blog

Že to  těm třem nebylo divné….

Že to  těm třem nebylo divné….

Na závěr hektického volebního půlvíkendu si redaktor Kubal pozval do studia ČT tři novináře, aby v době od 21 do 22 hodiny večer spolu s ním provedli cosi jako definitivně platný rozbor průběhu a hlavně pak výsledku skončeného prvního kola boje o prezidentský úřad. Byli to Robert Čásenský, šéfredaktor a   majitel magazínu Reportér, Jindřich Šídlo, redaktor portálu Seznam Zprávy, který zde uvádí satirický pořad Šťastné pondělí, jenž je současně využíván i Televizí Seznam, a dále redaktor časopisu Reflex Bohumil Pečínka. Všechno to tedy pracovníci českého zpravodajského mainstreamu, čili hlavního proudu, který je jako ve všech zemích západního bloku –  tedy i u nás – plně ve službách vládnoucího establishmentu. Ve studiu ČT tedy tito tři novináři usedli do křesel, a ještě předtím, než do místnosti veplul redaktor ČT  Kubal, pohlédli jeden na druhého. Což je okamžik, u kterého  bych se rád zastavil s následující otázkou: nebylo těm třem mužům podivné, že byli do ČT pozváni jen oni tři jako vesměs to podporovatelé prezidentských kandidátů pětikolky Spolu? A že zde tudíž chybí třeba i jen jediný podporovatel kandidátů z konkurenčního tábora Babiše či Bašty, hlavně pak Babiše, který s výjimkou posledních minut právě proběhlý volební boj o prezidentský úřad vedl? Vždyť všichni ti tři dobře vědí, že ČT ve svém Kodexu uvádí, že  „si zakládá na své nestrannosti“– a teď zde sedí jen oni tři coby zarytí fandové generála Pavla a bývalé univerzitní rektorky  Nerudové – a křesla proti nim jsou prázdná.  A tudiž zde není nikdo, s kým by mohli zkřížit své novinářské kordy a s kým by se v dobrém slova smyslu mohli třeba i pohádat. Takže nestrannost  ČT je v tento okamžik namísto poměru 3:3  vyjádřena poměrem 3:0.

Ale i to je slušné, protože celý průběh presidentské volby – tak jak jej v pátek i v sobotu zobrazovala ČT, ukazoval spíš na poměr 100:0.

Ale možná, že ČT opravdu chtěla  být  tentokrát nestranná a udělat to nejlepší, ale dopadlo to jako vždycky. Lubomír Man

sdílet na

73 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pijack
15. 1. 2023 15:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Doufám, že ti tři zapálení novináři půjdou příkladem a rychle oblečou maskáče, až jim jejich velitel a lampasák, kterého propagovali, vyhlásí mobilizaci a vykročí v pevném šiku do války za zájmy cizí velmoci… s písničkou na rtech vesele hlaholující, že porazí našeho okupanta v r.1968, s čímž jejich kandidát souhlasilů na smrt své matky 🙂 To už tady jednou bylo za Rakouska a Uherska – kdy čeští “vlastenci” nasazovali své životy za císaře… a padali v zákopech jako mouchy. Kéž by takhle dopadli i ti mainstreamoví křiklouni. Bylo by to spravedlivé. Ještě by se k nim měl připojit Mitrofanov, Svěrák, Halík, Kolářová, Hřebejk, Čtvrtníček, Marhoul… těch rudých kobylek v Praze panečku je. Jako mračno 🙂 A všichni kdysi tak horlivě po listopadu zvedali pěstičky proti komunistickým lampasákům. PAMATUJETE? 🙂

sizok
15. 1. 2023 16:08
Odpovědět  Pijack

LIdé mají krátkou paměť. V součinnosti s hloupostí je to smrtící
kombinace. Tito tři zakuklenci nastoupí jako první ve jménu svobody
na frontu. Uvidíme, co budou říkat potom. Jestli budou mít,
samozřejmě, možnost. ČT, Seznam, Novinky, ČR – žumpy, odpad.
A pro takové jsou určeni.

Albi
15. 1. 2023 16:15
Odpovědět  Pijack

“…horlivě po listopadu zvedali pěstičky proti komunistickým lampasákům” – a jak někdy žádný komunista najednou nevadí. Jindy kdekomu naskakuje kopřivka, jen se to slovo řekne/napíše.

Zajímavý to úkaz – jestlipak někdo rozluštil, kdy komunista nevadí a jindy je zapotřebí jim aspoň snížit důchod (po 30-ti létech), aby se aspoň “koza nažrala a vlkovi to neublížilo”. 🙂

Pijack
15. 1. 2023 16:34
Odpovědět  Albi

Jj, by bylo zajímavé, jak budou krátit důchod zrovna tomu lampasáckému seladonovi PP.:-)

Pavel K
15. 1. 2023 16:36
Odpovědět  Pijack

👍 👍 👍 👍 👍

ijn
16. 1. 2023 09:56
Odpovědět  Pavel K

stát ČR ztratí zcela suverenitu zvolením generála Pavla presidentem, neboť je jisté, že jeho spis drží a mohou vydírat obě velmoci: ruská GRU i americká CIA, totéž se stalo BIS vedení, a proto jsme totálně odepsaní jako stát,….-430 mld Kč ztráta ČNB v za r. 2022, je největší v EU, pokud za rok ztratí ČNB až 10%HDP, míříme k bankrotu!

