blog

Jednoduché důvody, proč je Západ v konfrontaci s Ruskem a jeho spojenci odsouzen k záhubě.

Prostě o složitém (просто о сложном)

Západní zpravodajství má nyní nového koníčka. Všichni nyní společně počítají počet krabic, které KLDR expeduje a posílá do Ruska. Na základě jejich počtu se tito chytráci snaží spočítat, kolik „létajících překvapení pro NATO“ Rusko dostane. Za necelé tři měsíce už napočítali 1 milion kusů. To jsou však jednoznačně podhodnocená čísla. To je to, co jsme chtěli ukázat. Ale stále je toho dost, o čem ti „nejchytřejší“ ani nevědí.

I když, abych byl upřímný, toto číslo je také přivádí do stavu blízkého panice. Popřemýšlejte sami. Poměrně nedávno Západ přiznal, že nebude schopen do března 2024 dodat svým „dlouhovlasým žoldákům“ slíbený 1 milion „létajících překvapení“, protože není dostatek kapacit pro zvýšení výroby a sklady jsou prázdné. A zde je třeba pochopit, že rozhodnutí bylo učiněno před rokem. Ukazuje se, že celý velký Západ nedokázal za rok to, co KLDR, která je v počtu uvalených sankcích na druhém místě na světě, za tři měsíce.

Nebudeme ani říkat, že i když sám Západ přiznává, mnoho „létajících produktů“ z KLDR je lepších než jejich analogy dostupné NATO. I když to vypadá legračně. Největší demokracie, kde jsou soustředěny naprosto všechny technologie (přesně tak se to píše v metodických příručkách pro naše „sorosátka“), zaostává za autoritářským režimem, který je zbaven přístupu k jakýmkoliv technologiím.

V tomto tématu je důležitější něco jiného. A v zásadě jsou Západ a NATO schopny konkurovat Rusku a jeho spojencům ve výrobě vojenských produktů.

A to není jen řečnická otázka, jako kdo je silnější, medvěd nebo tygr. Na odpovědi na ni hodně záleží jak pro Rusko, tak pro celý svět.

Zatím situace zjevně není nakloněna Západu. Svým žoldákům dodal již více než 100 miliard dolarů a zároveň sám uvádí, že Rusko předčí nepřítele v počtu téměř jakéhokoli typu, jak techniky, tak munice. Co se týče kvality produktů, otázka je otevřená, ale ani zde nemá Západ žádnou výhodu, vezmeme-li obrázek jako celek.

A to se stalo i přesto, že Rusko donedávna vzdorovalo prakticky samo. A nyní, když Rusko přestavělo ekonomiku a dostalo se mu pomoci od jeho spojenců, výhoda Ruska roste obrovským tempem. A dokáže s tím Západ držet krok? Ostatně otázka už není o „dlouhovlasých cholopech“, u těch je už dávno vše jasné. Jde o „pokračování banketu“ z jakékoli jiné strany.

Jen málo odborníků pochybuje o tom, že Spojené státy připravují Evropu na otevřenou konfrontaci s Ruskem. Ale každý chápe, že tato konfrontace vyžaduje zdroje, jinak je výsledek odpočátku jasný. Navíc je žádoucí, aby těchto zdrojů nebylo jen stejné množství, ale mnohem více. Ale jak toho dosáhnout? A hlavně, je to principiálně možné?

Každé malé „sorosátko“ na tuto otázku bez váhání odpoví: “Samozřejmě, je to možné.” A na otázku „proč“ odpoví „protože toto je velký Západ“. To je ale přirozené pro ty, jejichž mozky nahrazují manuály.

Pro normální lidi není odpověď nejen zřejmá, ale s největší pravděpodobností bude špatná pro Západ. A jsou pro to důvody, a docela vážné.

Za prvé, Západ je extrémně chudý na své vlastní zdroje. Inu, příroda nedala západním zemím potřebné množství přírodních zdrojů. Samozřejmě je kupují od ostatních a dokonce se zdá, že legálně vlastní různé „takové ty“ vklady v jiných zemích. Ale jen kus papíru za právo těžit a prodávat, to nejsou zdroje. A Francie se o tom letos dobře přesvědčila, když přišla o veškerý svůj uranový „majetek“ v Africe. Takže v podmínkách absolutně globálního konfliktu byste měli počítat jen se zdroji umístěnými na vašem území nebo na území vašich spojenců, jinak dojde později k překvapení.

Za druhé, vojenská výroba je velmi energeticky náročná věc. Západní země budou potřebovat poměrně hodně dodatečné energie. A s tím je problém. Spotřeba nejenže nezůstává na stejné úrovni, ve skutečnosti klesla téměř o 25 %. Za tohoto stavu věcí je počítat s výrazným nárůstem produkce naprostá utopie. A pokles spotřeby je důsledkem vysokých cen. Pokud tedy začnete zvyšovat spotřebu, ceny se ještě zvýší. A nejde jen o to, že nemáte dostatek energie, ale je jí katastrofálně málo. A na čí straně budou dodavatelé v případě konfliktu, je velká otázka. Stejně jako u dodávek z USA. Nemyslím si, že námořní cesty budou bezpečné a žádné jiné prostě nejsou.

Za třetí, Západ se již dávno stal jen místem konečného sboru. Komponenty tam přicházejí z mnoha zemí světa a Západ provádí konečnou montáž a instalaci nejdražších a tajných dílů, přičemž si bere lví podíl na zisku. A tady jsou dvě otázky najednou. Budou tyto země nadále dodávat potřebné komponenty, pokud dojde ke konfliktu? A pokud ano, zda budou schopni pracovat stachanovským tempem, aby výrazně zvýšili objem dodávek.

Za čtvrté, i když předpokládáme, že Západ někde našel někým zapomenutý skrytý zdroj energie a zásoby zdrojů a rozhodl se vše vyrábět sám, pak vyvstává otázka, kdo tu práci udělá. Koneckonců, kromě toho bude vyžadováno velké množství specialistů. Abychom si rozuměli, nikoli manažerů a IT specialistů, nikoli finančních géniů, ale konkrétních pracovníků schopným pracovat (rukama a mozkem) na zařízení. Udržovat, provádět úpravy. Některý uprchlík z Afriky může být dobrý v nošení pytlů a zametání ulic, ale je nepravděpodobné, že by byl dobrý u soustruhu nebo jako instalatér. Tito specialisté mohou být samozřejmě vyškoleni. Ale i v sovětském systému odborného vzdělávání to vyžadovalo 1,5 až 2 roky. A to se zavedenou výrobní základnou na samotných odborných školách.

Za páté, náklady na takové produkty, pokud je vyrobí sami Evropané, výrazně vzrostou. Západní technologie je již teď 3-5x dražší, ale bude 10-15x dražší. A tiskařský lis se zde přehřeje.

Již nyní je tedy jasně vidět, že Západ v takové „konkurenci“ definitivně prohraje. Proto tam nyní panuje hysterie i jen z prodlužování konfliktu mezi Ruskem a „dlouhovlasým lidem“. A pokud konfrontace dosáhne další, vyšší úrovně, pak už nebude hysterie, ale úplný kolaps.

