blog

Rusko už se otevřeně vyjádřilo, že dodávky zbraní z území bývalých satelitů SSSR, zejména Polska, Rumunska, Slovenska, ČR ,…

Více než dvě třetiny trvání konfliktu na Ukrajině byla Moskva nucena hrát podle pravidel, diktovaných Západem. Rusko reagovalo na problémy se zpožděním a zdálo se, že se z toho nemůže dostat. Jeho politické vedení se z vojenského a politického hlediska dopustilo mnoha závažných chyb, které jsou dnes ve světové politice interpretovány jako jasné příznaky jeho slabosti: stažení jednotek z Kyjeva po istanbulských jednáních, uzavření „dohody o obilí“, opuštění Chersonu. A to není ani zdaleka úplný seznam.

I proto prezentované výsledky poslední tzv. „Mnichovské bezpečnostní konference“ zdánlivě umožňují vyvodit jediný závěr – NATO je stále silnější a jednotnější a je připraveno vést na Ukrajině zástupnou válku s Ruskem bez ohledu na jakákoli rizika. USA, hlavní „organizátor“ této akce, se do poslední chvíle cítily hodně sebevědomě. A chovaly se odvážně – dodávky zbraní jak co do objemu, tak do kvality z hlediska dosahu a smrtících účinků utěšeně rostly, celý zpravodajský komplex NATO pracoval v zájmu ozbrojených sil Ukrajiny a hlasy, nabádající k rozumu a hledání diplomatických cest řešení konfliktu, byly důsledně a efektivně utlumovány. V období těsně před konferencí a v jejím průběhu však došlo k několika událostem, které lze interpretovat jako jednoznačné signály, že se ve válce na Ukrajině blíží něco jako bod zlomu.

První událostí byla návštěva prezidenta Zelenského ve Velké Británii. Oficiálně kvůli jednání o dodávkách letadel. To je ovšem jen část skutečných důvodů. Prezident Zelenskij jel především přesvědčovat politické vedení Velké Británie, aby umožnilo vytvořit podmínky pro vstup USA a NATO do přímé konfrontace s ruskou armádou, jejíž rostoucí materiální a personální převaha na bojišti začíná být zřejmá a vysoké ztráty na straně Ukrajiny nejsou jen konspirací, ale prokazatelným faktem. A proč Velká Británie? Zelenskij původně požadavek na zapojení NATO vznesl vůči USA, ale byl odmítnut.

Druhou událostí byla demonstrativní návštěva amerického prezidenta Bidena na Ukrajině. Jak přiznala i americká média, proběhla po dohodě s vedením Ruské federace s cílem zabránit možným incidentům. Prezident Biden tak mohl z Polska do Kyjeva a zpět cestovat vlakem naprosto bezpečně, a přestože se během jeho návštěvy několikrát rozezvučely sirény leteckého poplachu, jednalo se o čistě propagandistický efekt. Nikdo nehodlal riskovat situaci, která by mohla vyústit v závažnou konfrontaci mezi USA a RF. Jednání mezi Bidenem a Zelenským byla podle očekávání tajná. Biden oficiálně slíbil Ukrajině kdeco, ale jednoznačná podpora vstupu (alespoň některých) zemí Aliance do konfrontace s RF a ujištění o dodávkách letadel a raket s dalekým doletem, o kterých nadšeně psala ukrajinská média, na jednáních nezazněla.

Třetí událostí bylo nečekané a poněkud improvizované jednání amerického ministra zahraničí Blinkena s členem nejvyššího vedení KS Číny Wang Yi. Ten nejprve šokoval nejvyšší evropské lídry rázným a nepříliš diplomatickým doporučením, aby se nenechali USA zatahovat do války a informoval je, že čínský prezident Xi “velmi brzy” předloží zásadní mírový plán na urovnání ukrajinsko-ruského konfliktu. Blinken měl během schůzky varoval čínského diplomata před „tvrdými důsledky“ materiální a vojenské pomoci Rusku a obcházení sankcí. Jeho výhrady se netýkaly jen možných dodávek čínských zbraní, ale například i nákupu ruské ropy a plynu. Čína na tyto požadavky formálně nereagovala, ale druhý den oficiálně oznámila, že se nikdy nepodvolí tlaku USA na změnu čínsko-ruských vztahů. Podle ní se USA jen snaží rozdmýchávat v Evropě strach, ovládnout země NATO a zatáhnout je do válek s Ruskem a s Čínou.