Frank
16. 1. 2023 12:27
Odpovědět  Pijack

Buďte si jist, že ten ksindl má modré knížky anebo jsou přestárlí, že neudrží meč ani moč jako třeba bolševik Svěrač.

Spam Bety
16. 1. 2023 18:57
Odpovědět  Pijack

Já vás tady nechápu. Jací komunisté? Jací rudí? Zamlžili vám tou propagandou mozky natrvalo?
Tohle všechno jsou jen kovaní kariéristé, kteří vždy a za každého režimu hrabou jen pod sebe.
Navíc mají propracovaný systém mezi sebou -JÁ NA BRÁCHU, BRÁCHA NA MNĚ !!!
Za komunistů se prodrali do funkcí, ale jejich prohnilé dušičky kvílely nad tím, že se nemohou
pochlubit tím, co si potajmu nahrabali. A teď se chlubit mohou a zvysoka na všechny ostatní kašlou – ať
chcípnou, když nemají tak ostré lokte jako my ! A třeba ve válce, jen když se to nás, těch pravých
demokratů nedotkne – my si v tom chaosu vždycky přijdem na své !

ladik
16. 1. 2023 21:53
Odpovědět  Spam Bety

Jo, jo, ukomunistů tady bylo fůra.

Radegast
15. 1. 2023 16:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Za injekčním travičem Babišem jsou hromady mrtvol!!!!!!!!!!!!!

Názory devadesátiletého seniora Lubomíra Mana nebo Vidláka – zaměstnance Agrofertu, polovičního Ukrajince, hobby řezníka (není náhodou rituální židovský řezník šochet?) nejsou relevantní.

Martin23
15. 1. 2023 18:09
Odpovědět  Radegast

To už vám svazákům toho moc nezbývá. Přitom 5kolka jsou stejní injekční přívrženci.

Co jiného ale očekávat ve chvíli, kdy prezidentem bude bývalý komunista a agent vojenské tajné služby, předseda ústavního soudu je bývalý komunista, nejvyšší státní zástupce je bývalý komunistický vojenský prokurátor, ředitel ČT je bývalý komunista. Ukrajinizace této země v přímém přenosu.
a to všechno pod vedením těch nejdemokratičtějších demokratů, co zná demokratický svět v demokratickém vesmíru.

Duudu Wo
15. 1. 2023 18:42
Odpovědět  Martin23

Také se nestačím divit.

Standa
16. 1. 2023 18:30
Odpovědět  Martin23

Nevím , kdo je ,,bývalý” agent! Soudy tak-nějak osvobozují! Zato vím , že gumový jenerál byl přímo kapitánem StB 3 správy-vojenská kontrarozvědka-elitním pracovníkem s konspiračním bytem v Praze s krycím jménem.Předsedou ZO KSČ v tomto útvaru a podle svědků nahlásil více nesouhlasících ( píše se udal).Jeho otec byl vysokým důstojníkem StB.
Ono je to jedno! Dnes dokonce i Fialová vláda navrhuje udávat nesouhlasící či za ,, schvalování”!

Eva
15. 1. 2023 20:02
Odpovědět  Radegast

Když si vzpomenu jak vypadal můj rozmazlený bratr po měsíci základní vojenské služby, tak vám toho generála i přeji. Se pak budete divit.
Bohužel, už se mi nechce po zkušenostech s pětidemolicí experimentovat a tak budu přesvědčovat všechny, ať volí Babiše.

Jaris
16. 1. 2023 00:39
Odpovědět  Eva

Chazar a mafian Babisz neni o nic lepsi. Z meho pohledu je jeste horsi a nebezpecnejsi nez Pavel. Neni totiz vubec vylouceno, ze ceske vojaky nezapoji do valky na Ukrajine, kdyz na nej NEKDO pritlaci.
Celkovy vyber z tech tri kandidatu je k zbliti a urazkou kazdeho normalne mysliciho cloveka.
Za takovych okolnosti je vyber nemozny, tudiz bojkotovat volby gauneru je v tomto pripade namiste.
Souhlasit se mnou nemusite, ale nez volit ‘mensi zlo’, je lepsi mit ciste svedomi, ze takovehle gaunery nepodporujete.

jiří
16. 1. 2023 07:41
Odpovědět  Jaris

Proč nevykonáním svého volebního práva nejsem “nečinná”.
https://www.youtube.com/watch?v=2aEU3nywAlw

Standa
16. 1. 2023 08:21
Odpovědět  jiří

Osobně si myslím, že ta žena říká nesmysly. Má právo zvolit někoho ,kdo ji zastupovat bude. Resp. její zájmy. Ona vlastně říká, že zastupitelská demokracie je nesmysl.Že stát se bude řídit sám (vlastně ,že stát by existovat neměl )a měla by vládnout anarchie.Z toho by vyšlo pouze ,,právo silnějšího”.
Kdo by řídil zdravotnictví, soc.,práci, průmysl, energetiku?atd. —asi nikdo .
Má právo si zvolit a navrhnout svého zástupce , kterého budou jiní akceptovat. Jestli-že rezignuje na toto právo de-facto schvaluje to , co v současné době existuje.Tj. , kdo mlčí , souhlasí.A každý svém odborníkem na cokoli.Zrušit stavební úřady( at si každý staví svou kolonku z dehtovaného papíru sám),komunální politiky od městeček po vesnice,vodohospodářství ( přehrady nejsou potřeba atd.) Ta ženská je blázen.To, že nebudu podporovat toho fašistu Pavla ( kapitána StB- 3 správa StB-vojenská kontrašpionáž-Pávek- konspirační byt v Praze 4 – Vršovice) nyní NATOgumu ,tím, že nebudu volit proti němu alternativu , ho vlastně podporuji.

ladik
16. 1. 2023 22:00
Odpovědět  Jaris

Čtvrtá věta sedí. Jenže kolik normálně myslících lidí je v tomto zotročeném národě?

