Krize UKRAJINApolitika

Jacques Baud o tom, co se na Ukrajině skutečně děje. Bravo à vous Monsieur…

Pro pravidelné čtenáře je dobře známý bývalý plukovník švýcarského generálního štábu a strategických zpravodajských služeb Švýcarska, člen misí OSN a NATO (včetně Ukrajiny), specialista na východoevropské země Jacques Baud.

Po našem posledním setkání Jacques Baud neseděl nečinně. Za tu dobu stihl napsat knihu s názvem „Operace Z“ a zároveň se dostat na černé listiny Ukrajiny jako osoba, jejíž přítomnost v této demokratické zemi je krajně nežádoucí.

Toto rozhodnutí ukrajinských úřadů u švýcarského plukovníka kromě smíchu nevyvolalo žádné emoce.

Bývalý zpravodajský důstojník byl znovu pozván do vysílání v rádiu „SudRadio“ do extrémně populárního pořadu André Bercoffa.

Jacques jasně vypráví Francouzům o tom, co se na Ukrajině skutečně děje. Neopomněl posluchačům znovu připomenout, že válka tam probíhá od roku 2014, Ukrajina válčí se svými vlastními lidmi a milice Donbasu osvobozují svou zemi.

“Ruská ekonomika je živější všech živých”

Podle bývalého zpravodajského důstojníka západní sankce selhaly.

“Ano, Rusko vytěžilo o něco méně ropy, ale prodává ji za mnohem vyšší cenu. Má nevyčerpatelné možnosti prodat své černé zlato do jiných zemí, například do nyní prosperující Indie. Saúdská Arábie také nakupuje ropu z Ruska a dále ji přeprodává Evropě. Odmítáme kupovat ropu z Ruska, ale stejnou, tu samou ropu nám prodávají Saúdové, jen za mnohem vyšší cenu.

Bloomberg píše, že ruská ekonomika je na vzestupu. My v Evropě zvyšujeme diskontní sazbu, abychom nějak pomohli euru a bojovali s inflací a Rusko, které je zavaleno sankcemi, ji snižuje, protože rubl se stal příliš silnou měnou. To je účinek sankcí! Závěrem:  Rusko snáší sankce mimořádně dobře. Západ v zoufalství přijímá stále nové a nové sankce, ale všechna skutečná ekonomická opatření již vyčerpal a pro nedostatek se nyní snaží omezit vydávání víz ruským turistům a my se opět střílíme do vlastní nohy.

Dokonce i Američané jsou proti těmto opatřením, protože mohou pouze zvýšit popularitu ruského prezidenta v zemi. Dříve jeho činnost schvalovalo 69 % Rusů (což je na západní poměry velmi dobré), nyní se toto procento zvýšilo na 83. A to nejsou údaje státních struktur. Své analýzy opírám o alternativní zdroje informací, neoficiální, americké, ukrajinské, ale i o zdroje z ruské opozice.

A tato čísla byla získána jako výsledek průzkumu názorů ruských občanů agenturou „Levada-Centrum“, která je v Rusku uznávána jako zahraniční agent a pro kterou nemá absolutně žádný smysl překrucovat realitu, aby se zalíbila ruským úřadům.”

“Evropa upadla do vlastní informační pasti”

Jacques Baud: “Ptáte se, opravdu Evropané nemohli předvídat takový vývoj situace? Faktem je, že my na Západě jsme padli do pasti špatných informací, o tom, co se skutečně děje v Rusku. Ve Spojených státech, existuje 150 sdělovacích prostředků, které poskytují informace o tomto konfliktu. A Evropané následují tuto americkou mediální politiku. Jediný rozdíl je v tom, že i ty nejvíce protiruské americké publikace, jako je Washington Post, New York Times, časem ukazují jiný aspekt současného dění.

U nás, tady, ve Francii, v Belgii se zabýváme pouze oficiální propagandou, krok doleva nebo doprava je považován za zradu. V USA je mediální prostředí rozmanitější, existuje mnoho menších médií, která provádějí svá vlastní vyšetřování, a celkově mají Američané úplnější a objektivnější informace a na rozdíl od Evropanů se na jejich základě mohou chytřeji rozhodovat.“

“Je nebezpečné dávat zbraně zemi, která se topí v korupci. Ještě hloupější je dávat jí peníze”

Jacques Baud: “Americká armáda varuje vládu, aby kontrolovala přesuny zbraní na Ukrajinu, která je vysoce zkorumpovanou zemí, a proto tyto zbraně mohou skončit v rukou Rusů nebo na černém trhu.

A už tam jsou. Trh je zaplněn nabídkami na prodej zbraní NATO.

Americká televize CBS News odvysílala reportáž, později cenzurovanou, ve které zaznělo, že velká část amerických zbraní se k ukrajinské armádě nedostala. A proto šéf Interpolu vystoupil s varováním, že se evropské zločinecké skupiny vyzbrojují zbraněmi určenými pro Ukrajinu.

Poměrně snadno na internetu najdeme nabídky na prodej protitankových a přenosných raketových komplexů (MANPADS), sebevražedných dronů dodávaných Západem na Ukrajinu.

Američané odmítli poslat své těžké drony typu „Raptor“, protože se obávají, že padnou do rukou Rusů. Existují také závažné, ale oficiálně nepotvrzené informace, že se Rusům podařilo od Ukrajinců koupit francouzské systémy „Cesar“ a americké „Himars“. A to může v budoucnu ohrozit úspěšnost použití těchto systémů na frontě.

