blog

Německo projevuje neúctu Polsku kvůli druhé světové válce – Varšava

Německo projevuje neúctu Polsku kvůli druhé světové válce – Varšava
Berlín se mýlil, když tvrdil, že otázka reparací byla vyřešena, prohlásil vysoký polský diplomat

Odmítnutí Německa zaplatit Polsku reparace za druhou světovou válku je projevem dvojího metru a neúcty k polskému národu, prohlásil Arkadiusz Mularczyk, státní tajemník na ministerstvu zahraničí.

Polsko požaduje od Berlína 1,37 bilionu dolarů jako odškodnění za zabíjení a ničení spáchané vojsky Adolfa Hitlera během nacistické okupace, která trvala v letech 1939-1945.

Německé ministerstvo zahraničí v úterý uvedlo, že otázka válečných škod “zůstává uzavřena” a Berlín o ní nehodlá znovu jednat. Mularczyk postoj Německa odsoudil jako “falešný”.

“Případ nevyřešeného odškodnění Polska za následky druhé světové války zůstává otevřený, morálně, politicky i právně,” napsal Mularczyk ve středu na Twitteru. “Čeká nás mezinárodní kampaň, ale jsem si jist, že pro Polsko i Poláky zvítězíme.”

Polsko usiluje o pomoc OSN v případu reparací proti Německu

“Ztráty Polska byly nepředstavitelné a Němci obdrželi naši zprávu v této věci,” řekl diplomat v úterý polské tiskové agentuře. “Jejich odpověď, shrnutá do jedné věty, svědčí o naprosto neuctivém postoji k Polsku a Polákům.”

Mularczyk obvinil Berlín z dvojího metru a poukázal na to, že země loni souhlasila s vyplacením 1,1 miliardy eur (1,16 miliardy dolarů) Namibii jako odškodnění za zvěrstva z koloniální éry. Uvedl, že Varšava bude i nadále “důsledně a intenzivně” usilovat o odškodnění.

Německo tvrdí, že jeho závazky související s druhou světovou válkou byly komplexně vypořádány v rámci smlouvy z roku 1990, která připravila půdu pro znovusjednocení země v posledních letech studené války. Berlín rovněž tvrdí, že Varšava se vzdala práva požadovat reparace na základě dohody s východním Německem z roku 1953.

Varšava však trvá na tom, že Polsko, v němž v té době vládla komunistická vláda, bylo k podpisu dohody z roku 1953 donuceno Sovětským svazem.

Od návratu konzervativní strany Právo a spravedlnost (PiS) k moci v roce 2015 Polsko stále častěji požaduje reparace. Vláda v říjnu předložila Německu formální žádost a v úterý uvedla, že bude hledat pomoc u OSN.

Polští odbojáři během protinacistického povstání ve Varšavě v roce 1944. © AFP

sdílet na

51 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Aleš
4. 1. 2023 19:29
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukrajinský premiér Fialcenko se vyjádřil jménem ČR, že reparace požadovat po Německu nebudeme protože si prý nemůže ČR rozházet vztahy s Německem.
Skutečnost, že vztahy začínají urovnáním dluhů, to banderovci Fialcenkovi nedošlo.

Pan Tau.
4. 1. 2023 21:26
Odpovědět  Aleš

Nedají nám nic, protože se chováme jak idioti a naopak z nás si dělají slouhy a ožebračují nás a zotročili. Dnes jsou happy z toho, že nás nevypustili komínem, mohou nás drancovat, však jsme na kolenou. Ještě chvíli to půjde, než se zaryjeme držkou v zemi a zanikneme, jako nesvéprávný národ.

ijn
5. 1. 2023 01:36
Odpovědět  Pan Tau.

v Paříži 21.12.1945 uznal reparační výbor vítězů ČSR (nyní ČR) výši náhrady válečných škod Československu způsobených Německem (dnes SRN) 427,9 mld. Kčs v úrovni měny r. 1938 tj. 1000,- Kčs = 31,1,g měnového zlata, což představuje dnes cca 13 000 000 kg Au tj. okolo 16 biliónů Kč, bezúročného dluhu, pouze 1,5% úroku činí dnes až 42 biliónů Kč po 78 letech přiznání pouze nicotně splácených Reparačních Nároků

jiří
5. 1. 2023 06:26
Odpovědět  Pan Tau.