Autor vyjadřuje výhradně svůj pohled na věc a pokud je vám blízký a zajímavý, přihlaste se k odběru kanálu a dejte mu like. Před námi je ještě spousta zajímavých věcí. 

Poznámka překladatele: Již hodně dlouho v komentářích tvrdím, že „Západní Elity“ (a je jedno koha za ně budeme považovat) dělají takové chyby ve snaze získat absolutní moc, že to vede k pravému opaku. Zničili si průmysl, zničili si vzdělání, zničili si tradiční hodnoty a kulturu, ničí si zemědělství, ničí si energetickou základnu. Zničili si naprosté základy průmyslu – těžké strojírenství.

Nadvláda finančních oligarchů, spojená s nadnárodními korporacemi nemá žádnou budoucnost, protože společnost nelze řídit jako podnik. Ani jako Východo-indickou společnost, kterou prý mají za vzor. Však také zapomínají, že tato společnost de facto zkrachovala (prostě přestala „vyrábět“ velké zisky) přes obrovské příjmy z kolonií v Asii a byla nakonec před likvidací převzata anglickým státem. Protože oni chápali a chápou vše jako zloději – tady a teď něco ukradnu a tím se stanu bohatším. Jenže zloděj nikdy nemyslí na budoucnost, je mnohem více ochoten nepoctivě získané rozfofrovat, protože – tak si příště zase něco někde ukradnu … a zase bude co utrácet … Navíc Západ je prorostlý korupcí do nebývalých a netušených rozměrů i v „poctivém“ podnikání, jen se to skrývá v „oficiálních“ obchodních a daňových výkazech za „krásná slovíčka“ …

A přesně takhle fungoval, funguje a chtěl by fungovat i nadále celý ten Západ. Jako zloděj, zločinec. Jen si vzpomeňte, pokud jste byli okradeni jak jste se pak cítili, jako by vám někdo naboural váš životní prostor a nešlo ani tak přece o ty peníze, či nějaké ty věci … 

A Amerika, přestože jako teď vytahává zisky z Evropy bude mít ještě mnohem horší osud, protože tam si zlikvidovali naprosto všechno, co mělo jakoukoli spojitost s takovou výrobou jako jsme byli zvyklí chápat při výrobě ještě typicky amerických výrobků. Navíc je tu faktor nejen genderové rozdělenosti, ale mnohem důležitějším je skutečnost, že mladí lidé jsou stále více závislí na drogách. A zdrogovaný pracovník není jen nespolehlivý při výrobě, on prostě ani nemusí přijít. A přerušení tohoto trendu – nehlasně dosud podporovaného – to není otázka jednoduchá a krátkodobá a právě i tohle bude jednou z příčin pádu USA jako státu a tím i těch, co chtějí vládnout světu. Oni jiný nástroj než Západ nemají.

A to se ještě nebavíme o kvalitě infrastruktury Západu … tamm je situace ještě mnohem horší.

Jednoho však Západ má ještě docela dost – pokud si to nespálí – může vyrábět oštěpy, šípy, kopí a katapulty ze dřeva a s kamenými „hroty a náboji“. Nebo používat pouze rovnou kameny … Třeba se svět konečně Západu lekne a smíchy se potrhá …

https://dzen.ru/a/ZVSyDhmdv3JKzpQe?referrer_clid=1400&

Překlad Peter 008

sdílet na

139 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Pijack
16. 11. 2023 08:44
Ohodnotit příspěvek :
     

Je to otázka, o které je možno diskutovat. Ale možná zbytečně, odpověď je předem daná historií vojenských střetů od druhé světové. Vzpomíná si někdo, že by USA nějaký vojenská střet od té doby vyhrály, kromě poražení zhulených vojsk na Grenadě za Reagana? Můžete zbláznit mozkové buňky a prozkoumat jakékoli historické dokumenty a nemáte šanci najít nic, co by se vítězství podobalo. Vždy je to podle hospodské průpovídky “Ať jsem bit, jen když se peru”. Z toho plyne, že jediný výsledek je, že američtí daňoví poplatníci a s nimi všichni uživatelé dolaru platí bohatnutí americké zbrojařské lobby. USA další válku opět prohrají, ale to není důležité, důležité jsou zisky. Vítězství je “důležité” jen pro filmové fanoušky Hollywoodu. USA neválčí proto, aby vyhrály. USA válčí proto, aby vydělaly další miliardy. Udělaly to proti Hitlerovi, aby zachránily své investice v Evropě a nepadly do rukou Ruska. Co na tom, že ubozí filmoví diváci umírali kvůli investicím několika nenažranců…

Pijack
16. 11. 2023 09:47
Odpovědět  Peter 008

Jj, je to krásně vidět na prosperitě Číny. Panuje tam šíleně vysoká vzdělanost. To co nabízí světu Čína je už nad chápání Amerických “mozků”. Teď to potvrdil Bidet po setkání s prezidentem Číny Si. Prohlásil, že Čína je světový agresor 🙂 Proč asi? Uvědomil si, že na Čínu už v produkci nemají. Tak ho musí před veřejností presentovat jako nebezpečí pro USA. No, lepší zhodnocení není ani třeba. Ještě jim nedocvaklo, že válčením pokrok nezíská, což Čína už pochopila dávno. Proto se také Čína věnuje domácímu rozvoji a nikoliv válčení po celém světě. Válkou se podporují pouze obchody, protože likvidací ubývá produktů. Prostě dvojí vidění ekonomiky.

Spam Jan
16. 11. 2023 12:12
Odpovědět  Pijack

Je to smutné. Kolik válek začala Čína a kolik válek začala a způsobila Anglie a USA?

Jaris
17. 11. 2023 01:55
Odpovědět  Spam Jan

Cina nepotrebuje valcit. Ona si svet koupi. Osobne Cine moc neverim, protoze jejich system skupovani pozemku a nemovitosti po celem svete vidim jako hrozbu. Cinane prijdou napriklad s tim, ze nejake chude zemi vybuduji treba letiste. Cinane si pro stavbu privezou material i cinskou pracovni silu, takze onen stat z toho nema zadnou vyhodu a jen plati dluh Cine. Nakonec na splatky nestaci a Cina rekne, ze to nevadi, a to letiste si privlastni. Moc se o tom nemluvi, ale Cinane drancuji ruskou Sibir. Lide z drevarskeho prumyslu si stezuji, ze jim Cinani berou praci. Na miste Rusu bych byla opatrna, ikdyz vztahy mezi obemi zememi jsou momentalne zalite sluncem. Mimochodem mel K.Capek zrejme pravdu, kdyz varoval o nebezpeci zlutych mravencu ve hre ‘Ze zivota hmyzu’, jak zamorili svet.

