blogKrize UKRAJINA

P.C.Roberts: Do půlnoci zbývá už jen nanosekunda

P.C.Roberts: Do půlnoci zbývá už jen nanosekunda

Gilbert Doctorow, inteligentní a dobře informovaný ruský expert, v níže přiloženém článku slova z titulku vysvětluje. Jde o extrémně důležité varování, které stejně, jako varování mé, bude ke škodě nás všech nejpravděpodobněji ignorováno. V žádném ze západních hlavních měst a ani v tištěných a televizních médiích Západu nepadla dosud jediná zmínka o tom, že snad vše, co se kolem nás dnes děje, se děje jako logický důsledek pokračujících a výjimečně lehkomyslných a nebezpečných provokací Ruska. Americký neokonzervativní útok proti Rusku se stal nejšílenější kapitolou v historii lidstva, a dle Doctorowa právě v současných dnech dosahuje tento boj svého zlomu. A západní národy, tak politováníhodné, tak de facto nezúčastněné, tak nevědomé  a svými vůdci denodenně zrazované, netuší, co se na ně řítí.

Gilbert Doctorow: Do půlnoci zbývá už jen nanosekunda

Do Bruselu jsem se vrátil v neděli po měsíci cestování po exotických teplých krajinách, ležících na jih od rovníku. A šok po návratu do Belgie byl větší, než pokles vekovní teploty o 27 stupňů. V hotelovém pokoji jsem si pustil zpravodajský program ruské televize Šedesát minut, a z TV přístroje mi v podobě informace o našem současném vztahu s USA šlehlo do mozku cosi velmi blížícího se zprávě o soudném dni. Dovolte tedy, abych se s vámi podělil o klíčový bod zmíněného pořadu, jímž byla informace o brzy očekávané změně ruské doktríny, týkajíci se prvního použtí jaderné zbraně, stejně jako o nových a zpřesněných ruských červených čarách, které se jako přirozená reakce odvinuly od plánů na rozdělení a zničení Ruska, jež můžete téměř každodenně slyšet v americké televizi.

Jevgenij Popov, člen Státní dumy a moderátor pořadu „Šedesát minut“, jako obvykle uvedl na obrazovku několik záběrů západních televizí, včetně obsáhlého projevu generálporučíka Hodgese, bývalého to velitele amerických sil v Evropě v letech 2014 až 2017, který hovořil o tom, jak naprosto nezbytné je, aby Ukrajinci dostali přesné rakety dlouhého doletu, které jim umožní zaútočit na ruský Krym a také dál do ruského vnitrozemí. Je jasné, že Hodges není žádný blázen a že tedy to, co řekl, je třeba brát, jak podotkl Popov, zcela vážně. Radikální eskalace amerických válečnických projevů probíhá na pozadí očekávané masivní ruské ofenzívy, která, jak se očekává, začne v čase, kdy se přiblíží výročí zvláštní vojenské operace. Takže faktu, že blížící se a možná porážka ukrajinských sil hýbe mozky i ústy amerických představitelů víc teď, než kdy jindy, se nelze divit.

Jeden z účastníků panelu na „Šedesáti minutách“ řekl, že ruská jaderná doktrína je revidována  v odpověď na agresivní plány, jež je stále častěji slyšet ze Spojených států. Takže Rusko míří k politice preventivních a taktických jaderných úderů, podobnou té, kterou mají i USA. A navíc: pokud Ukrajina jakkoli zaútočí na Krym a vnitřní oblasti Ruska, zareaguje Rusko podle plánů, které byly nyní ustaveny. Tyto plány předpokládají protiúdery s pomocí hypersonických střel proti americkým vojenským zařízením v Evropě i v USA. Zmíněný účastník panelu též požadoval, aby tato hrozba ruských protiúderů v Evropě i USA byla explicitně zveřejněna, aby nikdo  nebyl na pochybách, co lze a co nelze od Kremlu očekávat.

Takže to máme jasně vyložené.