Česká vláda lidem tají, že Česko zbankrotuje, protože si to přejí USA!
Ne každá země se rozhodla, že se diktátu USA a Bruselu o povinné Drahotě v Evropě podřídí. Včera v 10 hodin dopoledne oznámil turecký ministr energetiky Fatih Dönmez, že dnes podepíše v Bulharsku smlouvu o dodávkách zemního plynu z Turecka.
Německo asi dále zintenzivnilo tajná jedná s Ruskem a Čínou, proti USA.
https://www.michalapetr.com/ 

Gales
5. 1. 2023 11:07
Odpovědět  jiří

Že odejdou cizí firmy z Čech mi nevadí.Stejně zaměstnávají hodně cizinců z kterých stát nemá užitek.Aspoň se uvolní místa pro České firmy.Je třeba připravit státní pobídky pro ně.Třebas bude líp.

jiří
5. 1. 2023 06:31
Odpovědět  Pan Tau.

Česká vláda lidem tají, že Česko zbankrotuje, protože si to přejí USA!
Ne každá země se rozhodla, že se diktátu USA a Bruselu o povinné Drahotě v Evropě podřídí. Včera v 10 hodin dopoledne oznámil turecký ministr energetiky Fatih Dönmez, že dnes podepíše v Bulharsku smlouvu o dodávkách zemního plynu z Turecka.
Německo asi dále zintenzivnilo tajná jedná s Ruskem a Čínou, proti USA.
https://www.michalapetr.com/

Pavel z Moravy
5. 1. 2023 10:47
Odpovědět  Pan Tau.

Je to obrovsky smutné konstatování, ale my jsme jeden z nejzbabělejších národů, který na planetě asi je. Za trochu toho žvance se opravdu zaprodáme kdejakým grázlům a to co generujeme do mocenských struktur není ani k pojmenování. A nejdůležitější ze všeho je- co jsme grázlům dovolili vychovat z naší mladé generace, to je to co nás položí. Teď už je opravdu čas probudit se a něco s tím udělat. Probuďte se naši sokolíci, vy kteří chcete přežít to otroctví, které tomuto národu současní škůdci chystají. Sakra, je to váš život, zapojte ty svoje mozkové závity alespoň jednou pro něco potřebného. Copak mlaďoši opravdu necítíte, jak s vámi vyje.bou. Omlouvám se, nenašel jsem vhodnější slovo. Nebo vás probudí až úplný otrocký systém, nebo se na něj snad těšíte? Nám starochům by to mohlo být jedno, ale vidíte, myslíme stále na vás.

Pavel
5. 1. 2023 11:39
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ty ses nenavistnej troll. Z Moravy.

Pavel z Moravy
5. 1. 2023 11:43
Odpovědět  Pavel

Nu ty jsi asi troll zalezlý v germánské zadnici.

Pavel
6. 1. 2023 00:31
Odpovědět  Pavel z Moravy

Nech nas Cechy na pokoji , hajzle.

Frank
5. 1. 2023 12:26
Odpovědět  Aleš

Fialenko je kolaborant a jako kolaborant by měl jednou skončit.

4. 1. 2023 19:50
Ohodnotit příspěvek :
     

https://www.youtube.com/watch?v=XF1oM0_J7Eg

Milan
4. 1. 2023 21:04

Copa copa, ostatní dva minusácí chrápou?! No toto.
Koukejte vstávat a do boje!