Standa
16. 1. 2023 19:15
Odpovědět  Radegast

Tohle je poněkud na zvracení Radegaste! Právě , jako to pivo.
Kolik je mrtvol za státníky v USA, Německu, Francii z Covid 19.Proč se nepustíš do nich , co prosazovali farmaceutické firmy.Tvoje poluce je poněkud trapná. Covid zabil ve světě miliony lidí.
Ovšem ty ,, hromady mrtvol” za západem ve světě po jejich válkách nebudou zapomenuty! Ani za jenerálem NATOguma, který podporuje ty hromady umrlců na Ukr.Včetně Ukr.premiera Fialy , Černochové , Rakušana, Jurečky , Adam-Pekar. Spočítáme jim to!

Teuton
15. 1. 2023 16:36
Ohodnotit příspěvek :
     

ČT absolutně ignoruji již řadu let. Již před několika lety jsme pochopil, že je to stejná pakáž jako za bolševika, která s nezávislým zpravodajstvím nemá nic společného. Je to stejná agitka a propagandistická nalejvárna jako za komárů.

skeptik
15. 1. 2023 18:51
Odpovědět  Teuton

Ještě horší než za komoušů.

Boomer
16. 1. 2023 14:57
Odpovědět  skeptik

..jsou to z velké časti pořád stejní lidé, z generace na generaci si posty předávají, a s posty taky zvyklosti. A platí to i v politice..

Reckdyna
15. 1. 2023 19:29
Odpovědět  Teuton

Českou televizi považuji za bandu prolhanců,bez jakékoliv objektivity,To nejsou nestranná média,-to je propagandistická banda,lízající prdel Bruselu!HNUS!!Co je ještě větší hnus,-je to,že jim tu jejich”trávu”lidi ještě žerou!!

15. 1. 2023 16:49
Ohodnotit příspěvek :
     

O vašich životech je už dávno rozhodnuto…svou příležitost chopit se sekery už jste propásli…místo toho hrajete pořád skořápky s Nacistickými zločinci. Komu není rady tomu není pomoci…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
15. 1. 2023 17:49
Odpovědět  Veny232

O vašich životech …., chopit se sekery jste propásli …, pořád hrajete skotřápky ……
A nakonec – komu není rady, tomu není pomoci.

A co vy? Vy jste něco extra? Chopil jste se sekery, nebo taky ještě hrajete skořápky?

Radu jste tedy dal, teď pomozte – postavte do čela “lidu”, pane ze slavného rodu Vlčků a veďte nás – plebejské blbce a dezoláty do boje. Proč to už dávno neděláte? Měl jste na to 30 dlouhých let!
Kde jsme dnes už mohli být.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
15. 1. 2023 18:28
Odpovědět  Albi

Já nemám nohy,jinak bych už stál na náměstí a svolával lidi ,prošel bych vesnice od Moravy po Prahu a sebral ochotné na každém náměstí…jsem z rodu Vlčků..moji předci jsou Polní Maršálové…já bych se nedíval…Ale Bůh mi dal jiný ukol, viděl to semnou jinak…dříve se posílali vzkazy v chlebu zapečené…dnes máme internet…a nevážíme si toho…přitom zítra může být klidně Česko zase Čechů….jenže tady už Češi nežijí…jen zbabělci.

Pavel K
15. 1. 2023 18:54
Odpovědět  Veny232

Nohy sice ještě mám ale jsem také v ID a na nějaké buřické akce už dávno nemám, ale jsou tu zdraví jedinci a bojí se, jak píšete zbabělci a já doplním pokrytci.

Albi
15. 1. 2023 19:42
Odpovědět  Veny232

Omlouvám se, Veny 232, to jsem samozzřejmě nevěděla.

Ale prosím, příště aspoň nepište jste, ale jsme. I když jste šlechtic, my pouze plebejci a dnes pro někoho dezoláti.. Děkuji.

Boomer
16. 1. 2023 14:50
Odpovědět  Albi

.. nenechávejte se unést hněvem a vězte, že revoltu nemůžete spunktovat po netu, ba ani telefonem či dopisem. Revolta začíná u jednoho, který může plně věřit dalším dvěma, že to co jim řekl, nevykecají lidem nehodným důvěry. To je začátek sítě..
V mládí jsem měl tu čest osobně poznat člověka, který za Protektorátu řídil odbojovou síť pro část Moravy. A vůbec na to nevypadal, nenápadně až nesměle se chovající pán..

ladik
16. 1. 2023 22:07
Odpovědět  Boomer

Revolta může být úspěšná jedině pokud má k dispozici organizaci, která je sjednocuje ke společnému cíli.

milan h
16. 1. 2023 16:17
Odpovědět  Veny232

asale tady neziju enim Cesi ale i Moravane a Slezane a este indicke etnikum ktere si odhlasovalo ze su narod coz myslim nikdo mimo Bruselu neuznava

Jaris
16. 1. 2023 00:52
Odpovědět  Albi

Ziji v zahranici na druhem konci sveta (Australii). Cesi jsou z meho pozorovani divni lide i zde. Jejich typicky syndrom je, ze nedrzi pohromade, jako jine narodnostni skupiny. Stejnou zkusenost mam i z byvaleho Ceskoslovenska, jako kdyz lidem tam i zde chybi pevna pater. Je to pravdepodobne dano historii, protoze cesky narod byl ohyban cizimi mocnostmi od porazky na Bile Hore.