Kam jdou peníze, které Západ přidělil Ukrajině? To je velká otázka. Američtí kongresmani se pokusili vytvořit orgán pro kontrolu utrácení převedených prostředků, ale iniciativa byla zablokována. Jejich výdaje tedy nikdo nesleduje.”

“Neexistuje žádná závislost na ruských energetických zdrojích, existuje prostě závislost Západu na zdrojích”

Jacques Baud: “Hodně se mluví o uhlovodících, ale Rusové také vyrábějí 40% jaderného paliva pro jaderné elektrárny celého světa! To je kolosální číslo! Evropa není závislá na ruských nosičích energie, je prostě závislá na nosičích energie. Pokud přestaneme kupovat ropu a plyn z Ruska, budeme je kupovat jinde a staneme se závislými na tom jiném místě. Nejlepší způsob, jak se chránit před embargem, je mít dobré vztahy s lidmi.

K tomu všemu je třeba ještě dodat, že Rusko a Ukrajina mají monopol na výrobu neonového plynu, bez kterého je výroba mikroprocesorů nemožná a zastavením dodávek tohoto plynu skončí výroba veškeré elektroniky a celá naše high-tech společnost.”

„Turecké dohody – vítězství Ruska“

Jacques Baud: “Na Západě skromně mlčí o tom, že v Turecku nebyla podepsána jedna, ale hned několik dohod, nejen o obilí. A Evropané byli nuceni zmírnit své vlastní sankce. Včetně dohody o dodávkách náhradních dílů do Ruska pro západní letadla, která jsou v provozu v Rusku, o tom Západ raději mlčí. 

Západ také souhlasil s pojištěním ruských lodí, které předtím překážely jejich provozu.

Vidíme, že Západ začal pomalu ustupovat, a to se děje všude. Totéž se dělo při platbě za plyn v rublech, Západ nakonec souhlasil s ruskými podmínkami.

“Hledejte motiv zločinu, kdo těží z konfliktu na Ukrajině. Je cílem Rusko nebo Evropa?”

Jacques Baud: “Velkou otázkou je, proti čemu je ukrajinská krize skutečně zaměřena: zda je to jen proti Rusku nebo také proti Evropě.  Západ sní o rozčlenění Ruska –  to není fikce, to je realita. Tento cíl byl otevřeně stanoven v administrativě Obamy.

Zelenského asistent říká: “Vyhlásili jsme Rusku válku a nehodláme ji zastavit.” Je třeba pochopit, že Rusové poslali své vojáky až po provokacích Ukrajiny a aby zabránili ukrajinskému útoku na Donbas.

Myslím, že Zelenskij byl Západem uveden v omyl.

Ukrajinci si nemysleli, že se bude tak dlouho bojovat. Američané je přesvědčili, že západní sankce Rusko okamžitě zlomí – “Vy vyprovokujete Rusko, to pošle vojáky na Ukrajinu, my zavedeme sankce a rozhořčený ruský lid povstane proti úřadům.” Spojené státy ve skutečnosti nepotřebují vítězství Ukrajiny, potřebují porážku Ruska – hlavního konkurenta ve vojenské sféře.

Američané vzešli ze studené války jako vládci světa a snaží se odstranit jakoukoli konkurenci, která stojí v cestě jejich ekonomické nebo vojenské nadvládě nad světem, ať už jde o Čínu, Rusko nebo sjednocenou Evropu.“

“Kdo chrastí jadernými zbraněmi?”

Jacques Baud: “Mnoho západních médií uvádí, že Rusko ohrožuje svět jadernými zbraněmi, ale nikdo neříká, že v dubnu tohoto roku Joe Biden podepsal dekret umožňující americké armádě použít jaderné zbraně jako první. Spojené státy si tedy vyhrazují právo kdykoli použít jaderné zbraně, včetně preventivního úderu. Ale v Evropě o tom nikdo nemluví. Proč? To je řečnická otázka.”

V době psaní tohoto článku zhlédlo video s pořadem na webu rádia YouTube více než 580 000 lidí (kolik jich poslouchalo přímý přenos se neuvádí).

Pro člověka s černou značkou od Ukrajiny to není špatný výsledek. Caramba!

Pro Pokec24 přeložila Janinna.

https://bit.ly/3en0250
https://www.youtube.com/watch?v=HFysYExapo4

sdílet na

84 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Lev Prch
8. 9. 2022 06:22
Ohodnotit příspěvek :
     

Kdybychom v genštábu měli takové lidi……..

trtal
8. 9. 2022 08:57
Odpovědět  Lev Prch

to bude urcite i na Ctv…

trtal
8. 9. 2022 11:11
Odpovědět  trtal

a tady svodka:

..mimo jine zabery z Cecny…
mohli s Ruskem na popud USA dal bojovat a neexistovat nebo jak dnes v blahobytu a bezpeci spolupracovat….
tam si nejaka antifa, neziskovky, negri, buzeranti a fetaci samozrejme ani nepinknu…
Kadyrov ma na Satanistu poradnu pifku…
secko za pakatel…samozrejme zdrave, levne a vyborne jidlo, decka zdrave a maju tam nadhernu budoucnost…
 
nasa nenavistna a zlucovita pakaz s holu ritu, nesplatitelnima dluhama a urcena k vyhlazeni jim moze enom zavidet…
su ted s krytim Ruska samozrejme nedotknutelni, navic diky akci na Urajine ziskali svetovy kredit a respekt…

 
https://www.youtube.com/watch?v=NgX0aKbeieI
 
https://www.youtube.com/channel/UCATSbKcf_VvdpfHad_9o35w/videos

Lev Prchala
8. 9. 2022 13:16
Odpovědět  trtal

Díky,expedováno dál.

