blogKrize UKRAJINA

Myslím, že v Rusku už je vyřešeno.

Jaroslav Štefec

Myslím, že v Rusku už je vyřešeno. Ostatně dalo se to čekat. Co bylo skutečným „hybatelem“ pokusu o vojenský puč, jak o vystoupení Prigožinových wagnerovců a „pochodu na Moskvu“ referovala západní média včetně českých, o tom se zatím můžeme jen dohadovat. Mohlo to být přebujelé Prigožinovo ego, ale i provokace západních tajných služeb, mající za cíl podporu skomírající ukrajinské „protiofenzivy“ a také posílení slábnoucí ochoty Západu podporovat „svého šerifa“ v zelené mikině.

Stále pravděpodobnější se mi ale zdá, že šlo o operaci, pečlivě naplánovanou pod taktovkou ruských tajných služeb, Putina, Lukašenka a Prigožina. Proč si to myslím? Protože po sečtení zisků a ztrát (včetně dvanácti mrtvých pilotů a osádek letadel, sestřelených ze zatím neznámých důvodů wagnerovci) je Ruská federace v zisku jak technicky, tak ideologicky a propagandisticky. Co je na straně ruských zisků?

Díky Prigožinovi dostal Vladimír Putin to, co potřeboval – tvrdou páku na armádní velení. Ukázal svým generálům, že je sice dokáže podpořit i ve složité situaci, ale na druhou stranu jim nyní může ukázat také tvrdost a nekompromisnost, protože Prigožinovy argumenty o nízké úrovni dynamiky a schopností části velení ruské armády se zakládají na realitě.

Prokázala se vysoká míra loajality a podpory „jejich“ prezidentovi ze strany naprosté většiny běžných obyvatel Ruska, ruské politické sféry, a co je důležité, i ruských oligarchů. Možná s výjimkou několika málo těch, kteří v očekávání tak zvaného puče odletěli v uplynulých dvou dnech soukromými letadly s rodinami do zahraničí.

Ruská rozvědka během velmi krátké doby získala cenné informace o tom, co může Rusko čekat ze strany západních zemí, NATO, Polska, nebo Ukrajiny v případě interních problémů. Podařilo se jí také efektivně zmapovat (a zdiskreditovat) jak řadu dosud jen náznakově proukrajinských kanálů na sociálních sítích, tak mnoho v zahraničí žijících Rusů, přiživujících se na protiruské rétorice západního tisku. Ti v podstatě okamžitě začali prorokovat brzký konec jak Vladimíra Putina, tak současného Ruska.

Na zahraniční scéně si prezident Lukašenko upevnil pověst mírotvůrce a věrného spojence Ruska. Politické reprezentace Číny, Brazílie, Arménie, Turecka a dalších zemí otevřeně vyjádřily podporu režimu Vladimíra Putina i v případě pokusu o vojenský převrat a občanské války v Rusku.

Ruské velení dokázalo během dvou dnů přesunout do Záporoží bez větší pozornosti západních médií a nejspíše i rozvědek tisíce nových vojáků a stovky kusů techniky pod záminkou “potlačení vzpoury”.

Našlo by se toho samozřejmě podstatně více. Včetně krachu mnoha „rychlených“ prognóz o nadcházejícím konci ruského režimu, vojenském puči a blížícím se pádu Vladimíra Putina v (nejen) českých médiích a blozích, ukazujících neschopnost jejich (mnohdy „renomovaných“) autorů skutečně analyzovat situaci a předvídat další vývoj.

Samotný Prigožin z toho taká nevyšel špatně. Podobné extempore si mohl ostatně klidně dovolit. On a jeho wagnerovci jsou příliš silná zahraničně-politická karta na to, aby ho Putin nechal padnout. Hrdina od Bachmutu, který pomohl dostat západní vojenské jednotky (včetně českých) z mnoha zemí Sahelu, působí v Jižní Americe, v Sýrii, chystá se do Mexika, je významným členem protipirátské ligy, podílí se na omezování muslimského extrémismu …. Domnívám se, že nakonec dostal přesně to, co chtěl a nyní spokojeně odjede do Běloruska a odtamtud nejspíše do Afriky, kde ho má půlka států Sahelu za vtělení boha.

Prigožin se tímto krokem mimo jiné „elegantně“ zbavil přebytečných vojáků a převedl je pod velení ruské armády. Až 20.000 perfektně vycvičených bojovníků s válečnými zkušenostmi, které může ruské velení obratem nasadit na kterémkoliv úseku fronty, se mu v současné situaci určitě hodí.

Těch pár mrtvých pilotů a vojáků, kterých je mi stejně jako všech mrtvých této zbytečné války upřímně líto, za to určitě stálo. Jejich rodiny rozhodně škodné nebudou.

sdílet na

95 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Eva
25. 6. 2023 23:38
Ohodnotit příspěvek :
     

Tak nevím. Putin rozhodně není blbec. A Prigožin? Nevím, jestli se může radovat, že byl přesunut do Bělororusi, i když je prý s Lukašenkem kamarád. On totiž Lukašenko opravdu není Putin. Je to vlčák. A trhá.
Ještě to bude zajímavé.
A znovu opakuji: Rusko neprohrává!
A všichni ti, kteří se ze vzpoury radovali ať si vzpomenou: Napoleon, Hitler.
A jak krásně vzkázala Zacharova Lipavskému: jen ať na Krym přijede, místnost na něj čeká. A jaká, lze domyslet.

Autor
25. 6. 2023 23:48
Odpovědět  Eva

Nějak se mi nechce věřit, že by se Prigožin tak zachoval. A když, tak mu vůbec nešlo o Putina, ale o generální štáb.
Mohu se plést, protože jsme zase u toho – málo informací a k tomu důvěryhodných, všechny informace byly tentokrát jasně tendenční ať “tam či onam”, a pak mi to hodně připomíná článek, který před nějakým časem byl na Outsidermedia a tom, jak korupce zachránila Rusko.- Kdy “korupcí” se získávaly peníze na tajné účely …

Autor
26. 6. 2023 00:06
Odpovědět  Peter 008

Na této adrese v článku poslední čtyřdílný obrázek vyjadřuje pocity liberálů a západních politiků na události kolem Prigožina

https://1url.cz/9uurw

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
26. 6. 2023 08:03
Odpovědět  Peter 008

🙂 Hezké a vtipné. Škoda, že nejde uložit samostatně bez článku.