Gales
5. 1. 2023 11:09
Odpovědět  Milan

Já jsem včera dal plus a automaticky na příspěvku naskočily dva mínusy.Tak nevím kde je chyba.

Albi
4. 1. 2023 20:49
Ohodnotit příspěvek :
     

Co politiky pořád nutí předvádět se jak pitomci. Kolik staletí budou jetě používat “lízátko” pro občany ve formě slibovaných “reparací” za 2. světovou? Jak dlouho jim to ještě někteří budou žrát?
Polsko není Izrael
https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2018/08/holokaust-byznys-na-popelu-1.html

Milan
4. 1. 2023 21:05
Odpovědět  Albi

Klobouk dolů. že sis dala tu práci to dohledat.
MzzČ

Jaris
4. 1. 2023 23:59
Odpovědět  Albi

Ajajaj! Polsko je cele zidovske a pujde zalovat do zidochazarske instituce OSN na Helmuty ze sajrajtu. Nemecko tres se! Polsko sve pozadavky od lakomeho Nemecka prosadi, diky svemu etnickemu puvodu. Jako by Nemcouri neznali porekadlo ze nejhorsi zid je polsky zid.
Nemecko rovnez dluzi miliardy CR za reparace, za Lidice, Lezaky, Javoricko a dalsi kriminalni ciny.

ijn
5. 1. 2023 02:00
Odpovědět  Jaris

Helmuti musí zaplatit i nám ČR, chybí pouze vlastenecká vláda ČR a jednat s Berlínem,…..sám Velký Helmut Kohl přiznal, že RN (reparační nárok) není Deklarací SRN+ČR z r. 1997 dotčen a záleží na politicích jaké podmínky doplacení Reparačního Nároku ČR dohodnou. Lze dokonce i rekapitalizovat podíly v subjektech SRN na území ČR podnikajících,….a jsme během roku s pohledávkou 42 bilióny Kč vypořádáni!!!!! SR bez deficitů po 20 let!!!

Pavel z Moravy
5. 1. 2023 11:09
Odpovědět  ijn

Kdybychom ty reparace získali, kdopak by je asi shrábnul? Postavily by se školy, stadióny, kulturní domy, nová sídliště apod? Tady musí přijít k moci úplně jiní lidé. Jak to říci, slušní, kteří neuznávají tu českou malou domů. Poctiví vlastenci, kterým je blahobyt a svobodný národ tím nejvyšším cílem. Prozatím tím nejlepším i se všemi jeho chybami byl socialismus a ty chyby, které byly, to nebyl systém, ale lidský nenažraný faktor, který nedorostl do skutečné velikosti člověka majícího za nejdůležitější spravedlnost všech lidí bez jakékoliv výjimky. A za tím si stojím. A vězte, že Rusko se bude vracet k určitým hodnotám z období socialismu, protože to ani jinak nejde. Zlodějský a nenažraný kapitalismus prostě nemůže alespoň v zemích, kde se ctí duchovní hodnoty přežít. A i když vše na planetě stále probíhá v nějakých cyklech, snad se jednou lidskému plemeni podaří dosáhnout stavu prosperity a míru a hlavně vzájemné lidskosti. Možná, že je Rusko za Putina tím prvním předstupněm k tomuto cíli.

Pavel
5. 1. 2023 11:50
Odpovědět  ijn

Mam obavy ze jednani ,ze nam musi zaplatit , skonci jako vzdycky..
Tak , ze my se ze vseho jim nejdrive omluvime potom skody uzname a pak jeste zaplatime germanum, za ty vsechny skody, ktery od nas utrpeli ..
Kdyz jsme je nejdrive prinutili, aby nas okupovali…
Dale za dalsi skody ,ktery tak utrpeli ,/museli pak napadnout Polsko a zacit svetovou valku/ , ktery jsme jim s nasim povolenim nas okupovat , okupaci zpusobili …
A protoze nemame, tak si na to zase pujcime, miliardy na urok..
Zase se nedoplatime..