trtal
8. 9. 2022 13:45
Odpovědět  Lev Prchala

samozrejme je to sice z Ciny, ale pohled z jedne strany…
na druhe strane Rusove nemusi nejak moc lhat…nic je k tomu nenuti…vsechno hraje pro ne…ani zamlceny neuspech nic nezmeni na predem znamem celkovem zakonceni…
Po cela staleti zlodejsky a zabijacky satanisticko-fasisticky Zapad je tak prolhany, proflaknuty a prohnily, ze uz mu muze verit skutecne jenom totalni debil…

Lev Prchala
8. 9. 2022 14:04
Odpovědět  trtal

Přesně tak,záchod je na kolenou v uSSa bude po volbách veselo,občanská válka je na spadnutí nejen tam,ale i tady a jinde v Evropě a to vše kvůli tomu, že vládnoucí jsou IDIOTI, jsou jen loutky,které umí jen kývat hlavami a vysílat signály….Bidet ani signály vysílat neumí.-)
Hodina velkého třesku se blíží

Pozor
8. 9. 2022 09:05
Odpovědět  Lev Prch

To čo hovorí, tu na diskusiách niektorí píšu od začiatku.

Lev Prchala
8. 9. 2022 10:15
Odpovědět  Pozor

To je nad slunce jasnější,kdo jenom trochu myslí,tak ví….tenhle pán to jen potvrzuje.

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
jirka52
8. 9. 2022 06:31
Ohodnotit příspěvek :
     

To je naprosto přesné! To je potřeba šířit a seznamovat s tím lidi. “Jestřábům” v EU a NATO se to jistě nelíbí a Ukrouši přímo šílí !!!

Lev Prchala
8. 9. 2022 08:44
Odpovědět  jirka52

Pravda je jediná věc,které ani banderonacisti nechtějí věřit!

sizok
8. 9. 2022 08:43
Ohodnotit příspěvek :
     

Je naivní se domnívat, že dnes již 20 milionový národ může zvítězit
nad 140 milionovým, nemluvě o velikosti a zdrojích, které Rusko má. Naprosto hloupé.
Někteří se ale domnívají, že to možné je. Mám pro to dva důvody. Buď fetuje, a to hodně,
nebo se bojí o svůj život a skáče, jak mu řeknou. V tomto případě jde asi o obojí.

Nicméně, pravda vždy vyjde najevo. Pomalu, možná ne dnes, ale vždy vyjde.

Autor
8. 9. 2022 09:00
Odpovědět  sizok

Zapomněl jste na dvě varianty – nebo pokud je liberálem a nebo pokud je rusofobem bez ohledu na svoje další názory.
A co je to pravda?
Muška jenom zlatá, tak často bez lítosti ji zašlapává “sametová” pata politiky.

Albi
8. 9. 2022 09:41
Odpovědět  Peter

Chudáci rusofobové.
To bude sebevražd, až se jim z očí ztratí nepřítel a jim se zhroutí svět.

Lev Prchala
8. 9. 2022 10:17
Odpovědět  Albi

A ještě ti očkovaní,Svědci covidovi,kteří věří jakékoliv záchodní propagandě!Kam to budem dávat,když spalovači mrtvol dostanou padáka?

Markýza
8. 9. 2022 19:05
Odpovědět  Lev Prchala

Heleďte, vy spod toho Lovoše – vy tohle oceníte. Našla jsem famózní příklad trochu sadistického černého ruského humoru v čisté formě :-)))
Ježiš, ja ti se musejí bavit……možná si se zpožděním vynahrazují všechno utrpení z Velké války.

https://www.youtube.com/watch?v=duYBZCnAJAc

Lev Prch
8. 9. 2022 19:16
Odpovědět  Markýza

Dobře Vy👍👍👍👍👍.Jinak já jsem z pod Doubravky, částečně z pod Bouřňáku, částečně z pod Cínovce,ale to nevadí 🙋

Markýza
8. 9. 2022 19:48
Odpovědět  Lev Prch

Pardon, zaměnila jsem vás s Valem 🙂

Lev Prch
8. 9. 2022 19:51
Odpovědět  Markýza

Nevadí,kouknul jsem rád 👍

8. 9. 2022 22:34
Odpovědět  Markýza

Val si vyměnil hubertus. A jo, móóóc hezký. Opravdu jsem to ocenil. Díky 🙂
exVal

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Markýza
8. 9. 2022 19:02
Odpovědět  Albi

Taktak…….ale moc je nelitujte, jiného si najdou. Sice to bude slabý odvar, pravda. Putin, to je panečku nepřítel! Hoden velkých frustrací.

romanr
8. 9. 2022 11:36
Odpovědět  Peter

Pravda je jen jedna!)))

Lev Prchala
8. 9. 2022 11:49
Odpovědět  romanr

Co je platné,že lež má krátké nohy,když je v téhle době pravda je dneska na obě chromá…?

Markýza
8. 9. 2022 19:07
Odpovědět  Lev Prchala

Jistěže na světě nakonec zvítězí pravda, ale až dokáže to, co dokáže lež.
Vysockij – naprosto symptomaticky.