16. 1. 2023 07:05
Odpovědět  Jaris

Souhlas. Když mě převychovávali, tak Češi byli dokonce i v kriminále – a je fuk, zda to bylo na Ruzyni, Pamprlíku, Litoměřicích, Bytízu, Bělušicích, či Oráčově – jediné etnikum, které nedrželo pohromadě.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Gales
16. 1. 2023 11:01

Romáči je jiný kafe.

Boomer
16. 1. 2023 14:52
Odpovědět  Gales

.. holt my už jsme se kmenového uspořádání úspěšně zbavili. A proto jsme z Afghánistánu takticky změnili pozice..

16. 1. 2023 19:46
Odpovědět  Gales

Nejvíc spolu drželi Bulhaři.

milan h
16. 1. 2023 16:22

a eni to tim ze Cesi se na ostatni narody v CR divaji pres prsty a tvrdi ze nejsu uz Moravsti stavove odesli z jednani s Ceskymi stavy protoze ti jim davali na jevo svou nadrazenost roku 1620 a trva to furt

16. 1. 2023 19:41
Odpovědět  milan h

Přesně tyhle blbý kecy jsou ted nejvíc potřeba.

Pavel K
15. 1. 2023 18:49
Odpovědět  Veny232

👍 👍 👍 👍 👍

Aleš
15. 1. 2023 17:34
Ohodnotit příspěvek :
     

ČT lhala od svého založení od roku 1953 do roku 1989, pak krátce mluvila pravdu a už 30 let zase lže a manipuluje.

Pavel z Moravy
15. 1. 2023 17:48
Odpovědět  Aleš

Aleši, nic ve zlém, ale jak víte, že za celou dobu socialismu lhala, jak víte, že potom krátce říkala pravdu a teď, že zase lže. Nezdá se mi, že by lhali, že podnik ten a ten splnil plán na tolik a tolik procent, že se urodilo tolik a tolik obilí a švestek, že kupříkladu amíci likvidují vietnamce napalmem. Jaká pravda potom byla hned po 89, kdy lidu slibovali ráj na zemi a přitom tunelovali a vyprodávali republiku. Nevím, že by nás o tom ČT informovala. Nu a teď nám pouze neříká pravdu, ale myslí si, že nelže. Tak to vnímám já.

sergej
15. 1. 2023 18:10
Odpovědět  Pavel z Moravy

Podle jejich soustruhátů na 3 000% a jiných jednooborových titulovaných zběsile pádivých fachidiotů druhými by musel být již utočen vesmír. Ale matně vzpomínám že tam byl jakýsi učitel bontónu a slušného chování z japonskou tlumočnicí “šimako” který jistě rozvrátil plánovaný záběr (harassmentr? a to ještě nevyterminologovávali asi) a kde by jsme dávno byli. // ŠÍ-leně MA-lý KO-zy

KarelDar
15. 1. 2023 21:35
Odpovědět  sergej
sergej
15. 1. 2023 22:37
Odpovědět  KarelDar
Aleš
15. 1. 2023 18:59
Odpovědět  Pavel z Moravy

Komunistická CST lhala jak o závod. Stejně jako ta dnešní eurohujerska. Pokud by nelhala a ČSSR vzkvétala, proč byl listopad 89 ? Fronty na vse možné, hospodářství jelo z podstaty dané před unorem 1948 a došlo to do bodu kdy už to nešlo udržet.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
15. 1. 2023 20:06
Odpovědět  Aleš

Že ČR nevzkvétala – možná, tenkrát se nám to zdálo být pravdou.
Jenže téměř bez výjimky, všichni kritici srovnávají šedesátáí až osmdesátá léta jedině s léty padedesátými. Vývoj, který se sice pomalu, ale přece jen zlepšoval, ignorují.
A hospodářství rozhodně nejelo jen z podstaty – urážíte tím i své rodiče či prarodiče. Oni neseděli na zadku, neprojídali to, co vybudovali jejich předkové, nekupovali si VŠ diplomy a nestyděli se za manuální práci. A do jisté míry to platí i pro vás. Nebo vám se líbí, být považován za neschopného vyžírku, který nic neumí, nic nedělá – prostě je k ničemu??? Holt neschopný Čech, co byste chtěli,
Nezlobte se, ale za 30 let nějaký pokrok udělá i ten nejzaostalejší stát. Pro Československo to platilo taky. Jen to chtít vidět.