Adriana
26. 6. 2023 09:22
Odpovědět  Albi

Ide, treba kliknúť na obrázok pravým tlačidlom myši a na “save image as” …na obrazovku , do obrázkov…

Albi
26. 6. 2023 11:20
Odpovědět  Adriana

Jde, ale celá stránka. Samotný obrázek ne.

Editor
26. 6. 2023 20:25
Odpovědět  Albi

Ale jde. Pravým tlačítkem kliknout přímo na obrázek a vybrat možnost uložit obrázek jako, vybrat kam, napsat název a je to.

26. 6. 2023 10:14
Odpovědět  Albi

Albi, klikni si sem:
https://www.armadnymagazin.sk/2023/06/26/pmc-wagner-versus-sojgu/
a na konci článku na Irenu Aneri.

A pak sem:
https://www.michalapetr.com/

a myslím, že budeš když ne v obraze – na to si ještě počkáme – tak aspoň v pravděpodobném obraze o co tam šlo.
Pro sebe jsem si z toho vzal poučení, že člověk má věřit svým prvotním instinktům. Když jsem vyšťoural to vidko s Putinem, kde mluvil o zrádcích, tak jsem si myslel, že jsem se v Kuchtíkovy fakt mýlil a že mu jeb-lo. Sice mi to skřípalo až běda a všechno se ve mě kroutilo, než uvěřil jsem ve zradu, že to řekl Gosudar. (No, voch-cal mě. Hlavně ale vochcal ruskou pátou kolonu a KoZu.) A zatím to byl majstrštyk a jak to vypadá i předejítí natoútoku, podobně jako 24.2.2022 předešel Gosudar a spol. banderútoku.
Takže naše prvotní tušení – protože i tys dospěla k názoru, že se jedná o vysokou hru, jinak by ses neptala co si o tom myslím – bylo správné.

A ještě toto. Cituji:

“…Prezident Putin pak pokračoval s vyjádřeními, která jsou naprosto ohromující. Uvedl následující:

A Rusko ukončí tuto válku silou zbraní a osvobodí celé území bývalé Ukrajiny od Spojených států a ukrajinských nacistů.

26. 6. 2023 10:15

Jiné možnosti nejsou. Ukrajinská armáda sloužící USA a NATO bude poražena, bez ohledu na to, jaké nové typy zbraní dostane od Západu. Čím bude více zbraní, tím méně zůstane Ukrajinců a toho, co bývala Ukrajina.

Přímý zásah evropských armád NATO výsledek nezmění. V takovém případě válečný požár zachvátí celou Evropu.

Zdá se, že i USA jsou k tomu připraveny.

Putinovo prohlášení „A Rusko ukončí tuto válku silou zbraní… osvobozením celého území bývalé Ukrajiny… nejsou jiné možnosti…“ jasně naznačuje, že nebudou žádná jednání.

Doporučuji, pokud jsi to už nečetla, přečíst si to celé a vzít v potaz nové události, které se od zvěřejnění článku uděly. A ňamka na závěr – když se Kuchtík blížil k Rostovu aby obsadil generálštáb, tak Šojgu zbalil kufry a vzal čáru. Vot general! Je to sice neověřené, ale pochází to z Ruska. Od toho Vysílače 6 co mě se-re, že je to děsnej cocot. Ale když vyzobáváš rozinky, nemůžeš si moc vybírat a musíš brát kde je.

Poprvé od pátku na mě nesměle leze optimismus.

😀 😀 😀
https://cz24.news/putin-ukrajina-uz-viac-nebude-a-ani-priama-intervencia-nato-nezmeni-vysledok/

Albi
26. 6. 2023 11:14

Díky za odkazy. Něco znám, něco si ještě postupně pročtu (např. Irenu apod.)
Mně tedy především a jako první zarazil ten počet Prigožinova vojska 25 tisíc proti silovikům RF – není přece blbej! A pak mám pořád na mysli ten výrok, který tu před pár dny dával Peter 008: “Když si nevíte rady a nic nechápete, důvěřujte Putinovi”. (Stejně nám nic jiného nezbývá.)

Takže jsem od počátku jasně, že nevěděla, ale na “převrat” v Rusku nevěřila.

Jinak ten odkaz k Lukašenkovi – dobrý 🙂 Ty číči z Peterova odkazu taky. (Kočky mám totiž ráda, zatímco psům moc nerozumím.)

Pavel K
26. 6. 2023 11:48
Odpovědět  Albi

Tak to mě potěšilo.❤🍀😘🤣🙋‍♂️

26. 6. 2023 13:34
Odpovědět  Albi

A to jsme ani nevěděli, že ve skutečnosti bylo “vzbouřenců” od tří do pěti tisíc (ono se to různí). A před chvílí mi docvakla další “náhoda”. Čirou náhodou podepsal Gosudar lejstro, že do ruské armády mohou vstoupit i kriminálníci – což před tím nemohli -, zrovna v době páchání vzpoury. Takže mi z toho vylejzá, že má asi pravdu jeden běloruskej web. Já nechám deb-ila to podstatný přeložit a hodím to sem, ju? Má to titulek:
Prigozhin: “Normální výsledek, všichni byli rozveseleni”a pod tím:
Na výjezdu z Rostova zakladatel Wagner PMC Jevgenij  Prigožin komentoval americkému novináři Patricku Lancasterovi: „Normální výsledek. Všichni byli rozveseleni.”
A dál (to podstatné):

“S vysokou pravděpodobností Wagner nejen zmizí, ale uvidíme dva Wagner PMC,” napsal na svém kanálu Telegram.
Jedna ze skupin bude podle experta plnit úkoly během speciální operace na ukrajinské frontě a podléhat ruskému ministerstvu obrany při zachování páteře personálu a zůstat jedním z vůdců ruské armády.

26. 6. 2023 13:34

„Druhý Wagner přebuduje Prigozhin na základě svých struktur v Africe a Asii,“ navrhl Markov a dodal, že díky své slávě „nejsilnější soukromé armády na světě“ bude tato struktura schopna uzavírat smlouvy s desítky vlád po celém světě a stát se jednou z největších globálních korporací v této oblasti.
Expert připustil, že ve druhém Wagnerovi najdou práci občané různých zemí světa a důležitou roli budou hrát důstojníci z Indie.
V případě, že se Jevgenij Prigožin a Wagner PMC objeví na území Běloruské republiky, bude muset být posíleno celé východní křídlo NATO, řekl litevský prezident Gitanas Nauseda .
https://nv-online.info/prigozhin-normalnyj-rezultat-vseh-vzbodrili.html

No, uvidíme jak se to ještě utřese, ale vůbec bych se nedivil, kdyby nějak na tenhle způsob.