Posledním důvodem očekávané změny přístupu části EU a USA k Ukrajině může být také deklarovaná změna ruské jaderné doktríny. Rusko si je vědomo, že útok spojených sil zemí NATO by bez nasazení jaderných zbraní nedokázalo zvládnout. Hraní na „jadernou kartu“ přitom nemusí nutně znamenat jejich použití. Představuje soubor opatření, jejichž cílem je přesvědčit Alianci o nevyhnutelnosti jejich použití za určitých podmínek, jasně definovaných na nejvyšší politické úrovni. Rusko by v případě dalšího růstu napětí pravděpodobně formálně odstoupilo od Smlouvy o úplném zákazu jaderných zkoušek a vzápětí by provedlo demonstrativní jaderné testy. Zároveň by aktivovalo taktické a operačně-taktické jaderné prostředky v Kaliningradské oblasti, na Krymu, v Bělorusku, a také na lodích ruského námořnictva.

V tomto kontextu se jako politická bomba může zdát sobotní vystoupení budoucího českého prezidenta Petra Pavla, kterým podle zpráv českých médií vyvolal hněv ukrajinského ministra Kuleby. Pavel slova „Můžeme se ale dostat do situace, kdy osvobození určitých částí ukrajinského území bude znamenat víc ztrát na životech, než společnost dokáže unést“ ovšem nepronesl na samotné konferenci, ale na soukromém obědě tzv. Pinčukova fondu, který se konal mimo její oficiální část. Problémem pro vedení Ukrajiny je ale spíše fakt, že právě mnichovská konference už vůči ní projevila ambivalentní přístup, když již v roce 2020, do značné míry „za zády“ přítomného prezidenta Zelenského, oficiálně projednávala plán „stabilizace“ Ukrajiny, naznačující i možnost jejího rozdělení.

Největším paradoxem „mírové“ konference v Mnichově je ovšem fakt, že jejím zásadním výstupem je nikoliv nějaká mírová iniciativa, ale shoda většiny evropských účastníků na nutnosti pokračování války na Ukrajině. A to i přes skutečnost, že Evropě, a vlastně celému západu již dochází dech v možnosti dodávat další a další munici a zbraně. Dokonce až natolik, že se otevřeně mluví o tom, že EU bude zajišťovat pro Ukrajinu zejména munici společnými nákupy jako za Covidu, včetně jejich společného úvěrování. Ovšem to, co aktuálně vyplouvá na povrch kolem „společných“ eurounijních nákupů vakcín firmy Pfizer, vede v této souvislosti spíše ke skepsi a velmi rozporuplným pocitům.

Kromě toho, že naše „vláda“ prakticky jistě odsouhlasí účast ČR v této faktické ekonomické sebevraždě Evropy, může být náš problém ještě podstatně větší. Rusko už se otevřeně vyjádřilo, že dodávky zbraní z území bývalých satelitů SSSR, zejména Polska, Rumunska, Slovenska, ČR a pobaltských zemí a stále otevřenější zapojování především polských vojáků „v civilním balení“ do války na Ukrajině, bude považovat za přímý vstup do tohoto konfliktu. To se pro nás velmi rychle může stát vysoce rizikovým faktorem. A největším paradoxem je fakt, že hrozbou pro nás bude bývalý spojenec a nástupce země, které vděčíme za osvobození od německého fašismu. Možná by to mělo být pro naše tzv. “politiky“ důvodem k zamyšlení nad tím, kdo jsou naši současní spojenci a kolik jsme toho my, občané ČR, pro ně ochotni a připraveni obětovat.

sdílet na

68 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
sizok
22. 2. 2023 15:19
Ohodnotit příspěvek :
     

A my, jako ti nejhloupější, budeme v čele. Opravdu nejhloupější národ.

