blog

Zombifikace “demokratického” mýtu

O jedné podstatné otázce, kterou si u nás v roce 1989 položil málokdo. A vlastně dodnes si tuto otázku DOOPRAVDY málokdo pokládá.


Abychom pochopili nejen hloupost, ale řekl bych i zombifikaci, mentální méněcennost rodilých “Zápaďanů” v kterékoli zemi světa (včetně Západu) – je třeba vzít v úvahu jejich klíčové “vyznání”. Předpokládá se (podle nich), že Amerika pomůže vybudovat demokracii na tom či onom území. Co bude dál? Dalším krokem v jejich vlhkých snech je sebeorganizace za účelem soběstačnosti. Demokracie vytvoří ekonomiku a ta zajistí bohatý život na daném území.

– A co Američané? – Ptám se. (Můžete dosadit klidně i ostatní „vyspělé země“ i EU)
– Ale s Američany budeme výhodně obchodovat …
– Počkejte chvíli, počkejte chvíli! – Trochu mě ta hloupost zarazila – Se ziskem – pro vás?
– No, samozřejmě!
– Takže myslíte svůj vlastní zisk? Nejste Američan?
– Máme na mysli hrdě skandují zombie, pro které patos nahrazuje logiku – vzájemně výhodný vztah.
– V kapitalismu a tržních vztazích? – Upřesňuji, protože se obávám, že budu špatně pochopen. Normálně vypadající lidé nemohou být tak hloupí!

Ale jsou:

– Ano!
– Ale chápete, že v kapitalistických tržních podmínkách to, co je výhodné pro vás, není výhodné pro Američany? A naopak?

Nerozumí tomu. O tom byl vlastně náš dialog. Tak jinak:

– Pokud by například dýně stála 50 kopějek a byla prodána za rubl, je to výhodné pro prodávajícího nebo pro kupujícího?
– Pro prodávajícího.
– A pokud dýně stála rubl, ale podařilo se vám ji koupit za 50 kopějek, je to výhodné pro kupujícího, nebo pro prodávajícího?


Ticho. Něco se jim začíná vybavovat. Ne všem – jen některým.

– Při jakékoli výměně zboží s vámi platí Američané ze svého. Myslíte si, že je výhodnější platit z vlastní kapsy nebo méně?
– Ale demokracie … demokracie …
– Co je to demokracie? Demokracie není nic jiného než slabá světská moc. Moc, která se nedokáže bránit, natož chránit obyvatelstvo. Je demokratický vůdce vlk nebo beránek?
– Beránek! Vlk je diktátor, vlk je predátor, je to teror …
– No, tady máte za úkol bránit se proti vlkům. A myslíte si, že to zvládnete s jehnětem? Opravdu si myslíte, že je to spolehlivá obrana proti vlčí smečce? Pokud lze toto jehně bez problémů odstranit, a to i pravidelně, bude to provedeno. Jen ne ty. Zámořští loutkovodiči, které nikdo nezměnil už 200 let – dědí moc.
– Ale pak se ukáže, že …
– Ukázalo se, že, ještě to nechápete? Ale zpět k ekonomice. Podle vaší směšné verze vám Američané pomáhají se samoorganizovat, abyste byli soběstační. Chápu váš zájem, ale jaký je zájem Američanů? Přemýšleli jste o nich? Co je jim po tom, že se na svém území nasytíte a budete si žít na vysoké noze?

A opět ticho. Opravdu – proč by měli? Aby vám mohli závidět?

– Máte dům – říkám. – Co vy osobně vynášíte z domu na ulici? Odpadky. Co vám vadí, co vás trápí, co nepotřebujete. Dáte je do pytle a odnesete do koše. Co nepotřebujete, odvezete na skládku. Správně, nebo špatně?
– Přesně tak.
– A když získáte něco dobrého, kam to vezmete? Na skládku, nebo k vám domů? Pokud je to cenné, užitečné?
– Domů.
– Uvědomujete si, že vy ze svého území jste pro Američany smetištěm a jejich země je pro ně domovem? A proto si – stejně jako vy – všechno, co má nějakou hodnotu, odnášejí domů. A všechny odpadky, všechny věci, které vás doma trápí, se posílají ven. Do koše na odpadky. Protože jim není líto hovna: hovno je vyplaveno z domu. A zlato se odtaví, aby se doma schovalo do trezoru.
Nyní si položme otázku: Proč Američané (a kapitalisté obecně, tržní vlci) potřebují vaši soběstačnost na vašem území? Vezměme si například Burundi Murundi. Nechci se nikoho dotknout, ale život v Burundi není, mírně řečeno, příliš dobrý. Víte proč?
– Proč?
– Stačí si přečíst odstavec výše. Malá, slabá země. Tam za oceán patří vše cenné. Všechno, co stojí za houby, tam do Burundi. Kromě stolního křenu, který je také gurmánskou hodnotou. Ten může zůstat.