Pavel z Moravy
17. 11. 2023 08:51
Odpovědět  Jaris

Na všem je trochu pravdy, ale u těch rozvojových zemí to bude složitější. Jestli tam jak píšeš staví třeba letiště, tak si pravděpodobně musí přivést nějakou kvalifikovanou sílu, která tam není. Nu, chce to prostě investovat do vzdělání a západ, jenž je vykořisťoval a zotročoval celá staletí samozřejmě kašlal na nějaké vzdělání domorodců. To jsou jasné důsledky kolonialismu, za to bych Čínu určitě neobviňoval.

ali-baba
16. 11. 2023 13:51
Odpovědět  Pijack

“Válkou se podporují pouze obchody” ano, ale obchody so zbranami !! A v mieri takisto! Doteraz neboli ziadne valky a zbrane sa vesele ale tajne predavali !!! Len sa o tom nepise a nehovori. Preco? Ze by to spadalo pod vojenske tajomstvo a my blbci to mozeme s laskavym dovolenim financovat nasimi vsetkymi moznymi danami !! Hallelujah, dakujeme ti boze vseveduci a vsemocny !!!

Pijack
16. 11. 2023 15:08
Odpovědět  ali-baba

Ale nééé, nejenom zbraně, ale zvýší se objemy obchodů se vším zbožím. Po každé válce je zapotřebí rychle doplnit sklady a jde to rychle na odbyt – stavebnictví, průmysl, spotřební zboží… protože všude chybí. Taktika je jasná – např. USA vybombardovali Bělehrad a po náletech okamžitě stoupla poptávka po stavebninách, zdravotních potřebách, potravin atd… a v pozadí už byly nachystány obchodní řetězce, které všechno poptávané zboží uvedly na trh. Tak dělají kšefty korporace s vládním rozhodnutím. To je čistý fašizmus.

ali-tete
16. 11. 2023 15:58
Odpovědět  Pijack

Tema bola valka a nie PO valce !!

ali-tete
16. 11. 2023 15:57
Odpovědět  ali-baba

Dakujem vsetkym pisajucim za ten jedem palecek nahoru. Vsetci vojaci a tomu este po……☺ Ach, jaj !

Efpe
16. 11. 2023 09:58
Odpovědět  Pijack

Něm,slim to zle ale vás příspěvek je protimluv.protoze pakliže je nedůležité výsledek ale protocene dolary,tak jdou od vítězství k vítězství.a podívejte vůbec je ani dnes nenapafne přestat.rozesiraji Kazachstán Mongolsko Arménii chystají se zničit aktivně blízký východ a Persii…nenapadne je přestat. To jeto nejhorší.

Pijack
16. 11. 2023 10:20
Odpovědět  Efpe

Třeba jsem to napsal moc složitě. Ale stále platí, že mrtví z války žádný zisk nemají.

eFPe
16. 11. 2023 11:01
Odpovědět  Pijack

Rychtyk, pravdu díte.

Jaris
17. 11. 2023 01:35
Odpovědět  Pijack

Vyborny uhel pohledu. Takhle demokraticky se chova gangsterska Amerika.

sergej
16. 11. 2023 08:50
Ohodnotit příspěvek :
     

U nás by to chtělo kaligulu aby koně jmenoval senátorem i když tedy tajvanec řechtá že po rusku porazíme čínu. 🙂 🙂

Gales
16. 11. 2023 09:42
Odpovědět  sergej

Ťajvanec už měl bejt dávno zavřenej v blázinci a léčit se koňskejma střikama.

Duudu Wo
16. 11. 2023 16:59
Odpovědět  sergej

Nestačí volové a krávy? Ještě koně.

Eva
16. 11. 2023 08:57
Ohodnotit příspěvek :
     

A já dodávám za šesté:
Rusko bojuje za svou vlast, za svoje lidi. Rusové jsou – přes všechny problémy, které mají jako každý – vždy a především lidé milující svou vlast.
A proto Rusko neprohrává.

Pijack
16. 11. 2023 09:49
Odpovědět  Eva

Palec nahoru. Nutno dodat, že Rusové milují svou vlast a Američané svou demokracii 🙂 Ten rozdíl nepochopí jen naši servilní politici.

Efpe
16. 11. 2023 10:00
Odpovědět  Pijack

Ano máte pravdu.a nic na tom nezmění ani milionkrát zpívání hymna před hokejovymi zapasy nebo vlajky vyvesene snad před každým barakem

vavi
16. 11. 2023 10:47
Odpovědět  Eva

Eva, plný súhlas ! Rusi nikdy nezabudli a nezabudnú na obrovské obete v II. WW a dnešný boj berú ako nevyhnutné pokračovanie tejto II. WW, hoci to vyzerá na III. WW…! Stačí si pozrieť každoročný “bessmertnyj polk” Tam aj debil z amíkova a eú vidí, čo je to odkaz “otečestvennej vojny”…!

janko z polanky
16. 11. 2023 12:47
Odpovědět  vavi

A zde vidíte ten problém, nikdo z vás nenapíše Rusové nikdy nezapomenou na oběti OB (отечественная война) nikdo nenapíše pokračování II. SV (světové války), ale všichni tady píšete o II. WW dokonce i III. WW. Národní cítění plyne nejen z národní historie, ale také z národního jazyka. Pokud je vaše vlast USA, pak je to v pořádku. Ale pokud je to “zemský ráj”, tak opravdu, ale opravdu, svoji vlast nemilujete. Zamyslete se nad tím.

ali-tete
16. 11. 2023 13:55
Odpovědět  janko z polanky

Historiu je dolezite poznat, ucit sa z nej, ale nevykecavat stsle o nej ! Pozerat sa dopredu a rozmyslat !

Jája
16. 11. 2023 19:13
Odpovědět  janko z polanky

Máte pravdu, také to tak cítím. Náš jazyk je dost bohatý a vkládání anglických slov do vyslovené české věty považuji za ubohé.

ali-tete
16. 11. 2023 16:00
Odpovědět  vavi

Zda sa, ze sem chodia len ludia s tym istym nazorom ako zakladatel. Takze nic pre mna. Toto potom nie je diskusia, citat rovnake nazory xkrat, nie je zaujimave .

Ladislav 💤
16. 11. 2023 12:14
Odpovědět  Eva

👍 Naprostý souhlas. Byl jste někdo na koncertu Alexandrovců v Ostravě? Když hned u první písně a promítání dokum. filmu z II. světové, mi naskočila husí kůže radostí a hned jsem si řekl, tenhle hrdý národ NIKDO a NIKDY neporazí! 🇷🇺

Eva
16. 11. 2023 12:47
Odpovědět  Ladislav 💤

Já jsem je viděla v Leningradu. Kaťušu museli opakovat, když zpívali Vojna narodnaja stál celý sál, a přiznávám, že i mně tekly slzy.

Ladislav 💤
16. 11. 2023 13:27
Odpovědět  Eva

To je přesně ten popis co jsem zažil. Děkuji 👍

eFPe
16. 11. 2023 18:24
Odpovědět  Ladislav 💤

Byl. v Ostravě. Tenkrát dokonce hráli naši a rusové hokej a bylo vidět jak někteří členové sledují v zákulisí mobily…Tenkrát ještě bylo hodně věcí dobře i když se na dohenestaci pracovalo a pracuje prakticky neustále.

ali-tete
16. 11. 2023 13:53
Odpovědět  Eva

Rusi su jednoducho vlastenci. To cesi a ani slovaci nie su. Bodka.

komoří Lang
17. 11. 2023 14:10
Odpovědět  Eva

Evo, plně podepisuji a dodávám : za sedmé. Rus na rozdíl od nás nepoklekne!!

katango
17. 11. 2023 14:26
Odpovědět  komoří Lang

Jen před Bohem, svou matkou a když žádá o ruku nějakou dívku.