A co se za 40 let v\ybudovalo, to za několik let prošustrovaly “demokratické a svobodné” vlády. A rozdaly a rozprodaly všechno, i kdyby to bylo hřeby přibito.
Vy jste si toho nevšiml?
Takže tehdy ČR nevzkvétala, dnes nejen nevzkvétá, ale přímo nám mizí před očima. A možná dokonce i její jméno. Nemusí dlouho trvat a bude se jmenovat Ukrajina. A místo komunistů tu budou řádit “demokratičtí” banderovci.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
16. 1. 2023 07:08
Odpovědět  Albi

Podle mě Aleš neví o čem píše!Asi příliš sleduje ČT!
Blahoslavený chudý v duchu!

me2d44
16. 1. 2023 10:56
Odpovědět  Albi

Nezlobte se, jen Vás doplním. Já studoval v letech 1975 až 1984 (střední a pak vysoká – i když vojenská). Především nás učili učit se to mi vydrželo celý život (ne jako těm dnešním, co si myslí, že s titulem sežrali veškerou moudrost). Novináři v té době psali informace – ale tak, aby se dalo číst “mezi řádky” – bez komentářů! Dneska je to naopak – informací minimum a k nim komentář, prozrazující jejich IQ. Dneska už se lidé začínají bát víc, než za předešlého režimu, raději mlčí a nechávají si myšlenky pro sebe. To už není jako za socialismu, to už je stav let 1938 až 1945! (díky “dezinformačnímu centru” – dnes mi taky jeden řekl, že čeká, kdy si pro něj přijde policie!)

16. 1. 2023 07:13
Odpovědět  Aleš

Trošku jsme i vzkvétali v těch letech plánovaného hospodářství, bezplatného zdravotnictví a školství. I když pod těžkou blokádou jiných, všechno jsme si museli “vyvýzkumovat”, ne jako jinde objednat z druhého konce světa. A lidi nebyli nijak privátně zainteresováni, aby honem honem se prosadili. Mimo si něco chytrého obstarat na chalupu a nadávání na režim. A mimo snění o Americe.
Nicméně, přezevšechno, jak zde hezké video ukazuje, jsme se i dostali v 60tých letech mezi 10 nejlepších:
https://www.youtube.com/watch?v=wPHIgGQduzU

16. 1. 2023 07:30
Odpovědět  Aleš

Tak tak. A tak všechna městská ouška dodnes bydlí v prvorepublikových bytech a domech, bumbáme vodu rozváděnou prvorepublikovými vodními řady z PR přehrad, vývoz továren, včetně atomových elektráren na klíč je také zásluhou zásluhou PR průmyslu, zdravotnictví a zemědělství na světové špičce je rovněž zásluhou PR – už mě to nebaví, tak větu ukončím atd. atd.
Ale jinak máte s tím srovnáním pravdu. Kdyby komáři nebyli takový neschopní idi-oti a zadlužili ČSSR jako pohadráci ČR, nemusely být žádné fronty, s mrdalinkami a pomrdanči jsme mohli hrát pinčes, s banány by si mohli sufražetky a feministky leštit kačeny, a vy byste mohl dělat ministra financí.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
16. 1. 2023 16:35

Nevím , co je to ,,pohadráci.” Třeba mi to někdo vysvětlí. Zato vím, že Československo nemělo v r. 89 zahraniční dluh, ale naopak v zahraničí velké pohledávky.A to Českoslovencko bylo v těžkých sankcích západu.Postavilo po válce od přehrad po těžký průmysl,železnic všechno znovu. Byty, celá města,lehký průmysl.Jen na železnicích byli škody po válce za 2 biliony korun.Reparace jsme nedostali, zlatý poklad také ne.Ten jsme dostali po r. 89 a okamžitě zmizel.Reparace dodnes ne.Nyní zmizel průmysl,zemědělství,i vodu jsme prodali. Je ,asi to nevíte prodána Pračcická brána, a ani Říp už nepatří ČR.Takže ti,Milane ,tak docela nerozumím!Asi máš špatné informace .

16. 1. 2023 19:50
Odpovědět  Standa

Sametová revoluce = hadrová revoluce = hadrák.
A Říp nepatří ČR proto, že ho ČR odmítla odkoupit – podotýkám že za hubana. Aj s Právčickou bránou je to drobet jinak.
Nerozumíš proto, že to bylo míněno ironicky.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jiří
16. 1. 2023 07:47
Odpovědět  Aleš

Hospodaření “zločinných komunistů”.
https://legacy.blisty.cz/art/48053.html

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
16. 1. 2023 10:02
Odpovědět  Aleš

Aleši, to jste mne opravdu zklamal. Degradujete práci dědů, otců a dalších. V 50 letech v zemi pracovali tisíce mladých lidí na stavbách mládeže a téměř zadara. Všechny ty přehrady, elektrárny, bytová výstavba, cesty, kulturní domy, zdravotnická střediska a další budovali naši předci, aby grázlové současnosti vše rozkradli a rozprodali. Celé komplexy stavěli naši odborníci v zahraničí v těžkých podmínkách kupříkladu Latinské Ameriky a ty kolosy tam asi jedou dodnes. A co naše špičkové strojírenství, motocykly, těžký průmysl a hutnictví. Jen kolik malých provozoven obuvi zde bylo, jak nádherné ručně šité boty se zde šily, co náš úžasný textilní a oděvní průmysl. Nic z toho zde téměř není a nebo je v cizích rukách. A co naše skvělá kultura, filmová tvorba a literatura, knížky a filmy pro děti byly světovou špičkou. Nu prostě vy nenávistníci socialismu to nechcete vidět, ale toto vše a mnohem více postavil a provedl lid tohoto národa z nichž mnozí již nežijí, aby se mohli bránit. Ti lidé dřeli, abychom se my mohli mít lépe, že to grázlové po 89 rozkradli, víte ti lidé kteří ještě žijí to nesmírně těžce prožívají. Měl jsem mnoho kamarádů a známých, kterým v těch 50 letech bylo 20 roků.