Horoucně doufám, že z hrozby naznačené kinetické války se v USA i v Evropě probudí nové mírové hnutí. Pokud se tak nestane, budeme se muset každý starat jen sám o sebe.

V roce 1937 byli v Berlíně Židé, kteří se rozhodli, že dokážou překonat bouři a zůstat na místě. Byli jiní, kteří nastoupili do prvních lodí do Anglie, do USA, do Jižní Ameriky. Všichni na severní polokouli teď možná čelíme stejné existenční volbě.

Vybral a přeložil Lubomír Man

sdílet na

38 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
M.Š.
10. 2. 2023 18:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Bohužel, článek je více než realistický a je až neskutečné,že ovčané jsou v klidu a pohodě.Že debilní politici,včetně těch českých,tzv.západu,potratili své mozky v neuvěřitelnou směsici debility,hodnou a vhodnou k trvalému umístění do ústavu psychiatrického,lidově řečeno do blázince.Také se dá napsat,že jen blázni jsou schopni volit blázny a podle toho to vypadá.

Boomer
10. 2. 2023 19:02
Odpovědět  M.Š.

.. ve vysoké politice se blázni nevyskytují. Sociopaté ano.
A volí je lidé, které sociopaté plánovitě odnaučili přemýšlet do hloubky, lidé kteří nejsou ochotni ani schopni nahlédnout byť jen za nejbližší roh, který je před nimi. A potom se diví..

zuza
10. 2. 2023 21:17
Odpovědět  Boomer

u nás bol predseda vlády a potom minister financií nefalšovaný čistokrvný blázon…..

10. 2. 2023 20:40
Odpovědět  M.Š.

Blb-ci jsou vždy v klidu a pohodě. Teda dokud mají co žrát. Přírodním výběrem však byli eliminováni, proto se nepřemnožili. Nyní jsou však chráněni. A přemnožili se.

janle57
10. 2. 2023 21:54
Odpovědět  M.Š.

Podstata problému v interpretaci tohoto varování je v tom,že si většina,hlavně mladých
lidí, u nás i v celé EU a Americe ani v nejmenším nepřipouští,že by jaderná střela
zasáhla jejich město nebo blízké 100 km okolí,proto budou do poslední chvíle štvát proti
RF a od PC jaderně bombardovat Moskvu,to,co pro ně a jejich malé děti v době zahájení
jaderného armagedonu skončí jim vadí míň než to,že by přišli o svůj mobil,je to smutné,
ale bohužel pravdivé,pro každého člověka,který má rozhled a něco pamatuje je naprosto
jasné,že dnešní situace s výhledem brzkého konce světa je výsledkem práce 2 lidí,
kteří zradili Rusko,t.j.zaprodanců Gorbačova a Jelcina.

Autor
10. 2. 2023 22:52
Odpovědět  janle57

Jedním z průvodních jevů je možnost elektromagnetického výboje, který má vliv na vše elektrické … možná pak stejně budou čumět do mobilu na černou obrazovku …

upload6074a.jpg
Pavel
11. 2. 2023 12:35
Odpovědět  Peter 008

V Cine a v Asii je kult vzdelani.University jsou toho obetni totem.Profesorove knezi..
Nekdo neudela zkousky a zabije se. Rodice nuti deti studovat mnoho hodin.
Vysledek je premrstena vzdelanost a absence mysleni.
Myslitele z kancelare delaji porad nemyslitelny , treba porad propagujou komunismus…
Co by rekl , poradil a jeste udelal.
Vobycejnej, /streetwise/ ,holomek ,kterej je donucenej myslet denne, aby svoji jeste cinnosti vyvaz ze sparu moci, na dalsi den svyho zivota…Napr.
Kdyz uz je treba posilat spehovaci balony nad zarucene neurvaly agresivni surovce ,ktery strili na vsechno a porad a tedy aby balon prezil..V takovych podminkach..
Je nutny spravne balon zaopatrit a vyzbrojit , aby prezil v tezkych podminkach a prelit kam chce se zdravou kuzi.
Tak se namaluje na balon velka duha a s velkejma pismenama LBGQT, nebo treba , at zije demokrat Biden a syn ,tech moznosti je milion a balon je potom zcela nedotknutelnej a jeste navic neurvalcema chranenej..
Zivot ,celej a daleko lepsi ,, bez knih a predevsim ucebnic ,bez skoly a ucitelu , byl vzdycky muj sen..
Svoboda zit, se neda naucit a taky uz davno nesmi.