Mluvíte o soběstačnosti lidí na tomto území – a nechápete (protože jsou zombifikovaní), že je to POVINNÝ sen. Když člověk sedí a přemýšlí, jak nejlépe uspořádat život pro cizince, není to tržní člověk. Není to kapitalista. Kapitalista z definice nemůže být “takový kecal”. Narodil se, aby bral, ne aby dával.

Pokud mluvíme o cenných věcech. A pokud je to odpad, dá vám spoustu odpadků a sraček, ale otázka zní: Udělá vám to radost? Žijete v žumpě s cizí domovní kanalizací?

Řeknu vám to na rovinu. V Burundi-Murundi jste vše chytře a poctivě zařídili a stali jste se soběstačnými. Co to znamená z hlediska zdrojů surovin? Znamená to – o tom není pochyb! – Že určitá část surovin zůstane na území pro vaši domácí potřebu. Kdo to potřebuje za oceánem? No, zeptejte se sami sebe, nejste přece opice, ale lidé, musíte mít základní myšlení! Proč by se koloniální metropole vzdávala surovin, které lze k nim vyvážet? Pokud jsou cenné. A pokud je to pro někoho zbytečné, zůstane to vám, ale proč byste z toho měli mít radost?

Vezměme si nyní trhy. Sami se organizujete, abyste si zajistili obživu – a naučili jste se vyrábět si nějaké zboží. Uvědomujete si ale, že pro ty, kteří toto zboží vyráběli dříve, znamená vaše soběstačnost zhroucení trhu? Kdo potřebuje v kapitalismu, v podmínkách tržní konkurence, zmenšovat svůj trh? Jak a čím to může být pro ně ziskové?
– Ale máme pracovní zdroje …
– Souhlasím s tím, že pracovní síla je potřebná tam, kde je nedostatek pracovníků. To je vše, co žádám – alespoň to přiznejte! Řekněte mi upřímně, vidíte na dnešní planetě nedostatek pracovních sil?! Lidí ochotných pracovat za mrzký peníz je obludný nadbytek! A k čemu je vám na planetě, jako je tahle, lidská síla? Nějaký Malajsijec pracuje za bochník chleba denně – a vy byste ho teoreticky mohli překonat, kdybyste souhlasili s prací za půl bochníku. Teď pozor, otázka zní: budete s tím spokojeni? Dlouholetý sen o zářné budoucnosti? Chcete překonat Malajce levností své práce?!
– Ale co … co …


– No, nejste dost chytří, tak si řekneme jednoduché, všední příklady. Víte, co mám na mysli. Máte dům, který musíte omítnout. A najdeš chudáka, který umírá hlady. A vy říkáte: – “No tak, chlape! Naliju ti polévku. Omítneš, kde řeknu, jak řeknu, a ujistím se, že jsem s kvalitou spokojen! Pokud nebudu s tvou prací spokojen, vezmu ti polévku a ty zemřeš! Jestli chceš žít, musíš mě potěšit! Nebo jiná situace. Chcete omítat, ale všichni omítkáři žijí jako v pekle. Jsou žádaní a dobře placení. Když jim dáte misku polévky, nechutná jim. Dáte jim první poslední, kompot jako dezert a koláče, a oni z lítosti řeknou: – Dobře, k čertu s tebou, zákazníku! Chvíli pro vás budeme pracovat… Ale neberte si to osobně – co nejvíc a co nejdřív… A kompot musí být chutný, na to dohlédněte!