Pijack
22. 2. 2023 16:02
Odpovědět  sizok

Myslím že nikoliv nejhloupější národ, ale jeho nejhloupější politici postiženi syndromem zešílení z Ruska a silným komplexem rusofobie. Národ si je vědom ve velké většině, že Rusko už dávno není CCCP a že Rusku můžeme vděčit za existenci. Jen malá hrstka panevropanů a fanatických stoupenců Bruselu + USA nám diktuje svoje vize války proti prosperujícímu Rusku. protože Rusko prosperuje a to se nelíbí majitelům FEDu. Proslýchá se, že podle nestátních “průzkumů” je cca 80% českého obyvatelstva nakloněno Rusům a vůbec si nepřejí existenci samostatné Ukrajiny. Tato významná část obyvatelstva ČR není hloupá. Pouze se nedovolují zveřejňovat jejich názory.

Pekos
22. 2. 2023 16:19
Odpovědět  Pijack

Jsem jeden z těch 80% co se se hrdě hlásí k Rusům a hluboce opovrhuji stupidním,zdegenerovaným západem.

Jaroslav
22. 2. 2023 17:30
Odpovědět  Pekos

Vivat Rusia

Olaf
22. 2. 2023 18:41
Odpovědět  Standa

Díky, ale ten odkaz mi nefunguje :-/

Boomer
22. 2. 2023 19:46
Odpovědět  Olaf

..no jo, tak si ho zkopírujte a protáhněte url zkracovačem.. a dostanete třeba tohle..
https://1url.cz/8rX9Y

Markýza
22. 2. 2023 20:29
Odpovědět  Boomer

Vy máte takové krásné vychytávky – kde a jak vezmu zkracovač?

Albi
22. 2. 2023 21:49
Odpovědět  Markýza

Tady:
https://1url.cz/
Otevři odkaz – je tam i popis, jak postupovat. Super jednoduché.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
22. 2. 2023 21:57
Odpovědět  Albi

No to teda! Díky!

Boomer
23. 2. 2023 10:52
Odpovědět  Markýza

.. prostě v případě potřeby sesumírujte váš požadavek a on vám vyhledávač nabídne vícero možností. To by bylo, aby něco nebylo..

Albi
22. 2. 2023 22:04
Odpovědět  Standa

Mně to jde. Stačí kliknout pravým tlačítkem.

*** Pardon, mělo přijít o jeden komentář níž, pod Olafův. ***

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jaris
23. 2. 2023 00:47
Odpovědět  Standa

https://www.youtube.com/watch?v=9UIIAjrEy9g
Tady je nova verze, nemene krasna, zpivana krasnymi lidmi.
At zije Rusko!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
me2d44
22. 2. 2023 16:32
Odpovědět  Pijack

No, ono Rusko si nepotřebuje tisknout peníze bez krytí – divíte se? Když chtěli Němci ověřit zásoby svého uloženého zlata ve Fort Knox, tak je tam Amíci ani nepustili. Na burze se obchoduje ničím nekryté papírové zlato – tedy cerrifikát, že kdyby to ve skledech bylo, můžete si to – za 50 let – vyměnit. Rubl je reálně podložen zlatem a surovinami. Amíci mají dneska sevřený zadek z toho, že jim Rusi nebudou dodávat titan, kadmium, neon a další – celosvětově nedostupné prvky. Mimochodem, Rusi používají titan na legování “brnění” stíhaček a vrtulníků, ale i na to, aby trysky motorů něco vydržely. Bez toho by nepostavili ani kosmickou raketu. Ale titan je ve světě nedostatkové zboží!

me2d44
22. 2. 2023 16:48
Odpovědět  me2d44

Jen doplním: na krytí Rublu se kupuje tolik zlata, že to stačí. Mají zásobu platiny, ale i stříbra a západu dneska už chybí i zinek a další kovy. Rusové mají i zásoby vzácných zemin, takže mohou. Že se tam průmysl teprve rozvíjí – to neberte v úvahu – zvláště v souvislosti s tím, že u nás vzdělanost a průmysl upadá. Když mi po půl roce vztahu vypadl z kapsy vizitkář, tak si partnerka sedla a prohlásila: Ty jsi inženýr? Vždyť jsi normální člověk. Jak jsi k tomu přišel? Odpověď byla: “9 roků vojemských škol, posledních 5 let vysoká ve vojensko-inženýrském směru”. Než mě poznala, tvrdila: “čím větší studovanec, tím větší blbec” – ale po seznámení změnila názor!