Markýza
17. 11. 2023 14:29
Odpovědět  katango

Tohle přeci pronesl nějaký ruský sportovec, ne? Když jej nutili bleklajvsmetrově poklekat. Pamatuju jen, že jsem valila vočadla, takže to musel být někdo, od koho bych to vůbec nečekala.

Markýza
17. 11. 2023 14:44
Odpovědět  Markýza

Akorát snad řekl “Před Bohem, svým carem a svou dívkou, když ji žádá o ruku” .

katango
18. 11. 2023 17:55
Odpovědět  Markýza

Jo, taky jsem ty vočadla valila. Nebyl to hokejista Ovečkin?

Markýza
18. 11. 2023 18:18
Odpovědět  katango

Nebyl – to je profláklej dezolát a taky v hokeji si snad ani neklekali, ne? 😎 Tohle byl někdo poměrně nečekaný – pořád mám dojem, že nějaký fotbalista, tam bylo klečení děsně v módě.

Ferko
19. 11. 2023 20:50
Odpovědět  Markýza

Nevím, jak ve fotbale, ale ve Formuli 1 to byl Daniil Kvjat, který tehdy prohlásil, že si klekne pouze před knězem, ruskou vlajkou a svou nastávající.

Gales
16. 11. 2023 09:39
Ohodnotit příspěvek :
     

Pokud bude NATO v Evropě,do té doby tu nebude klid.Ať chcípnou.

ali-tete
16. 11. 2023 13:57
Odpovědět  Gales

Vystupit z NATO, nech si tam zostanu ti, co chcu. ALEBO ho jednoducho zrusit, to pre dobreho pravnika nemoze byt problem….opakujem dobreho !!

zdendulka
16. 11. 2023 09:55
Ohodnotit příspěvek :
     

Můžete mi prosím někdo říct, co to znamená “dlouhovlasý lid ” ? Děkuji 🙂

Pijack
16. 11. 2023 09:59
Odpovědět  zdendulka

Máš-li dlouhý vlas, nechoď mezi nás 🙂
Takto nás šikanovali svazáci na školách za normalizace. Ale nevím jak to s dlouhovlasým lidem souvisí 🙂 Třeba by na to dovedl odpovědět zapálený euro svazák Rakušan s euro svazačkou MPA 🙂

Lékořice ok
16. 11. 2023 10:25
Odpovědět  Pijack

Já znám z dětství jiné pořekadlo – “dlouhé vlasy, krátký rozum”.

All
16. 11. 2023 13:48
Odpovědět  Lékořice ok

Ne ne ne,tohle je zase naopak pro zblbnutí ovcí. Ve skutečnostin platí ,,Dlouhé vlasy,velký rozum”. Slované nosili vždy dlouhé vlasy a dobře se vědělo proč. A je znám i případ jednoho římského vládce,který začal stříhat svou armádu dohola a jasně se vyjádřil,že nepotřebuje chytré vojáky,ale jen vojáky plnící rozkazy. Moda holých lebek souvisí z blbostí a pitomostí lidí,kteří neví nic o vlasech,o jejich významu.

Pijack
16. 11. 2023 15:10
Odpovědět  All

Konečně někdo, kdo o původu dlouhých vlasů něco ví. Děkuji za komentář.

katango
16. 11. 2023 20:19
Odpovědět  Pijack

Též bibličtí Samson a Dalila.

ali-tete
16. 11. 2023 13:58
Odpovědět  Lékořice ok

Ja zase ze mudre vlasy opstili sprostu hlavu .

Lékořice ok
17. 11. 2023 06:17
Odpovědět  ali-tete

Skvělé, kolik informací jsme získali na téma “dlouhé vlasy”. Díky všem za příspěvky.

Boomer
16. 11. 2023 10:55
Odpovědět  zdendulka

..tak byli označováni kozáci z oblastí okrajinských, mívali dlouhé vlasy na temeni hlavy, někdy stažené do culíku, zbytek hlavy vyholený. Proto mají dodnes poněkud hanlivou přezdívku Chocholové nebo Chochlové.
Najděte si Repinův obraz “Záporožští kozáci píší dopis tureckému sultánovi” .

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
All
16. 11. 2023 13:56
Odpovědět  Boomer

Jako vše,pořád dokola,vše je naopak.Platí a vždy platilo ve skutečnosti Dlouhé vlasy-Velký rozum. ( A proč myslíte,že je dnes obrovské množství plešatých mužů ? Podobně jako přiblblých politiků,co se neumí ani vyjádřit a za každým druhým-třetím slovem ééé ee éééé ,jeden větší pakoš jak druhý ) U mužů nejde jen o dědičnost,ale taky o to,že se neumí o vlasy starat a je jim to šumafuk a ta přiblblá moda holých lebek je pouze a jen zase pro vyložené pitomce.Nic na hlavě-Nic v hlavě platí dnes dvojnásob.

Boomer
16. 11. 2023 14:16
Odpovědět  All

..hm, to tedy zírám, s takovou parádní generalizací jsem se už dlouho nesetkal! Ale díky vám už chápu, proč je třeba Vráťa Brabenec takovej génius…
https://1url.cz/OukYb
https://1url.cz/SukYP

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Duudu Wo
16. 11. 2023 17:04
Odpovědět  Boomer

Spolek holohlavých děkuje.

Boomer
16. 11. 2023 17:25
Odpovědět  Duudu Wo

..rádo se stalo. Částečný skinhead od přírody…

Ferko
19. 11. 2023 20:54
Odpovědět  Boomer

O mladých plešatých je zase známo, že je to vysokou hladinou testosteronu.

Ladislav 💤
16. 11. 2023 12:15
Odpovědět  zdendulka

Stačí se podívat na paka Vondru! Stačí?

Markýza
16. 11. 2023 14:56
Odpovědět  zdendulka

Předpokládám, že ten kozácký cop – takový jako irokézský účes. Tohleto: https://1url.cz/puknG

analytik
16. 11. 2023 10:17
Ohodnotit příspěvek :
     

První jednoduchý důvod: Západ stojí na zlomyslné lži s cílem oklamat a přečůrat, zatímco Rusko stojí na pravdě (ano, i ono lže, ovšem milosrdně, aby neranilo city “partňoraf”).
Druhý jednoduchý důvod: cílem Západu je cizí národy ovládnout, schlamstnout, vysát a podřídit, zatímco cílem Ruska je ovládnout hrozby a rozvíjet autentičnost a jedinečnost cizích národů.
Třetí jednoduchý důvod: Západ stojí na archetypu Temna a Zla, které adoruje principy řež – výhra – prohra (nechť zvítězí právo silnějšího nebo podlejšího), zatímco Rusko je archetypálně postaveno na Světle a Dobru původního lidství, tedy principu pomoc – výhra – výhra.