Markýza
8. 9. 2022 19:06
Odpovědět  romanr

Možná. Potíž je v tom, že každý vidíme jen kousíček a každý jiný.

Pozor
8. 9. 2022 09:08
Odpovědět  sizok

Nezabúdaj, že Rusko ani tak nebojuje s Ukrajinou, ale s krajinami NATO, úzmie Ukrajiny je len bojisko a obyvatelia Ukrajiny pechota.

Lev Prchala
8. 9. 2022 10:19
Odpovědět  Pozor

Rusko bojuje s Banderonacisty o přežití rusky mluvících obyvatel a to na území,které historicky Banderostánu nikdy nepatřilo a patřit nebude!

romanr
8. 9. 2022 11:35
Odpovědět  sizok

Pravda je dcérou Času!)))

Markýza
8. 9. 2022 19:09
Odpovědět  romanr

Z čeho to je? Nemůžu si vzpomenout….něco to uzavírala, tahle větička.A ano, tenhle výrok mi připadá jako naprostá trefa do černého.

Lev Prch
8. 9. 2022 19:53
Odpovědět  Markýza

Z nějakého filmu?

Markýza
8. 9. 2022 19:59
Odpovědět  Lev Prch

Myslím, že seriálu. Končil tím vždycky díl. Ale ne a ne si vzpomenout.

Lev Prch
8. 9. 2022 20:17
Odpovědět  Markýza

Myslím slovenský????

Markýza
8. 9. 2022 20:48
Odpovědět  Lev Prch

Asi…..ale který, kurňa, který? Nějaké mystery to bylo…….já ten hlas slyším, jen kdybych věděla.

romanr
9. 9. 2022 15:08
Odpovědět  Markýza

serial život?))) jinak rečeno – NIC nemůže zastavit TO co přichází (NCSWIC). přichází Pravda a Velké probuzení!)))

Masunta
9. 9. 2022 08:53
Odpovědět  Lev Prch

Nevysazuj léky.

sizok
8. 9. 2022 08:46
Ohodnotit příspěvek :
     

Dodatek. O penězích má ten Francouz pravdu. Četl jsem, že si ukrajinský parlament
o 70% zvýšil platy. Evropská unie to v rámci zahraniční pomoci zaplatí, podle něho.
Tak ať jim ti naši blbečci posílají peníze dále.

Albi
8. 9. 2022 09:53
Odpovědět  sizok

“Poměrně snadno na internetu najdeme nabídky na prodej protitankových a přenosných raketových komplexů (MANPADS), sebevražedných dronů dodávaných Západem na Ukrajinu.”

Černý trh je dobrý trh. Takový stabilní a výnosný.
A ani politici (zvlášť evropští) nepřijdou zkrátka – až se pomocí JIMI tolerovaných a placených dodávek přesune vlna terorismu do Evropy, to bude možniostí ke zviditelnění – krokodýlích slz a falešných projevů soucitu. A ta skvělá možnost opět mít důvod plivat na Rusko a speciálně na Putina.

Lev Prchala
8. 9. 2022 10:20
Odpovědět  Albi

Že by afroameričanová realizovala své nákupy rovnou u zdroje?
Třeba by to vyšlo levněji,i když budou stejně NEfunkční.-)

Naposledy upraveno$ s uživatelem$
Albi
8. 9. 2022 22:16
Odpovědět  Lev Prchala

TA šetřit nemusí, z její kapsy to nejde.

sizok
8. 9. 2022 10:59
Odpovědět  Albi

Před nějakým časem jsem tady psal o tom, že by anglosasé nejraději, abychom
se navzájem pozabíjeli. Už je to tady. Poláci chtějí vůči Česku vznést nárok na území, vytýčené v 50, letech a které bylo podle nich pro Polsko nevýhodné.
Reparace s Německem jim nevyšly, tak to budou zkoušet na nás.
Jde o celkem 368 ha území. Prý odplata za Turow.
Poučení. Ve všem jsem sami, nikdo kvůli nám nehne ani prstem. Podle
toho by se naši politici měli chovat a jít vlastní cestou. Ale to chci asi hodně.

Lev Prchala
8. 9. 2022 11:15
Odpovědět  sizok

A divíte se?Vždyť si vzpomeňte,že nás chtěli Pšonci okupovat dřív,než Hitler.A kdo přemlouval Brežněva k výpadu do ČSSR?Zase v tom mají prsty Pšonci a Frickové!
Tenhle nacistickej póvl by měl být vyexpedován za hranice Evropy s polečně s Banderovci!

8. 9. 2022 22:47
Odpovědět  sizok

Nejspíš je načase zrevidovat Cášskou mírovou smlouvu a trvat na navrácení Slezska, které patřilo půl tisíciletí České koruně.

Pozor
8. 9. 2022 09:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Nič nové nepovedal, ak si niekto myslí, že objavil Ameriku tak je naivný. To všetko čo povedal sú známe a staré veci, ktoré tu na diskusiách niektorí hovoria od začiatku.