Autor
10. 2. 2023 21:58
Odpovědět  M.Š.

Před První, tehdy “jen” Velkou válkou”, se také lidé normálně bavili, nic “necítili”, nic jim “nehrozilo”, život byl krásným a bylo z toho přes dvacet milionů mrtvých …

Pavel
10. 2. 2023 19:06
Ohodnotit příspěvek :
     

Tento národ nelze porazit!
https://www.youtube.com/watch?v=79ODF4QJeWc&ab_channel=SHAMAN

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel
10. 2. 2023 19:25
Odpovědět  Pavel

Kde vzali takovy presny merici prostroje , ty musely stat majland.
Jak zjistili ,ze se jedna o nanosekundu.Nez ji zmeri je pryc.
Tak to nanosekunda bejt nemuze ..Nano blbost spis.

10. 2. 2023 20:44
Odpovědět  Pavel

Je to jen odborný výraz pro pyčí chlup. Speciálně pro vás to tedy přeložím: Jsme vzdáleni pyčí chlup od války. Vysvětlivka – pyčí chlup se měří v průřezu.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
10. 2. 2023 20:47

A teď si představte, jestli budou muset ještě zpřesnit. Co je menší, než nanosekunda?

Autor
10. 2. 2023 21:59
Odpovědět  Markýza

Půl nanosekundy! 🙂 🙂

All
10. 2. 2023 22:37
Odpovědět  Markýza

Odpal raket. (tady se jedná o přirovnání,ne o přesně měřitelný čas,nyní stojíme na vrcholu ostří plném varovných i nenávistných impulzů,jen doufám,že to rusko dokáže vyhodnotit včas…) Zlo ví,že odchází a ví,že musí odejít do pekel a bude chtít vzít s sebou i nevinné a v tento okamžik bude nutný preventivní ůder . Ale o momentu,kdy se ,,čas zastaví” stále rozhodují lidé sami,jak řekl kdysi Ježíš , alespoň 10 spravedlivých rozhodne.No těch aspoň 10 % někde je,ale třeba u nás-těžko, anežko, zatím,..

10. 2. 2023 23:34
Odpovědět  Markýza

Kolektivní vládní IQ?

Pavel
11. 2. 2023 03:59
Odpovědět  Markýza

Nedivim se, ze na Divokym zapade byl porad akutni nedostatek akademiku.
Takovej prisel do baru a zacal vo tech nano se kundach /co se kowboj ani barman nedozijou/ ,whisky se taky nenapil , tak co s nim..
Jeste byla zabava..
Rusove jsou taky rizkove , jako vsichni a vsude , akorat se nedaji naklepat a nastrkat do pece….

Gales
11. 2. 2023 10:35
Odpovědět  Markýza

Dírka v ní.

Markýza
11. 2. 2023 14:52
Odpovědět  Gales

Děkuji všem za příspěvky k nanosekundě 😮 :-)))))

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
František Rýpal
11. 2. 2023 12:07
Odpovědět  Pavel

Pájo, ty jsi nejspíš už sekundu po půlnoci, místo palice máš škvarek.

Pavel
11. 2. 2023 12:39
Odpovědět  František Rýpal

Kdyz je nano se kunda jeste mensi ,tak se clovek nejen nadre, ale este vodre.

Jan
11. 2. 2023 18:34
Odpovědět  josh-xy

Jaroslav zvany Saman nezpiva plytke pisne ruskych komediantu, kteri jsou proti valce, protoze jim vzala moznost vydelavat svymi shows na zapade.
Pise si svoje pisne. Ty vystihuji tezky cas v jakem zijeme, a davaji Rusum nadeji a presveceni, ze zvitezi!
U zapadem indoktrinovane ruske mladeze je to zazrak a zaroven posila pro skutecne ruske vlastence v informacni valce se zapadnimi degeneraty. Rusko ma co dohanet. Stale si asi mysli, ze ma pravdu a netreba to stale rikat. Skoda, to je omyl!