Spam Teuton
4. 1. 2023 20:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Myslíte, že nám někdy Ukroušové vrátí to, co do nich vláda fialových pětizmrdů z našich daní nacpala ? Člověk platí každý měsíc zdravotní pojištění a pak zjistí, že podělanej Ukrouš, který nezaplatil ani korunu pojistného, má lepší péči než našinec.

4. 1. 2023 21:10
Odpovědět  Spam Teuton

No jéje! Cajti to nebudou stíhat počíttat.

Jaris
5. 1. 2023 00:03
Odpovědět  Spam Teuton

Teutone, doufam, ze vas nezklatil kovid. Ukrajinci a vratit penize? Zaprve nemaji z ceho a zadruhe i kdyby meli, budou delat ze neslysi.

Gales
5. 1. 2023 11:11
Odpovědět  Jaris

Za naše půjčky by nám měli ručit nějakým územím.

Vaska
4. 1. 2023 21:30
Ohodnotit příspěvek :
     

z trochu jiného soudku – banderizace Slovenska a brzo i naši kolonie ?
https://t.me/selskyrozum/21116

sizok
4. 1. 2023 21:50
Odpovědět  Vaska

Tomu se říká ukrajinizace. U nás se budou vyvlastňovat byty.
Ve veřejném zájmu, rozuměj pro ukrajince.

Administrátor
P.A.Semi
4. 1. 2023 23:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Ještě chtějte reparace od Švédů za 30-letou válku… (?)

Poláci měli na rozpoutání druhé světové války srovnatelnou zásluhu, jako Německo. Vyprovokovali je masovými vraždami Němců v Gdaňsku…
Jak moc se podíleli Poláci na vození Židů do Koncentráků se zeptejte v Izraeli, proč chtějí reparace nyní i od Poláků…

A jestli podepsali smlouvu v roce 1953, ke které je prý donutil SSSR nespravedlivě, to stejné lze říct o Německu, že ho SSSR a Anglo-američané donutili k reparacím nespravedlivě…

Zásadní příčina, vedoucí nakonec k Druhé Světové válce, byly příliš tvrdé a nespravedlivé reparace Versailské smlouvy na konci První Světové války… (protože způsobily krizy a masivní okradení Německa inflací, které Hitler vyřešil a tím se dostal k moci)

Z toho plyne zkušenost, že příliš tvrdé reparace vedou k další světové válce

πα½

Administrátor
P.A.Semi
4. 1. 2023 23:21
Odpovědět  P.A.Semi

A že kvůli ďábelskému Wokeismu platí Němci nespravedlivé reparace Namibii není žádný argument, aby museli platit jiné nespravedlivé reparace…

ijn
5. 1. 2023 02:01
Odpovědět  P.A.Semi

P.A Semi,……..propásl jste příležitost mlčet!!!

Administrátor
P.A.Semi
5. 1. 2023 03:16
Odpovědět  ijn

Kdybyste býval věděl, co nevíte…

A s tou Namíbií – nebýt Bílých kolonialistů, tak tam dodnes žijí v chatrčích z bláta a oštěpem loví zbylé antilopy a žerou se navzájem… A zrovna v Namíbii a v JAR černoští migranti ze střední Afriky vyhubili původní světle-hnědé obyvatelstvo…
A co Zulu z druhé (východní) strany té jižní Afriky, kteří tam vyvraždili bílé farmáře před pár set lety? A k nimž se jiho-afričtí černoši hrdě hlásí, takže přebírají Karmu těchhle genocidních zlých primitivů… (tihle Zulu tam byli podobně sadističtí vrazi, jako Banderovci na Ukrajině…)
Ti si tam žádné “Reparace” za přinesení Civilizace nezaslouží – je to jen bláznivý Wokeismus…

A ovšem Afro-Američané, kteří by chtěli “Reparace” za “Otroctví” jejich dávných předků, by měli dostat zdarma jízdenku do Libérie v Africe a případně i finance na založení Farmy, a dál ať si poradí, jak umí… To by byly přiměřené a užitečné “Reparace”…

πα½

Administrátor
P.A.Semi
5. 1. 2023 03:41
Odpovědět  ijn

A s tím Izraelem a Polskem, viz třeba Al-Jazeera :

Např.:
The legislation would implement a 2015 Constitutional Tribunal ruling that there should be a deadline after which faulty administrative decisions can no longer be challenged. The law sets this deadline at 30 years.