Pijack
16. 11. 2023 10:24
Odpovědět  analytik

Skvělý postřeh. Ostatně právo silnějšího je základem kapitalizmu. K síle se přidává podlost. Síla ducha je totální opak. Takže se dá říct, že je to odvěký souboj síly ducha se silou hmoty.

Prodost
16. 11. 2023 12:33
Odpovědět  Pijack

K síle se přidává podlost.” Možná si ani neuvědomujete, jak jste to trefil. Proto to dali dohromady Anglosasové s židy. O židech to národy, které jim poskytli útočiště vědí už dávno, viz třeba zde: Stalin o Židech – Czech Free Press. Jenže to zase (např. Češi) zapomněli. A to je fatální! No a anglosaská síla? Tak to už je jen vzpomínka na “zašlou slávu”. Dosud pouze vykořisťovaný a zneužívaný svět, jež se nyní nazývá globálním jihem prostě “vyrostl z plenek”. A ČR? Zase submisivně/devótně na špatné straně. Proč? Inu Češi zhloupli a a prominutím zesračkovatěli. To procesem, jež se nazývá subverze. To je mnohem sofistikovanější forma diverze, kdy my sami provádíme likvidaci sebe samých, ovšem s přesvědčením, že pro sebe a svojí společnost děláme jen to nejlepší. Za to může školství a tzv. kultura. Inu: “Chcete-li ovládnout národ, vychovejte jeho mládež”.

Pijack
16. 11. 2023 12:51
Odpovědět  Prodost

No, právě že si to uvědomuji, proto jsem analytika doplnil. I vám děkuji za doplnění.

Pavel z Moravy
16. 11. 2023 16:20
Odpovědět  Prodost

👍👍

16. 11. 2023 10:30
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdo by se bál jít do války s takovejma mašinama?

https://www.youtube.com/shorts/dvsvJ4T90gY?feature=share

Pijack
16. 11. 2023 10:40
Odpovědět  primak

To jsem se rozchechtal, jak nám včera ukázali rozbité Pandůry po srážce s blbou plechovkou Fabií. Dokonce byli zranění 4 vojáčci. To by mě zajímalo, jak by dopadli, kdyby do nich trefil granát. To by z té dřevotřískové kapoty nezbyly ani piliny do kamen 🙂 🙂 🙂

katango
16. 11. 2023 11:06
Odpovědět  Pijack

To bylo Hyundai a ještě snad jedno z těch menších. A řídila ho dvaapadesátiletá paní.

Pijack
16. 11. 2023 11:14
Odpovědět  katango

Se hned pozná učitelskej 🙂 Správně opraveno. ALE ta dřevotříska na Pandůru je nepřekonatelná 🙂 🙂 🙂

katango
16. 11. 2023 13:38
Odpovědět  Pijack

To je.

A mohu ještě zpřesnit – bylo to Hyundai i20.

Boomer
16. 11. 2023 17:15
Odpovědět  katango

.. no a já zase upřesním vás.. byl to Hyundai ix20. My jsme famílie automechaniků…

katango
16. 11. 2023 20:22
Odpovědět  Boomer

Tohle ( H i20) jsem četla. To víte, moje současná famílie je famílie psychiatrů, tak jemným nuancím u aut nerozumím. Ale děkuji za zpřesnění, člověk není nikdy příliš starý na to, aby se poučil.

Boomer
16. 11. 2023 13:43
Odpovědět  katango

..podobná nehoda se stala už jednou, tehdy v tom byla řidička Fabie. Společným jmenovatelem obou nehod jsou diametrálně odlišné jízdní vlastnosti Pandurů a osobního auta. To si ovšem řidičky v obou případech neuvědomovaly, navíc ve druhém případě řidička prokázala hrubou neznalost ustanovení Pravidel provozu na pozemních komunikacích..
§ 41, odst.3/7. Řidiči ostatních vozidel musí vozidlům s právem přednostní jízdy a vozidlům jimi doprovázeným umožnit bezpečný a plynulý průjezd, a jestliže je to nutné, i zastavit vozidla na takovém místě, aby jim nepřekážela. Do skupiny tvořené vozidly s právem přednostní jízdy a vozidly jimi doprovázenými se řidiči ostatních vozidel nesmějí zařazovat.
Konec školení, jakákoli případná diskuse je o ničem, žáci moji milí…

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
ali-tete
16. 11. 2023 14:04
Odpovědět  Boomer

Ty mas urcte zapnute repraky na plne pecky v aute !! Paragraf si najdi…. Ale takych policajti nezastsvuju …

Boomer
16. 11. 2023 20:24
Odpovědět  ali-tete

.. přiznávám bez mučení, že naprosto nechápu smysl vašeho příspěvku. Ale uznávám, že máte právo napsat cokoli…

Markýza
16. 11. 2023 17:25
Odpovědět  Boomer

To máte fuk, tohle všechno. Na tom je důležitá ta symbolika….už zase. Poprvé se D1 začalo říkat Vražedný Ťokův průsmyk a fakt mě strašně mrzí, že sem nemůžu dávat obrázky!!! Áá! Je to pořád na síti! Hele – tady můj oblíbený https://1url.cz/Auk8C a tady pro jistotu celá stránka: https://1url.cz/Auk8U
Ať to ale dopovím – ještě se to stane jednou a bude to báječná tradice 😎

Boomer
16. 11. 2023 17:51
Odpovědět  Markýza

.. inu, ten první panduří masakr se odehrál na běžné silnici u Tábora. Tam řidička prudce šlápla na brzdy, ač k tomu neměla až zase tak adekvátní důvod a vojáci doplatili na nedodržení odstupu, při té rychlosti má Fabia brzdnou dráhu nějakých 20 metrů, Pandur okolo čtyřiceti a jeho kinetická energie při cca. 20 tunách je obrovská. Řidička měla štěstí, že první Pandur to ubrzdil jakoš takoš a ostatní zastavovali o sebe navzájem, něco jako ty šutrové čajníky při curlingu. Navíc obrněnci v koloně nebyli doprovázení vpředu ani vzadu vozidly s oranžovými zábleskovými světly. Amíci na D1 typicky po emericku přecenili kvality svých strojů…

Markýza
16. 11. 2023 22:05
Odpovědět  Boomer

Fakt? No tak to už máme skoro tradici na světě! Jen to žádalo zřejmě tu dálnici, aby to mělo ty správné grády 😀

Boomer
17. 11. 2023 10:31
Odpovědět  Markýza

.. ano, tomu se v antické tragédii říká peripetie, v současné mluvě doby politologické je to akcelerátor děje…

Markýza
17. 11. 2023 14:37
Odpovědět  Boomer

Akcelerátor děje…..no, hezké, hezké. Já si spíš pamatuju tu peripetii. Hlavně ovšem, aby na konci byla nějaká katarze – jak není, tak je celá věc naprd.
Víte, já byla dlouho z naší národní obrany dost na rozpacích: nemyslím lidi (českým chlapům v krizi naprosto důvěřuju) ale tak nějak celkově. Jenže to upevnění tradice Ťokova průsmyku a tento šotek od ČA mě uklidnily – a to myslím naprosto vážně. https://1url.cz/PusLF

Boomer
17. 11. 2023 15:04
Odpovědět  Markýza

.. jo, jak říkal doktor Skružný, ještě pořád máme hezký holky, ještě pořád máme dobrý pivo, ještě pořád se máme čím kochat… a čemu zasmát.