Pavel z Moravy
16. 1. 2023 10:19
Odpovědět  Pavel z Moravy

Takže vím o čem mluvili. Nemohl jste chodit do školy, neměl jste zdravotní péči, žil jste v papundeklu? Jestli ano, tak jste se měl zle. Víte jak se žilo chudým v šedesátých a sedmdesátých letech ve státech , Británii a jiných zemích západu? Člověk tam ani nemusí jezdit, aby viděl z různých filmů, které popisují tehdejší skutečnost jak se tam žilo. Z některých těch filmů přímo čišel středověk. Já se na začátku 70 let ženil a vím jak jsem si žil a to jsem tehdy pracoval v lehkém průmyslu, kde byly platy slabší, ale žil jsem v naprosté pohodě, alespoň co se financí týká. Nebyli jsme boháči, ale žili jsme důstojně. Do kina bych mohl jít i třikrát denně a nezruinovalo by mne to, dnes by mi určitě nestačil ani důchod. Toto přirovnání zde dávám úmyslně. Já mám rád lidi, kteří vše říkají na rovinu. Takže když řeknou, nenáviděl jsem socík, tak je to v pohodě, každý má právo milovat co chce. Znám hodně lidí, kteří nenáviděli socík, protože nevystudovali, někteří možná neprávem ale mnoho z nich také, že na to neměli, ale přiznat si to je zlé. Já byl vyučenec, pracoval na více místech, měl také konflikty, jednou i větší, ale přesto pro mne socialismus zůstává tím nejlepším společenstvím.

Pavel z Moravy
16. 1. 2023 10:36
Odpovědět  Pavel z Moravy

A to i přesto, že tam bylo tolik vychcánků, kteří se do strany nahrnuli aby z ní mohli profitovat. Ti ničili reputaci a pověst strany a tím pádem i socialismu. Socialismus jako systém určitě není špatný, teď jde o to jací lidé ho provádějí. Ale jak říkám, ti lidé, kteří tu dřeli a budovali tuto zemi v 50 a 60 letech si zaslouží obrovské uznání a z nich se těch vychcánků rekrutovalo velice málo. Tito lidé naši vlast postavili na nohy. To, že někteří další již mladší, většinou jejich děti to již tak necítili a začali systém pouze využívat není chybou dnešních devadesátníků. Já nikdy ve straně nebyl, ale naši rodiče a prarodiče si zaslouží úctu co pro společnost udělali. I velký Muftí ze Severního Kavkazu vzkázal ruským lidem ať jsou hrdí na to co v době SSSSR dokázali, a ať nešpiní svoji minulost a neplivou na své životy. Za co se máme stydět, že jsme slušně žili? My to tady nerozkradli, jestli v tom jedou někteří bývalí komunisté ruku v ruce s disentem a lidmi, kteří jsou příslušníci té bývalé předrevoluční smetánky z před 48 rokem, tak to vypovídá o tom, že pouze lidský faktor je příčinou všeho zla a ne systém, obzvláště ten socialistický.

me2d44
16. 1. 2023 12:06
Odpovědět  Pavel z Moravy

Pavle z Moravy. Už jsem to i tu párkrát psal: byli komunisti a Komunisti. Ti první (Trockisti) se viděli v teple na západě (v 1988 a 1989 jich bylo plné UV KSČ- i proto Husák padl). No, dostali se do vedení už za Gottwalda – bohužel. Naprosto stejná situace v SSSR (Stalin a Chruščov). Stalin a Gottwald byli asi poslední Bolševici – na které se teď svádí svinstva Trockistů. Poslední Trockista byl Gorbačov – a jeho reklama na kečup v USA! A Husák – jako “komunista” se jezdil modlit na Slovensko (tady by mu to neprošlo). Já v KSČ byl. Červenou knížku jsem musel položit v 1990 – průkaz ano, názory mi zůstaly, já kabát nepřevracím!

me2d44
16. 1. 2023 13:14
Odpovědět  Pavel z Moravy

Jen mimochodem: neuteklo Vám, že Husáka nechal Gottwald zavřít na 10 let za zradu národa? Mimochodem: Můj děda – starý komunista prohlásil, že v 50. letech probíhaly politické vraždy – a dotklo se to i Komunistů – to, co nepovraždil Hitler, o to se v období Gottwaldovy smrti postarali nastupující Trockisti. Pro někoho to je “fantastické” zjištění, ale my, starší – a s informacemi od ještě starších – nezapomínáme. Dědu Němci honili – partyzána – 4 roky po lesích. Zakládal ZO KSČ v 1921 v jednom středočeském městečku. No, a udání na něj dostalo GESTAPO.

Albi
15. 1. 2023 18:12
Odpovědět  Aleš

Po “roku 1989 pak krátce mluvila pravdu”??? Jakou pravdu?

Že ekonomicky za rok, dva doženeme Rakousko? Že nikdy nevstoupíme do žádného vojenského paktu?
Že každá rodina bude mít svůj domeček se zahrádkou, místo bytu “v králíkárně”? Že chodníky v našich městech budou lemovat samé burtiky, kavárničky a obchůdky,, kde si kdykoliv koupíme čerstvý rohlík a pro “velký nákup” si dojedeme jednou týdně na kraj města do supermarketu?
A ostatní vize velkého filozofa bez znalosti běžného života neprivilegovaných?