Jan
22. 2. 2023 16:56
Odpovědět  me2d44

Zadne zlato tam neni. Uz dlouho.
V Dume je navrh totalnich sankci na zapad. Jestli projde, pak zapad konci. Asi neprojde. Rusove jsou pro prirozeny vyvoj udalosti, kdy zapad se znici zcela sam a bez napomahani tomu z vnejska.

Pavel z Moravy
22. 2. 2023 17:57
Odpovědět  Jan

A to je chyba, totální sankce měly přijít už dávno. Soused mi bude střílet do vrat a já mu budu prodávat náboje nebo materiál na ně? Alespoň z mého hlediska je to na hlavu.

Ladik
22. 2. 2023 18:15
Odpovědět  Pavel z Moravy

Jsem téhož nazoru

zuza
22. 2. 2023 18:24
Odpovědět  Pavel z Moravy

tiež si to myslím, že trochu by tomu prirodzenému vývoju udalostí mohli Rusi pomôcť.

Pavel K
22. 2. 2023 18:34
Odpovědět  Pavel z Moravy

…..a právě proto že je to na hlavu a my do toho vůbec nevidíme, tak kdoví proč tomu tak je. Jsou to jen a jen politické šachy.

Mike
22. 2. 2023 19:57
Odpovědět  Pavel K

No, já bych chtěl jen připomenout, že Rusko je stejně kapitalistická země jako jakákoliv jiná, takže zbrojní průmysl bude s největší pravděpodobností soukromý subjekt, který jen uspokojuje poptávku, samozřejmě Bohužel.
Na druhé straně, pokud něco ruské zbrojařské firmy posílají na ukrajinu, pochybuju, že se cokoliv z toho dostane na bojiště, protože to zelenáč obratem prodá na černém trhu, takže bych si s tím hlavu moc nelámal. Kdyby šlo opravdu do tenkých, tak by Vladimír zasáhl, o tom nepochybuju.

Markýza
22. 2. 2023 20:25
Odpovědět  Mike

Já mám matný dojem, že velkou část zbrojní výroby zestátnili, a to poměrně nedávno.
Místní znalci mě případně opraví.

Boomer
23. 2. 2023 11:29
Odpovědět  Markýza

.. v září 2022 došlo v Rusku k novelizaci trestního zákoníku, která zvedla možný trest za porušení pravidel obranných zakázek z osmi na deset let.
Následně 25.října 2022 zahájila zasedání Koordinační rada pro zajištění potřeb ruských ozbrojených sil, kde proběhlo exemplární pojebání ministra obchodu a průmyslu Denise Manturova.. aby nebylo pochyb o co jde, soudruzi!
První opatření k přechodu na válečnou ekonomiku začala realizovat v létě roku 2022 Elvira Nabiullinová, guvernérka centrální banky Ruské federace.

Pavel K
22. 2. 2023 20:28
Odpovědět  Mike

Třeba to časem vyleze na povrch.

Janka
23. 2. 2023 16:41
Odpovědět  Mike

vacsina ruskych velkych zbrojoviek je statna alebo aspon s vyznamnym statnym podielom. Podla toho, co sa hovori na ruskych weboch, vyroba sa rozbehla na plno a len sa hladaju nove pracovne sily, maju aj vynimku z pripadnej mobilizacie. Co hovoria niektori sukromnici, tak ano, ako statne firmy nie su az take pruzne a nebyrokraticke ako sukromnici, ale stale stat nakupuje za podstatne nizsie ceny ako NATO od svojich dodavatelov…. preto maju aj defacto obranny rozpocet tak nizko

Eva
22. 2. 2023 20:17
Odpovědět  Pavel K

Pokud vím, tak Putin je skělý šachista!!!

