blognezařazené

Americký senátor „nevyloučí“ jaderný útok proti Rusku

Republikánský senátor za Mississippi Roger Wicker poskytl znepokojivý rozhovor pro Fox News, kde se zmínil o možnosti pozemního nasazení a jaderného úderu proti Rusku, pokud by se USA zapojily do konfliktu o Ukrajinu.

„Nevylučoval bych vojenskou akci. Myslím, že začínáme dělat chybu, když stahujeme opce ze stolu, takže doufám, že si prezident tuto opci ponechá na stole,“  řekl Wicker o potenciálním sporu s Ruskem v úterý Neilu Cavutovi z Fox News.

Na otázku, jaké vojenské akce proti Rusku to bude zahrnovat, Wicker řekl, že by to mohlo znamenat, „že se postavíme s našimi loděmi v Černém moři a započneme ničení na ruské vojenské bojeschopnosti“.

„Nevylučoval bych americké jednotky na zemi,“ prohlásil senátor a dodal, že USA by také neměly „vylučovat první použití jaderné akce“ proti Rusku.

Nemyslíme si, že se to stane, ale jsou určité věci při vyjednávání, pokud budete tvrdý, které nesundáte ze stolu, a tak si myslím, že by měl prezident říci, že je na stole všechno.

Připomínky proutěný obdrželi široce rozšířené odmítání s kritici volají je „šílený“ a „krvežíznivý.“

Jon Wolfsthal – který sloužil jako zvláštní poradce Joea Bidena pro jadernou bezpečnost a jako vrchní ředitel pro kontrolu zbrojení a nešíření v Radě národní bezpečnosti USA –  označil  Wickerova slova za  „nebezpečná a nezodpovědná“.

Republikánský kongresman z Illinois Adam Kinzinger však podpořil Wickerovu výzvu, aby byly na stole všechny karty.

„Rusko postupuje, dokud nenarazí na cihlovou zeď. Můžeme být cihlovou zdí, nebo se můžeme stáhnout ze Sudet a doufat, že nemá v úmyslu znovu vybudovat CELÝ Sovětský svaz. Historie se opakuje, ale my vždy popíráme, že se to děje,“ prohlásil Kinzinger.

Před úterním videohovorem ruského prezidenta Vladimira Putina s americkým prezidentem Joem Bidenem Bidenova administrativa opakovaně obvinila Moskvu z údajného plánování invaze na Ukrajinu, což Kreml odmítl jako „falešné zprávy“.

„Stále ještě nevěří, že prezident Putin učinil rozhodnutí,“ k „dalšímu invazi“ Ukrajina, poradce pro národní bezpečnost Jake Sullivan řekl novinářům po jednání, ale zdůraznil, že to, co „President Biden dnes udělal bylo vyložit velmi jasně důsledky, kdyby se rozhodne přestěhovat.”

sdílet na

2 Komentáře
nejstarší
nejnovější nejlépe hodnocené
Inline Zpětná vazba
Zobrazit všechny komentáře
Michal47
8. 12. 2021 18:25
Ohodnotit příspěvek :
     

Když človèk čte takové paranoické výblitky, jako tohoto tzv. “senátora”, tak si může akorát pomyslet, že pindostán nejenže je to státní zk…… paskvil, ale už i obrovská psychiatrická léčebna s 300 mil. pacientů?! Normální a soudní lidé by nikdy nemohli takové zákeřné a nebezpečné výblitky vypustit z tlamy, jako to dělají tyto anglosaské stvůry bez špetky empatie a soucitu k druhým lidem, žel v lidské podobě!!

Ivanko
8. 12. 2021 18:42
Ohodnotit příspěvek :
     

Prozradil senátor co by dělal dalších 5 minut po napadnutí Rusa atomovkou?