… research published since 1989 showed that thousands also killed Jews or denounced those who hid them to the German occupiers

Takže Poláci sami chtějí zavést časové omezení na válečné restituce, ale přitom by chtěli od Německa restituce za 2.5x vzdálenější období? Je to naprosté pokrytectví…
Dost správně jim Scholz naznačil, že by mohli Němci také chtít revizi hranice mezi Polskem a Německem zpátky… Oni jim totiž ty reparace de-facto zaplatili tím územím, které jim po válce Sověti ukradli a dali Polsku…

A ovšem – Němci měli databázi, kam se měli hlásit Židovští “Holocaust Survivors” pro reparace, a ze všech těch cca 5 milionů Židů, kteří žili na území, které kdy ovládalo Německo, se jich asi 7 milionů přihlásilo přeživších o ty reparace… (přesná čísla už si nepamatuji, ale bylo to takhle nějak podobně absurdní…)

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Jan
5. 1. 2023 11:04
Odpovědět  P.A.Semi

Ja ty kraviny co pisete uz nemuzu cist! Nemci nikdy nemohou splatit dluh za obeti, vrazdy, zmrzaceni valkou a krutosti Gestapa, ani za materialni skody a indoktrinaci fasismu zemim, ktere napadli! Jenom Rusko ztratilo 20 milionu civilnich obeti a deti cilenou genocidou nemecke armady na obsazenem uzemi. Jestli tady nekdo ma pravo kricet po reparacich, tak jsou to hlavne Rusove! Znicena mesta, tovarny, infrastruktura i pri ustupu nacistu schvalne spalena zeme. To vse musi Skopcaci jeste kompenzovat! Nic neni promlceno! Ty jejich silacke reci a nenavist k Rusku, posranost a poklonkovani USA – toho vseho se musi nejdrive zbavit. Nemecko je stale kvuli prohrane vlace vazalem USA a leze jim do zadku. Rusove stahli vojska z Nemecka, ostatni tam zustali. Jejich kasarna jsou tam stale, i kdyz prazdna. Je jenom otazkou hodin, kdy je znovu obsadi, kdyz bude zapotrebi!

ladik
5. 1. 2023 13:00
Odpovědět  Jan

Souhlas!

Administrátor
P.A.Semi
6. 1. 2023 05:36
Odpovědět  Jan

“Spojenci” po válce (v letech 1945-50) vyvraždili 10-15 milionů Němců… O tom se málo ví, protože dějiny píší vítězové…
Do té války je nahnali Angličtí Zednáři a Zionisté, ti jsou především zodpovědní, ti tu válku naplánovali a spustili vmanipulováním Němců do útoku na Východ…

Němci tam byli “hloupý” nástroj, naletěli jim a pykali za to…

Nejhorší zvěrstva Druhé Světové spáchali Angličané a Američané proti Němcům – Drážďany, Hamburg a další, dopadly hůř než Hiroshima, a přitom třeba Drážďany byly plné Civilistů, žádné vojsko… Také bombardování měst a vyvražďování civilistů začali dřív Angličané a ne Němci…

Navíc si všimněte, kdo má dnes především nenávist k Rusku – především Ukrajina a Polsko, a obecně mezinárodní Židovstvo, pak dlouho nic, pak Česko a část Slovenska, pak dlouho nic, pak Anglie a Brusel… Němci ještě nedávno s Ruskem celkem vycházeli dobře, než to nyní Anglo-Zionisté strhli všechno brainwashingem ve svých Mas-médiích…

πα½

skeptik
5. 1. 2023 08:25
Odpovědět  P.A.Semi

Hitler by se nedostal k moci, kdyby mu Západ nepomohl.
Z toho tudíž plyne, že Západ měl zájem na rozpoutání války s cílem dobýt SSSR.
Dnes se situace opakuje a Německo zastoupila Ukrajina, Hitlera Zelensky.