26. 6. 2023 13:53

Takže věci se vrátí na své místa – Kuchtík bude opět “soukromně” válčit a prošlapávat cestičku všude tam, kde RF oficiálně nemůže, ta tak zůstane mimo, a KoZa se z toho pos-re do vejšky.
Někdo tady nadhodil cosi o Mexiku. Pravda je, že ušáci a kanaďani páchaj ohromný přesuny armád a Mexiko je děsně nas-ratý. Takže kdo ví? Tedy kromě Putina a spol. a Kuchtíka. Víc zasvěcenců hádám nebude.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Boomer
29. 6. 2023 16:26

..a tož dobré odpůldne vinšuju! Dnes bylo v lese nádherně, akorát mě s*alo hmyzovstvo, jak člověk jen na chvilku zastaví už je to na něm a žerou.
K tomu dění v Rusku(a nejen..) jen tolik.. vždycky se snažím odložit svoje představy, oprostit se od zvyklostí naše zahnilého rybníčku a koukám na věc jak bych to dělal, kdybych byl tam někde, na místě toho někoho. Bez předpojatosti, pragmaticky, s Atlasovým břemenem zodpovědnosti za masy. A vono to jaksi tak nějak většinou vychází.

“Hrát dvojí trojí hru a o čtvrtou se snažit..”

Dnes se mi od rána chladí Tramín červený, tím se dobře připíjí na.. ✌

David
26. 6. 2023 10:32

KoZa je kolektivní západ, rozumím tomu dobře?

Albi
26. 6. 2023 11:15
Odpovědět  David

Rozumíte..

zdena
26. 6. 2023 10:32
Odpovědět  Albi

ale jde … před crtl 🙂

Albi
26. 6. 2023 11:17
Odpovědět  zdena

Zkoušela jsem to několikrát různými způsoby, objeví se vždycky celá stránka.

Markýza
26. 6. 2023 11:44
Odpovědět  Albi

Mně se to povidlo – klikneš pravým myšátkem, jak píše Adriana a zatímco ona to tam má anglicky, moje myš mi řekne “uložit obrázek jako” takže vybereš kam a klikneš uložit.

Markýza
26. 6. 2023 09:43
Odpovědět  Peter 008

😀 😀 trefné! Na oplátku posílám toto: https://1url.cz/ 🙂

Pavel K
26. 6. 2023 08:11
Odpovědět  Peter 008

Ať se na mě nikdo nezlobí nemyslím to zle, jednají, tedy vystřelují závěry jako ten brýlatý tlouštík. Tady je mlha jak na šumavským blatech, všichni víme kravský lívanec a MY si myslíme. Oni si myslí, že my si myslíme. Putin a spol jsou mazaní lišáci a kdyby nebyli, tak je tech zahradkářský spolek Modrého paličáku už dávno rozebral. Se mi taky líbí jak oligarchové odlétali 🤦‍♂️🤦‍♂️ no to se nám to odděluje kolaborantské zrno od plev. Teď jsem si taky dovolil si myslet. Co kdyby se něco náhodou provalilo nekalého, tak radši frrrr. 🤣🤦‍♂️ Někdo výše napsal že Rusko neprohrává a tak to je a tak to i bude. Nikdo na ně nemá a s tím se zkrátka musí smířit a šoupat nohama. Já třeba ten problém nemám, protože jim to přeju, jako národu. Samozřejmě že i tam jsou kreténi, říkám jako národu. Nevím jak vy, ale já se cítím součástí tohoto národa, jsem (snad) Slovan, ale oni tu náturu mají jinou, ale ne až tak zase vzdálenou. 🍀🙋‍♂️

tavenco
8. 7. 2023 06:34
Odpovědět  Pavel K

SOUHLAS!!!

Eva
26. 6. 2023 10:17
Odpovědět  Peter 008

Nevím, ale podle různých indicií Prigožin opravdu chce nahradit Putina.
Jenom jsem zvědavá, kdy Prigožin začne jít i proti Surovikinovi, který koná a nežvaní, a co je hlavní – vojáci ho uznávají a respektují.

EvaK
26. 6. 2023 12:55
Odpovědět  Eva

Nesmysl, skočila jste na lep západním pitomcům a i našim.

Eva
26. 6. 2023 13:43
Odpovědět  EvaK

Omyl, já celoživotně informace “přežvýkávám”.
A čtu i jiné weby než české. Už dlouho.

EvaK
26. 6. 2023 14:34
Odpovědět  Eva

No dobře, ale už včera napsal Michal Svatoš analýzu, že je všechno jinak.
Na ruských telegramech byla také spousta nesmyslů.
Prigožin jde do Běloruska, kde se formuje armáda, bo Poláci tam čekají na rozkaz.
Polákům velí USA.
https://www.michalapetr.com/map-1716-prigozin-s-putinem-zase-vsechny-dokonale-napalili-perfektne-vcera-sehrana-ruska-psyops-jaky-ma-cil/
A je to už doplněné další analýzou.

pája
26. 6. 2023 02:46
Odpovědět  Eva

Ne, Rusko neprohrává a je milosrdné, Lipánek bude na Krymu vždy vítán s otevřenou náručí.:)

Albi
26. 6. 2023 08:07
Odpovědět  pája

Ale přece jen ….Sichr je sichr. Na Krymu dobře, mezi spolupracovníky nejlépe. 🙂

26. 6. 2023 10:40
Odpovědět  Albi

Zacharovová mu tam už rezervuje fleka, jak se nechala slyšet.

J.Sladin
26. 6. 2023 11:07
Odpovědět  pája

Jo v ťurmě.