Tak si to ujasněte, “kvalifikovaní spotřebitelé”, která situace je pro vás lepší, pro vaši peněženku?Chápu, že vy, demokraté, jste zastavili svůj mentální vývoj na úrovni mateřské školy. Gorbačov a Jelcin a Hollywood pro to udělali všechno, takže je to spíš vaše neštěstí než vaše vina… Ale i ve školce jste asi v hodinách rozvoje používali počítací tyčinky, že?! A tady nepotřebujete víc než dovednost rozkládat počítací tyčinky! Kapitalismus je prioritou pro kapsu soukromníka. Chcete se hádat? Ne? To je dobře, nejste beznadějní.
Co to znamená?
Že kapitalismus nejvíce těží z naprosto nemajetné a naprosto bezmocné, avšak početně omezené pracovní síly. Moderní výroba má totiž malou poptávku po pracovnících a další ruce – i v podmínkách chudoby a bezpráví – stejně nejsou potřeba. Kapitalismus tedy přizpůsobí velikost vašeho stáda potřebám trhu.
Jako chovatel ovcí – jenže on je zlobr, chovatel lidí. Chová lidi jako pastýř ovce na porážku a stříhání. A vy jste si mysleli, že pastýř je doktor Bolíto, který sní o tom, že dá ovcím ráj? Přebyteční budou ostříháni a zbytek bude dohnán na fyziologické minimum. Můžete se na to zeptat kohokoli z koloniální periferie: chcete-li, opak například se ptejte Bolívijce, Chilana, Brazilce, můžete se zeptat Jihokorejce (natočili seriál “Hra na chobotnice”, neviděli jste ho?).
Afričané, Asiaté, vaši soukmenovci, Honza z pařeniště nebo ze zámečnické dílny, takže s otázkou “komu se žije dobře mimo Rusko?” nemusíte chodit daleko. Zeptáte se jich a oni vám řeknou o této “vzájemné výhodě” s americkou společností, jako je United Fruit. Američané sami neskrývají, jaké to je “spolupracovat” s nimi ve “společné věci”.

Stephen King se sice ukázal jako darebák (najednou začal podporovat ukrajinský fašismus) – ale co napsal dříve, to si přečtěte:

Štěpánovi, tedy našemu, dali panenku. A mluví o svém zklamání: “Jo, a co jiného bych mohl čekat od hadru, který do růžového těla nacpal nějaký chudák, co byl nucen pracovat a nemilosrdně vykořisťován někde v Kambodži nebo v zasrané Uruguayi.”

Lže? Proč by měl?


Tohle chcete pro své národy, pánové ze Západu (včetně Francouzů a Němců, jak se teď ukazuje, když se to na ně “provalilo”): aby dítě vašeho národa bezohledně cpalo hadry do panenky “váženým pánům” za oceánem, od rána do večera, jako v Kambodži nebo Uruguayi? Co jiného jste čekali od kapitalismu? Vyhráli – podle svých vlastních pravidel. Jejich pravidla jsou jejich ziskem. Jejich výhoda je vaší nevýhodou. Princip spojených nádob: čím více vám zaplatí, tím méně jim zůstane v kapse.
Nikdy jste nenosili peníze v kapse, abyste to pochopili?


Proč nedáváte své peníze nalevo a napravo všemožným žebrákům z Kambodže a Uruguaye, kolik vám pak zbude v kapsách? Zeptejte se sovětských “internacionalistů”, jestli jim po “bratrské pomoci” všude, kam přišli, mnoho zbylo!


Proč očekáváte, že Američané udělají to, co vy sami nikdy neuděláte a ani to nemáte v úmyslu?!Proč si myslíte, že Američané jsou nějací ubozí hlupáci, odsouzení pracovat pro vaši kapsu, a ne pro svou? Abyste měli prospěch, musí existovat vaše pravidla. Aby mohla platit vaše pravidla – musíte vyhrát. V opačném případě jste v háji.

Velká země by teoreticky mohla porazit Ameriku, kdyby šlo do tuhého. Není to fakt, ale pravděpodobnost. Malá země – se zárukou NE. To je celý příběh.

Globální metropole nemá žádný zájem na tom, aby pro vás budovala blahobyt. Ne z hlediska toku surovin, ne z hlediska prodeje výrobků s vysokou přidanou hodnotou a špičkových technologií, ne z hlediska trhu práce, a dokonce ani v prostém slova smyslu.

Když Američan přijede do Burundi, i když je to jen turista, cítí se bohatý. Se stejnou částkou, ale ve Švédsku – ne tak zcela. Proto je Švédsko obsazeno. Co si myslíte? Myslíte si, že v případě neexistence SSSR (Ruska) budou živit Švédy po staletí?

Přečtěte si novinky: Smrt Francie – a jak v roce 1989 rozkvetla, jak se tím chlubila! Bič Německa, a dokonce i Anglie – a jak se předváděli, jak se chlubili svou “vysokou životní úrovní” … A pokud jsou oni, “staří partneři”, v háji – co vy, nováčci v “evropské integraci”? Vynásobte to pěti – to je pro vás ta pětihlavá zkáza.

A ta demokracie ve vašem zadku! Pravidelná výměna preziků!

Protože když vedete opiové války, může se císař rozzlobit a říct, že je mu líto jeho poddaných, že je otravujete! Ale prezikovi, který je čtyři roky placen z peněz z opia a je pravidelně vyměňován, to bude úplně jedno. I kdyby chtěl, nemůže. Nemá žádnou moc: ten, kdo ho dostal do funkce, ho i vyhodí z funkce.