Jan
5. 1. 2023 10:47
Odpovědět  P.A.Semi

Tady diskutujete o dusledcich, ovsem unikla vam pricina!
Valky jsou organizovany bohatymi Zidy a jejich poskoky v politice, ktere uplaci. Financuji jim partaje, volby, vzdy obou politickym soupericim stranam, aby meli pak v kazdem pripade vliv na vladu zeme. Ty reparace za 1. svetovou byly prehnane a jsou stale zatajovany. Pokud vim, bylo to pres 1000 tun zlata. Poslouzily k vyvolani nespokojensti v Nemecku a Nemecko je nikdy cele nesplatilo, ani nemohlo! 1. a 2. svetova i ted valka na Ukrajine jsou soucasti jednoho procesu k ovladnuti ruskych surovin, oslabeni a rozbiti Ruska i Evropy, jejich zbidaceni a k ovladnuti evropskych statu bankami a korporacemi. Proto to neustale generovane vetsi zadluzeni a tim vetsi zavislost na financnich institucich. CNB ovladaji Rothschildove, ovladaji i nasi vladu. Souvisi s tim i planovane vyvlastneni pod zaminkou migrace Ukrajincu a potreby jejich ubytovani. Jak napsal sociopat a buzerant Schwab v knize Great Reset: Nebudete vlastnit nic, zrat cervy a svaby, ale budete stastni.

Pavel
5. 1. 2023 12:19
Odpovědět  Jan

Nemci skoro zadny reparace za prvni valku nesplatili..
Dostali ale, aby meli na dalsi valky, pronto 5 miliard, /obrovsky penize tehdy/,od frantiku za 1870 valku..Coz zaridil fr. cisar..
Reparace germani mohli splatit ihned , inflaci , kdy rohlik stal 5 miliard dopoledne a vic potom..
Natiskli si triliony ,daleko vic, nez by stalo zaplatit reparace..
Potom dostavali pohadkovy penize , na dalsi valku od zapadu.
Young a Daves plany atd..
Aby meli na dalsi valku..
Nasi vlady ministri z bejvaly rakousky vlady, platili po valce miliony na rozkaz , Rakousku..
Hned potom, kdy byli na nas dosazeny ,uchvatili moc ,aby nas okupovali nemecko-slovenskou a mnohonarodni ,polskou madarsko rusinskou atd.vetsinou,/, aby osvobozeny Cesi meli v CSR zarucenou mensinu/…Tedy podvodem.
Kdyz se Cesi osvobodili….28.rijna 1918. Dale hrdinym bojem nasich Legii za osvobozeni nas Cechu..
Protoze v Rakousku hrozila bolsevicka revoluce, vydrzovanim Rakouska v milionech ,kdy u nas nebylo co zrat od 1914 i potom po skonceni valky s jejich “osvobozenim” , k nasi zapadu podrizeny “samostatnosti”..