EvaK
26. 6. 2023 12:51
Odpovědět  Eva

Lukašenko je bývalý zelinář, není vlčák, spíš ovčák a je už to starý člověk.
Z Běloruska je to do Kyjeva 100 až 150 km, Prigožin určitě nepůjde do důchodu. A Putin řekl v květnu nebo později, že Ukrajina bude denacifikovaná celá.
Nebyla to žádná vzpoura, ale připravovaná akce. V Rostově se klidně všichni procházeli, nic se tam nedělo a při té pouti do Moskvy minuli Wagnerovci spoustu vojenských posádek, některých i hodně důležitých. Kdyby chtěli, zničili je tak rychle, že by jsme se divili.
Jak říkají ostatní analytici, je třeba čekat na vývoj dalších dnů.
Co se týče těch mrtvých pilotů, zatím nejsou ani odkazy na zničená letadla či vrtulníky. Je možné, že žádný pilot nezemřel.

To že Wagnerovci zachraňovali zahraniční posádky včetně české, jsem nevěděla a jak se říká nevděk vládne světem.

Pozor
26. 6. 2023 00:17
Ohodnotit příspěvek :
     

Nedá sa veľmi nesúhlasiť s touto analýzou.

vlastimil.dorotik@ictbenefit.cz
26. 6. 2023 01:35
Ohodnotit příspěvek :
     

Poněkud zvláštní představení, ale asi účelné a účinné – svět chce být klamán. Svět a naší trollové se pár dní bavili domnělým atakem na Moskvu a už, už viděli v Rusku občanskou válku a státní převrat ….. . No, a zatím, bez nějaké větší pozornosti si Ruko udělalo na frontě co potřebovalo …… a Prigožina, bez povšimnutí přesunulo, dislokovalo do Běloruska, kde v následujících dnech zjevně bude takových vlčáků více než třeba. Summit NATO ve Vilniusu nevěští pro Rusko nic dobrého, stejně jako nebývalé cvičení a pohyby NATO u hranic na východě Evropy. Prigožin zjevně ještě bude opět z hrdinu, příležitost zjevně dnes opět dostal .

Jaris
26. 6. 2023 02:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Prigozin ukazal, ze dokaze hrat vysokou hru. Muj usudek je, ze ‘vzpoura’ byla nastrazena tak,aby se konecne ukazalo, ze Sojgu a Gerasimov jsou zradci. A ono to vyslo! Gerasimov zbabele odletel helikopterou a po Sojgu se slehla zem. Tak jako kapitan potapejici se lode musi zustat na palube za vsech okolnosti, to same se tyka vojenskeho veleni generalu, kteri musi zustat na miste konfliktu a ne zbabele prasknout do bot a nechat vojaky napospas.
No a zapadnim gangsterum zatim vyprchaly bublinky ze sampusu, ze se v Rusku vzpoura zase nekona. 🙂

Vanja
26. 6. 2023 03:55
Odpovědět  Jaris

Wagnerovci budou naléhavě potřeba v Mexiku, kde se startuje mexicko-americká válka a Mexiko má našlápnuto na to stát se západní “ukrajinou”.

ANTIUKRAJINEC
26. 6. 2023 06:13
Odpovědět  Vanja

Já bych je hlavně použil v boji proti mexickým drogovým kartelům,krásně si je tam díky západním hodnotám nechali přerůst přes hlavu a proti jejich činům jso popravy IS večerníčkem pro děti👎

Pavel K
26. 6. 2023 08:25
Odpovědět  ANTIUKRAJINEC

👍 👍 👍
Několik videjí jsem viděl, no oni ti sandálisti mají taky inšpiraci ale ti kartelisti nó, to jsou zrůdy. Jen se zmínim aby někdo byl v obraze, nebudu psát podrobnosti, ale kdo neviděl českou vesnickou zabiječku? Prasátko na trojnožce a rozporce. Tam takhle měli pověšeného člověka a živého. Končím.

Markýza
26. 6. 2023 09:44
Odpovědět  Vanja

?? Povídejte, odkazujte! Nic jsem nezachytila.

Albi
26. 6. 2023 08:19
Odpovědět  Jaris

Tak rychle se šampusu nevzdají. Mnoho bublinek ještě zůstává a mnoho “bystrozrakých” ještě nepromluvilo. 🙂 Legenda žije dál. Všichni mají touhu, aby svět slyšel i jejich hlas.

Např. SeznamZprávy:
“Prigožin měl dva cíle a v těch uspěl, říká expert o vzpouře šéfa vagnerovců”. Novinky:”Nebyla prolita ruská krev? Vzpoura wagnerovců si vyžádala životy 13 ruských pilotů”.
To je najednou péče o ruskou krev!

Markýza
26. 6. 2023 16:53
Odpovědět  Albi

Ano, to mě taky dojalo, až jsem slzu uronila………….ta “prolitá ruská krev”.

Vanja
26. 6. 2023 04:03
Ohodnotit příspěvek :
     

Díky důvtipně nastrojenému “jakoby povstání” odkryl karty ruský deep state a tím vypadl ze hry. V.V.Putin upevnil svou domácí pozici a po likvidaci zbytku ukronacistů /50-60 tísíc/ do začátku podzimu, přehodí míč na západ, aby se dalšího tahu ujal D.T., aby společně ukončili evropský kabaret.

krosna
26. 6. 2023 06:35
Odpovědět  Vanja

Nezlobte se na mě, ale já z toho mám dost smíšené pocity. Toto celé mi nepřipadá jako “mistrně provedená operace”, ale jako naprosto zbytečné divadlo. Cena za celé vystoupení byla a je příliš vysoká, a tou jsou životy zbytečně zabitých pilotů vrtulníků. Tohle skutečně být nemuselo, pokud měla celá akce skončit tak, jak skončila!!! To mi nedává smysl. Něco tady nehraje. Pokud byly rozbroje mezi Prigožinem a dvěma nejvyššími generály MO RF, kteří zbaběle vzali do zaječích, tak ty by se zcela jistě daly vyřešit jinak, než sestřelením hlídkujících vrtulníků. To je můj názor. Proto mám z celé akce smíšené pocity. Pokud jsou nebo byli Wágnerovci vynikajícími bojovníky v konfliktu, tak tohle byla nedomyšlená a hloupá opereta. Protože i laikovi je jasné, že se taková divadla v době úporných bojů o bytí či nebytí národa a státu nehrají! Na to je čas až když se zbraně uklidní. Pokud to mělo skončit jinak, tak to mělo mít úplně jiný scénář, a ten by byl o mnoho krutější. Ne, že bych si to přál, to ani náhodou, prostě tahle operetka byla naprosto zbytečná, pokud jde o její závěrečné finále – a tím je nesmyslná oběť 12 pilotů. Za jejich životy by měly být aktéři tvrdě potrestáni.