Autor
8. 9. 2022 09:37
Odpovědět  Pozor

V tom to je. Mluvíme tady o tom na diskusích a politici si dělají co chtějí.
Vzpomněl jsem si, jak se vykřikovalo, že teď – po “LISTOPADU” – SE VŠECHNO BUDE DĚLAT PODLE LIDÍ A PRO LIDI. Zapomněli dodat, že jen podle lidí u kormidla, každý nebo skoro každý chtěl věřit, že se mluví o obyčejných lidech. Napíšu to rovnou, ač mimo politiku, říkal jsem to hlavně ohledně vydobytých práv. Smích, nadávky, potíže s prací … mám pokračovat? Mimo jiné jsem neustále mluvil o tom, že původní demokracie je plodem otrokářského systému. Rovněž nadávky … snad nemusím pokračovat. Dodnes to velmi mnoho lidí prostě nebere a žije tak v jejich informační bublině. Protože ke změně je třeba si říkat pravdu, nebo aspoň mnohem více pravdy.

Bety
8. 9. 2022 10:20
Odpovědět  Pozor

To je pravda. Ale nezapomeňte, že je (nejen u nás) spousta lidí neinformovaných. Každý, kdo ty
mediální pohádky naruší se počítá.
A jeho slova vzhledem k jeho minulosti a zkušenostem mají svou váhu.

oldoo
8. 9. 2022 10:32
Odpovědět  Pozor

To,že nevíš,že to video je staré a ten člověk toto tvrdí už několik měsíců,vypovídá spíš o tobě,tak nemel,že to není nic nového!
Jen na západě pomalu chápou,jací jsou debilové a pomalu se osmělují znovu zveřejnit takové video.

Markýza
8. 9. 2022 19:12
Odpovědět  oldoo

No, já to taky nevím, jak je staré. A myslím, že to není podstatné. Podstatné je, kdy se chytne a začne šířit…..což samozřejmě nevím, sociálních sítí nemajíc.

Markýza
8. 9. 2022 19:10
Odpovědět  Pozor

Jasně. Ale má to tisíckrát větší váhu – a o to jde.

ijn
8. 9. 2022 09:04
Ohodnotit příspěvek :
     

Evropa se chystá hodit své úspěchy v budování výrobních kapacit, kvality života svých obyvatel a socioekonomické stability do pece sankcí a vyčerpat svůj potenciál, jak nařídil Washington v zájmu neslavné euroatlantické jednoty. Ve skutečnosti se to rovná obětem ve jménu zachování dominance Spojených států ve světových záležitostech.

Konkurenceschopnost evropských podniků klesá, neboť sami představitelé EU je v podstatě odřezávají od cenově dostupných komodit a energií i od obchodních trhů. Nebude žádným překvapením, pokud nakonec pozice, které v současnosti evropské podniky na kontinentu i na světovém trhu obecně zaujímají, převezmou jejich američtí mecenáši, kteří při prosazování svých zájmů a dosahování svých cílů neznají žádné hranice ani váhání.

Pavel z Moravy
8. 9. 2022 09:37
Odpovědět  ijn

Plutokracie nezná hranic, jen je zajímavé, že pokud ničí Evropu úmyslně, myslím tím ta evropská zaprodanecká banda, jak si myslí, že se jim zde bude žít. Budou žít na svých zámečcích obklopeni ochrankou daleko od lidu? Já to vidím tak, že je zapotřebí změnit od základu celou evropskou vládní strukturu. Nejprve rozpustit ten neuvěřitelný moloch EU a potom si ve vlastních zemích udělat opravdu pořádek. Jenže je tady zásadní problém a to z poloviny přeformátovaný lid. Stále si myslím, že z velké části se to stalo po vakcinaci, ten sajrajt musí mít v sobě něco co mění vědomí člověka. Nakonec je to genová terapie. Znám dost lidí, kteří opravdu zblbli až po tom opíchání tím sajrajtem. Bylo by sakra důležité vědět, kolik z těch lidí na demonstraci bylo prostě neočkovaných. Přece jen tak od sebe se nemohou lidé vzdát svých životů a klidně se nechat vést do propasti. Z mého pohledu to měli globalisté pěkně zmáknuté. Co je na té opíchávačce úplně nejvíce podezřelé je to, jakým násilím a vyhrožováním ten sajrajt do lidí chtěli narvat. Takže všichni ti vládnoucí v Evropě o tom museli vědět. Takže bych se nejprve zeptal takto Babiši – s pravdou ven.

Pavel z Moravy
8. 9. 2022 09:49
Odpovědět  Pavel z Moravy

A poté přichází další sorta, která v globalistickém plánu nastoluje další stupeň k ovládnutí lidu, tedy zelený úděl spojený s morálním rozkladem dle teorie o 150 pohlavích, nebo kolik jich mají. Další škůdci začínají likvidovat ekonomiku a dobrou záminkou je jim konflikt na Ukrajině, který vyvolali. Nic se neděje jen tak, to jsou skutečně dopředu připravené tahy. My musíme pochopit jedno, oni chtějí likvidaci Evropy, proto tyto kroky dělají, protože ani člověk, který je hospitalizován v ústavu duševně chorých by takové akty nemohl provádět. A tím se vracím k prvnímu bodu, proč se již většina nezačala bránit, ztratila zájem o život ve svobodě, nebo jim bylo již změněno vědomí? Možná, že jsou to hloupé úvahy, ale mně se zdá, že počet očkovanců = počet přeformátovaných. Ale třeba se mýlím.

ijn
8. 9. 2022 10:32
Odpovědět  Pavel z Moravy

ti z nás, co nejsou odolní – odpadnou i smrtí, a vlastencům zbyde očistné tažení proti eugenikům ( ti o svých jedech ví a zůstávají na živu) genocidní eugenika nejhorší zločin lidstva == tresty nejvyšší, v ČR několik desítek lidí včetně politiků + Rympulů a spol. Grand Jury a R. Fuellmich májí úspěchy, a to je důležité i pro ČR očistu!!!