Pavel z Moravy
5. 1. 2023 12:40
Odpovědět  Jan

Vystihnul jste to úplně přesně. O co zde nyní jde. Tak třeba u nás, zadlužit tuto kolonii, která nebude v žádném případě schopna splácet ani úroky z dluhu a vše je jejich. Jaká jsou proboha nejlepší aktiva bank- no přece ta, kdy spravuji dluhy, které jsou nesplatitelné. Přijdou a vezmou si vše, co ještě v této zemi zbylo. Bankéřům jsou u zadku nějaké půjčky, vklady apod. Oni potřebují vlastnit dluhy jiných a nejlépe dluhy států. A tito dnešní škůdci toto dělají ve velkém a to je to co nás položí. Nepoloží to Itálii a jiné západní země, to jsou jejich koníci, ale toto je hra proti slovanským mamelukům, kteří jim na to skočili, ti kteří to ale řídí o tom ví. Sakra, to je tak složité pochopit? Někteří říkají, museli jsme si nechat dát píchnout ten sajrajt, protože nám vyhrožovali propuštěním z práce a my máme půjčky, hypotéky apod. No vidíte, to mají v šachu vás jednotlivce a tady mají v šachu celý národ. Jak prosté Watsone..

Jan
5. 1. 2023 10:49
Odpovědět  P.A.Semi

Mylite se!

Administrátor
P.A.Semi
6. 1. 2023 05:46
Odpovědět  Jan

To nechápu… V 10:47 jste mi to více-méně potvrdil celkem správným doplněním, a v 10:49 mi na totéž napíšete, že se mýlím?

Z toho textu v 10:47 jediná věc, se kterou nesouhlasím, že by ČNB byla ovládána Rothschildy? Tuhle pohádku šíří v USA, že prý všechny centrální banky jsou ovládané Rothschildy, aby jim v USA nebo v Anglii, kde to tak je, nedošlo, že jinde je to lepší…

ČNB je nezávislá, guvernéry tam jmenuje Prezident… V čem má jako spočívat to ovládání Rothschildy ?! (Třeba jsem něco přehlédl??)

πα½

Pavel
5. 1. 2023 11:57
Odpovědět  P.A.Semi

Polak je ponekud nenazranej , dostal po valce od Stalina velky nemecku uzemi…Pravda, Stalin si za osvobozeni, vzal neco z Polska na druhy strane..Bych se nedivil…
Neni vyylouceny, ze se vrhne taky na nas, aby vyuzil ke Vsemu ochotnou , nejvic pucovaci vladu na svete ….Ke vsemu ochotnou co je proti nam..
Muze taky pozadovat ,aby vlada zarucila dluhy i ty polsky , kdyz je polak ted jeste taky zaroven uzakonenej ,ukr…

Administrátor
P.A.Semi
6. 1. 2023 05:49
Odpovědět  Pavel

Stalin si z Polska vzal zpátky jen to, co 1918-20 Polsko ukradlo ze SSSR…

πα½

Janaz
5. 1. 2023 06:32
Ohodnotit příspěvek :
     

Pšonskí handliari, a západ Poľska, bývalé Prusko, ste dostali za čo????

ijn
5. 1. 2023 08:41
Odpovědět  Janaz

CSR nedostala nic,…pardón sliby a odevzdala po r.1990 vše, co jsme za 40 let vybudovali, 45 biliónů Kč nechceme od SRN doplatit,…..vztahy nenarušovat,….daně zvyšovat == národní grázlové u moci 30 let

Jan
5. 1. 2023 10:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Nemce je nutne neustale kopat a mlatit za zlociny za 2. svet. valky. Uz kvuli nacifikaci, fasizaci a nenavistne rusofobii politiku. Kvuli sankcim na Rusko. Cesko zadne nahrady za zverstva nacistu za Protektoratu nevyzaduje, coz je spatne. Pise se jenom o pozadavcich Landsmanschaftu a o zruseni Benesovych Dekretu.Tak se u nas pripravuje puda pro jejich prosazeni.
S petidemolici ve vlade to pujde. Zvolili jste si ji a tak to mate.