Pijack
26. 6. 2023 07:24
Odpovědět  krosna

Vycházíte z nastrčených dezinformací současného režimu. NIKDO není schopen zjistit, jaké relevantní oběti a ztráty vznikly, zvláště proto, že souvisí s celou speciální operací na Ukrajině. Tyhle informace si vymýšlí několik infantilních dopisovatelů a redaktorů, kteří jsou postiženi syndromem nenávisti vůči Rusku – Tachecí, Dvořák (radiožurnál), Šafr, Seznam, I-dnes, učenlivý žáček Lipavský, Moravec, Rakušan atd… Tihle vylízanci si prostě vymyslí svá přání a pak je považují za důkazy… a vy z nich poté vyvozujete názor. To je chyba. Myslete – jak asi tihle impotentní křiklouni získali důkazy, které vám předložili za dva dny? To je přece neproveditelné, tedy vymyšlené.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
David
26. 6. 2023 07:41
Odpovědět  Pijack

O obětech v sestřelených vrtulnících informovaly i ruské telegramy, viz Boris Rozhin a rvvoenkor.

Pijack
26. 6. 2023 08:11
Odpovědět  David

Možný to je, ALE !! Je válečný stav, operace probíhá v mnoha směrech, rozkazy se mění každou chvíli. Oběti jistě mohly být, ale kdo dokáže pregnantně analyzovat, že byly vinou Prigožina. Právě Prigožin je člověk, který by na Rusa nevytáhl zbraň. Je zde mnoho protichůdných indikací a na vyšetření “konfliktu” ještě nepřišlo. Tak to nebudu brát za bernou minci jen proto, že to někdo medializoval i v Rusku.

Pavel K
26. 6. 2023 08:31
Odpovědět  David

A tam jako vypustit kachnu neumí? V zájmu operace. Taky se mě nezdá, není to Putinův styl, ten oplakává každého vojáka i dávno padlých a tady by jen tak obětoval svoje lidi kvůli divadlu? Nesedí mi to.

Jaris
26. 6. 2023 07:25
Odpovědět  krosna

Jenze ti dva lumpove Sojgu a Gerasimov chteli Prigozina zavrazdit.To byl cil. A aby to vypadalo verohodne spunktovali masakr ruskych pilotu a vojaku. Pak to chteli svalit na Ukrajince. Prigozin by se stal hrdinou RF a se vsi pompou by mu byl usporadan funus s muzikou a strelbou z kanonu. Sojgu a Gerasimov by si natreli oci cibuli, aby ty slzy byly velke, jak padajici kobylince a pritom by se radovali, ze se zbavili nevitaneho kolegy – konkurenta Prigozina, ktery do nich videl jak do hubene kozy, kazil jim jejich plany i fasadu obrancu Ruska. Masky spadly a kral nahy!

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel K
26. 6. 2023 08:35
Odpovědět  Jaris

Sám jsem zvědavý co z toho vyleze, ale stejně tam zřejmě bude zamlžená stěna.

26. 6. 2023 10:50
Odpovědět  Pavel K

Naklikni si odkazy co jsem nahoře dal Albi a stěna se ti drobet rozmlží.

Pavel K
26. 6. 2023 11:54

Zapomněl jsem poděkovat jsem slušně 🤣vychovaný a vím co se sluší a patří, jen mám někdy okénko do zahrady a zapomenu. Už jsem tam byl i tak si musím lámat hlavu, budu mušet přepnout na starý ale dobrý program RP. 😊🤣🙋‍♂️

IIDD
26. 6. 2023 08:20
Odpovědět  krosna

Bližší okolnosti sestřelených vrtulníků neznám, ale … Toto dějství této taškařice začalo podle Prigožina tím, že byl veden raketový útok na Wagnerovce s bilancí cca 2000 obětí. Tento útok měl být veden mimo jiné z útočných vrtulníků. Těžko se potom divit, že operátor PVO když uvidí vrtulník …

Albi
26. 6. 2023 08:31
Odpovědět  krosna

Především je zbytečná celá válka, ke které nemělo a ani nemuselo dojít.

Najednou se roní krokodýlí slzy a statisíce mrtvých na obou stranách je zapomenuto. A nejen zapomenuto, ještě jich je málo. Ještě potřebují další zbraně, nahnat další “lidské zdroje” do předem prohrané “ofenzívy”.

Kdo bude nad TĚMIHLE oběťmi z obou stran prolévat ty propagandistické slzy? U nás jsou určeny pouze ukrajinským, těm ruským musí postačit statistika a čím víc, tím líp. 🙁

Pavel K
26. 6. 2023 10:31
Odpovědět  Albi

👍 👍 👍 👍 🙋‍♂️

26. 6. 2023 10:47
Odpovědět  krosna

A pokud ti piloti dostali rozkaz od skutečných zrádců – k jejichž odhalení měla posloužit “Kuchtíkova vzpoura” -, aniž věděli o co jde, a wagnerovci se tím pádem bránili, kdo podle vás může za jejich smrt?

Pavel K
26. 6. 2023 11:56

No vidíš předběhl si mě, také jedna z možností jak to mohlo vzniknout, ale co na to radiokomunikace? Nebo nějaké jiné fialové signály? 🙄😥🤦‍♂️

Pavel z Moravy
26. 6. 2023 12:37

To je jedna z opravdu možných variant a může být dost pravděpodobná.

26. 6. 2023 14:08
Odpovědět  Pavel z Moravy

Kluci, já nejsem tak chytrej, četl jsem to na některém ruswebu, ale už nevím na jakém. Jo, ale ty rakety a dva tisíce mrtvých byl trik. Sestřelili jedno naváděcí letadlo a nějaký vrtulníky. Však ono to ještě všechno vyleze.