Janka
11. 2. 2023 19:06
Odpovědět  Jan

uzasna je jeho piesen Vstaneme…..a je to piesen, ktora dojala kopu Zapadniarov……ale ked to vidis spojene s klipmi z toho, ako nastupovali vojaci na front teraz a prekladane zabermi z Velkej vlasteneckej vojny, tak mi prebehol mraz po chrbte. Zapad prebudil mocnu silu a neviem neviem, ci to fakt neskonci uplne inak, ako si to predstavuje

12. 2. 2023 06:54
Odpovědět  josh-xy

Opravdu úchvatné, nejen ta lyrika, ale i to jeho podání. Mají něco takového v USA?
Nakonec, vlastně ani u nás.

All
10. 2. 2023 22:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Podíval jsem se na několik videí z malých vesnic ruska,daleko od velkoměst a povýšených psychopatů a jejich čumících ovcí. Obrovský rozdíl napohled,příjemní, usměvaví,pohostinní , dobrosedeční lidé.Tam,daleko na východě,uprostřed tajgy je mnohem více,než těch 10 %.

Autor
10. 2. 2023 22:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Jak to vidím já, pak tady se objeví nanejvýše to, že Rusko ještě více ohrožuje všechny a pak se spustí tady hysterie. Rusofobové budou slavit žně, ale bude to tanec na vlastním funusu. Bohužel pro nás všechny.
A ještě něco. Musíme si jednou pro vždy uvědomit, že svoje politiky instalovaly USA v EU po dvacet let! Postupně ale nevyhnutelně. Spoléhat na to, že sluha dostane rozum, je naivní, tak či onak budou skákat podle not ze zámoří. V každém státě EU.
Maďarsko se dostane do kleští kvůli Orbánovi a nedivil bych se, kdyby mu uspořádali něco na způsob “majdanového příchodu spřátelených NATO vojsk”.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
11. 2. 2023 09:58
Odpovědět  Peter 008

Máte absolutní pravdu Petře. Tady se spustí obrovská vlna hysterie a zvětšené nenávisti vůči Rusku. Všichni ti mladí přeformátovaní amíckým a bruselským neoliberalismem, řízeni všemi škůdci naší země se nezmění. Jak říkáte, všichni jsou již slouhové bez vlastních názorů, je to prostě ubohé stádo duševně vyprázdněných jedinců se kterými nelze nic dělat. Bohužel, opravdu se zdá, že pro nás pro všechny to skončí zle. Národ přes 30 rokú přihlížel té morální devastaci těchto pokolení a nyní přichází čas sklizně.

Jan
11. 2. 2023 10:40
Odpovědět  Peter 008

Souhlas, ovce nepujdou bojovat za svou kuzi. Nikde v Evrope. Blahobyt a neoliberalismus vychoval z lidi degeneraty zijici fatalismem a vlastnim nedulezitymi zajmy.

Standa
11. 2. 2023 06:06
Ohodnotit příspěvek :
     

cit:Horoucně doufám, že z hrozby naznačené kinetické války se v USA i v Evropě probudí nové mírové hnutí. Pokud se tak nestane, budeme se muset každý starat jen sám o sebe.
———————————-
No a co. Tenhle režim ( kapit.) je přece postaven na to , aby se každý postaral sám o sebe.
Ostatně , jak řekla Adam-Pekar( kdo je kdo, nevím)
cit:,, Vláda není od toho , aby se starala o lidi”!
Jde přece o to, aby se postaral každý sám o sebe. Proto přece šli do politiky!
,,Horoucně doufat ” je na hov.o.

Pavel z Moravy
11. 2. 2023 09:49
Odpovědět  Standa

Však také socialismus byl jediný společenský systém, který se staral o lidi.