Ted pozor! Pripravuje se prijeti zakona o vyvlastneni. Lidem zacnou kvuli migraci Ukrajincu vyvlastnovat jejich byty a domy. I ti, kteri si s poslednimi silami neco koupili a splaceji ted s velkymi obetmi mohou o nemovitost prijit. Jsme zpatky ve fasismu a soukrome vlastnictvi uz neni nedotknutelne!
https://aeronet.news/bude-se-vyvlastnovat-dostali-jsme-do-ruky-explozivni-navrh-novely-vyvlastnovaciho-zakona-z-dilny-sefa-piratu-ivana-bartose-ktery-byl-prave-posunut-k-projednani-do-vlady-petra-fialy/
Tisickrat se tady psalo o Bartosovi, ze je do Antifa (opak antifasisty, ten nazev si zvolili k oklamani volicu), nacek s outfitem primitiva. Na volicska hovada to nemelo zadny ucinek.

Administrátor
P.A.Semi
6. 1. 2023 05:55
Odpovědět  Jan

To by mě zajímalo, jak chtějí obejít Ústavu, jejíž součástí je Listina základních práv a svobod ?
Na změnu Ústavy nemají 66%…

Článek 11
(1) Každý má právo vlastnit majetek. Vlastnické právo všech vlastníků má stejný zákonný obsah a ochranu. Dědění se zaručuje.
(4) Vyvlastnění nebo nucené omezení vlastnického práva je možné ve veřejném zájmu, a to na základě zákona a za náhradu.

πα½

konzerva
5. 1. 2023 10:22
Ohodnotit příspěvek :
     

A co Jalta, takže pokud Rusko odvolá Jaltu a bude chtít hranice např. k 30.9.1945 tak pšonci přijdou o co. Slezsko , Prusko atd.

Jan
5. 1. 2023 10:27
Ohodnotit příspěvek :
     

Valecne skody musi zaplatit Rothschildove a ostatni bohati Zide, kteri vyvolali vsechny valky a konflikty za posledni staleti a ne potomci obcanu, kteri valkami stradali a ztratili sve deti, pribuzne a mejetek ve valkach!
Zidovske Bank of London, americke korporace podporovaly a financovaly Hitlera az do zacatku valky a pak ho nasmerovaly na SSSR! Co se jim nepovedlo porazkou Hitlera a jeho spojencu, zkousi dnes znovu valkou na Ukrajine!

Administrátor
P.A.Semi
6. 1. 2023 05:57
Odpovědět  Jan

Stručně a jasně vysvětlené, proč chtít reparace po Němcích je nesmysl, mají je chtít po London City…!

K tomu doplňující otázka – co myslíte, že udělají v London City, kdyby to vypadalo, že někdo má šanci s takovým požadavkem uspět? (odpověď máte ve svém textu za první čárkou…)

πα½

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
PENNYS
5. 1. 2023 12:20
Ohodnotit příspěvek :
     

Nabyl jsem dojmu, spíše jsem „SKÁLOPEVNĚ PŘESVĚDČEN“ že s touto vládní sebrankou

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ČESKO PŘESTANE EXISTOVAT

Před volbou této okrajinskosudetácké vlády jsem psal a NIKDO Z VÁS MI NEVĚŘIL A DNES UŽ JE TO PRAVDA!!!

Pavel z Moravy
5. 1. 2023 16:19
Odpovědět  PENNYS

Tak já si to příteli myslím také hodně dlouho a čím dál více si myslím, že náš rozpad bude těmi škůdcovskými grázly ještě vydáván za velké plus. Klamat a lhát oni umí skvěle. Zlo a špatní lidé budou existovat vždy, ale na vině budou nakonec ti, kteří to viděli, věděli a pouze přihlíželi. Ty určitě víš, že tak nějak to řekl Einstein a ne já, ale je v tom hluboká pravda. Z druhé strany ale nás 30 nebo 40, kteří zde píšeme to nevytrhnou. Ani 100 000 tomu nepomůže. Z mého pohledu musí být a to slevuji alespoň milion probuzených a jelikož je to asi nereálné, musí se čekat, že se ve světě stane něco, co běh dějin změní. U nás se ale s největší pravděpodobností nových husitských vůdců nedočkáme. Jedině kdyby se tak převtělili.