Eva
22. 2. 2023 20:17
Odpovědět  Eva

Pardon, skvělý!!!

Pavel K
22. 2. 2023 20:30
Odpovědět  Eva

Čína má zítra nebo pozítří promluvit a vypadá to že by to mohlo už brzo skončit.

Eva
22. 2. 2023 21:30
Odpovědět  Pavel K

Já vím, Rusko a Čína jedná po celém zbytku “nezápadního” světa – který přece neexistuje, i když tvoří většinu planety

Markýza
22. 2. 2023 22:01
Odpovědět  Eva

Tyhle “celé světy” a “zbytky” mě fascinují…..potřebovala jsem si to upřesnit, tak abyste věděli:
CELÝ svět je zhruba osmina – a to jak území, tak obyvatel.
ZBYTEK….no, to je ten zbytek. Těch sedm osmin

Albi
22. 2. 2023 22:17
Odpovědět  Pavel K

Dá se tíci, že už promluvila. Ale možná, že chce říci víc.
(Podle nadpisu to vypadá, jako by “mluvilo” jen Rusko, ale byla to naopak Čína.)

https://www.michalapetr.com/map-1607-putinova-fire-karta-den-zuctovani-dil-druhy/

Janka
23. 2. 2023 16:38
Odpovědět  Pavel z Moravy

ale tak co by nie….postupne sa presmeruvavaju zdroje. Rusi za dolare a eura odkupuju zapadne podiely na ropnych ci plynovych spolocnostiach v Rusku s 50% zlavou ako minimum, rozvija sa obnova priemyslu v krajine, u obyvatelstva sa stale viac posilnuje vlastenectvo, 5.kolona sa cisti, caka sa nastup novych elit …..UA a NATO je postupne odzbrojene a ziva sila mizne v mlyncekoch na maso…..EU kupuje cez sprostredkovatelov za priplatok to, co dostavala napriamo. Ide to pomalicky a postupne, takze ziadne velke otrasy. Zaba sa vari, je pravda, ze si to zatial nevsima (obyvatelstvo), ale dosledky citi. No a kedze cielom je asi znovu dosiahnutie mieru na 100 rokov (ako Rusi hovoria, kazdych cca 100 rokov sa vybera Europa do Ruska aby dostala do zubov), tak sa to musi hlboko zakorenit a to sa neda dosiahnut bleskovymi vojnami…..to musi trvat a obyvatelstvo bohuzial citit. Tak ako Nemci, aj ti v 45. uz mali vojny plne zuby a mohli im rozpravat o zazracnych zbraniach, nikto normalny tomu neveril a len cakal na koniec, len nech to skonci.

Ladik
22. 2. 2023 18:14
Odpovědět  Jan

Skoda

Pavel z Moravy
22. 2. 2023 17:52
Odpovědět  Pijack

Pijacku, moc tomu nestátnímu průzkumu nevěřím. Pokud jsem měl možnost hovořit a to převážně se staršími lidmi, většina oblbnutá propagandou z TV nestojí na straně Ruska. Jsou zblblí a to totálně prozápadními médii, to je zase můj poznatek.

Eva
22. 2. 2023 22:41
Odpovědět  Pavel z Moravy

Není pravda, já už jsem stará a s mými kamarády,zhruba stejného věku, už přehodnocujeme nejen 89, ale i 68. Ono s věkem a zkušenostmi člověk některé názory mění. A já navíc miluju historii a ví se o mně, že jsem “šťoura” a rozum mi zatím slouží.

katango
23. 2. 2023 00:14
Odpovědět  Eva

Je mi 68 a taky už jsem přehodnotila.

oldoo
23. 2. 2023 09:19
Odpovědět  Pijack

A kdo ty nejhloupější politiky volil,ty chytrej národe?