Gene
8. 9. 2022 16:15
Odpovědět  ijn

Premyslite naivne. Pracuje na rozprasovacich vakcinach, spravne receno jedech. Staci kdyz se hodi do ventilace a dychajici je ockovan. Pracuje se na prenosnych vakcinach, ktere na vas prejdou z jineho ockovaneho. Pracuje se na vakcinach, ktere do vas dostanou jidlem. Takze ta odolnost nepomuze ani vlastencum. Pokud lide nepujdou primo proti tem, kteri na techto programech pracuji, tak jsme ztaceni. Pravdepodobne ted hodi par biolabolatori i do Cech, postavi se nekdo proti tomu?

me2d44
8. 9. 2022 10:59
Odpovědět  Pavel z Moravy

Viz moje reakce výše. Ale dodám: když volit, tak ne zloděje a voly – a v nadcházejících volbách máme jen dvě možnosti: 1) zvolit ty, kterým jde o národ, 2) připravit si vidle na defenestraci – sudlice a halapartny jsou dneska jen v muzeu…

Masunta
8. 9. 2022 14:46
Odpovědět  Pavel z Moravy

Můžeme jen doufat ve světlejší výsledek ve volbách, nebo v demisi vlády. V podstatě, dokud záchod splachuje, pivo teče, lidi se moc nebouří. Podle dávnějšího amerického průzkumu (před r. 1989; a v r. 1985 minimálně – věděli, že u nás bude p-rezidentem Hejvl. Všeho schopný, Žid, tedy s tím správným profilem. Vlastně mě napadá podobnost se Zelenským.) Regan řekl, že na sobě Češi nechají štípat dříví. O Rusech řekl, že jsou vlastenci, proto je třeba je podrývat kulturou, prapagací nejnižších pudů, propagandou. A to se jim podařilo. U nás také.

8. 9. 2022 23:55
Odpovědět  Pavel z Moravy

Ještě jedna možnost. Ovakcinovat se nechala většinová, od přírody poddajná část ovčanstva, odevždy líná myslet, volící vždy cestu nejmenšího odporu, zatímco ta sebevědomá, menší část občanů s kritickým rozumem a proto odolná vůči manipulacím, okamžitě pojala podezření a počala obracet kameny a pídit se. Pak by nebylo nic divného na tom, když by na této první národní demošce byli většinou antivaxeři. Tím chci říct, že ne vakcína, ale osobnost toho kterého demonstranta hrála roli. Stejně tak, jako ji hrála během covidfašizmu.
Klídek – však oni se i vaxeři ještě přidají. Především pak vaxeři z řad lepšolidí. Jen co zjistí, že sice ani jeden mozkový závit neroztočili a že se proto v hlavním proudu nepohnuli ani o chlup, ale že se přesto nějak stalo, že už s ním neplynou. A že by proto, ó hrůzo! mohli přijít o pelíšek. Skoro už před sebou vidím ten šik “pomýlených”, tak důvěrně mi známý z počátků normalizace.
Právě proto je tak důležité, aby se každý, kdo jen trochu může, demonstrací proti fašistické zvůli zúčastnil. Aby ta první říčka národního odporu zmohutněla. Aby mohutněla den ode dne, od demonstrace k demonstraci. Aby zmohutněla natolik, že její proud strhne i vovčany.

František
8. 9. 2022 10:27
Odpovědět  Pavel z Moravy

Babiš o tom určitě věděl. Nařídila mu to Merklice. Ze strachu o své prachy se stal masovým “V R A H E M” Českého národa a jako takový by měl být souzen a popraven.

Lev Prchala
8. 9. 2022 10:52
Odpovědět  František

To měl být i vlastizrádce Havel….a nic se nestalo,naopak,vesele si protiprávně přivlastníl majetky po kolaborantském strýci!

Lev Prchala
8. 9. 2022 10:56
Odpovědět  František

Majitel rumunského klubu Steaua Bukurešť senzačně oznámil, že klub zakáže všem hráčům očkovaným proti Covid-19 za něj hrát.
Pan Gigi Becali – rumunský podnikatel a politik – uvedl, že očkovaným hráčům již nedovolí hrát, protože jsou „bezmocní“.
Becali dále tvrdil, že lidé, kteří jsou proti viru očkováni, umírají v nemocnicích, na rozdíl od těch, kteří očkování odmítli.
P.S.
To je jen ukázka toho,že to jde,když se chce a myslí se u toho.

Markýza
8. 9. 2022 19:15
Odpovědět  Lev Prchala

Ale to se podívejme! No, xicht to teda je, bydlet bych s ním nechtěla – ale jen ať dělá ledoborec.