Markýza
17. 11. 2023 15:50
Odpovědět  Boomer

Neříkal hezký! Říkal “nejkrásnější na světě”, vy neznabohu. A říkal to krásně zasněně 😀 https://1url.cz/zta72

Boomer
17. 11. 2023 16:09
Odpovědět  Markýza

.. když se o našich holkách řekne, že jsou hezký, není třeba dalšího stupňování. Kdykoli jsem kdekoli ve světě potkal ženskou, za kterou stálo za to se ohlídnout či dokonce ji oslovit, vždycky odvětila: nazdar krajane…

kartan
16. 11. 2023 17:43
Odpovědět  Boomer

Nikdo ti o žádnou diskuzi nestojí.S debilem se nediskutuje pouze se kope do zadku.

Boomer
16. 11. 2023 17:54
Odpovědět  kartan

.. jo, teoreticky to máš zvládnuté. Nechceš si to zkusit v praxi? Do zadku tě ale nekopnu, to není fér…

kartan
16. 11. 2023 19:05
Odpovědět  Boomer

Zajdi si k psychiatrovi.

Slovan
16. 11. 2023 19:16
Odpovědět  kartan

Tam už byl a nedopadlo to dobře. 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Boomer
16. 11. 2023 19:30
Odpovědět  kartan

.. ne*er se do chlapů, když jsi bábovka, jo? Jedině, že bys mi přepustil toho svého, bylo by o kom povídat. Zatím se postav do řady za ty tři chudáky, co už jsou odepsaní… ;o))))

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Standa
16. 11. 2023 19:39
Odpovědět  Boomer

Boo , když on nestojí o ,, žádnou diskuzi” a o tom je to tady je ! a něco ,jako kartan .. fuj… neví nic o přesné dikci zákona a nechápe ho i když ho cituješ a nechce o tom nic vědět, má smysl s ním diskutovat?
Další provokatér z Rakušanové dilny. Ignorujme!
Jeho ,,cit:.S debilem se nediskutuje pouze se kope do zadku.”.
Myslíš , že by to se mu samotnému podařilo”? U Rakušanových ,, debilů” by se to mohlo podařit ? Podle těchto rektálních pučmelounů by se jim to mohlo podařit.Za ty peníze jsou ohební dost!
Mohu tě nakopat já,,kretone”? napiš , kdy a kde ! Klidně před kachlíkárnou na Letné! Pošlu si tam lidi a foto!

Standa
16. 11. 2023 19:42
Odpovědět  Standa

Boo , psáno pro kretona!…Kartana…čekám…zbabělci se nikdy neozvou..takže klídek!!!!

Boomer
16. 11. 2023 20:41
Odpovědět  Standa

.. inu pohoda, klídek, sranda.

kartan
17. 11. 2023 09:50
Odpovědět  Boomer

Ty blbečku už jednou jsem ti do držky dal.Takže klídek.

Boomer
17. 11. 2023 10:25
Odpovědět  kartan

.. no nepovídej? A kdy a kde to bylo? Povídej…

kartan
17. 11. 2023 09:49
Odpovědět  Standa

Další buzerant na obzoru.Se tu z té líhně volovitých množíte.Jako krysy

Slovan
16. 11. 2023 19:18
Odpovědět  kartan

Von tam u té bouračky byl.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣

Markýza
16. 11. 2023 22:06
Odpovědět  kartan

Ale. Další znalec Fšeho. Já prosím ano, já stojím o diskusi s Boomerem 😉

katango
17. 11. 2023 11:16
Odpovědět  Markýza

Já též.

Markýza
17. 11. 2023 14:39
Odpovědět  katango

A je to…… nemá-li muž podporu žen, nemá nic.

Boomer
17. 11. 2023 15:08
Odpovědět  Markýza

.. děkuji Vám, dámy.
Není-li na světe jediného dámského šátečku, pro který by stálo za to bojovat, mění se muž v rytíře smutné postavy. ;o))

Ferko
19. 11. 2023 21:03
Odpovědět  Boomer

Od kdy jsou Pandury “Vozidla s právem přednosti v jízdě”? Pokud vím, jsou to jen vozidla s modročerveným majákem. A v případě kolony vojenských vozidel v doprovodu auta s majákem vpředu a stejným vzadu. Pak se do kolony nesmíte zařadit, ani předjíždět.

Vladimír
16. 11. 2023 19:22
Odpovědět  katango

Okamžitě bych ji angažoval do armády.

Trojta
16. 11. 2023 17:12
Odpovědět  Pijack

Kdyby aspoň s Fabií! Ve skutečnosti to Hyundai i20😂🤣

zuza
16. 11. 2023 11:04
Odpovědět  primak

to katapultovanie mu moc nepomohlo, keby to lietadlo vybuchlo, tak je po ňom tak či tak, veď pristál meter od lietadla. A ešte sa musel aj dobre udrieť, lebo padol takmer rovnako rýchlo ako keby nemal padák. Videla som iné video, kde to lietadielko štartovalo a pristávalo vertikálne, vyzeralo to efektne. Ale odniesť nejaký väčší náklad asi nezvládne….

Boomer
16. 11. 2023 11:32
Odpovědět  zuza

.. záchranný padák ho má dostat na zem jakž takž nepoškozeného, kupříkladu náš ZVP 80 má střední vertikální rychlost klesání před dopadem 6,5 m.s-1.. a na nějaké velké “podrovnávání” není konstruovaný. U vystřelovací sedačky vrchlík padáku z kontejneru “vypinkne” pyropatrona, podobně jako tomu je u airbagu v autě.

Boomer
16. 11. 2023 11:17
Odpovědět  primak

.. ale nutno uznat, že pilot se snažil do poslední chvíle dostat mašinu na zem a katapultoval se až v okamžiku, kdy bylo jasné, že letadlo si dělá co chce. Příliš mnoho elektroniky někdy bývá na škodu, a F-35 má mezi národem leteckým přezdívku “Létající hrouda”…

ali-tete
16. 11. 2023 14:02
Odpovědět  primak

Mne to pripada ako keby sa tu niektori tajne hrali na vojnovych stvacov! Tu sa ma diskutovat, a nie davat linky na kdejake videa o zbraniach !!!!! Fuj! Kde je admin??? Pytam sa to tu uz po x ty raz!

katango
17. 11. 2023 11:17
Odpovědět  ali-tete

Vieš čo? Choď už do riti!

Markýza
17. 11. 2023 14:40
Odpovědět  ali-tete

Admin je v armyšope, zlatko. Kupuje si tam kvalitný nožík 😎

Jiří
16. 11. 2023 11:50
Ohodnotit příspěvek :
     

Z dnešního pohledu byl socialismus Ráj.