22. 2. 2023 15:40
Ohodnotit příspěvek :
     

Možná by to mělo být pro naše tzv. “politiky“ důvodem k zamyšlení nad tím, kdo jsou naši současní spojenci a kolik jsme toho my, občané ČR, pro ně ochotni a připraveni obětovat.

Tak to jsme v pr-deli. Vyžadovat od našich “politiků” zamyšlení, to už spíš rozdojím kozla.

me2d44
22. 2. 2023 16:36

Milane, znáš mě, zkus to dojení s veverkami, tam je vyšší šance!

22. 2. 2023 19:51
Odpovědět  me2d44

To jo, ale je to k hownu, když veverkám Havlové, Chytrové, Čečilové, Klasnové, Andrýsové a Peake zkyslo po výmazu z politiky mlíko, a veverčáky Kohouta, Kádlera, Malchara, Ježovicu a Vítka adoptovali tchoři, aby jim helfli s posmrádáním.

Jaris
23. 2. 2023 01:01

😀 😀 😀

unor 2022
22. 2. 2023 16:41
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak asi vypada bod zlomu pro vetsinovou ceskou populaci?
Mobilizace nebo prazdne hrnce?
Jedno nebo druhe jedno je. A nemusi to trvat tak dlouho. Pri soucasnem tempu vyvoje na zapade a v Cesku.

me2d44
23. 2. 2023 09:59
Odpovědět  unor 2022

Já to vidím na obojí: Laudon po rozkazu z NATO – jak sám řekl – vyhlásí mladším mobilizaci – tím firmy přijdou o zaměstnance, nebude se vyrábět – a těm starším (skoro většině) zbydou v obchodech prázdné regály a doma prázdné hrnce. Proto taky dneska podnikatelé žebrají o zvýšení odchodového věku do důchodu – přitom ještě před dvěma lety i pětapadesátník byl pro ně “neperspektivní”. Ještěže jsem do toho důchodu odešel včas!

Jan
22. 2. 2023 16:48
Ohodnotit příspěvek :
     

Americane dostali notu, aby se okamzite stahli z Ukrajiny. Tyka se vojaku a vojenske techniky. Budou legitimnim cilem ruske armady.
V Luznikach probehl Svatek venovany obrancum vlasti. Maji dik celeho naroda. Za mraziveho pocasi mne dojala soudrznost a statecnost nasich slovanskych bratru a sester. Diky Vam, jsme s Vami!
https://www.youtube.com/watch?v=VcMh7zkwYRc

Albi
22. 2. 2023 22:25
Odpovědět  Jan

Jen aby se Rusové neurazili. Jsme s nimi – ale počkáme až na oslavu jejich vítězství a nejlépe, až se postaví pár soch Putina, jeho spolupracovníků a hlavně padlým vojákům, aby měli různí hrdinští Kolářiové a řeporyjci co bourat.

me2d44
23. 2. 2023 10:19
Odpovědět  Jan

Ve videu na odkaze mi chybí jedna věc – v záběrech jsou pouze současné vlajky Ruska – které prosadil vlasovec Jelcin. Není tam ani jedna vlajka vítězství – rudá s hvězdou, srpem a kladivem. Až ta se objeví, pak teprve uznám, že i v Rusku i na Donbase začali chápat vlastní historii. Bílo-modro-červenou dostali Vlasovci od Hitlera – Rusko se pořád před ní ohýbá!

Boomer
23. 2. 2023 19:39
Odpovědět  me2d44

.. Hitler byl malým pánem na rozdávání něčeho takového, bílá-modrá-červená, překrytá zlatým dvouhlavým orlem se štítem sv. Georgije Drakobijce, patří ruskému impériu od dob Petra I.