Pijack
26. 6. 2023 07:14
Ohodnotit příspěvek :
     

Ještě jiný pohled na věc – tahle “revolta” byla vlhkým snem západní propagandy. Bylo nádherné sledovat, jak idioti na Českém mainstreamu masturbují blahem nad vymyšlenými konspiracemi z rukou jakýchsi aktivních svazáků BIS, jejichž slohové práce jsou až trapně známé, viz: Vrbětice, Skripal, ricin, Putinovo zdraví a další výmysly bez důkazů. No a vycvičení mopslíci na radiožurnálu, Seznamu, ČT radostí vyřvávali že už konečně, ale opravdu konečně to Rusko porazíme 🙂
Je to ukázka impotentního pokřiku Havloidních lemplů v České politice, kteří ovládají Státní zastupitelství a hlavní média. Opět dokázali, že se těmto “americkým Vocáskům” nedá a nesmí věřit. Z pohledu rozumu není bezpečnostním rizikem Rusko, česká alternativa, SPD nebo důchodci, ale západní informační služby, Ukrajina a hlavně BIS a ČTK.
No nic… uplyne nějaký čas a snaživý pisálek Koudelkovy BIS opět přijde s nějakou konspirací, aby splnil úkol tlustého a nenažraného amerického Žida. Tam se totiž rodí ty nesmysly. “Náš západ” na tyhle kraviny nemá dost rozumu, jen opisují a servilně se klaní, tedy předvádí se světu jako šašci. A horší je, že to naši cvičení pejsci dělají rádi… za pohlazení od pánička 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
pája
26. 6. 2023 14:43
Odpovědět  Pijack

Tak třeba Mirka nebyla vůbec vyděšená, ta se tetelila blahem jak se tam ty hnusný gojim začnou vyvražďovat, a čím víc tím lépe. Hodlám Mirku vyděsit jako v opravdovým hororu, ta si o to podvědomě přímo žádá.😁

Markýza
26. 6. 2023 16:55
Odpovědět  pája

Zato Domina Afročeška se málem rozsypala blahem. Dobře jim tak můrám.

Frank
26. 6. 2023 07:19
Ohodnotit příspěvek :
     

Prigožin a Putin docela slušně vyjebali s celým slavným západem. A to se už vypasený blbý otesánek Lipánek chystal na dovču na Krym a “stará svině” Černochová se prý dvakrát udělala blahem. Je jasné, že to byla komedie, protože Wagnerovci “táhli” na Moskvu po silnicích vedle kterých byly cca 3 velké ruské vojenské základny a vojáci je klidně nechávali projet!!

Gales
26. 6. 2023 07:41
Odpovědět  Frank

Souhlas.

Pijack
26. 6. 2023 08:17
Odpovědět  Frank

Trefa. A když už ne, tak západní propaganda vyjebala se sebou. Jako už tradičně. Přání totiž nejsou důkazy. Když chybí důkaz, něco si přej 🙂

Albi
26. 6. 2023 08:39
Odpovědět  Frank

Ať by táhli třeba pustou krajinou, nebo dokonce i mezi vítajícími je Rusy – stačí si uvědomit 25.000 vojáků proti armádě RF – měl snad někdo dojem, že Prigožin je idiot?

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
26. 6. 2023 11:09
Odpovědět  Albi

Dokonce necelých pět tisíc. Ale byla to paráda, jak celej svět spolu s Gosudarem a Baťkou voch-cali a Šojgu s Gerasimovem vzali čáru. (Hmm… Kdybych věděl, že Šojgu s Gerasimovem jsou na velitelství v Rostově, resp. že velitelství se vynachází v Rostově, asi bych Kuchtíkovi nějakou vzpouru a tažení na Moskvu tak lehce nesežral.)
Takže přece jenom naše prvotní tušení bylo správný. Jo, a v této souvislosti musíme vést v patrnosti záložní armádu, která bude za 4 dny k dispozici. Bude se nám tak zasvěceněji šamanit:

“Rusko připravuje záložní armádu na rozhodující okamžik
Hotovo bude do konce června.”
Více zde:
https://www.kp.ru/daily/27519/4782686/

a zde – je to až na konci článku:

https://www.michalapetr.com/map-1712-putin-triumfuje-tisice-novych-ruskych-tanku-cela-nova-armada-pripraveny-k-rozhodujici-bitve-berlin-padne-driv-nez-kyjev-scholz-se-vcera-v-nemeckem-parlamentu-smal-jak-napalil-rakusana-s/

Pavel z Moravy
26. 6. 2023 11:53

Milane, to už je známo o té záložní armádě aspoň 10 dní a oznamoval.to právě Šojgu. Že by to bylo krytí?

26. 6. 2023 17:40
Odpovědět  Pavel z Moravy

No, však to taky Šojgu dostal za úkol.

Albi
26. 6. 2023 13:42

Šamonit a dokonce zasvěceně se bude tobě, já na to nemám.
Ale potvrzuji, že tvoje “šamonění” si nijak nezadá s analýzami profi-analytiků, samozřejmě nikoliv těch mainstreamových věrných mopslíků..
.
Já jsem spokojená, když se mi tebou potvrdí, že je jsem se až tak moc nemýlila a na mainstreamové kecy nenaletěla. 🙂
A přes přidaného smajlíka to myslím vážně.

26. 6. 2023 14:49
Odpovědět  Albi

Hm.. Tak ke jmeninám jsem dárek dostal, ač předčasně – myslím tu slavnou natobanderskou protiofenzívu, co si rozflákala drž-ku o ruskou zeď – a teď to vypadá, že další padarok dostanu v srpnu k narozkám.
No, ale zvedli mi náladu (Kuchtík a Cosudar), i když mě perfektně voch-cali. Což je dobře – co by to bylo za vysokou hru, kdyby ji prokouk kdejakej gaučovej válečník, žejo (dokonce doslova – dřepím při tom moudros-raní na gauči).
Albi, že máme nejb-lbější vládu v Evropě jsem si už zvyk, ale že je až tak bl-bá, že je absolutně mimo mně rozum nebere. Tím nemyslím to, že by ty hovadiny páchala díky své bl-bosti, páč dobře vědí vo co de a plní rozkazy, ale to, že naprosto postrádají instinkty a do budoucna ani nepoznají, kdy mají v sebezáchovném pudu když už ne hodit zpátečku, tak aspoň začít brzdit. Ono jim ani nedochází, že výsledkem rebelie je posílení jak Putinovi pozice, tak armády.
Zde malá ukázka akcí ruské armády krátce po “rebelii”:

https://www.youtube.com/watch?v=gjSeBvm2Cwg

Mimochodem, všimla sis toho jásotu majnstrýmu, že proti Kuchtíkovi vede prokuratura RF dál vyšetřování? No a co tvrdí o prokuratuře RF Pjakin?
Ještě je hodně práce před Gosudarem.