Pavel K
11. 2. 2023 10:46
Odpovědět  Pavel z Moravy

…a to je žralo. 🙋‍♂️

Gales
11. 2. 2023 10:39
Odpovědět  Standa

Vono to ,,starání se o sebe”,by se mohlo projevit taky tím,že by někdo dal Pekari přes držku lopatou.

sefko
13. 2. 2023 08:39
Odpovědět  Gales

A na co se pořád čeká?

Jan
11. 2. 2023 10:47
Ohodnotit příspěvek :
     

Clanek Americana, ktery nam vysvetlil, co ta Emerika vlastne je. Nelitostny, sebestredny a sobecky svetovy terorista, ktery nesnese odpor a znici kazdeho, kdo se odvazi mu postavit. Jakymikoliv prostredky. Spoji se i s nacisty, Banderovci, popre vsechny pravdy a dejiny, humanismus, krestanstvi a za pomoci svych loutek vsude u moci ovlada sve vazaly vsude na zemekouli.
Rusko zbyva nasi nadeji. Nesmi udelat zadnou chybu, protoze celi prohnanemu, podlemu, prolhanemu nepriteli, schopneho vseho.

Jan
11. 2. 2023 18:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Sef CIA byl v Kremlu a nabizel petinu Ukrajiny. Nabizel jim lizatko,ktere Rusove uz vybojovali! A to ma byt sef CIA? Vzdyt je to k smichu!
USA ovladaji loutku Zelenskeho. Nikdy jim neslo a nejde o Ukrajinu. Jde jim o geopoliticky vliv, kdy je mozno kdekoliv a kdykoliv rozdmychavat nenavist a konflikty a tezit z nich. Udelat z Ukrajiny druhou Koreu, Nahorni Karabach, Srbsko a Kosovo, Tajvan a Cinu, atd. Rozdel a panuj.
Na to lizatko Rusove neskocili, protoze vedi, ze zbytek Ukrajiny na zapade by delal totez co dela dnes. Plny nacku a Banderovcu, nenavisti, rusofobie a revansismu by stale kricel, ze chce zpatky Krym a Donbas. Znovu by se vyzbrojoval za pomoci USA a zapadnich degeneratu.
O navsteve sefa CIA v Kremlu Zelda vubec nevedel a okamzite zacal jezdit ke svym loutkovodicum. Jeste nevi, ze ho USA odkopnou, jakmile uz nebude potreba.
Rusove musi Ukrajinu celou obsadit a vycistit od nacku a loutek zapadu. Utvorit kordon sanitär na zapade, ktery meli v satelitech, ale rusti zradci v cele s Gorbacovem pomohli je Rusku vyrvat, rozpustit Varsavskou smlouvu a posunout hranice zapadu na vychod, kde NATO neustale Rusko provokuje.

Jan
11. 2. 2023 18:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Na Telegramu jsou videa s pisni ‘Nebojujte s Rusy’. Posledni varovani zapadnim degeneratum:
https://www.youtube.com/shorts/hVvJbPmpwoE
https://www.youtube.com/shorts/LMCZLLwHGVI

Jan
11. 2. 2023 18:38
Odpovědět  Jan

Putin jim uz jednou vzkazal:
Pak nebrecte, ze jsme vas nevarovali!

12. 2. 2023 06:43
Ohodnotit příspěvek :
     

“logický důsledek pokračujících a výjimečně lehkomyslných a nebezpečných provokací Ruska.”

Dost jsem se zhrozil, když jsem tuto větu četl: Rusko provokuje?

Ale pak se uklidnil: je provokováno.

Někdy ta čeština není úplně jasná, pokud se to znění patřičně neupraví.
V originále, angličtina tomu napomáhá přidáním “of” před “Ruska”. A tak je z toho jasně udělán genitiv, a pak je to tedy jasan.

V češtině – abychom zamezili nedorozumnění, confusion – bychom to měli radši polopatisticky opsat, něco jako: “provokací způsobených (činěných) Rusku”. (zřejmě se najdou i lepší znění)