakt tudy ne.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Karel
27. 3. 2022 17:34
Odpovědět  volfik

Otázka je, jestli si Němci nezačnou nárokovat území, o které přišli po druhé světové válce. To asi Poláci nemají ošetřené. Takže, buď a nebo.

Evix
27. 3. 2022 20:13
Odpovědět  volfik

Byla to Halič https://www.palba.cz/viewtopic.php?t=2631
S Polskem neměla nic společného. Poláci byli tvrdí na všechny a proto se to tam začalo řezat. Právě z tohoto území pochází i Bandera. Banderovci bojovali proti Polákům, se Sovětyneměli nic společného.

Evix
27. 3. 2022 20:24
Odpovědět  Evix

První mapa mi zmizela, něco jsem zmáčka a byla fučcomment image

Gales
27. 3. 2022 12:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Polská svoloč by chtěla bojovat.A Fiala jim k tomu vysílá jasné signály.Ať chcípnou.

Pijack
27. 3. 2022 14:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdyby naše média, bezpečnostní složky a novodobí politologové se skořápkou na zadku nelhala 30 let, tak by veřejnost s úžasem zjistila, že větším nebezpečím pro Ukrajinu není Rusko, ale Polsko. Kdo nechce znát historii a je účelově slepý + přepisuje neustále dějiny, tak mu prostě nedokážete NIC říci, aby smysluplně cokoliv pochopil.