Albi
26. 6. 2023 18:15

Dík za odkaz.
Copak mainstream, ten má žně, takový výběr ke slohovým cvičením už dlouho neměl k dispozici. A největší zájem je pochopitelnbě budoucnost V.V,P – a vcelku se na ní s malými odchylkami všichni shodnou. A jak by ne – stejném noty, stejné písně. Je to docela zábavné – chvilku. Pak to začne být nuda.

Expert vrchní ředitel sekce evropské Ministerstva zahraničních věcí Jaroslav Kurfürst:
— Vladimir Putin z toho vyšel oslaben. Na ruské scéně nevyhrál nikdo, všichni v zásadě prohráli. Rozhodně to skýtá určité příležitosti pro Ukrajince…
— …obětí byla především reputace Vladimira Putina a řekl bych výrazně také morálka ruských vojáků na bojišti.
— Ministr Lipavský po jednání krizového štábu hovořil v tom duchu, že to je začátek konce Vladimira Putina. Atd.,atd.
https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-ptam-se-ja-putin-vede-od-soboty-dve-valky-rika-diplomat-kurfurst-233173#

Albi
26. 6. 2023 18:22
Odpovědět  Albi

A tady jetě kousek pokračování – prostě expert se nezapře 🙂
“Ministr Lipavský po jednání krizového štábu hovořil v tom duchu, že to je začátek konce Vladimira Putina. Jak to vnímáte vy?
— Já bych to formuloval jako začátek posledního dějství prezidentství Vladimira Putina, ale to poslední dějství nemusí být úplně krátké. Nemusí to být měsíce, může to opravdu být delší, může dokonce příští rok vyhrát i prezidentské volby, protože tam není jednoznačná alternativa vůči němu. Ale to všechno se bude dít v situaci, kdy je to výrazně oslabený vůdce, který ztratil tvář, jehož reputace jak doma, tak vůči zahraničním partnerům byla zásadním způsobem poškozena. To hlavní, co Vladimir Putin teď potřebuje prokázat, je, že vládne situaci, vládne Ruskem a že je stále silný lídr”

Prostě je to 50 na 50 , t.zn. ať to dopadne jak chce, vždycky vyhraju, jedna alternativa musí vždycky vyjít. Kdyby experti drželi pusu, mohli by být za experty pořád. Takhle si jen sami způsobují šrámy na své pověsti.

Markýza
26. 6. 2023 20:55
Odpovědět  Albi

Noo, tak když to řekl miniministr Lipánek, tak to bude určitě informace a nikoli dezinformace. Já si ti myslím, že až VVP za nějakých dejme tomu 15 let vypustí duši, že tenhle kokůtek vyskočí a začne kvičet – já to říkal už tehdy, byl to začátek konce!

miro
26. 6. 2023 07:31
Ohodnotit příspěvek :
     

Myslím že skutečnost ví pouze Putin a pár věrných, to všechno co se prezentuje jsou pouze zbožná přání nebo konspirace no v každém případě to Putin zvládl brilantně a USA+EU mají z toho osypky.

Pijack
26. 6. 2023 08:16
Odpovědět  miro

Jenže Koudelkovi pejsci na BIS vědí dřív než Putin, co udělá 🙂 🙂 🙂 Pak také frustrovaná křiklounka Tachecí na Radiožurnálu vzorově přednese, jak bude probíhat válka, aniž by se Putina zeptala. Ona to ví lépe 🙂 Takových tady je, panečku 🙂

katango
26. 6. 2023 09:37
Odpovědět  Pijack

Ne jen co udělá, ale i co chce, co chtěl, co čím myslí a co plánoval nebo neplánoval. Jedna by až smíchy brečela.

Albi
26. 6. 2023 08:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Informace z tg kanálu “КОБ в русле Промысла” k vývoji situace po Prigožinské “operaci”.

Včera se otevřelo tolik “konzerv”, že za jiných podmínek by jejich odhalení kontrarozvědce trvalo několik let. Jak poznamenal jeden soudruh: uvidíme, kdo v pondělí nepřijde do práce…
Do Gruzie celkem uprchlo více jak sto úředníků, včetně agentů zahraničního vlivu. Další úředníci vycestovali do Turecka….
V USA znervózněl Kongres, kongresmani se obávají “potenciálně znepokojivých” přesunů PMC Wagner, Rosgvardije, Ahmata a dalších jednotek. Američané, jak se ukazuje, nejsou takoví idioti jako jejich ukrajinští šíbři. USA si totiž všimly velkého shluku vojsk a techniky u hranic nových ruských zemí a bojí se ho. Nechápou, co se to děje, ale chápou, že tato veškerá síla může skončit “protiofenzívou” s velmi negativním výsledkem pro nacisty a NATO.
Ukrajinští nacisté zaspali obrovské přesuny ruských vojsk a techniky. Co to pro ně znamená, uvidíme v nejbližší době. Upozorňuji na to, že přesuny se týkaly jednotek, které často dostávají rozkazy přímo od Nejvyššího, nikoli od generálního štábu.
https://myslenkyocemkoli.blogspot.com/2023/06/prevrat-presto-nastal.html#more

26. 6. 2023 11:21
Odpovědět  Albi

Mě se v té souvislosti moc líbí ta záložní armáda číhající stranou pozornosti za bukem, co bude k dispozici od července. No, aspoň má Šojgu do tý doby jistej flek, páč právě on ji dává dohromady. Hádám, že ho to nechaj dodělat. Hlavně aby tu deamerikanizaci a denacifikaci – demilitarizovala se dobrovolně sama – Evropy Gosudar stihnul dřív, než naše kotlinka bude úplně cukrunt.

Frank1
26. 6. 2023 09:16
Ohodnotit příspěvek :
     

Jestli je tato analyza opodstatnena prokazou pristi dny. Musi nastat cistky zejmena ve vedeni armady, ve sprave, v mediich a v politice. Spousta prozapadnich krys se odkopala podporou vzpoury a uz odletela do Gruzie a jinam se strachu pred trestem, nebot se projevili jako zradci verejne a nepopiratelne. Bez vzpoury by cistka nebyla mozna. Prozapadni zradne krysy dusi Rusko zevnitr, sabotuji Putinovy prikazy, generalita sabotovala Wagnera i bojove operace ruske armady. Uvidime, co bude.
Nejvic mne tesi to ohromne zklamani zapadnich degeneratu, pro nez je statni prevrat v Rusku vytouzene prani. Vykradeni ruskych surovin jako za Perestrojky se odklada. Sanovani zadluzenych degeneratu bez surovin na ukor Ruska se nekona. 5. kolona zradcu Ruska bude doufam citelne oslabena.