Jan
22. 2. 2023 16:51
Ohodnotit příspěvek :
     

24.2 promluvi Si. Oznami zrejme velkou vec.

jiří
22. 2. 2023 17:02
Ohodnotit příspěvek :
     

Prof. Peter Stanek.
https://www.youtube.com/watch?v=OPIAQP96cgQ

Pavel
22. 2. 2023 17:04
Ohodnotit příspěvek :
     

No myslím, že je na čase přejít od slov k činům. Nemluvit co udělám ale sledovat konvoje vlaky s výzbrojí a municí ze Slovenska,Polska a Rumunska a na poslední stanici před překládkou na širokorozchodnou železnici Ukrajiny likvidovat Iskanderem. Po prvním vlaku by si sakra rozmysleli cokoli posílat. NATO je připosr..é na to aby pro Pšonky,Slováky,Rumuny či Čížky riskovalo jadernou výměnu!

Jaroslav
22. 2. 2023 17:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Jestli mám umřít ve válce,tak na sobě chci mít ruskou uniformu a vemu si sebou co nejvíc nácků a demobolševiků

me2d44
23. 2. 2023 12:51
Odpovědět  Jaroslav

Na to, Jardo, není potřeba ani ruskou uniformu, i českých partyzánů bude potřeba – a klidně Vám s třesoucíma rukama půjdu dělat zbrojaře – to vydržím. Stejně k nejlepším zbraním patří kalašnikov, nebo český SA58! Západní zbraně fungují jen v laboratorních podmínkách – i amíci v Afganistánu M16 zahodili v okamžiku, kdy získali kalašnikova! Vydrží i potopení do bahna, v písku ho stačí vyklepat a vystřílet z něj 6 zásobníků po 30 nábojích není problém! (ještě s rezervou – vydrží víc)

Pavel z Moravy
22. 2. 2023 17:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Nevím, ale je tam nějaký rozpor v klasifikaci konfliktu. Na jedné straně je v článku řečeno, že Rusko nemá proti celému kolektivnímu spojenému západu moc šancí uspět a na druhé straně se říká že už je zde na západě nedostatek zbraní, zatímco Rusko vyrábí v nepřetržitém provozu vše co jde. S čím je tedy napadnou? A co se týká vojáků, tak ano, kolektivní západ jich asi posbírá více, ale jakou budou mít mimo profíky kvalitu. A co ty ruské, jak se říká špičkové zbraně, tedy různé rakety s obrovským doletem, kterých mají asi dostatek a které kdyby vypálili na určité důležité cíle v západním světě by museli způsobit obrovskou paniku. A teď se zeptám jako laik, kdyby zápaďáci cítili takovou převahu ve své spojené natovské alianci, myslíte, že by už nezaútočili? A co Čína, myslíte, že to tak nechá a chtěla by přijít na řadu po Rusku? Takže si myslím, že to s tou převahou nebude tak žhavé, ledaže by do té války poslali zápaďáci všechny svoje mlaďochy od klávesnic. Nejsem ale vojenský analytik a ani jsem to nestudoval, vycházím pouze ze svého úsudku a z informací, které dolehnou k mému slechu.

Albi
22. 2. 2023 22:40
Odpovědět  Pavel z Moravy

Když vidíme, jak západním politikům jde řízení států za mírového stavu, nevidím nejmenší důvod, jak by z nich najednou mohli stát odborníci váleční.
Ještě ke všemu, když mají co do činění s Putinem, jistě dobře vycvičeným svou prací v KGB a navíc zřejmě čekali, že si dupnou, případně i zařvou a Putin i s celým Ruskem se jim pokorně omluví a předá jim aspoň tu Sibiř. Pro likvidaci národa potom bude času dost.

Tak to mělo být a teď jsou “paf” z toho, že Putin neposlouchá!

Markýza
23. 2. 2023 09:44
Odpovědět  Albi

Tuším že profesor Krejčí před časem řekl, že Putin se nechová jako obchodník, ale jako válečník, čímž všechny mate. Má jiné priority a jiné postupy.