Ladislav 💤
16. 11. 2023 12:17
Odpovědět  Jiří

No to tedy byl a nádherný!

Pijack
16. 11. 2023 12:55
Odpovědět  Jiří

Uff, jsem si též uvědomil, co všechno jsme museli podstoupit a dnes?… většinu z toho už nemáme a potřebujeme to jako sůl. Od vody, plyn až po elektřinu, práci, dopravu, pediatry, zubaře… Jak to ti komouši sakra dělali? 🙂

Pavel z Moravy
16. 11. 2023 16:24
Odpovědět  Pijack

Spravovali to pro lid a to všechen i ten co je nemusel.

Ferko
19. 11. 2023 21:11
Odpovědět  Pijack

Obrovská vojenská výroba + žádné dáfky cigánům + všichni museli pracovat a poctivě odvádět daně.

zuzana
16. 11. 2023 12:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Sergej Lavrov: Ekonomická nadvláda Západu skončila

https://aktax.cz/sergej-lavrov-ekonomicka-nadvlada-zapadu-skoncila/

unor 2022
16. 11. 2023 12:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Vypada to tak. A prekvapeni se nejspise nebude konat.

zuzana
16. 11. 2023 12:59
Ohodnotit příspěvek :
     

Fauci se spikl s virology, aby ve Wuhanu podvedl celý svět

https://aktax.cz/fauci-se-spikl-s-virology-aby-ve-wuhanu-podvedl-cely-svet/

zuzana
16. 11. 2023 13:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Erdogan prohlásil, že konec Izraele je blízko, přestože Izrael vyhrožuje použitím jaderné bomby

Turecký prezident Recep Tayyip Erdogan ve středu prohlásil, že Izrael je „teroristický stát“ podporovaný Západem, který bude brzy čelit svému konci, přestože vyhrožuje použitím jaderných zbraní proti svým nepřátelům.

https://aktax.cz/erdogan-prohlasil-ze-konec-izraele-je-blizko-prestoze-izrael-vyhrozuje-pouzitim-jaderne-bomby/

zuzana
16. 11. 2023 16:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Biden nazval Siho „diktátorem“ jen několik hodin po schůzce, která měla napravit vztahy s Čínou

https://aktax.cz/biden-nazval-siho-diktatorem-nekolik-hodin-po-schuzce-ktera-mela-napravit-vztahy-s-cinou/

Markýza
16. 11. 2023 16:50
Odpovědět  zuzana

Nenazval, ať jsme spravedliví – ne tak přímo a být to v hospodě, bylo by i jeho vysvětlení docela přijatelné. Jenže v hospodě nebyl, takže jo – je to lapsus jako kráááááva…..abych tak řekla. Podle mě si tím u Číny opravdu moc nepomohl a vzhledem k tomu, že USA jsou její zdaleka největší dlužník, myslím, že přímo zavařil.

katango
16. 11. 2023 20:26
Odpovědět  Markýza

Ona je ta dementní loutka ještě přijde draho.

Markýza
16. 11. 2023 22:02
Odpovědět  katango

Však už jsem kdesi zkonstatovala, že je na svém místě dokonalost sama. Pokud je nutností dějin přeorganizovat svět a mocenské struktury (a to je) a pokud je lepší udělat to svižně a pokud možno bez krveprolití (a to je) pak je Slípydžou ideálem , stejně, jako VVP na té druhé straně – o strýčkovi Si nemluvě. A ještě tu máme Modího. Nádherná hra sil!

Jura S
16. 11. 2023 16:11
Ohodnotit příspěvek :
     

SOCIALISTICKÉ VZDĚLÁVÁNÍ ZA KOMUNISTŮ :
jako chudý synek ovdovělé máti, jsem žili velmi skrovně, máti plat nějak 1900 KČS čistého, ale :

  • gypl – ZADARA, učebnice, vše, nevím už jestli se platilo něco na obědy, ale bylo to pakatel…
  • VUT Fakulta stavební- ubytování na kolejích 1 KČS/den !! Ano slovy jedna kačka časkoslovenská!! (v tom zadara měnění prádla.. základní úklid budov). Jídlo – stravenky 2,6 KČS do menzy = 7,8 KČS na den kompletní jídlo a podotýkám KVALITNÍ !!!
  • SKRIPTA, cca 15-25 kčs, ale koupili jste si starší za pár kaček od vyšších ročníků….

Celkové měsíční náklady studenta =31+3*2,6*31 = 273 Kčs, pokud jste byli na kolejích i o víkendech…
ŘEKNĚME že INFLACE je 20-ti násobek od komoušů… tedy máti by měla dnes jako učitelka asi 38000 čistého (mnozí se zasmějí. mají prd a né tuhle částku) tak by náklady na dítě, co se chce vzdělávat na VŠ činily cca 5,5 tis. Kč (koulí filajových, venco-flaškových) … tedy žádná SAMOŽIVITELKA by neměl kvičet, že na vzdělání dětí nemá… že…. vodřekne si tři trvalé u kadeřníka a uživí vysokoškoláka…že… Ale tak to dnes asi evidentně NENÍ !! Stát pošle chudé inteligentní děti do MONTOVNY, a na vysoké školy huhumanitární

Jura S
16. 11. 2023 16:18
Odpovědět  Jura S

… jdou vypatlanci ala” filaja” … doktor prdivěd, kandidát swiních věd… Že a pak se ptáme, kde máme ty technické odborníky ? NIKDE, ale zato máme plno sociologů, politologů, ekonomů z Burkina faso, parapsychologů, mentalistů, porodních báb, domácích léčitelů, psychoterapeutů, prachokačkoterapeutů ( co vám vymydlí účet)….
Ale SAKRA sehnat tesaře, pokrývače, obkladače, ale i zubaře, děckého lékaře, to je jiná liga co…

ali-tete
16. 11. 2023 17:40
Odpovědět  Jura S

To je len ciastocna pravda. Na Slovensku zdravotna poistovna….no skoda hovorit…spoluokradatel s lekarmi…

Standa
16. 11. 2023 18:58
Odpovědět  Jura S

Dej Fialkovi do ruky rýč, lopatu,žebřík a uvidíme! Bude se ván šklebit do obličeje a popíjet kafe!Nikdy nic nedělal!

katango
16. 11. 2023 20:30
Odpovědět  Jura S

V Praze neseženete psychoterapeuta ani za peníze, natož na pojišťovnu. A nemylte se, abyste mohl dělat psychoterapii, potřebujete kromě VŠ (např. medicína, psychologie) taky víceletý a vámi plně placený výcvik. Nejdražší je psychoanalýza. A jsem přesvědčená, že dobrý psychoterapeut toho s vámi (nikoli pro vás, musíte se zapojit) dokáže velmi mnoho.
Mám 40 let profesních zkušeností a pár let osobních zkušeností.

Jsem psychiatr a psychoterapeut, t.č. již v důchodu. Už jsem byla moc unavená.