Pozor
26. 6. 2023 09:29
Odpovědět  Frank1

Je len na Putinovi aby to teraz dotiahol do konca a zradcov a kolaborantov ako je Šojgu a Gerasimov vykopol z rozhodovacích miest, ak to neurobí bude to jeho najväčšia chyba v živote.

Pijack
26. 6. 2023 09:44
Odpovědět  Pozor

Vždycky platilo – účel světí prostředky. Takové praktiky dělají všechny armády a režimy po celém světě. Ruská armáda se momentálně zoceluje v boji a je jasné, že po 30 letech sami Rusové cítí, že se musí adaptovat na nové poměry. Je to zcela v pořádku. Kdyby západní (a hlavně naši) propagandisté nevyšilovali po každém svém přání jak porazit Rusko, tak by si těchto změn v podstatě nikdo nevšiml. Nám se zde vykládají pohádky, ALE nikdo nemůže ani tušit, jak velení a Kreml postupuje. Je to vždy vojenské tajemství. Vždycky se rozchechtám, když nám americký pejsek Votápek zasvěceně popisuje, jak to v Rusku momentálně funguje 🙂

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Pavel z Moravy
26. 6. 2023 11:55
Odpovědět  Pijack

Votápek je případ sám pro sebe. Nebrat.

Albi
26. 6. 2023 11:35
Odpovědět  Pozor

K čistkám se už dloiuho schylovalo, jak předpovídal před časem Milan ze Zahrady Čech. A taky už zvolna začínala.

Teď tedy začíná nabírat ty správné grády. Zřejmě se čekalo na ty správné “čisticí prostředky”. Čistit bez nich často znamená tu špínu jen roznést po větší ploše.

26. 6. 2023 15:30
Odpovědět  Albi

Ono stačí sledovat politruka. Jsem si už dávno všim, že vždycky jak se něčemu přes moc věnuje a tepe do něčeho a dští síru a oheň, tak umetá cestičku “věcem příštím”, aby si národ zvyk a kór nezíral, až ty věci příští nastanou (proto mu ostatně říkám politruk). Při té rebelii, když jsem ji já trouba sežral, tak jsem si říkal: “tak jsem zvědav, jak tohle okecáš, když jsi Kuchtíkovej fanda”, no a nemusí okecávat nic – spíš adorovat (štve mě, že ty překlady politruka mají čím dál větší zpoždění).
Také jsem zvědav, zda dojde na rošádu na ministerstvu obrany RF a v generálštábu. A na vymetení ministerstva financí a centrální banky (to asi přece jenom bude chtít drobet času). A na změnu vlajky RF. Pokud (až?) se tak stane, tak se snad politruk samým blahem počůrá.
U ekonomiky to poznáme, že až se politruk bude opakovaně skoro celý pořad věnovat ekonomice a zrádcům, tak luxování ministerstva financí a banky bude na spadnutí, ale u té vlajky nevím. Mává práporem v každém pořadu.
🙂

Albi
26. 6. 2023 18:31

Zrovna jsem chtěla na tu vlajku reagovat.
Možná už to bere jako “záložní téma”, když se dlouho nic mimořádne zajímavého neděje.
Protože k vlajce nic nového nemůže dodat, všechno už řekl nesčíslněkrát, několikrát jí věnoval i celý pořad.
No – může se tam vyskytnout někdo nový, který ještě ten problém nezná, ale ostatní to snad musí už nudit.

No – je to jeho věc, ty “vlajkové pasáže” můžeme přeskočit.

pája
26. 6. 2023 23:23
Odpovědět  Albi

Vlajka je fakt důležitá, je to symbol, dobře, můžeme to přeskočit. Ale tetu Elvíru bych moc nepřeskakoval, ta by potřebovala skopat ze schodů. Miluju kočky.😊

Hanina
26. 6. 2023 10:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Další geniální tah Vladimíra Putina 🤗

Pijack
26. 6. 2023 12:02
Odpovědět  Hanina

A ta jahůdka na šlehačku přijde záhy – Nastoupí Sergej Vladimirovič Surovikin – generál ruských ozbrojených sil a hlavní velitel ruských vzdušných a kosmických sil. Byl velitelem během ruské vojenské intervence v syrské občanské válce, účastnil se válek v Čečensku. V říjnu 2022 byl jmenován velitelem ruských jednotek na Ukrajině, v lednu 2023 ho nahradil Valerij Gerasimov a Surovikin se stal jeho zástupcem.
To budou Černochová s Lipánkem skákat jak čertíci ve zkumavce 🙂 🙂 🙂

Markýza
26. 6. 2023 17:00
Odpovědět  Pijack

Třeba se Černochová konečně taky vyděsí, jako Mirka – teda, pokud jí to někdo vysvětlí. Co je zač, ten Surovikin.

David
26. 6. 2023 10:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Vypadá to, že Aeronet to stále ještě nerozdýchal…

Pijack
26. 6. 2023 11:05
Odpovědět  David

Na AE si asi nevědí rady s tím, kam zařadit slůvko “děsivé”… 🙂

26. 6. 2023 11:23
Odpovědět  David

Tak to se na Aeronet výjimečně juknu, co tam Pešl bleje.

David
26. 6. 2023 19:02

Vidíte, má tu minimálně tři příznivce.

Jaris
27. 6. 2023 06:34
Odpovědět  David

A ja jsem jedna z nich. 🙂

Jaris
27. 6. 2023 06:33
Odpovědět  David

Davide, muzete upresnit, co AEronet ‘jeste nerozdychal’? At je tato site jakakoliv, podava skvele informace a analyzy. Obvykle je se zpravami prvni pred ostatnimi strankami. Navic jsem nikdy od komentujicich necetla, ze by se o Pokecu zminovali s despektem jak jsem jiz nekolikrat zaznamenala zde na adresu AEronetu. AEronet ctu stale ikdyz do diskuze neprispivam. Duvod je akismet, ktery komentare zadrzuje a ty vychazi obvykle, kdyz uz nejsou aktualni.