Korupce je to, řekne.

Aby vám bylo příjemněji.

Příjemněji dělat co?

Umírat.

V tomto “krásném novém světě” nebudete moci žít, protože není důvod a není výhodné na vás převádět zdroje.

I když žijete špatně – stále na sebe vynakládáte více prostředků než mrtvý člověk. Mrtví nic nepotřebují.

Zvykněte si na to.

Tak taková je „demokracie po americky“ …


V.L. Avagjan


https://cont.ws/@vixin76/2431659

Překlad Peter 008

sdílet na

16 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
GRb
24. 4. 2023 11:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Demokracie, lidská práva atd. jsou propagandistické floskule západu.
Jak řekl starý Veškrna: “Pravda a láska sídlí v Pentagónu”.

jiří
24. 4. 2023 16:32
Odpovědět  GRb

Démon Kracios – vznik demokracie.
https://www.svatovaclavskelegie.cz/demon-kracios/

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
24. 4. 2023 11:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Pjakin…….https://href.li/?https://vk.com/video351663392_456239399

Pavel z Moravy
24. 4. 2023 11:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Myslíte si, že to ta zhypnotizovaná většina pochopí? Řekl bych, že ne. Takže je to marnost nad marnost. Ale kdo má na to sílu, ať provádí osvětu. Třeba to některým zapálí.

24. 4. 2023 16:32
Odpovědět  Pavel z Moravy

Já si přečtu až pozdějc, ale takhle podle tý fotky mi přijde, že to natáčeli v Chánově.

janle57
24. 4. 2023 11:21
Ohodnotit příspěvek :
     

V horizontu dalších 10 let,pokud nezačne světová jaderná válka,dojde asi k tomu,že
začne obrovská migrace lidí z Evropy a celého světa do RF,protože tahle země bude
mít v té době,díky své surovinové a energetické dominanci, ty nejlepší podmínky
pro perspektivu rozvoje podnikání a zajištění slušné úrovně obyčejných lidí,jako
jediná se nepotýká s problémem nelegální migrace,kterou tvrdě potírá,otevřeně
upřednostňuje křestanství před islámem a díky své armádě se nemusí obávat jakékoliv
zahraniční invaze,mimo RF a Číny není na světě země,kde by měli obyčejní lidé
lepší perspektivu.

Zmatený
24. 4. 2023 14:46
Odpovědět  janle57

A proč by je Rusko mělo přijmout? Ty doktory a inženýry co už teď zaplavují Evropu. Museli by být padlí na hlavu. Stačí jim pár let počkat, my se vylidníme sami mezi sebou, hlupáků tu máme dostatek…

kocour
24. 4. 2023 11:38
Ohodnotit příspěvek :
     

ČR bude zchudlý fašistický zapadákov. Když si vezmete proměnné v rovnici:
1/ bez levných ruských surovin je naše kolonie pro západ bezcenná.
2/ česká ekonomika neexistuje, vše je v rukách cizáků.
3/ zdebilizovaná a hodnotově dezorientovaná populace.
4/ veškerá politika je podřízena poskakování USA

Co z toho může vyjít? Zkorumpovaná, zadlužená fašistická díra jihoamerického střihu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
24. 4. 2023 11:45
Odpovědět  kocour

Kocoure, lépe to říci nelze.

ZMann
24. 4. 2023 12:10
Odpovědět  kocour

Přesně tak to je, tady je už vymalováno.

Pavel K
24. 4. 2023 14:35
Odpovědět  ZMann

To víme MY tuna, ale jděte to vysvětlit té partě málomyslících vedené tuším ODEsákem na ránu Šimíčkem a té partě co je okolo něj. Demonstrují proti nám a že je ČR výborně a my málo úspěšní jim to závidíme. Je to na PL.

Gales
24. 4. 2023 14:02
Ohodnotit příspěvek :
     

V Sudánu vítězí naši.Zápaďáci z něj prchají.

Helena
24. 4. 2023 14:27
Odpovědět  Gales

No vidíte, Súdán, a jak se jim daří ty zápaďáky vyhnat.

zuzana
24. 4. 2023 15:53
Ohodnotit příspěvek :
     

Studie zjistila, že obličejové roušky nechrání zranitelné osoby před COVID-19

https://aktax.cz/studie-zjistila-ze-oblicejove-rousky-nechrani-zranitelne-osoby-pred-covid-19/

jiří
24. 4. 2023 16:43
Odpovědět  zuzana
Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jiří
24. 4. 2023 18:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to nemožné? Je to možné.
https://cz24.news/putin-a-si-tin-pching-vybuduji-novy-panamsky-pruplav-lavrov-se-domluvil/