Vyšel mu jen ten niákup v supermarketu a to i s rohlíky – protože i kdybychom dnes někde našli malý krámek, rozhodně nebude mít celý den k dispozici čerstvý rohlík – na rozdíl od toho marketu.

A pokud už chcete psát o ČT, která krátce mluvila pravdu, tak to bylo pár dní po “vstupu bratrských vojsk” r. 68 – než jí i ČRo normalizátoři zavřeli hubu = mikrofon/kameru.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
me2d44
16. 1. 2023 12:24
Odpovědět  Albi

Malá oprava: vzpomeňte si na ty rohlíky a chleba před plyšákem a srovnejte je s dnešními! Když jsem koupil rohlík před plyšákem, tak se choval jako čerstvý i třetí den. Chleba se nechával 2 dny “uležet” kvůli zažívání. Dneska je včerejší rohlík “gumový” a chleba Vám do 3 dnů “chytí penicilin” a zezelená! V ČT od sametu nejsou informace, jen komentáře a propaganda (ostatně na ostatních TV taky – takže jsem přepustil TV partnerce – ta sleduje jen seriály a pohádky). A nákupy v supermarketech? Za ty ceny by zasloužili želízka – celý rok krást, a pak dát na 5 dnů slevu 50-70% (a ještě se ziskem)? Kde to jsme?

me2d44
16. 1. 2023 12:51
Odpovědět  Albi

Ještě Vám připomenu: a proč se dneska ty “králíkárny” – i bez rekonstrukce – prodávají od 2 milionů nahoru? Když jsem byl donucen odkoupit byt 3+1 v polovině devadesátých, tak jsem za 3+1 s lodžií platil 350 000. Ty 2 miliony jsou dneska za garsonku (jedna místnost s vařičem)!

16. 1. 2023 07:03
Odpovědět  Aleš

A to lhala dřív ta ČT o včech těch sviňských válkách? Moc si vymýšlet nemuseli…

16. 1. 2023 07:10
Odpovědět  Aleš

Hovadina.

sergej
15. 1. 2023 17:58
Ohodnotit příspěvek :
     

Koho chleba jíš toho jeho píseň zpívej. // ze slonovinových věží 🙂
https://www.youtube.com/watch?v=o925kdUpICE&list=RDo925kdUpICE&start_radio=1

Demokradtický strach o podprasatatát. *** Osobám od 15 do jednadvaceti let po 22. hodině, jo! Pošuci, no. 🙂
https://www.svobodny-vysilac.cz/2023-01-14-reklo-se-stalo-se-s-petrem-vaclavem-97-dil-120-min/

me2d44
16. 1. 2023 12:30
Odpovědět  sergej

Jenom detail: ten chleba musí být jedlý a ne, jako kafe od Maryši!!!

16. 1. 2023 14:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Víte, můžeme nadávat na média, můžeme nadávat na kandidáty, můžeme nadávat na cokoliv. Ještě jsem v životě nezažil, že se cokoliv změnilo nadáváním. Bylo mi tu nakládáno za Jaroslava Baštu. Považoval jsem ho za nejméně škodlivého kandidáta, ale nebyl to člověk, se kterým bych souzněl a uvedl jsem proč (hlasování pro bombardování Srbska a hlasování pro rozšíření NATO). Uvedl jsem, že to taky není dobrý kandidát a rozhodně se neraduji, že jsem se nemýlil. Do kampaně šel s tématem odvolání vlády rektálního alpinisty Fialy. Už výběrem této mantry se do jisté míry znemožnil, protože soudnému člověku muselo být jasné, že slibuje nemožné.
Jaroslav Bašta neuspěl, dokonce bych řekl, že to byl propadák voleb. Proč? SPD vsadilo na morální autoritu, jenže situace v této zemi je 30 let po převratu ve stavu, kdy jde lidem o život a rozhodně budou spíše preferovat zlepšení situace v základních právech a ekonomice a jakékoliv morální autority jsou jim v této hrůzovládě ukradeny. SPD s Tomio Okamurou, Ivanem Davidem a dalšími vidí chybu všude jinde, jen ne u sebe. Byli to oni, kteří vybrali špatného kandidáta. Jsou to oni, kteří tady dehonestují jakoukoliv alternativu mimo SPD. Neustálá mantra, že jediné vlastenecké hnutí je SPD. To je prostě blbost. SPD není ani jedinou a pomalu začínám pochybovat i o slovíčku “vlastenecké”. Vlastenec funguje na bázi lásky k vlasti, ne na bázi lásky k moci. Pokud se z toho vedení SPD nepoučí, dopadne časem jako Sládek a další.

jiří
16. 1. 2023 15:34
Odpovědět  pavelpe

Údajně jediné vlastenecké hnutí SPD, je pouhá druhá strana stejné mince.

me2d44
16. 1. 2023 19:37
Odpovědět  pavelpe

Je to běh na “dlouhé trati”. i Zeman přiznal, že zákony jsou postaveny tak, že prezident vládu sice jmenuje, ale její odvolání je sporné. To je tím, že ty zákony v minulosti prosadily strany současné “pětikolky”. A mládež, která je dnes volí, nepamatuje devadesátá léta, kdy se právě většina těchto stran, podílela na rozkradení státního majetku a republiky, jako takové. Ve škole jim nalili do hlavy něco jiného, takže jsou “svoji”, ale už ne “naši”. A na převýchovu bude potřeba další generace – tihle už se nezmění!