Lev Prch
8. 9. 2022 20:18
Odpovědět  Markýza

Xicht je to prdelní,ale není vrah a to se cení 👍

Markýza
8. 9. 2022 20:50
Odpovědět  Lev Prch

No….obávám se, že je to ten typ, u kterého byste byl snad radši, aby byl vrah – kdybyste se mu dostal do pazourů. Ale tím se my nemusíme zaobírat, tady je důležité, že se chová, jako ledoborec. Ten taky nemusí být elegantní, jako jachta.

me2d44
8. 9. 2022 10:44
Odpovědět  Pavel z Moravy

K tomu mám jen neden dodatek – a ten pasuje: ” Národ, který přenechá své potomstvo k tomu, aby ho učil a vychovával nepřítel, se sám odsoudil k záhubě!” – asi proto byly na školách už v devadesátých letech změněny osnovy ve školách. Byl bych pro to, posunout hranici volebního práva na věk 25 let – až to mládě pozná, co je to vlastně práce a schopnost postarat se sám o sebe (neberu “věčné studenty” – těm studium vyhovuje, protože – i když se nic nenaučí, rodiče je nakrmí).

Gales
8. 9. 2022 09:09
Ohodnotit příspěvek :
     

Západu vládnou podcodníci a lháři.A teď je jejich lži dostihly.Takže poskakují jako splašené slepice a neví jak dál.Ať chcípnou.

oldoo
8. 9. 2022 10:36
Odpovědět  Gales

Správně je ať CHCÍPNEME!

Masunta
8. 9. 2022 09:18
Ohodnotit příspěvek :
     

Putin bude nakonec mučedník, hrdina, budou se po něm pojmenovávat ulice a náměstí a bude mu postavena socha v nadživotní velikosti. Pohřben bude u Kremelské zdi. I kdyby byl zabit, léta se v Rusku vychovává jeho jeho nástupce. Tomu je necelých 50 let. Výsledky pana Putina vycházejí z jeho pochopení historických souvislostí a z jeho konceptuálnosti. Kde v jednání jiní neuspějí, on nakonec uspěje. Stranám nikdy nepředkládá návrhy, které by byly nepřijatelné. I po neúspěchu v jednání vždy muže protistrana přijít a jednat o čemkoli. Západní politikové mu mimo kamery vícekrát řekli, že s ním souhlasí, ale nemohou jinak. Kromě například vnuka generálporučíka SS Scholze. Nyní si bude velmi naběhávat na vidle nová premiérka Británie. U západních politiků, ideologů, Putin vyvolává až alergické reminiscence, když vidí, jak jde Putin nejen na Ukrajině, ale i v budování státu a upevňování svazku několika zejména asijských uskupení vřed. Ne jen BRICS, ale i například ŠOS.

Masunta
8. 9. 2022 09:18
Odpovědět  Masunta

Pouze Rusko, světový diamant, je zárukou zachování civilizovanosti na Zemi. Čína, ať je jakákoliv, je také fašistická, Indie také. I s těmi se však Putin dohodne. Má prý plán, který se i plní. Před několika lety se jej novinář zeptal, zda řekne, o co mu jde. Odpověděl že ne – není divu. Bylo by to tak k neuvěření, že by to zejména sjednocený Západ nepobral a rozmazával by své demagogie. S Ukrajinou mnozí také nevěřili ve vítězství Ruska.
Rusko má obrovskou konceptuální moc, malou však politickou. Ta se teprve probouzí.

Markýza
8. 9. 2022 19:16
Odpovědět  Masunta

No, to sice bude, ale počkejte s těma predikcema na později, nebo vás zavřou do blázince :-)))

Autor
8. 9. 2022 09:21
Ohodnotit příspěvek :
     

Evropa nemohla nespadnout do vlastní informační pasti, protože drtivou většinu “politiků” v EU, včetně nejvyšších postů EU schvalovala sama Amerika a přivedla je k moci.
Kdo neskáče není proamerický.
Ovšem zaráží až debilní neschopnost domýšlet svoje činy u té “americké elity globalistů”. Všechno, co vymyslí je jednak proti jejich oporám – USA a ekonomice – a nakonec jen ať nás nechají padnout, o to rychleji bez Evropy padnou sami. Holt pardon, jen byznys.
Dnes je jasné, že původní představy o globalizaci vzaly za své a všechno bude naprosto jinak. Ano, USA a Evropa, Austrálie, Kanada atd. budou nadále existovat, ale stále více se budou odsouvat na okraj světového zájmu. A s nimi, pokud se nestane zázrak, i my.
Před dvaceti lety, když jsem se chtěl někoho zbavit, zeptal jsem se jej, jestli je ochoten vzdát se pro své děti a jejich budoucnost auta.Ťukali si na čelo a dávali mi pak – konečně – pokoj. Dnes se aut pomalu ale jistě vzdávají dobrovolně. Podle chování politiků nebudeme prostě mít dostatek ropy, plynu, a možná ani jídla a vody. Ještě že se neprodává vzduch na dýchání, už by nebyl. Jen čekám, že si ho nějaká zkurvená korporace nechá patentovat a stejně postižení politici jim to nadšeně schválí.
A pokud budeme mít plyn a ropu odjinud, je třeba si uvědomit, že to bude jenom změna logistiky. My budeme brát odjinud dráže, mnohem dráže, a místo nás se slevou budou rádi odebírat jiní. Nemůžete nahradit něco odjinud, pokud není obrovský přebytek a ten není.