Boomer
17. 11. 2023 11:57
Odpovědět  katango

.. velmi taktně jste v souvislosti s atributy dobrého psychoterapeuta pominula tu lidskou stránky osobnosti téhož. Smutným faktem naší doby je, že velká část absolventů studia v oboru se ani nepokusí o zařazení do klinické praxe a rovnou přeskočí na druhou stranu plotu, do reklamních, píárových a jim podobných lidstvu škodlivých agentur, což je sice pochopitelné z hlediska příjmového, ale současně zavrženíhodné z pozice potřebných.
Mám známou, která v oboru byla/je velmi dobrou, ale skončila s praxí kvůli věku a pocitu opotřebení sebe samotné s tím spojeným. Nechala si jen část “doživotních” klientů, které nedokáže kvůli osobní vazbě nechat napospas syrobě světa, jak mi řekla. Náš kontakt byl a zůstává neprofesní, přátelský, prý je pro ni osvěžující, když si občas může poklábosit s někým, kdo ji “skoro nepotřebuje”… :o))))

katango
17. 11. 2023 12:38
Odpovědět  Boomer

Ta lidská stránka je ta prvotní, možná proto jsem ji pominula. Když popisujete člověka, taky jako podstatný rys neuvedete, že má hlavu. Mimoto šlo spíš o technikálie, než o podstatu.

Ostatně zakladatel psychoterapeutického směru, ke kterému mám tu čest se hlásit, tedy Carl Rogers, prý řekl, neztrácejme čas výcvikem psychoterapeutů, ale jejich výběrem.

Boomer
17. 11. 2023 12:49
Odpovědět  katango

..ten problém osobnostních předpokladů se asi týká všech oborů, u některých však může hrát menší roli.
Mým osudem v posledních cca.15 letech zaměstnání byli noví zaměstnanci, které mi přidělovali do zácviku s dovětkem.. zjistěte, jestli z nich budou lidi vhodní pro železniční provoz. I přes splněnou/požadovanou úroveň vzdělání prostě někteří nebyli schopni vyhovět požadavkům praxe.

katango
17. 11. 2023 14:29
Odpovědět  Boomer

Tady mluvíme, tedy já mluvím, o empatii, autencitě, sebereflexi, otevřenosti, sebeexploraci a tak.

Psychoterapie děsně vyčerpá, když ji děláte poctivě.

Markýza
17. 11. 2023 15:00
Odpovědět  katango

Já si vždycky říkala, co s tím dělají? Se všemi těmi hrůzami, co na ně lidi sypou. To aby se chodili koupat do Jáchymova, tam je radioaktivní voda……..když takové věci řešíte s kamarádkami, je to vzájemné: já se vybliju jim, ony mně a vzájemně se to vyruší. Ale psychoterapie………….

katango
18. 11. 2023 18:02
Odpovědět  Markýza

Musíte to umět ze sebe shodit, blbý je, že vás to nikdo nenaučí. případně to zpracovávat s dalším psychoterapeutem, což činím třeba já. A jsem přesvědčena, že jde o fakt dobře investovaný prachy. Ale dělám to jen poslední tři roky a ne ani tak kvůli profesi. Nakupilo se mi dost problémů mimoprofesních.

Ferko
19. 11. 2023 21:22
Odpovědět  katango

Přijeďte na Moravu, dáme slivovičku nebo vínečko, uzené, klobásky, dobrý sýr a pokecáme. Uvidíte, že za dva dny na Moravě budete jako rybička.

Markýza
17. 11. 2023 14:42
Odpovědět  Boomer

Kdyby jen oborů………….jak pravila ta sestřička v sanatoriu, kde se léčila Betty McDonaldová. Nejdůležitější je, kdo je s kym.

Ferko
19. 11. 2023 21:18
Odpovědět  katango

Přijeďte na Moravu, dáme slivovičku nebo vínečko, uzené, klobásky, dobrý sýr a pokecáme. Uvidíte, že za dva dny na Moravě budete jako rybička.

Standa
16. 11. 2023 19:19
Odpovědět  Peter 008

Nejdříve do železářství, pak drogerie ,krátké intermezoo na stavbě , montovna, Amazon poté hospoda ve stejných umulosaných ,, džínsách”.
Když píšeme o restauracích… dříve černé oblečení, čelenka,zástěrka, chromovaný hrneček na polévku,..nalévání ,bílé zdravotní boty na podpatku( vše fasované),příbory v ubrousku ..atd. A nyní…svoboda , demokracie , špinavé ruce a kalné oči v restauracích u obsluhujících . Včera jsem byl u nás na Hamru…takový tunel , dříve sklad zeleniny. Tlačenka 135 Kč za 10 dkg tlačenky,145 za jednoho utopence , ..chleby zvláště…

Boomer
16. 11. 2023 19:45
Odpovědět  Standa

.. Stáníku, do jakých stravoven jste to tenkrát chodil?! Šálek na polévku byl vždy nerezový, chromované restaurační nádobí by nevydrželo zátěž neustálého mytí…

katango
16. 11. 2023 20:32
Odpovědět  Peter 008

Medicína přestala lákat, protože studium je hodně těžký a dlouhý, první roky v práci vás dřou jako koně a nejen ty první. Peněz nic moc a furt jednou nohou v kriminále.

Velitel
16. 11. 2023 17:54
Ohodnotit příspěvek :
     

Někdo se tu ptal co to znamená ten dlouhovlasý lid, a rozvinula se zde diskuze o máničkách a hloupých vojácích, rád bych to uvedl na pravou míru.

Celé to vzniklo špatným překladem, ruský autor použil vyraz “čubátymi” což google přeložil jako dlouhovlasý lid, ale to je nesmysl. Rusové tímto výrazem popisují chochol, tedy jeden pramen dlouhých vlasů. Takže konflikt mezi Ruskem a Chocholama by byl adekvátní překlad, ruský autor chtěl napsat chocholové, ale nechtěl, aby to vyznělo jako nadávka a tak chochol popsal jiným ruským výrazem.
Proč chocholové, to se běžně používá jako označení ukrajinců, je to odvozeno od “ukrajinských” kozáků, kteří si holili hlavy až na jeden pramen vlasu tvořící onen chochol.

Standa
16. 11. 2023 18:53
Odpovědět  Velitel

No, ukrajinští kozáci… jeden zdejší ,, chochol “… Ali-baba placeným Rakušanem pro zdejší provokace zde rádoby píše slovensky a vylučuje Čechy z diskuze. Henryk Sienkiewicz píše naprosto jednoznačně ,( ze svého Polského hlediska). Člováci jsou napůl,, chocholové”! A tataři- podle chocholu !Kozáci b nyní bojují jednoznačně za RF-pokud nejsou násilím odvedeni Zelenským.Kdo nečetl knihy H.S. nebo neviděl filmy ??? a neviděl a neví , co jsou ,, čubátymi” , at si táhne na Člováč za svými, Ali -Babo na Chopok! Kradete tam…všichni stejně.Zajímalo by mě , jestli Rakušanův ” čubátymi” se zde ještě objeví!
Byl jsem v Kaufu a je to tam samý ,, Chochol”!