Buchtík
16. 1. 2023 17:11
Ohodnotit příspěvek :
     

Nevím, kam s tím, tak to dám sem. Protože pán provozující kanál Vysílač, který zde byl v jednom článku také zmíněný, mi příspěvek na YT smazal, tak to napíšu sem.

Já teda Rajchlovi nevěřím, protože podle mě dělá pro USA (vazba přes Scotta Rittera je jasná). Ale v rámci objektivity je teda třeba říct, že jsem si schválně dohledal to hlasování z roku 1999 – jedná se o “12. schůze, 33. hlasování, 21. dubna 1999, 23:06 Vládní návrh na vyslovení souhlasu s tranzity“.

Na stránkách psp.cz – v hlavním menu položka “Jednání a dokumenty”, následně “Hlasování”, následně vpravo nahoře pod modrým hlavním menu odkaz “jiné volební období”, následně položka “Poslanecká sněmovna (1998 – 2002)”, a je to 12. schůze z 21. dubna 1999, což opírám o to, že jsem prvně na googlu dohledal článek na idnesu z 22. dubna 1999 11:48 s titulkem “Ve středu odsouhlasily obě komory parlamentu poskytnutí letišť silám NATO“.

Takže klikneme na 12. schůzi z 21. dubna 1999 a jsou tam odkazy 1-3, což jsou procedurální hlasování, a pak odkaz 4-33, který je nazvaný: “1. Vládní návrh na vyslovení souhlasu s pozemními tranzity, přistáváním vojenských letadel a s pobytem příslušníků ozbrojených sil členských států Organizace Severoatlantické smlouvy přes a na území České republiky v souvislosti s operacemi NATO v prostoru bývalé Jugoslávie a v okolních zemích prováděnými v zájmu řešení kosovské krize /sněmovní tisk 188/“.

Buchtík
16. 1. 2023 17:13
Odpovědět  Buchtík

Klikneme na 4-33 a teď to hlasování má těch 33 bodů/částí. Tohle je věc, kde si nejsem 100% jistý, který bod se čeho přesně týkal, ale když teda použiju logiku, že to hlasování bylo přijato, tak v pravém sloupci nazvaném Výsledek je stav toho hlasování, takže se omezíme jen na ty Přijato a číslo hlasování 33 je jako poslední bod a tam je pan Bašta označen, že hlasoval PRO. Miloš Zeman nebyl přihlášen (takticky – to dělá dnes Babiš, že v těch ožehavých a rozhodujících hlasováních zůstane nepřihlášený nebo není vůbec přítomen).

Když se podívám na další čísla hlasování, které mají výsledek Přijato, tak je to 17 (Bašta PRO), 16 (Bašta PRO), 9 (Bašta PRO), 6 (Bašta PRO), 5 (Bašta PRO), 4 (Bašta PRO).

Nemám, co bych víc dodal. A to jsem ho volil v tom prvním kole.

Buchtík
16. 1. 2023 17:20
Odpovědět  Buchtík

Přikládám důkaz místo slipů v podobě obrázku.

basta-hlasovani_prelety_NATO_1999.jpg
Radegast
16. 1. 2023 23:29
Odpovědět  Buchtík

Milé dítě, všechno bylo jinak. Vláda ČSSD překazila operaci Spojenecká
síla a měla špatné vztahy s USA.

Humanitární bombař Václav Havel a Washington ostrouhali a k rozsáhlejšímu konfliktu nedošlo. Samozřejmě neměli jsme do NATO vstupovat, to je jasné.

Havlův projev 29. dubna 1999
„Aliance, jejímiž členy jsou dnes Kanada i Česká republika, vede zápas proti genocidnímu režimu Slobodana Miloševiče. Není to zápas snadný ani populární a lze mít různé názory na jeho strategii a taktiku. Jednu věc však tomuto zápasu nemůže žádný soudný člověk upřít: je to zřejmě první válka vůbec, která není vedena jménem zájmů, ale jménem určitých principů a hodnot. Lze-li říct o nějaké válce, že je etická nebo že je vedena z etických důvodů, pak to platí o této válce. V Kosovu nejsou žádná ropná pole, o jejichž produkci by třeba mohl mít někdo zájem; žádná členská země aliance nemá v Kosovu své teritoriální pohledávky; Miloševič neohrožuje územní ani jinou integritu kteréhokoli člena Aliance. Přesto Aliance bojuje. Bojuje ve jménu lidské nelhostejnosti k osudu druhých.,“ hýkal Havel z kolaborantské rodiny.
https://www.vaclavhavel.cz/docs/archive/projevy-1989-2006/1999-04-29.pdf

Buchtík
17. 1. 2023 20:42
Odpovědět  Radegast

>Vláda ČSSD překazila operaci Spojenecká síla

Jak konkrétně? Operace Spojenecká síla je označení právě letecké bombardovací kampaně vedené proti Srbsku (bývalé Jugoslávii) v roce 1999. Takže ta operace normálně proběhla (jako nejsem až takovej debil, kámo, bylo mi v té době 20 let, takže už jsem celkem svět vnímal, i když jsem měl poněkud jiné zájmy tenkrát). Tak nevím, co tady táráš za ho^na, že něco ČSSD překazila v tomhle směru. Naopak tím hlasováním umožnila přesuny i pobyt vojsk a techniky NATO na našem území při provádění téhle vojenské operace.