me2d44
23. 2. 2023 13:00
Odpovědět  Markýza

Putin se nechová, jako válečník. Má rozehrahou partii šachu a to západ nechápe. Když jeden hraje šachovou simultánku a druhý (západ) to tahá jako u dámy, nebo člověče nezlob se, tak se výsledek dostaví. Nehledě na to, že slavný západ už Putinovi ukázal všechny zrádce Ruska – ale Putin na ně má páku. Předpokládám (spíš odhaduji), že na Den pobedy nad kremlem zavlaje prapor Pobedy – rudý, s hvězdou, kladivem a srpem. Našlápnuto k tomu je! Nebo se chcete toho dočkat? [군가] Мы – армия народа/우리는 인민의 군대 – Bing video

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pijack
22. 2. 2023 17:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Dal jsem si inzerát: “Prodám UFO. zn. jen pro vážné zájemce ze CIA a FBI” 🙂 🙂 🙂

zuza
22. 2. 2023 18:29
Odpovědět  Pijack

ja mám tiež nejaké doma, zatiaľ sú v spánkovom režime, ale ak bude záujem, tak ich oživím, dám nafúkať héliom. Do emeriky síce nedoletia, ale do VVP Kuchyňa na Záhorí je od nás čoby kameňom dohodil, tam by mohli doletieť. Nejakí hnUSAcki vojaci tam sú, aj lietadielka tam nejaké parkujú…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Aleš
22. 2. 2023 17:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Ještě že se nedívám na Českou televizi apod. .
To musela být onanie Bidet v Kyjevě. Vrah na výletě. Měl vzít ještě Fialu, na nádraží mohl dělat schudky pro vystupování z vlaku.

zuza
22. 2. 2023 18:36
Odpovědět  Aleš

ja som včera nestihla prepnúť, potom som nemohla odbehnúť od hrncov a tak 10 min som počúvala ČT1, neverila som vlastným ušiam

Markýza
22. 2. 2023 20:28
Odpovědět  zuza

Hluboce s vámi soucítím :-))) Mně přesně tímto způsobem minule přepadla reklama a stačilo – natož Zprávy!

asym
22. 2. 2023 19:33
Ohodnotit příspěvek :
     

Na Slovensku mají politiky kteří řeknou zcela upřímně co si myslí: https://www.youtube.com/watch?v=6Njk9ZcHSxU

PENNYS
22. 2. 2023 19:37
Ohodnotit příspěvek :
     

ČESKÝ NÁROD NENÍ ANI TAK HLOUPÍ , JAKO JEDNI Z NEJZRÁDNĚJŠÍCH NÁRODU(chtěl jsem napsatpolitiku)

Bonzoval.jpg
Eva
23. 2. 2023 08:34
Ohodnotit příspěvek :
     

Na Tsargrad(u)
Článek je dlouhý, celý neumím zkopírovat ( mobil). Ale je moc zajímavý.
HRA PRÁVĚ ZAČÍNÁ. SOUBOJ MEZI BIDENEM A PUTINEM BUDE POKRAČOVAT V ÚDERU DRAKA
V úterý jsme byli svědky skutečného souboje mezi prezidenty Spojených států a Ruska. Nejprve Vladimir Putin přečetl zprávu Federálnímu shromáždění, poté Joe Biden přednesl 20minutový projev v pancéřové kapsli. Ale velká hra na světové scéně teprve začíná. Před námi je dračí úder z východu.
A ještě dodám, že nikdo neví, co udělá KLDR.

me2d44
23. 2. 2023 10:23
Odpovědět  Eva

Kopírování je to nejjednodušší na internetu: Označím vybranou část textu (nebo adresu ve vyhledávači), po označení dám Ctrl C a pro vložení Ctrl v – funguje bez problému.

Eva
23. 2. 2023 10:55
Odpovědět  me2d44

To já vím, ale mám jen internet v mobilu a tam to u dlouhých článků je horší.

me2d44
23. 2. 2023 13:23
Odpovědět  Eva

Je potřeba si sledovat délku textu. A z textu si vybrat jen to podstatné. Spousta autorů to obalí vlastním blábolem, ale ten, kdo používá to šedivé v lebce – má to i záhyby (tzv. závity), to dokáže vybrat z textu. Nikdy není nutno kopírovat celý text – pokud nedojde k vytržení textu z celkové informace! Pokud chci celý text i uchovat, uložím si ho do texťáku.