Aleš
8. 9. 2022 09:51
Ohodnotit příspěvek :
     

USA a EU jsou váleční zločinci. Právě vraždí ukrajince.

jiří
8. 9. 2022 10:08
Ohodnotit příspěvek :
     

comment image

jiří
8. 9. 2022 11:07
Ohodnotit příspěvek :
     

Systém Ukrajinské protivzdušné obrany Buk, potlačený komplexem radioelektronického boje, zasáhl sám sebe.
https://avia.pro/news/podavlennyy-kompleksom-reb-kompleks-buk-udaril-zenitnoy-raketoy-po-svoim

Lev Prchala
8. 9. 2022 11:27
Odpovědět  jiří

Je s podivem,že to není na Seznamu……proč?

janle57
8. 9. 2022 11:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Taková je zatajovaná pravda,dementní Joe Bidet bude světu vyhrožovat preventivním
jaderným úderem,co kdyby ho takhle Rusko s Čínou preventivně podrbali za uchem
nějakým Sarmatem,měl by s tou demencí hned po starostech.

jiří
8. 9. 2022 12:57
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukrajina vyhrává na všech frontách, duch Kyjeva odhalen.
comment image

Lev Prchala
8. 9. 2022 13:20
Odpovědět  jiří

Máš mě na svědomí,už deset minut mě kvůli Tobě bolí bránice:-))))

Pavel K
8. 9. 2022 15:30
Odpovědět  jiří

🤣 🤣 🤣 🤣 🤦‍♂️ 🤦‍♂️ 🤦‍♂️ 🤣 🤣 🤣 🤣

Pat
8. 9. 2022 14:45
Ohodnotit příspěvek :
     

Ukrajina je ztracená země ztracených lidí:

https://videon.img.ria.ru/Out/Flv/20220907/2022_09_07_Mova_rg1s2ieu.5ja.mp4

Lev Prch
8. 9. 2022 15:58
Odpovědět  Pat

Toho banderonacistu hodit mezi hladová a divoká prasata…..a jeho soukmenovce z Banderonacistánu taky!!!!👎👎👎👎👎
P.S.Pokud by chudinky prasátka měla dost,tak nahranit piraněmi 🤣🤣🤣🤣

Markýza
8. 9. 2022 19:25
Odpovědět  Pat

To je zmetek zmetkovič. Co je to vůbec zač? Nějaký jejich Cemper?

Masunta
8. 9. 2022 19:37
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusko si své nejlepší například tanky, modernizované T-90, šetří. Raději používají dělostřelectvo – houfnice D20 a D30, Smeršče a Solncepeky TOS 1A – termobarické zbraně, které vypálí nepřítele i v děrách. Vyvíjené zbraně tam procházejí praktickými zkouškami. Vojáci získávají neocenitelné zkušenosti. Rusko (spojenci)Ukrajině zničilo k dnešnímu dni: 293 letadel, 152 vrtulníků, 1910 bezpilotních prostředků, 374 protiletadlových raketových systémů, 4863 tanků a jiných obrněných bojových vozidel, 826 raketometů, 3369 polních děl a minometů, a 5387 speciálních vojenských vozidel. Zabilo přes 1100 důstojníků a zabilo podle západního experta několik set tisíc bojovníků na ukrajinské straně. Západ už má vyprázdněné své zbrojní sklady; doplňovat je bude několik let. Ukrajinci mrtvé nejraději vykazují jako nezvěstné, kdo se obrátí k ústupu je střílen (i po stovkách), nejčastěji Azovem. Podle Putina ještě vojenskou operaci ani pořádně nezačali. Mají v záloze použití ještě dvou vojenských vyšších kvalit. Na jednoho zabitého Rusa (spojence) Ukrajinou připadá pět zabitých Ukrajinců. Na pět vystřelených ruských dělostřeleckých granátů nepřipadají ani dva vystřelené proti ruské armádě.

Masunta
8. 9. 2022 19:39
Odpovědět  Masunta

Ukrajincům chybí vojenská i logistická podpora, dostatek proviantu, uniforem, střeliva a těžších zbraní a podle průzkumu je velmi nízká ochota bojovat nejen mezi Ukrajinci kteří už bojují (některé jednotky dokonce písemně informují Zelenského o odmítnutí bojovat), ale i mezi speciálně vycvičovanými Západem na nové zbraně. Třeba i mezi vycvičovanými v Německu. Z dodaných speciální houfnic MMRS, například M-777 jich zbývá necelých 40 %. Na černém trhu končí přes 60 % dodaných zbraní Ukrajině. V Maďarsku byla nyní rozkryta mafie s velkým množstvím střel Javelin. Ukrajině hrozí i ekonomický a energetický kolaps. Do Ruska jich emigrovalo nejvíce – přes 4 milióny. Ukrajinští poslanci si schválili zvýšení platů o 70 %.

Masunta
9. 9. 2022 09:00
Ohodnotit příspěvek :
     

Rusové mohou zahájit boje na Ukrajině za použití vyšších dvou kvalit bojové činosti, které dosud nepoužili. Zatím nasadili bez 3. arm. dobrovolnického sboru 160 tisíc vojáků. Někteří musí dozorovat již osvobozená území, takže jich na boje na tak dlouhé frontě příliš nezbývá a někdy bojují i proti pětinásobné přesile. Když na krátkém úseku Ukrajina nasadí třeba 9 tisíc vojáků, tak se může stát, a to se u stalo, že prorazí dočasně i do 20km hloubky. To se změní se zapojením 3. arm. sboru.

sizok
9. 9. 2022 18:12
Odpovědět  Masunta

Nemohu nic jiného, než souhlasit.

sizok
9. 9. 2022 18:14
Odpovědět  Masunta

Samozřejmě, že se teď ruská pozornost obrátí k Charkovu.